Hoge Russische functionarissen betrokken bij neerhalen MH17

Geen categorieapr 03 2015, 16:00
Dat meen je niet!
Schokkend nieuws uit Rusland en Oekraïne: het heeft er alle schijn van dat er meer hoge Russische functionarissen betrokken waren bij het neerschieten van vlucht MH17. Kiev heeft blijkbaar tapes in handen die dat bewijzen.
Dat berichten onze vrienden van ThePostOnline.
Naast de Russische generaal-majoor Sergej Nikolajevitsj Petrovski figureren nog twee andere officieren uit Poetins geheime dienst GROE in de afgeluisterde gesprekken. Ook worden diverse pro-Russische separatisten genoemd, al of niet bij hun bijnamen. De taps wijzen opnieuw op directe betrokkenheid van Moskou bij de gruwelijke aanslag.
Natuurlijk is het belangrijk dat dit soort nieuws wereldkundig wordt gemaakt, maar verrassend is het niet. Sterker nog, de enigen die niet al lang dachten dat Rusland hierachter zat zijn de knettergekke Poetin-groupies die denken dat de Russische president een "held" is omdat hij zich verzet tegen de EU (ja, natuurlijk doet 'ie dat; de EU bedreigt zijn macht. Hij doet dat niet omdat hij zo geweldig libertarisch is).
Vanaf dag één was het duidelijk dat de zogenaamde Oekraïense rebellen - die fanatiek gesteund worden door Moskou - dit nooit in hun eentje konden doen. Sterker nog, je moet er ernstig rekening mee houden dat ze op zijn hoogt op de knop hebben gedrukt om de raket af te vuren, maar dat de beslissingen om het vliegtuig neer te halen - en wanneer - door anderen is genomen. En met 'anderen' bedoel ik natuurlijk: Poetins knettergekke FSB/KGB-vriendjes.
De kans is dan ook groot dat de individuen die verantwoordelijk zijn voor deze massamoord ermee weg zullen komen. Misschien dat we kunnen hopen dat er ooit - over weet ik hoeveel jaar - financiële afspraken gemaakt kunnen worden met Rusland, maar zelfs dat lukt waarschijnlijk niet. Poetin en zijn vrienden kunnen dus doen en laten wat ze willen, niemand die ze aanpakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten