Bewoners Amsterdam beginnen te wennen aan de talloze schietpartijen in de stad

Geen categorieapr 27 2015, 20:00
"Je gaat eraan wennen."
Hoe vaak horen we wel niet van schietpartijen in Amsterdam (en dan met name in de Amsterdamse onderwereld)? Het gebeurt inmiddels zo vaak dat het de buurtbewoners van Osdorp in Amsterdam inmiddels niet meer verbaast als er weer iemand wordt doodgeschoten. Via AT5:
In Osdorp zijn zondagavond twee personen gewond geraakt na een schiet- en steekincident. Sommige omwonenden beginnen al langzaam te wennen aan het geweld in de buurt.
Afgelopen zaterdagnacht werd er nog iemand geliquideerd. Eén van de buurtbewoners zegt tegen de Amsterdamse stadszender: "Elke dag is er een schietpartij bij mij in de buurt. Je gaat eraan wennen. Het is ook een beetje overdreven misschien, maar wat kun je eraan doen? Het is erg, heel erg."
Een andere bewoner zegt: "Eerst in de S.F. van Osstraat en nu hier... het komt wel heel dichtbij natuurlijk." Weer een ander zegt zich "steeds onveiliger" te voelen. Eigenlijk zou iedere moord moeten verbazen... Als je in een veilige stad zou wonen. Maar er worden nu zoveel moorden gepleegd in onze hoofdstad dat ik de buurtbewoners wel kan begrijpen.
De politie moet veel meer mankracht zetten op het oplossen én tegengaan van liquidaties en andere schietpartijen. We kunnen niet toelaten dat Amsterdam nog verder vervalt in het Wilde Westen van Nederland. Uiteraard is dat niet makkelijk, omdat de stad tot in de vezels is verweven met de criminele onderwereld, maar de politie en de burgemeester van Amsterdam kunnen niet blijven toekijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten