Henk Krol heeft alwéér een overleden Nederlander gefeliciteerd met zijn verjaardag

De politiek leider van 50PLUS begaat de ene blunder na de andere.

Henk Krol – fractievoorzitter van de eenmansfractie 50PLUS – is opnieuw in opspraak geraakt. Eerder deze week feliciteerde Krol de overleden schrijver Joost Zwagerman al met diens verjaardag, terwijl Zwagerman in werkelijkheid tweeënhalve maand geleden overleed nadat hij zelfmoord pleegde.

Krol zei een fout gemaakt te hebben, en niemand te hebben willen kwetsen. Bij het VARA-programma De Kwis werd grappend uitgehaald naar Krol vanwege het incident. “Je bent pas echt dood als Henk Krol je feliciteert,” riep een als Ivo Opstelten verkleedde cabaretier tot grote hilariteit van de zaal.

Maar de ouderenpoliticus bleek niet geleerd te hebben van zijn fout, en stuurde gisteren opnieuw een gelukswens naar een overleden Facebook-vriend:

Een week nadat hij via Facebook de overleden schrijver Joost Zwagerman feliciteerde met zijn verjaardag, stuurde Henk Krol vanochtend zijn gelukswensen naar ondernemer Chris van den Berg.

De Leeuwarder horecaman en IFKS-oprichter overleed vorige week. ,,Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag.”, schrijft Krol op Van den Bergs Facebookpagina.

Krol werd door zijn volgers direct afgestraft: “Ook Chris van den Berg is ons inmiddels ontvallen Henk,” schrijft Ed Plantinga: “Gaat fijn met jou en Facebook!” Erik van der Waard maakt er weinig woorden aan vuil: “Sjongejonge, wat kansloos dit…” zegt hij tegen de politicus op zijn Facebook-profiel.

Na de onfortuinlijke felicitatie van Zwagerman kondigde Krol aan gewoon verder te gaan met het feliciteren van jarige kennissen en vrienden. Of hij dat nog steeds vindt nadat hij nu tweemaal in dezelfde week de fout inging, is even afwachten…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Svetlana

  Deze man is seniel mensen kom op zeg! Van een man in zijn 70 is dit natuurlijk wel te verwachten. Jammer dat deze karakter eigenschap de gemiddelde Nederlander weerspiegeld

  1. Jasterke

   weinig besef van “natuurlijkheid” zie ik hier !

  2. Ni28

   Ouderen zijn goed vertegenwoordigd in de Tweede kamer. Zij moeten eerst allemaal loodje leggen voordat iemand het voor hun opneemt.

  3. Ni28

   U bent de levende voorbeeld van dat het onder de 70 ook niet meevalt.

 2. Jasterke

  Beste Henk,

  Je bent…zo lees ik ergens…overleden
  maar kleine foutjes worden overal gemaakt,
  want volgens mij, ben jij nog hier beneden…
  anders had ‘k mijn Lidmaatschap bij deze écht gestaakt ! 😛
  .
  Jasterke
  .

  1. Wachteres

   Straks gaat Henk jou ook nog feliciteren, Jasterke.

   En dan krijg ik – hopelijk onterecht – een droevig gevoel … 😀

 3. V.K.

  -Blijkt dat het toch ergens moeilijk is om de facebook pagina van je overleden vriend/vrouw/partner etc te sluiten na overlijden, laat staan te onderhouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.