Yes, de wolf is terug in Nederland!

Geen categoriemrt 07 2015, 18:00
Goed nieuws voor dierenvrienden.
Ik ben dan weliswaar (hard) rechts, klassiek-liberaal en kapitalistisch tot op het bot, maar dat betekent niet dat ik niet van dieren houd. Het tegenovergestelde is zelfs waar: als iemand mij ooit ontzettend blij wil maken: geef me een puppy. Het liefst een labrador, maar alle andere hondensoorten zijn ook welkom.
Honden zijn dus geweldig wat mij betreft (#TeamHond voor de win!), maar de meeste andere diersoorten zijn in mijn ogen ook geweldig. Eén van mijn favoriete dieren is de wolf; een diersoort die kapot is gemaakt in de geschiedenis, maar die feitelijk helemaal niet zo gevaarlijk (en hels) is.
Deelt u mijn mening? Dan heb ik goed nieuws voor u: de wolf is namelijk terug in ons land.
De wolf is terug in Nederland. Zaterdag is een exemplaar gezien en gefotografeerd langs de N381 ter hoogte van Noord-Sleen, bij Emmen. Leo Linnartz van de organisatie Wolven in Nederland spreekt van een „historische dag” omdat het zeker 150 jaar geleden is dat het dier voor het laatst in het wild in ons land was.
Voor wolvenhaters roepen dat het zo niet kan, dat we ons juist ernstig zorgen moeten maken, enzovoort: onzin. Een wolf is helemaal niet levensgevaarlijk. Nou ja, je moet niet proberen om hem te knuffelen, maar als je op een afstandje blijft hoef je je nergens zorgen om te maken. Zoals Linnartz zegt:
"Of mensen bang moeten zijn als ze er een zien? Ik zeg altijd spring een gat in de lucht en maak een foto. Maar het blijft een wild dier, dus kom niet te dicht in de buurt. Wanneer een wolf in het nauw gedreven wordt, kan hij aanvallen om zichzelf te redden. Maar omdat hij in de loop der eeuwen heeft geleerd om mensen te mijden zal hij meestal proberen te vluchten."
Eerder werd er al een dode wolf gevonden in ons land, maar die was daar neergelegd door iemand. Ook zag men eerder een dier die sprekend op een wolf leek, maar de beelden waren te vaag om echt tot de conclusie te komen dat deze diersoort terug is in Nederland.
Nu hebben we dus wél zekerheid. Mooi hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten