'Geert Wilders moet veel beter beveiligd worden'

Geen categoriemei 05 2015, 8:00
Dat bewijst de terreuraanslag in Texas wel.
Het is de hoogste tijd dat PVV-leider Geert Wilders beter wordt beveiligd. We mogen blij zijn dat Wilders niets is overkomen bij de terreuraanslag in het Texaanse Garland, waar een prijsuitreiking van de beste Mohammed-cartoons werd gehouden. Dat heeft hij te danken aan de politie-agenten met zware wapens die het evenement hebben bewaakt met gevaar voor eigen leven.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/595057786175655937
Wilders is nog altijd doelwit nummer één van moslimterroristen. Op de lijst van Al-Qaeda staat hij als een van de meest prominente doelen, schrijft De Telegraaf. De PVV'er zelf, maar ook zijn PVV-collega's moeten veel beter worden beveiligd volgens terrorisme-expert Glenn Schoen. Citaat uit de krant:
De bewaking van Wilders moet daarom worden aangescherpt. Ook moet een grotere bewakingscirkel worden ingesteld rondom de islamcriticus, zodat ook andere PVV’ers en de plaatsen waar hij verblijft beter worden beschermd.
Dit zegt terrorisme-expert Glenn Schoen in reactie op de schietpartij tijdens de anti-islambijeenkomst in het Amerikaanse Garland, waar Mohammed-cartoons werden getoond. Hij vreest dat doelwitten rondom Wilders in het vizier komen bij jihadisten, uit frustratie dat hij te goed wordt beveiligd.
Vergeleken met hoe de Amerikanen hun mensen beveiligen (denk maar aan hoe de president wordt begeleid door tientallen beveiligers) doen wij het nogal magertjes. Dat mag inderdaad wel beter, zeker als je ziet hoe dichtbij de jihadi's dit keer waren bij Wilders. Zoals de politicus zelf zegt: "Ik ben samen met de andere aanwezigen door het oog van de naald gekropen."
Als de analyse van de expert juist is dat andere PVV'ers nu in het vizier komen van jihadi's, dan moet er heel snel actie worden ondernomen. Ook zij moeten zo goed als mogelijk worden beveiligd. Het is triest dat het nodig is, maar het is de realiteit anno 2015. Jihadi's staan te popelen om een aanslag te kunnen plegen op de politicus die het meest kritisch is op de islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten