Bewoners Amsterdam beginnen te wennen aan de talloze schietpartijen in de stad

“Je gaat eraan wennen.”

Hoe vaak horen we wel niet van schietpartijen in Amsterdam (en dan met name in de Amsterdamse onderwereld)? Het gebeurt inmiddels zo vaak dat het de buurtbewoners van Osdorp in Amsterdam inmiddels niet meer verbaast als er weer iemand wordt doodgeschoten. Via AT5:

In Osdorp zijn zondagavond twee personen gewond geraakt na een schiet- en steekincident. Sommige omwonenden beginnen al langzaam te wennen aan het geweld in de buurt.

Afgelopen zaterdagnacht werd er nog iemand geliquideerd. Eén van de buurtbewoners zegt tegen de Amsterdamse stadszender: “Elke dag is er een schietpartij bij mij in de buurt. Je gaat eraan wennen. Het is ook een beetje overdreven misschien, maar wat kun je eraan doen? Het is erg, heel erg.”

Een andere bewoner zegt: “Eerst in de S.F. van Osstraat en nu hier… het komt wel heel dichtbij natuurlijk.” Weer een ander zegt zich “steeds onveiliger” te voelen. Eigenlijk zou iedere moord moeten verbazen… Als je in een veilige stad zou wonen. Maar er worden nu zoveel moorden gepleegd in onze hoofdstad dat ik de buurtbewoners wel kan begrijpen.

De politie moet veel meer mankracht zetten op het oplossen én tegengaan van liquidaties en andere schietpartijen. We kunnen niet toelaten dat Amsterdam nog verder vervalt in het Wilde Westen van Nederland. Uiteraard is dat niet makkelijk, omdat de stad tot in de vezels is verweven met de criminele onderwereld, maar de politie en de burgemeester van Amsterdam kunnen niet blijven toekijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. tonzwart

  Waar het moorden betreft, spant Amsterdam de kroon. Maar vlak de misdaad in andere delen van Nederland niet uit. Braband, Limburg en in toenemende mate Zeeland behoren tot het deel waar de misdaad steeds meer regeert.
  Wat er nodig is, is een grote uitbreiding van de politie, in mankracht. Geld steken in automatisering is niet de oplossing. De dienders moeten weer de straat op, ook ‘snachts. En niet alleen maar rondtoeren in een auto, maar te voet en op de fiets.
  Er is hier ten lande veel te weinig zichtbare politie, en dan heb ik het nog niet eens over het platte land. Daar zijn plaatsen waar eens in de 3 maanden een politieauto doorheen rijdt, over de doorgaande wegen. Er moet gewoon veel meer geld naar de politie, in plaats van bakken vol naar het buitenland brengen.

 2. halo1

  Je kon dit in de jaren 70 al zien aankomen..020 is een soort semi-anarchistisch paradijs geworden..weer een gevalletje van 70 jaar links-naief (=een vorm van onnozelheid) beleid…

  1. Simon Brouwenstein

   Gelukkig, we hebben de dader alweer te pakken: de PvdA!

 3. D. G. Neree

  Volstrekte onzin dat mensen aan dit soort dingen wennen.

 4. W.H.J. Reiss

  En het zijn louter Allochtonen, Simon de dwaas merkte het al op ! Vrienden van de Allchtonenclubs, PvdA, GL en D’66. Het moorden is pas begonnen. Straks dit ‘nivelleringsfeest’ in het gehele land ! Wen er maar aan jullie hebben voor deze onzin zelf gekozen !
  .
  TonZwart….Meer politie helpt niet. Wel minder immigranten. In Noorwegen krijgen criminelen met 2 paspoorten en retour ticket. Resultaat: minder criminaliteit ! Niet ver van huis, dus in Nederland. In plaatsen waar Allochtonen naar Syrië gaan. Resultaat: minder criminaliteit.
  .
  Dus waarom zouden we volgens Simon de dwaas niet met de vinger mogen wijzen naar de werkelijke daders en het Goed Volk, dat telkens voor dit Krapuul op komt !

 5. jonathan

  Toen ik nog in A’dam tot half jaren 80 woonde had je geen liquidaties in de buurt, waar nu wel schietpartijen zijn. Toen woonde er nog nauwelijks allochtonen. Nu zijn de wijken in met name nieuw-west praktisch 85% allochtonen van moslimhuize. Als ik er nu rondrijd zie ik verpaupering met schotel vervuiling, troep op de straten en vele in soepjurken met (haat)baarden, stompzinnige hoofddoeken en vele kinderwagens. Ergelijk.De liquidaties kun je hoofdzakelijk op conto van de moslims schrijven. Het wordt alleen maar erger, mede door de toename van islamieten en de islamisering.Door toedoen van links, maar ook het CDA en VVD. De politie hindert de top 600 meest criminelen, maar dat schijnt niet werkelijk te werken. Maar ja links pakt hen niet adequaat aan. Zouden gebruik van het 2e paspoort innemen bij niet aangepast gedrag moeten toestaan en aktief inzetten. Zodat ze het land uit moeten. Zal het aantal schietincidenten kunnen afnemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.