Boodschap voor krakers Maagdenhuis: 'Het speelkwartier heeft lang genoeg geduurd'

Geen categorieapr 09 2015, 9:00
De krakers moeten gewoon weer gaan werken of studeren.
Het Maagdenhuis zit niet vol met sympathieke studenten die een betere Universiteit van Amsterdam willen, maar vol met professionele krakers uit binnen- en buitenland die daar niks te zoeken hebben. Natuurlijk, er kunnen dingen worden verbeterd aan de UvA, maar dit is niet de manier.
De boodschap van VVD en CDA in de Tweede Kamer is dan ook: ga weg en ga weer werken of studeren. "Wat ons betreft heeft het speelkwartier lang genoeg geduurd!" En de schade aan het pand moet cent voor cent worden verhaald op de daders. Een prima boodschap.
Gaan ze niet, dan moet er meteen tot ontruiming worden overgegaan, vinden de partijen. Ze spreken van "een anarchistische vrijstaat waar behalve studenten ook beroepsactivisten en krakers een nieuw thuis hebben gevonden".
De UvA zelf spant een kort geding aan om de krakers uit het Maagdenhuis te verwijderen, maar VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg vindt dat het kort geding eerder had moeten worden aangespannen. Als de UvA dat had gedaan, dan was het probleem nu al opgelost. CDA-Kamerlid Michel Rog vindt dat de UvA zich niet langer moet laten gijzelen door de krakers.
Beide Kamerleden hebben 100 procent gelijk. Het Maagdenhuis moet zo snel mogelijk worden ontruimd. Als ze oprecht een betere universiteit willen, kunnen de studenten die de bezetting steunen beter in de boeken duiken en goede cijfers halen. Daarmee laten ze zien dat ze de studie serieus nemen en niet maar een beetje gaan zitten kraken omdat ze het zo spannend vinden.
Stop de bezetting!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten