Staatssecretaris Dijkhoff: 43.000 vluchtelingen moeten volgend jaar een woning krijgen

De wachtlijsten komen onder steeds meer druk te staan.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel, VVD) laat weten in een zogenoemde taakstellingsbrief van zijn hand dat er volgend jaar maar liefst 43.000 vluchtelingen zijn die een woning moeten krijgen. Deze mensen zullen dan een verblijfsvergunning hebben, waarna ze zo snel mogelijk gehuisvest moeten worden.

De regering hield er al rekening mee dat er 20.000 asielzoekers gehuisvest zouden moeten worden in de eerste helft van het jaar. Nu komen daar dus nog eens 23.000 bij in de periode van 1 juli 2016 tot 1 januari 2017.

Voor Nederlandse maatstaven zijn deze aantallen bijzonder hoog. Sterker nog, de aantallen van dit jaar zijn al schokkend te noemen: 28.900. Het verschil met volgend jaar is opmerkelijk en, voor sommigen, schokkend te noemen.

En daar is alles nog niet eens mee gezegd. Het is namelijk zeer wel mogelijk dat de prognose voor het tweede deel van volgend jaar uiteindelijk naar boven moet worden bijgesteld. In dat geval gaat het dus richting de 50.000 asielzoekers die behoefte hebben aan een woning. Zij krijgen prioriteit boven autochtone Nederlanders die ook om een huis zitten te springen.

Het is daarom geen wonder dat steeds meer mensen zeggen dat dit soort vluchtelingen voortaan maar huizen met elkaar moeten delen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Anna

  Klaas Dijkhoff (VVD) . Waarom moeten deze grotendeels economische vluchtelingen waarvan niemand weet wat ze hebben uitgevreten in regio’s en landen hier een huis en toegang tot onze volledige verzorgingsstaat krijgen?
  Waarom moeten deze mensen niet terug naar hun landen en regio’s waar ze hun hele families hebben achtergelaten? Daar is het veilig. Waarom moeten deze asielzoekers niet hun eigen landen straks gaan opbouwen en ontwikkelen?Waarom moet uitgerekend Europa moslims met totaal andere cultuur en religie opvangen? Waarom gaan ze niet naar een van de 57 islamitische OIC landen? Waarom hier bij de Joden, christenen en andersdenkenden die in moslimlanden allemaal worden uitgemoord nota bene door moslims? Dit komt nooit meer goed in Europa. Weet de VVD dat niet?

  1. halo1

   Helemaal eens Anna.,, u bent weer lekker op dreef….ga zo door!!. P.S. Is Brouwenstein ziek ofzo..mis hem wel een “beetje””….

   1. Anna

    halo 1 Die is met vakantie naar een van de rijke golfstaten. Vragen waarom zij hun broeders niet willen opvangen en te eten en drinken willen geven.

 2. Arno

  Huisvest ze dan in Saoedi Arabië of Iran, maar niet in ons land tenzij het christenen zijn. Moslims moeten in moslimlanden wonen en niet hier bij ons !!

 3. Arno

  Als tussen oplossing deze “asielzoekers” in kampen opvangen en voorbereiden op hun huisvesting in een moslimland.

  1. halo1

   Die landen kijken wel uit.. ze zien wel dat het verplaatsen van grote (“”heethoofdige””) bevolkingsgroepen super destabiliserend werkt..m.a.w. ze “‘missen” onze naiviteit.

 4. Anna

  Klaas Dijkhoff. Waarom stuurt u ze niet meteen met het vliegtuig en of mooie goede boot naar de VS. De Amerikanen en moslims zelf zijn toch de grote veroorzakers van de grote chaos die ze hebben veroorzaakt.
  Waarom worden wij nu verantwoordelijk gehouden voor moslims die elkaar, christenen, Joden en alle andersdenkenden al 1400 jaar uitmoorden. Waarom worden wij verantwoordelijk gehouden voor het feit dat de Amerikanen al die landen hebben platgebombardeerd en in chaos achterlatend. Laat moslims en alle moslimlanden zelf hun religieuze en grondstoffen problemen oplossen en niet ons met de enorme ellende en problemen opzadelen. Jullie politici vernietigen Europa. Moslims vinden het allemaal prima dat hun islam in Europa versterking krijgt. Politici zijn onnozelaars en ook Klaas Dijkhoff die nu een grote pleister op zijn mond heeft gekregen om zijn mooie baantje in ere te kunnen houden.

 5. zomaar

  Dijkhoff, tovert hier een islamitische aap uit zijn mouw , ik dacht toch stellig dat deze vluchtelingen tijdelijk hier heen kwamen .

  en als het in hun landen van herkomst er weer vrede zijn zou , zij massaal terug zouden keren om hun eigen samenleving weer op te gaan bouwen .

  nu echter zitten wij met hen tot het einde der dagen opgescheept , mensen die overwegend geen affiniteiten hebben met onze westerse wijzen van samenleven , en hierdoor eindeloos aan uitkeringen vast zitten .

  hier vanaf dag een hun eisen stellen , hoe zij willen dat het in de straat , buurt, stad of dorp , wij moeten leven volgens hun ideologie.

  persoonlijk ben ik al kostmisselijk van al het islamitische uiterlijk vertoon binnen het stadje waarin ik woon .

 6. Anna

  Al die moslimmannen en moslims in Europa vinden het uitstekend dat hun islam versterking krijgt in Europa. Bedankt Klaas Dijkhoff. Geef ze maar allemaal een woning en laat onze mensen maar barsten. Bedankt VVD! Mijn stem nooit, nooit, nooit, meer. Jullie verkwanselen ons Vrije opgebouwde land.

 7. zomaar

  al decennium lang , is ons Nederlanders voor gehouden dat er te weinig sociale huurwoningen beschikbaar zijn , en waren .

  en wilden wij een gezin stichten beter konden kopen , waarmee het kapitaal , (je kent het wel het verdoemde woord der linkse parochie (die overigens ook hieraan meegeholpen heeft) ), deden spekken .

  nu voor de meest moslim vluchteling , moeten er zomaar ineens huizen leeg komen !, de autochtoon moet nog verder opschuiven , of toch maar weer kopen wat het kapitaal weer ten goeden komt , de huizen prijzen zullen verder stijgen , waardoor ook deze onbetaalbaar worden voor de gemiddelde Nederlander.

  misschien moeten ouderen straks genoegen nemen , met de schuur , om hun huis vrij te maken voor deze door de linkse mens bejubelde patjakkers .

 8. Niek Verheyen

  De arrogantie waarmee dit terloops even gebracht wordt, zonder discussie, zonder overleg, bammmm.

  En dan te bedenken dat dit waarschijnlijk nog maar het begin is van alle ellende!

  Waar gaat/moet dit eindigen?

 9. Niek Verheyen

  De manier waarop drankorgel Juncker met zijn ‘fikken’ voortdurend aan Erdogan zat gisteravond. Om compleet misselijk van te worden, de verrader. We worden voor onze eigen ogen totaal voor de gek gehouden door dit figuur. En Timmermans maar ja knikken.

  Waar gaat/moet dit eindigen?

 10. Bromsnor

  Hoeveel keer moet het nog gezegd worden………….de huidige immigratiestroom heeft weinig met echte “vluchtelingen” te maken maar met een ware volksverhuizing uit de moslim landen die naar Noord Europa willen omdat daar geld, een huis en uitkering lokt.

  Zolang de noordelijke EU landen immigranten pampert waar mogelijk, met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc en de EU het “open deur” beleid handhaaft zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  Bart De Wever : ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150922_01880155

  1. zomaar

   1980 , de instelling van de toenmalige regeringen , om de islamitische gastarbeiders , hun gezinnen over te laten komen is funest gebleken !.

   de islam ziet ieder bewoond stukje grond als eigendom van de islam , dus was het geen gezinshereniging toch , stonden de regeringspartijen toe dat de islamitische zendeling , hierheen kwam en zijn eigen enclave stichten , vanwaar hij uit de minderen , (anders gelovigen) , kon bestrijden , door eisen te stellen , (denk hierbij aan buurtvaders, buurtcoaches , moskeeën, scholen (islamitisch onderwijs), theehuisjes , ect , ect ), die door de ongelovigen gefinancierd moest worden .

   onze linker hebben dit alles toegegeven , en hebben zo de vooravond gesticht van een algehele islamitische invasie , die helaas gezien de instellingen van de linker , niet meer te stoppen valt .

   ons lot is deze gelijk aan de bevolkingen , die door ons ooit gekoloniseerd zijn, wij moeten ons schikken (onderwerpen) , naar en aan de wil van de islam.

   op straffe dat je anders je kop ziet rollen , toch zal ook de kop van de linker rollen , en hun dochters en vrouwen een slavinnen leven lijden .

 11. V.K.

  -Nou, ik zou zeggen begin maar vast met het bouwen.

  -43.000 onderkomens het eerste jaar
  -43.000 onderkomenshet tweede jaar
  -43.000 onderkomens het derde jaar…en je hebt in 3 jaar een stad ter grootte van Leiden.

  -Ah, lees ik dat het mogelijk is dat de prognose naar boven wordt bijgesteld.

 12. Arno

  Nieuwe Pat Condell: invasion of europe

  https://www.youtube.com/watch?v=rIcltV7r-nM

 13. JanKorneeldeWit

  Hmm ik zag weer wat op de mainstreammedia langskomen en dacht; is dat niet wat voor onze zeer geliefde neo-pioniers, dat dorp, dat voormalige olympische dorp, daar in dat verre land. Ik begrijp dat het compleet leeg staat, is dus ‘appeltje eitje’, om maar even met vervelend Nieuw Nederlandsch om de hoek te komen….prop die hele meuk uit t zuiden daar maar in….

 14. Antivenin

  De wachtlijsten voor autochtonen in de grote steden zijn al belachelijk lang. Ik zou wel eens willen weten om welke aantallen het precies gaat: hoeveel autochtonen staan er op de wachtlijsten voor een huis? PVV, hebben jullie een antwoord?

  1. Stuyvesant

   De PVV wenst de grenzen af te sluiten. Lijkt u dat een oplossing?

   1. Gerben

    Grenzen dicht lijkt me geen goed plan. De uitgang moet open blijven voor mensen die zich niet willen aanpassen.
    En wachtlijsten zijn er niet alleen in de grote steden, maar ook in de dorpen er omheen.

 15. cmsuijkerbuijk

  Maak maar grotwoningen van de oude Staatsmijnen. Flikker ze daar in, tot ze uitgezet kunnen worden, want het zijn géén vluchtelingen, maar gelukszoekers en dat geluk, moet hen dringend ontzegd worden!

 16. Ni28

  Dat zo regering nog zit is de grootste ramp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.