Wilders heeft gelijk: PVV-kandidaten moeten onmiddellijk beschermd worden

Geen categoriemrt 09 2015, 12:02
De fascisten zijn terug. Ze noemen zich anti-fascisten.
Hoewel links het continu heeft over het belang van 'tolerantie' en een 'openmind' voor andere opvattingen dan de jouwe, is het bijzonder opmerkelijk dat iedere partij/individu/organisatie die oneens is met hen het moet ontgelden. Case in point, de vele aanvallen op (woningen van) PVV-kandidaten.
Jongens bekogelden vrijdag het huis van de 20-jarige student Jake Owen Raats in Etten-Leur met stenen, waarbij een raam sneuvelde. Zijn huis is in de afgelopen weken vaker bekogeld. Raats staat nummer 5 op de PVV-kandidatenlijst voor de statenverkiezingen. Het geweld begon toen hij in juli 2014 een PVV-verkiezingsposter voor zijn raam hing.
Ook kandidaten in andere delen van het land voelen zich buitengewoon onveilig. Een PVV-dame in Zeeland kreeg bijvoorbeeld een steen door het raam. Zij staat nu onder verscherpt politietoezicht.
Dat is natuurlijk compleet en totaal onacceptabel. Er moet dus iets aan worden gedaan. PVV-leider Geert Wilders heeft wel een idee hoe dit kan worden opgelost:
Het is zaak dat PVV-leden die zich kandidaat hebben gesteld voor de Provinciale Staten zo snel mogelijk bescherming krijgen. Zij krijgen overal in het land te maken met bedreigingen en geweld.
Het is triest, maar Wilders overdrijft dit keer zowaar niet. Hij heeft gewoon gelijk: PVV-kandidaten moeten beschermd worden. Als dat niet gebeurt kunnen we het democratische stelsel maar beter onmiddellijk afschaffen. Wilders:
"Als deelname aan verkiezingen wordt bedreigd en geweld wordt gebruikt tegen kandidaten, staat de democratie op het spel."
Zo is het maar net.
Het goede nieuws? Een woordvoerder van minister Opstelten laat weten dat de autoriteiten de boel goed in de gaten houden in hoegenaamd ingrijpen als daar behoefte aan is.
Klikt leuk, maar als één en hetzelfde huis vier keer onder handen is genomen kun je concluderen dat de politie lang niet genoeg doet. Opstelten en co. kunnen wel allerlei mooie verhalen ophangen, maar feit is dat sommige kandidaten gewoon worden weggepest door buurtgenoten.
Kunnen er hier misschien Kamervragen over komen, en kan de Tweede Kamer afdwingen dat PVV-kandidaten beschermd worden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten