Niet alleen in Keulen maar overal in Europa zijn vrouwen aangerand door asielzoekers tijdens Oud en Nieuw

Geen categoriejan 08 2016, 13:00
Naast Duitsland vonden in minstens drie andere landen soortgelijke massale aanrandingen plaats.
Een week na de massale aanranding in Keulen komt er steeds meer aan het licht over grootschalige misdragingen door immigranten tijdens Oud en Nieuw. Door vrouwen die aanwezig waren bij de rellen in het station van Keulen zijn inmiddels al 120 aangiftes gedaan. Maar inmiddels is bekend dat ook in Hamburg (39 aangiftes), Bielefeld (5 aangiftes), Frankfurt (7 aangiftes) en Stuttgart (3 aangiftes) vrouwen zijn aangerand. Volgens anonieme bronnen bij de politie zijn de verdachten asielzoekers, met name Syriërs.
Het fenomeen blijft niet beperkt tot Duitsland. In Salzburg, Oostenrijk, ging het er net zo aan toe als in Keulen. Één van de slachtoffers, Sabrina, vertelde aan het blad Osterreich dat ze om 2 uur 's nachts met twee vriendinnen naar huis liep vanuit een club in het centrum. Plotseling werden haar vriendinnen vastgegrepen door een groep mannen:

"Ze probeerden hen weg te duwen, maar ze werden overmeesterd en één van hen werd bij haar hoofd gegrepen. Hij streelde haar en likte haar gezicht."

Pas toen het haar lukte om de aanrander te slaan en te schoppen, konden Sabrina en haar vriendinnen ontsnappen. Volgens Sabrina was haar geval niet uniek:

"Veel andere vrouwen en meisjes zijn ook aangerand. Sommigen hebben me verteld dat ze werden aangevallen op de Staatsbrucke, sommigen op het marktplein en anderen op het treinstation."

In verband met aanrandingen en geweldpleging in Salzburg zijn al een 23-jarige Syriër en een 28-jarige Afghaan opgepakt, beide recente asielzoekers. Ook de andere daders, zoals de groep die Sabrina aanviel, worden omschreven als "Arabisch uitziend". Waarschijnlijk gaat het dus net als in Keulen om recent gearriveerde asielzoekers die het hebben voorzien op vrouwen.
Ook in Zürich, Zwitserland, meldde de politie seksuele agressie tijdens Oud en Nieuw. Tientallen vrouwen werden beroofd, en zes van hen werden ook seksueel lastig gevallen. Ook hier wordt gesproken van mannen met een donkere huid.
In Helsinki, de hoofdstad van Finland, was de politie er naar eigen zeggen net op tijd bij. Ze hadden vooraf signalen binnengekregen dat er aanrandingen zouden plaatsvinden tijdens de jaarwisselingsfeesten in de stad. Ondanks massale politie-inzet werden er toch nog veel vrouwen aangerand op het stadsplein en later in het treinstation, waar duizend Irakese asielzoekers zich hadden verzameld. Drie verdachte asielzoekers zijn inmiddels opgepakt. De politiechef van Helsinki reageerde stomverbaasd:

"Dit is een totaal nieuw fenomeen voor Helsinki', zei adjunct-commissaris Ilkka Koskimaki aan het Franse persbureau AFP. 'Dit hebben we de voorgaande jaren nooit meegemaakt."

Nog steeds komen er veel aangiftes van aanranding binnen. De aangiftes die nu binnen zijn, zijn misschien slechts het topje van de ijsberg. Keulen, Hamburg, Zürich, Helsinki, Bielefeld, Stuttgart en Frankfurt. Een sombere opsomming die bewijst dat de komst van miljoenen asielzoekers naar Europa niet zonder gevaren is. Gelukkig lijkt de Duitse regering tot inkeer te komen: vandaag wordt daar vergaderd over strengere maatregelen tegen criminele asielzoekers. Hopelijk wordt het daardoor veiliger voor vrouwen op straat.
Toch blijven alle maatregelen symptoombestrijding zolang de bron van het probleem niet wordt aangepakt. De daders van deze aanrandingen hadden Europa namelijk nooit mogen binnenkomen. Het is tijd dat de Europese grenzen definitief op slot gaan voor criminele immigranten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten