HenkKrol

Henk Krol heeft alwéér een overleden Nederlander gefeliciteerd met zijn verjaardag

Geen categorienov 23 2015, 16:00
De politiek leider van 50PLUS begaat de ene blunder na de andere.
Henk Krol - fractievoorzitter van de eenmansfractie 50PLUS - is opnieuw in opspraak geraakt. Eerder deze week feliciteerde Krol de overleden schrijver Joost Zwagerman al met diens verjaardag, terwijl Zwagerman in werkelijkheid tweeënhalve maand geleden overleed nadat hij zelfmoord pleegde.
Krol zei een fout gemaakt te hebben, en niemand te hebben willen kwetsen. Bij het VARA-programma De Kwis werd grappend uitgehaald naar Krol vanwege het incident. "Je bent pas echt dood als Henk Krol je feliciteert," riep een als Ivo Opstelten verkleedde cabaretier tot grote hilariteit van de zaal.
Maar de ouderenpoliticus bleek niet geleerd te hebben van zijn fout, en stuurde gisteren opnieuw een gelukswens naar een overleden Facebook-vriend:

Een week nadat hij via Facebook de overleden schrijver Joost Zwagerman feliciteerde met zijn verjaardag, stuurde Henk Krol vanochtend zijn gelukswensen naar ondernemer Chris van den Berg.

De Leeuwarder horecaman en IFKS-oprichter overleed vorige week. ,,Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag.'', schrijft Krol op Van den Bergs Facebookpagina.

Krol werd door zijn volgers direct afgestraft: "Ook Chris van den Berg is ons inmiddels ontvallen Henk," schrijft Ed Plantinga: "Gaat fijn met jou en Facebook!" Erik van der Waard maakt er weinig woorden aan vuil: "Sjongejonge, wat kansloos dit..." zegt hij tegen de politicus op zijn Facebook-profiel.
Na de onfortuinlijke felicitatie van Zwagerman kondigde Krol aan gewoon verder te gaan met het feliciteren van jarige kennissen en vrienden. Of hij dat nog steeds vindt nadat hij nu tweemaal in dezelfde week de fout inging, is even afwachten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten