Egyptische rechtbank: oud-president Mohamed Morsi verdient de doodstraf

De Egyptische overheid rekent af met de Moslimbroederschap.

Als het aan de rechtbank in de Egyptische hoofdstad Caïro ligt, krijgt de oud-president Mohamed Morsi (63) de doodstraf. De Egyptische grootmoefti moet de doodstraf voor hem én voor 105 andere aanhangers van de inmiddels verboden Moslimbroederschap nog goedkeuren, maar als hij dat doet, dan is Egypte een heel eind op weg in de definitieve afrekening met die club.

Morsi werd door de rechtbank schuldig gevonden aan spionage voor buitenlandse machten (lees: terreurorganisaties Hamas in de Gazastrook en Hezbollah in Libanon) om een uitbraak van gevangenen in 2011 mogelijk te maken. Morsi zit overigens al in de cel vanwege de dood van demonstranten in 2012:

Morsi was in 2012 als kandidaat van de Moslimbroederschap de eerste gekozen president van Egypte. In 2013 werd hij door het leger afgezet. Morsi werd vorige maand tot twintig jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de dood van betogers tijdens protesten in 2012. De rechter achtte Morsi niet direct verantwoordelijk voor hun dood. Daarom legde hij toen niet de doodstraf op. De rechter vond wel dat de toenmalige president het geweld heeft aangemoedigd.

De voortvarendheid van de huidige Egyptische overheid in de strijd tegen de Moslimbroederschap is interessant. Het betekent namelijk ook een verdere verzwakking van Hamas, die juist werd gesteund door de Moslimbroederschap. Uiteindelijk zorgt het – hopelijk – voor een einde van beide islamitische organisaties. Dat zou een stuk prettiger zijn voor Egypte, de inwoners van Gaza en Israël.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het is verontrustend dat uit het artikel van Frank Verhoef nergens blijkt dat hij ook maar de minste moeite heeft met het feit dat een smerige militaire dictatuur in een onwettig proces hier een democratisch gekozen bestuurder ter dood zal brengen.

 2. Terzo

  Morsi is niet afgezet voor het hebben van zweetvoeten, en de moslimbroederschap is een smerige islamitische nazi terror club…

  Ik verheug mij al op de beelden van de executies van dit geteisem.

  1. loritta

   Prima weergave, de boef verdient niets anders!

 3. W.H.J. Reiss

  Alweer een PvdAer minder. Minder…minder…minder..,

 4. Gielah

  Moeilijk!
  Door één man de doodsstraf te geven, los je het gevaar van de aanwezigheid van een heleboel zogenaamde ‘moslimbroeders’ niet op.
  Dat gevaar zit hem vooral in de koran… die… naar wij mogen aannemen…. ongehinderd gelezen en gedoceerd mag worden in Egypte… en die voortdurend dóór kan gaan met de geesten van steeds weer nieuwe generaties mensen te vergiftigen.

  Eén man executeren is dan dweilen met de kraan open en de preventieve werking, die er van Morsi’s dood zal uitgaan, zal… lijkt mij…. nihil zijn… waar deze eerder een hoop bitterheid en wraakzucht (en waarschijnlijk heel wat aanslagen) dan een zich afkeren van de radicale islam zal genereren.

  1. Terzo

   ‘De Egyptische grootmoefti moet de doodstraf voor hem én voor 105 andere aanhangers van de inmiddels verboden Moslimbroederschap nog goedkeuren,’

   Dus er is nog hoop voor die varkens…

  2. Simon Brouwenstein

   Ook Gielah houdt zich kennelijk geen seconde bezig met de vraag of in het algemeen het opleggen van de doodstraf moreel toelaatbaar is en in het bijzonder als het een democratisch gekozen politicus betreft.

   De morele verloedering die in deze draad zichtbaar wordt is ronduit schokkend.

   1. Terzo

    Men mocht willen dat je jezelf net zoveel zorgen zou maken over de morele verloedering als het gaat over christenen die het leven laten door de smerige aspiraties van islamitisch extreem ongedierte, maar dan ben jij in geen velden of wegen te bekennen als het daar over gaat.

    Hypocriet…

   2. Antidotum

    @Simon,

    Nog steeds begrijp je niet dat er in de Arabische wereld andere wetten heersen dan hier.
    De bevolking aldaar is daaraan gewend.
    Daar is de doodstraf voor een ernstig delict een normaal gegeven.
    Hier krijg je 40 uur schoffelen, of een luxe appartement i.d.v. van een gevangeniscel.
    Dat kent men niet in die landen.
    Democratie is daar ook iets onbekends of wordt Verkeerd geïnterpreteerd.

    Dat jij als socialist zulke zaken niet menswaardig vindt, ligt geheel aan je westerse opvoeding en het politieke systeem waarin je leeft.

    http://www.universiteitvannederland.nl/college/heeft-democratie-een-kans-in-de-arabische-wereld/

 5. ElHoussain

  Crimineel en niet gekozen coup-pleger sissi heeft niet voor niets meteen alle rechters met een islamitische achtergrond afgezet.
  Dat moest hij van zijn geldverstrekkers.

  ” ter dood veroordeeld”
  Aldus de onafhankelijke mossad-rechter.

  1. cmsuijkerbuijk

   @ElHoussain
   16 mei 2015 at 15:15
   “Aldus de onafhankelijke mossad-rechter.”
   En ja hoor, het is weer zover: Israël én de Mossad zitten hier achter. Ik neem aan, dat je harde en onomstotelijke bewijzen hiervoor hebt?

   1. Antidotum

    Klopt cmsuijkrbuijk.

    Moslims bekennen nooit kleur en menen daarom geen enkele verantwoordelijkheid te dragen voor de rotzooi die ze veroorzaken.
    Het is altijd de schuld van een ander en zo niet dan verzinnen ze wel iets of iemand waar ze de vinger naar kunnen wijzen.
    Laf, harteloos en volstrekt blind door de gigantische balk in hun eigen ogen.

    Meestal is de islam de veroorzaker van alle ellende, maar dat mag je niet zeggen.

    Soefisten zijn de enige die ik pruim, de boeddhisten onder de moslims.

  2. vigilante

   Fantastisch nieuws!
   Nu nog de aan MB gelieerde groepjes aanpakken.
   zoals het debiele neefje Hamas.
   Gelukkig heeft de nieuwe regering van Netanyahu daar een prima oplossing voor; minister van justitie Ayelet Shaked

   artikel 2 handvest Hamas: De Islamitische verzetsbeweging is één der vleugels van de Moslim Broeders in Palestina. De Moslimbroederschap is een wereldorganisatie, de grootste islamitische beweging in het moderne tijdperk.

  3. Terzo

   Ah, het duurde even maar nu krijgen toch de Joden de schuld.

  4. -Harry

   Wat ben je nou voor een mongool , ElHoussain ?

   Op naar een fundamentalistische staat ? Is dat je doel ?

   Sissi heeft Egypte gered van het worden van een fundamentalistische moslimstaat .

   Waarschijnlijk ben je te stom om te zien waar het onder Morsi naar toe ging , een sharia-land , weer een verloren staat .

   Hopelijk worden al die mossels die achter Morsi staan uit de weg geruimd .

   En een Israelische rechter in Egypte ?

   Zie je nou zelf wat 1400 jaar inteelt met je “hersenen” doet ?

   Dégeneratie , hersenverweking , hersenrot .

   M.a.w. STAPELGESCHIFT !

  5. Geah

   “Aldus de onafhankelijke mossad-rechter”

   Ik wist niet dat de Egyptische rechtbank Joodse rechters in dienst had 😉 😉 😉

 6. Daniel

  Een fatsoenlijk land doet niet aan oog om oog, tand om tand naar mijn persoonlijke mening.

  Als je een dader op dezelfde manier aanpakt als wat hij mogelijk heeft gedaan – stel het is een moordenaar – dan verlaag je je eigenlijk naar zijn of haar niveau.

  Dit moet je niet willen. Je wilt aantonen dat het doden van iemand verkeerd is door de persoon zelf te doden? Dat lijkt tegenstrijdig.

  Maar hier is dat niet zo’n probleem bij velen. Gelukkig is het in Nederland nog niet zo ver.Het opleggen van de doodstraf ontneemt de dader de mogelijkheid om zijn foute gedrag te herstellen en het ontneemt de mogelijkheid om opnieuw te beginnen. Dit is niet menswaardig.

  Wij zijn nog steeds een democratie en de meerderheid is tot nu toe altijd tegen geweest.

  Als je het wilt, moet dit een democratische keuze zijn. Menig onderzoek heeft echter aangetoond dat de meerderheid van de mensen in Nederland geen doodstraf wenst. Zeker nu de grondwet (artikel 114) moet worden aangepast.

  1. Simon Brouwenstein

   Wat mij schokt dat iedereen behalve jij en ik in deze draad de doodstraf voor deze democratisch gekozen politicus toejuicht en er zelfs zeer opgetogen over is.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    16 mei 2015 at 16:15
    Zou je óók geschokt zijn, als Kim Jong-un, “democratisch” verkozen staatshoofd van Noord-Korea, na een staatsgreep, ter dood zou worden veroordeeld?
    Hoe erg ook, de wereld is beter af zonder de Morsi’s van deze wereld en de Moslim Broederschap. Je kunt eenvoudigweg niet met westerse ogen naar Egypte en de rest van de Arabische wereld kijken, want dan trap je wéér in de val van de zogenaamde ‘Arabische Lente’. Het is beter zo, hoe erg ook. Maar deze moslimfanatici zullen nooit rusten, tot zij hun einddoel bereikt hebben en dat is géén fraai doel. Zij zullen zélfs in gevangenschap over lijken gaan en de kans is dan ook nog eens levensgroot aanwezig, dat er pogingen gedaan zouden worden, om ze te bevrijden, met alle gevolgen van dien.

   2. Teun

    Als ik in slaap val bij Simons stukjes, krijg ik gelukkig niet de doodstraf door middel van luchtafweergeschut.
    Blij dat Simon niet zo machtig is en er vaak naast zit.

   3. toetssteen

    @Brouwenstein

    http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/07/03/morsi-de-chronologie-van-een-falende-president

    In dit artikel kunt u lezen hoe dat ‘democratische’ eraan toe is gegaan.

  2. toetssteen

   @Daniel
   Een Egyptische cel is niet hetzelfde als een Nederlandse. Persoonlijk zou ik executie in dit geval eerder als een daad van genade willen zien.

 7. Terzo

  Misschien begrijpen jullie niet dat er mensen zijn die liever geen terroristen een land als Egypte willen zien leiden…

 8. Rapunzel

  Vermakelijk dat het trollenvolkje opeens bezorgdheid veinst over een democratisch gekozen politicus die de doodstraf krijgt. Als het over beveiliging van Geert gaat, ook een democratisch gekozen politicus, tappen ze zeker uit een ander vaatje?
  En we hebben de H, we hebben de Y, HYPOCRIET.

  Het is maar goed dat stom zijn niet zeer doet want anders lagen ze te kronkelen van de pijn.

  Gelukkig is hen niets belangrijkers toevertrouwd dan de godganselijke dag wauwelen hier. Stel je voor dat zulk spul iets belangrijks te doen heeft, brrrr.

 9. Rapunzel

  Dat “democratisch gekozen” in Egypte kun je overigens niet genoeg onderschatten. In Egypte zijn stemmen te koop in ruil voor een handvol kruimels.
  De beste kruimeluitdeler wint de verkiezingen.

  Of je dan ook de beste bent om het land te leiden durf ik te betwijfelen.

 10. Rapunzel

  Het motto van de moslimbroeders: “Allah is ons doel, de Koran is onze grondwet, de Profeet onze leider, strijd onze weg, en dood voor Allah onze hoogste aspiratie.”

  En nu gaan ze misschien dood voor allah, eindelijk hun hoogste aspiratie binnen weten te harken is het weer niet goed volgens Simon de moslimhater. Waarom
  heeft hij toch zo de pest aan moslims vraag ik u af.

  1. Simon Brouwenstein

   Rapunzel, ik ben niet bijzonder dol op de islam maar aan moslims heb ik geen hekel hoor. Het zijn mensen zoals u en ik en we dienen onze naasten lief te hebben, meent u ook niet?

   1. -Harry

    Schweintje B .

    Hoe kun je moslims los zien van de islam ?
    Dat lukt waarschijnlijk alleen als je net zo verknipt bent als die geitenneukers zelf .
    En dat verbaast me nou helemaal weer niet .

    Je doet net of de ene afwijking los te zien is van de andere .

    Ergens hebben jullie socialisten toch een king-size manco .

   2. -Harry

    Trouwens S.B .

    Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat het mensen zouden zijn : “zoals U en ik ” ???

    Je bent ECHT stapelgek !
    Je hebt werkelijk géén idee !
    Kom je ooit wel eens buiten ?

    1. Simon Brouwenstein

     Harry, ik beschouw je op dit blog op afstand als de domste die hier probeert mee te praten maar, eerlijk is eerlijk, je weet je onnozelheid tot steeds grotere hoogte op te voeren.

     1. -Harry

      Je weet je eigen manco’s voor jezelf prima te verbergen , Jodocus , maar wij trappen er niet in !

      Hoe geniaal ben je , als je je eigen volk verraadt ? Als je alleen partij trekt voor de socialistische uitbuiters en een moordzuchtige ideologie ?
      Geef daar eens antwoord op ?

     2. Teun

      Simon en ik zijn van dezelfde soort.
      Wij houden van treiteren.
      Ik hang graag aan Simons kleed.

   3. V.K.

    —–
    , ik ben niet bijzonder dol op de islam maar aan moslims heb ik geen hekel hoor. Het zijn mensen zoals u en ik en we dienen onze naasten lief te hebben, meent u ook niet?

    —-

    -Is dit Wilders of Simon?

 11. Terzo

  Hoe kom je daar nu weer bij om te denken dat moslims in algemene zin mensen zoals jij en ik zijn?

  Ik heb eerbied voor vrouwen, ik haat geen joden, ik verwerp onze samenleving niet, ik heb niets tegen homo’s en beschouw anders gelovigen niet als honden en apen, slacht geen dieren op een achterhaalde barbaarse wijze etc. etc.

  1. -Harry

   Je kunt je toch echt niet voorstellen dat iemand wérkelijk zó gek is , Terzo ?

   Ik wou dat ik , al was het maar een beetje , kon begrijpen hoe die hersenkronkels van die rot-socialisten als S.B. functioneren .

   Het lijkt bij hem net of alle draadjes verkeerd zijn aangesloten , zoals mensen soms meemaken als ze een oude auto restaureren . Dan krijg je met de elektrische installatie ook allerhande complicaties , zoals wanneer je de richtingaanwijzer naar links uitzet dat dan de binnenverlichting aan gaat en als je op de rem trapt dat de ruitenwissers dan gaan bewegen .

   Volkomen irrationele en onlogische kronkels .

 12. W.H.J. Reiss

  En als het hier straks burgeroorlog is, dan komt er dezelfde rekening voor de verantwoordelijke Socialistische niksnutten !

  1. Simon Brouwenstein

   Heer Reiss verheugt zich op Bijltjesdag nadat Gigantische Geurt hier de absolute meerderheid heeft verworven.

   Ik knijp hem uiteraard als een oude dief.

   1. -Harry

    Inderdaad Simon ,

    landverraders opruimen geeft een heerlijk gevoel , net zoiets als je eindelijk kunnen douchen nadat je drie weken in de woestijn gezeten hebt .

    Terwijl je weet dat je zelf toch weer vies wordt , maar die landverraders komen niet meer terug .
    Een euforische gedachte !

   2. Teun

    Nazi’s knepen hem ook als een oude dief voor communisten.
    Ons kent ons.

   3. Teun

    Gigantische Geurt. Ik glim van trots om mijn gigantje!
    Dank u heer Brouwenstein voor deze eervolle vermelding.
    Geurt red ons! Nee, red Simon! Hij is nog niet verloren.

 13. Daniel

  Het is wel lachen hiero, men verwijt links dat ze de verzorgingsstaat afgebroken heeft, te weinig tijd voor de verzorging van zieken en bejaarden heeft en ga zo maar door.

  Nu kunnen linksen, waaronder de SP (die communistenplebejers) niet geliefde partij(en) zijn, maar die zijn juist VOOR de verzorgingsstaat die rechts afkeurt en naar de markt verwijst omdat dan alles goed komt.

  Wat velen hier willen kan niet, dat snapt rechts ook wel, mag ik hopen, maar losers in de maatschappij heb je overal, links en rechts en dan is het fijn als je ergens naar kunt wijzen.

  Waarom zou ik mij opwinden als het redelijk goed gaat, waarom ga ik mezelf dan pesten om boos te worden op de maatschappij?
  We leven maar één keer, we gaan allemaal dood, laten we er het beste van maken.
  Links en rechts. Al behoor ik daar niet toe, de marges zijn klein in de politiek, dat weten de politici ook donders goed. Voor de verkiezingen worden de tegenstellingen even opgeblazen om daarna weer gauw om de tafel te gaan zitten met elkaar.
  En wij zijn dan weer boos.
  Wie is er nu dom, de politici of wij?

 14. Simon Brouwenstein

  Terzo en Harry voeren een socratische dialoog.

  1. Teun

   Waauww!! Interessant. Een socratische dialoog.
   Gelachen met die Simon.

  2. Teun

   Een schizocratische dialoog. Eerst lult Jacobus en daarna heet ie ineens weer Simon.

 15. V.K.

  -crimineel Morsi heeft naar ik meen zo’n 5 miljard Euro Eu-gemeenschapsgeld verpatst.

  1. Terzo

   Dat is al genoeg reden om dat varken op te hangen.

   1. Teun

    De heer Morsi is geen varken.
    Het is een wilde ezel.

  2. Teun

   V.K.
   16 mei 2015 at 19:23
   -crimineel Morsi heeft naar ik meen zo’n 5 miljard Euro Eu-gemeenschapsgeld verpatst.

   Maarre…..eh…. dat zou dus betekenen dat er hier in Nederland ook ……
   Ja, toch?

 16. Teun

  Turken kunnen het beste uit de buurt blijven van vestigingen van schuttersgilden. Dus niet naar Brabant of Limburg verhuizen, of anders maken dat je daar wegkomt.
  Israël schijnt ook al met kleiduiven te spioneren, nadat Turkije het land ervan verdacht met vogels te spioneren.
  Ook met lokeenden dient een moslim voorzichtig te zijn.
  De Mossad zit werkelijk overal….
  Rare vogels kun je namelijk het beste benaderen met soortgenoten.

 17. Rapunzel

  Dat je je naasten lief moet hebben kun je beter in moslimkringen gaan preken Simon.

  Het gaat mij best af, wij hebben het gezellig, mijn naasten en ik. En we zingen en we springen en we zijn zo blij wat er is geen ene moslim bij.

  En bij jou naasten ook niet mannetje, je maakt mij niks wijs. Net Mark Rutte met al die fantastische hardwerkende moslim “vrienden” waar hij nooit een poot binnen zal zetten en zij niet bij hem.

  Goh wat zal dat moslim vak leeg blijven op zijn begrafenis, wat zullen ze hem niet bezoeken als hij ziek is, wat zullen ze zijn moeder in de pis laten smoren.

  De multiculturele samenleving is mislukt. Iedereen die wel eens buiten komt kan dat zien.

 18. V.K.

  -Het leuke is dat al die westerse regerings leiders welke het bloeddorstige regime van Morsi financieel hebben gesteund, nu opeens gaan wauwelen over mensenrechten nu Morsi ter dood is veroordeeld.

 19. Rapunzel

  In oktober 2012 beklaagde het Simon Wiesenthal Centrum zich over het gedrag van Morsi tijdens een islamitische dienst. Op een video is Morsi te zien in een moskee in de stad Marsa Matruh. In een van de gebeden vraagt de voorganger “de Joden en zij die hen steunen te vernietigen, te laten verdwijnen, te verscheuren.” Op de video is te zien hoe Morsi hierop “Amen” zegt. De gebeden waren te zien op de staatsomroep van Egypte.

  In januari 2013 haalde de Amerikaanse krant New York Times een toespraak van en een interview met Morsi uit 2010 boven water waarin hij denigrerende opmerkingen maakte over Joden en zionisten. Hij noemde de joodse inwoners van Israël onder meer “deze bloedzuigers, deze agressors tegen Palestijnen, deze oorlogshitsers, deze afstammelingen van apen en varkens”.

  Ach ja, Morsi is een antisemiet, geen wonder dat Brouwenstein een hardcore fan van hem is.

  1. Simon Brouwenstein

   “Ach ja, Morsi is een antisemiet, geen wonder dat Brouwenstein een hardcore fan van hem is.”

   Kan Rapunzel een citaat van me geven waaruit kan blijken dat ik een fan ben van Morsi dan wel een antisemiet ben?

   Zullen we afspreken dat, zolang dat niet lukt, we je uitspraak als een platte leugen beschouwen?

 20. van Urk

  Simon kan beter zijn correcte geneuzel gaan uitleggen aan het Egyptische gerechtshof met wat zij daar doen en besloten hebben niet de correcte maatstaven zijn van een democratie! Ik ben bang dat ie naast Morsi komt te staan wegens opruiing en verzet plegen tegen de wetten van de islamitische strafrecht.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat denk ik ook, heer van Urk. In Egypte is thans een smerige dictatuur aan de macht die gekozen volksvertegenwoordigers gaan executeren. Daarover verheugen sommigen in deze draad zich.
   Nam u daar al afstand van?

   1. toetssteen

    @Brouwenstein
    Leesblind?

    http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2013/07/03/morsi-de-chronologie-van-een-falende-president

    Of selectief de wappie spelen?

    Al Sisi heeft afstand genomen van zijn militaire status en is geheel democratisch gekozen. Ja want toen was er weer echt wat te kiezen hè!
    Man haal die rommel toch eens uit de ogen!

    Is Al Sisis een leuke kerel? Nee. Moet dat? Nee.
    Wat denkt u nu Brouwenstein, dat Spekmannetjes in Egypte gaan redden laat staan er wat van maken?

   2. van Urk

    Ik verheug er juist niet om U en u kliek wel door dit soort volkeren hier naar toe te halen die met deze dictatuur zijn opgevoed en niets anders weten! Daarom is het moeilijk die gasten te laten integreren naar onze maatstaven omdat je de cultuur,tradities of religie uit de mens er niet zomaar er uit kan stampen.

 21. toetssteen

  Overigens heeft Al Sisi al diverse contracten gesloten met de opkomende markten Brouwenstein. Ik weet het doet pijn dat Egypte hoe marginaal ook toch weer in de lift zit.

  1. Simon Brouwenstein

   Toetssteen, ik ben het eens met iedereen die zegt dat Morsi als president faalde en alles fout deed wat hij fout kon doen. Ik meen echter dat men gekozen presidenten niet moet vermoorden en dat het bewind van SiSi een tenminste zo smerige dictatuur is als die van Mubarrak. Egypte kwam van de regen in de stortbui en dat is rampzalig voor dat land.

   1. Terzo

    Vermoorden? Hij krijgt na een correct verlopen proces gewoon de doodstraf zoals dat gebruikelijk is in dat islamitische land.

 22. V.K.

  -Morsi schreef een grondwet, welke je in Neurenberg de kop zou kosten.

  -Nou, heb er wel vrede mee wanneer deze gekozen president eerdaags aan een olijftak bungelt.

 23. Dennis_WSPK

  Simon Brouwenstein……
  Ik ken dit PvdA-mannetje al járen van diverse discussiefora.
  Hij is al net zo vaak van naam gewisseld als een vogel van zijn veren. Graatsma was er onder meer eentje.
  Ik herken zijn schrijfstijl onmiddellijk en ook hier ontpopt hij hier zich als een ware troll. Hij neemt namelijk standpunten in die altijd dwars op de heersende mening staan.
  Zijn echte naam is mij ook bekend, evenals zijn beroep en dat verklaart veel over zijn smerige denkbeelden.

  1. Floris

   Denk je eens in wat voor persoonlijkheidsstructuur iemand moet hebben om te doen wat hij doet. En de manier waarop.

   Daar lusten de honden geen brood van…

   Overal roept hij weerzin op, maar het komt niet bij hem op de schuld daarvan bij zichzelf te zoeken.

   1. Gielah

    Dit soort afwijkingen is erg moeilijk, zo niet onmogelijk, te genezen…. en omdat er iets ( veel) in de gewetensfunctie ontbreekt, zal het besef van zijn ernstig-ernaast-zitten waarschijnlijk nooit komen.
    Zijn nieuwste speeltje is het momenteel om tegen een ieder, die zijn gedaas niet langer kan en wil aanhoren, ´trol´ te gaan schetteren.
    Dat bespaart hem ook de moeite om alwéér iets idioots en-of leugenachtigs te verzinnen om op in feite ónweerlegbare argumenten te antwoorden.

    Hij roept gewoon: ´trol´.
    En dan denkt de stakker waarschijnlijk ook nog ad rem te zijn of zo.
    Pijnlijk, hoor!

    Als hij niet zo door en door weerzinwekkend was, dan zou je werkelijk medelijden met hem (moeten) krijgen, want veel gekker dan déze kom je ze buiten klinieken niet tegen.

    1. Floris

     Dat klopt, Gielah. Bij een narcistische persoonlijkheidsstoornis is de gewetensfunctie zeer zwak ontwikkeld: http://denarcist.nl/hoe-gaat-een-narcist-te-werk

     Dat onze Siem hieraan lijdt is vrijwel zeker.

     Het verontrustende is dat dergelijke mensen hun destructieve gang kunnen blijven gaan, of nog erger: door de overheid in dienst worden genomen.

     Gedwongen opname in de long stay zou beter zijn.

     1. Gielah

      Met een beetje handige en/of ijverige moderator zou je ook een eind komen, @Floris!

      Zoals het nu staat denk ik dat DDS zich in de handen wrijft… zóveel reacties door één man.
      Dat dit in feite gebruik (misbruik) maken van een zieke is.. dat weten ze niet of willen ze niet weten.

      En voor DDS schijnen er al heel wat meer sites geweest te zijn, die even slordig of dom reageerden.
      De patiënt verheugt zich… want ziet zijn narcisme gaarne gevoed…. en BLIJFT dus fanatiek elke minuut van de dag bezig met onzin uittypen… de redactie interesseert het geen iota en alleen de normale reageerders moeten dagelijks op de een of andere manier door die bergen mentale shit zien heen te waden.

      Zo maakt DDS van ons, ongewild, daartoe niét-opgeleide begeleiders van psychisch gestoorden…. en dan maar hopen dat wij de schade -in onze onschuld- niet nog groter maken…!

 24. ElHoussain

  cmsuijkerbuijk
  16 mei 2015 at 15:23
  @ElHoussain
  16 mei 2015 at 15:15
  “Aldus de onafhankelijke mossad-rechter.”
  En ja hoor, het is weer zover: Israël én de Mossad zitten hier achter. Ik neem aan, dat je harde en onomstotelijke bewijzen hiervoor hebt?
  ————————————-

  Als je goed had opgelet toen de nazistische en etnische zuiveraar legerfuhrer sissi de eerste gekozen president in de Egyptische geschiedenis had afgezet, was het eerste wat hij deed, samen met nog wat bandieten uit zijn bunker richting Tel Aviv afreizen! Wat denk je dat ze daar gingen uitvreten? Op het strand liggen?

  1. Dennis_WSPK

   En laten we Sissi daar maar heel dankbaar voor zijn. Voor ons in het westen is een dictator als Al Sissi, Assad, Khadaffi etc het beste. Ook voor de minderheden in Egypte en Syrië, zoals de Christenen en Alevieten.

   Zonder dictator worden al die landen heel snel theocratieën en dat is bepaald niet in ons belang.
   Lang leve Sissi dus !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.