Hofstadgroepverdachte Jermaine Walters komt naar verluid om bij bombardement op ISIS

Media berichten over de dood van de Nederlandse Syriëganger Jermaine Walters, die in een vorig leven deel uitmaakte van de Hofstadgroep.

Alhoewel het nog niet helemaal vaststaat, komt de familie van de jihadist Jermaine Walters met het bericht dat de jongeman is overleden:

Jihadist Jermaine Walters is omgekomen bij een bombardement in Syrië. Walters vertrok vorig jaar met zijn gezin naar Syrië.

Ook zijn advocaat, Bart Nooitgedagt, bevestigt het bericht. De familie van Jermaine zou donderdag zijn gebeld met dit nieuws, en Nooitgedagt zegt geen redenen te hebben te twijfelen aan de juistheid van het bericht.

Of het bericht klopt is nog niet duidelijk, aangezien er geen onafhankelijke media actief zijn in gebieden die door ISIS worden overheerst. Zij kunnen dit dus niet confirmeren. Ook ‘faken’ heel veel jihadisten hun eigen dood, zodat buitenlandse mogendheden stoppen met ze volgen en ze ongezien kunnen bewegen en reizen naar andere landen.

Jermaine Walters werd bekend in Nederland als lid van een jihadistische beweging die door de AIVD de ‘Hofstadgroep’ werd genoemd. Van deze groep was ook Mohammed Bouyeri lid – de tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde moordenaar van Theo van Gogh. Walters zelf moest zich in 2006 voor de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen van voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali, maar werd in deze zaak uiteindelijk door de rechter vrijgesproken.

Daarna verdween hij uit het publieke oog tot enkele maanden geleden, toen bekend werd dat Walters met zijn hele familie geëmigreerd was naar het ‘kalifaat’ van de terreurgroepering ISIS. Vanuit die locatie stuurt hij dreigementen naar huis, onder andere naar zijn broer Jason die eveneens tot de Hofstadgroep behoorde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Opgeruimd staat netjes! Geen ziertje medelijden mee.

  1. Geah

   En welke moeder kan nou zeggen dat zij de eer heeft gekregen om acuut moeder van een martelaar te zijn geworden…Zo gaat het in die kringen hoor….

 2. toetssteen

  Die Jason heeft zich toch volkomen losgemaakt van islam? Ik meen me zoiets althans te herinneren.
  Als dat correct is, dan verklaart dat die dreigementen aan het adres van Jason.

  1. hans-e-pans

   Voor de buhne!

 3. Wachteres

  Ja Toets, maar hij ging naar IS als sociaal werker. 😀

  1. toetssteen

   @Wachters
   Je bedoelt broer Germaine? Pff, zou me niet verbazen, sommigen menen dat ze gaan voor de verpleging oid.

 4. _Mediaevist_

  Vermoed dat onze Jihadistenvriend Alexander Pechtold om twee minuten stilte in de Kamer wil vragen.

 5. nogmaals

  In het bericht over deze jihadist , die kennelijk al enige tijd niet meer in NL verbleef, is sprake van “zijn” advocaat, Bart Nooitgedacht. Kan iemand mij vertellen of Nooitgedacht nog op de loonlijst staat van deze (hopelijk overleden ) jihadist in het buitenland, of is Nooitgedacht eigenlijk meer een sympathisant van deze jihadist ?

 6. Ruud562

  “komt de familie van de jihadist Jermaine Walters met het bericht dat de jongeman is overleden:
  Ook zijn advocaat, Bart Nooitgedagt, bevestigt het bericht.”
  Ach, onder andere een minister Asscher, die deze problematiek in portefeuille heeft, zal hier geheid intrappen, maar ik moet het eerst nog maar eens zien.
  Zal me niks verbazen als dat vullis met z’n familie straks opduikt tussen de diverse bootvluchtingen, zodat ze hier weer zwaar gesubsidieerd begeleid uit de staatsruif kunnen komen vreten. Een staatsruif in stand gehouden door de werkende ongelovige!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.