Bejaard homostel heeft hun hele leven op dit moment gewacht: eindelijk trouwen ze met elkaar

Geen categoriejun 29 2015, 18:00
Ze hebben een halve eeuw op dit moment gewacht, maar eindelijk is het zover: deze twee mannen mogen ten langen leste trouwen!
Jack Evans (85) en George Harris (82) wonen al vijftig jaar in Texas, en zijn ook al even zo lang samen. Sinds afgelopen week mochten ze trouwen, en dat was dan ook een kans die ze niet voorbij lieten gaan. De homo's op leeftijd waren het eerste koppel in heel Texas dat zich in de echt liet verbinden.
Ze waren al samen toen homoseksualiteit nog verboden was, en hebben zij aan zij Amerika steeds liberaler zien worden. Maar trouwen konden ze niet. Niet in Teax.
Tot dus het moment kwam afgelopen week waarop het Hooggerechtshof verklaarde dat het homohuwelijk legaal is in heel Amerika. Dus ook in de Texaanse hoofdstad Dallas waar George en Jack al decennialang wonen.
https://twitter.com/kyliealexandrra/status/614457342352961536
Opgelucht en blij gingen George en Jack naar de rechtbank, waar ze meteen konden trouwen. Het ging na zo lang wachten ineens zo snel, dat George het zelf nog niet geloven: "Tien jaar geleden was dit nog niet eens denkbaar. Ik had weinig hoop dat het homohuwelijk ooit zou arriveren in Texas. Ik ben eigenlijk nog steeds geschokt dat het er dan toch van gekomen is."
De schok viel echter snel weg, en werd onmiddellijk vervangen door ontroering. Want toen de rechter de twee in de echt verbond, was het allemaal echt.. en kregen deze twee mannen precies waar ze al zolang op hoopten:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Watch-A-Couple-In-Their-80s-Get-Married-In-Dallas-Countys-First-Same-Sex-Ceremony.mp4"][/video]
.
Laten we ondanks de gevorderde leeftijd van het kersverse paar toch hopen dat de twee nog een lang en gelukkig leven tegemoet gaan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten