ChristenUnie kiest #StemVoor: vindt associatieverdrag met Oekraïne een geweldig idee

ChristenUnie-leider Gert Jan Segers laat weten op Twitter dat zijn partij voor het associatieverdrag met Oekraïne is.

Daar voegt hij wel aan toe dat zijn partij absoluut niet wil dat Oekraïne zich bij de EU voegt:

Zoals ik vervolgens reageerde is dat natuurlijk helemaal de vraag niet:

https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/699875232451010560

https://twitter.com/MichaelvdGalien/status/699875593962307585

Het moge duidelijk zijn waarom Segers dat “nee tegen toetreding” er toch even bij vermelde: hij wil duidelijk maken dat de CU redelijk eurokritisch is, maar dus wel voor het handelsverdrag. Zoals hij en zijn kompanen uitleggen op hun website:

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat er goede betrekkingen zijn met buurlanden die grenzen aan de EU. Niet alleen is dit goed voor de Nederlandse export, ook biedt het kansen voor ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld mensenrechten- en anti-corruptiebeleid. Tegelijkertijd blijft het wat de ChristenUnie betreft aan de landen binnen de EU zelf welk visumbeleid ze voor Oekraïne vaststellen. De ChristenUnie is tegenstander van toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie. Het associatieverdrag gaat hier niet over en dus stemde de ChristenUnie eerder vóór het sluiten van het verdrag.

Helaas voor Segers is niet iedereen daar blij mee:

Natuurlijk is dat helemaal niet wat Segers zegt, maar dit is het soort kritiek dat voorstanders van de deal te verduren krijgen. Steeds weer.

De enige juiste reactie daarop is: ‘We zeggen niet dat het niet kan, alleen dat het zo wel gemakkelijker wordt.’ En daar hebben ze wellicht nog een punt mee ook, zeker als we het combineren met corruptiebestrijding, wat toch ook een noodzakelijke voorwaarde is voor goede handelsrelaties.

Belangrijk is ook het volgende: één twitteraar vraagt Segers of hij mensen vertelt dat ze thuis moeten blijven of gewoon voor moeten stemmen. Zijn antwoord is duidelijk: de ChristenUnie is voor de democratie. Stemmen dus:

Wat mijzelf betreft: ik heb nog niet echt stelling genomen in dit debat. Ik begrijp veel van de argumenten van het voor-kamp, maar deel de kritische houding van het tegen-kamp. Wat vinden jullie ervan? Delen jullie Segers’ mening, of zijn jullie het juist eens met Erik de Vlieger, die Segers vrij hard aanviel en duidelijk maakte dat hij absoluut, 100% tegen het verdrag is?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. van Urk

  Dat is nou juist de naieviteit van Segers die wel voor een associatieverdrag is maar niet voor toetreding in de EU. Handel met Oekraine doen we zo en zo wel volgens de Vlieger daar heb je geen extra verdragen voor nodig. Met zo,n verdrag maakt men juist de weg alleen maar opener zodat Oekraine op een gegeven moment zich ook als kandidaat mag opstellen voor toetreding tot de EU. En dan kan Segers gaan roeptoeteren van wel een verdrag maar geen lid, Als andere en grotere partijen (VVD,D66 bijv.) vinden dat Oekraine na deze overeenkomst hiermee ook geschikt kan zijn als lidstaat op wat voor manier kan Segers dit dan tegen gaan houden?

 2. V.K.

  -Keer op keer heeft de EU laten zien dat ze haar eigen regels niet na leeft of veranderd.

 3. Anna

  Kunnen ze bij de Christen-Unie geen handel drijven met Oekraine zonder dat associatieverdrag. Go, heel Oekraine zit vol met Europeanen en Amerikanen die volop handel drijven met vooral neo-nazis. VS heeft de leiding over de metaalindustrie, Parlement, Defensie,Justitie en grondstoffen. Porosjenko zal alles uitvoeren wat hem wordt opgedragen door de Amerikanen. Wat wil die CU eigenlijk. We weten al dat deze christelijke partij meer Afrikanen, Aziaten en Arabieren willen toelaten en lovend zijn over de islam.

 4. LantR.fant

  Mensen die tegen dat associatieverdrag stemmen, zijn vooral tegen meer EU.
  Mensen die voor dat associatieverdrag stemmen roepen dat dit niets te maken heeft met meer EU.
  Maar waarom zijn ze dan zo fanatiek voor dat associatieverdrag?

 5. CJD

  Beste Micheal vd Galiën

  Ik weet dat wij het in vrijwel alle onderwerpen niet met elkaar eens zullen zijn. Opmerkelijk is toch wel bij dit referendum dat de felste tegenstanders in de dagelijkse politiek elkaar toch kunnen vinden (in beide kampen). Er zit hier namelijk een standpunt waar ik het met jou zowel als de meeste reaguurders hier kan vinden en dat is de houding en denkbeeld van de EU, als ondemocratische unie die de rechten van hun burgers zoveel mogelijk probeert in te perken en de elite die hier in meegaat.

  Of we nou rechts of links zijn is iedereen die de dictatoriale houding van de EU herkent en daar een stelling tegen durft te nemen in dit opzicht elkaars bondgenoot.

  Laten wij op 6 april daarom naar de stembus gaan om tegen het verdrag te stemmen al is het los van de inhoud en alleen maar omdat de elite (de voorstanders) dit referendum zo graag mogelijk kapot willen maken. Los van de inhoud en mogelijke voordelen van dit verdrag is het volgens mij een prioriteit en verantwoordelijkheid van alle critici van de EU om Den Haag (en Brussel) die lak hebben aan democratie deze krachtige boodschap te geven.

  1. Wouters

   Zou je een voorbeeld willen geven, waar de rechten van Europese burgers worden ingeperkt door de EU?

   Daarnaast, goede oproep om ongeacht de inhoud van het verdrag tegen te stemmen! Zo kennen we de oppervlakteblerders weer.

   1. CJD

    De EU ondermijnt democratie door o.a burgerinitiatieven niet te respecteren zoals dit referendum of de referendum in Griekenland. Burgers dienen zich uit te spreken over belangrijke beslissingen zoals deze. Eens om de 4 jaar stemmen op carriere politici die hun principes verkwanselen als ze eenmaal aan de macht zijn heeft namelijk niks met democratie te maken. De EU respecteert nationale parlementen niet eens behalve als het marionetten zijn (Griekenland is daarbij weereens een goede voorbeeld).

    En ja wouters, ik zie het als een prioriteit om corrupte politici die de opkomst proberen te manipuleren niet hun zin te geven. Het zou je sieren om dat ook niet te doen

    1. Wouters

     Dus je kunt geen voorbeelden geven waar de EU de rechten van burgers inperkt? Jammer, maar had het stiekem wel verwacht.

     Dan die losse flodders: de EU heeft helemaal geen zeggenschap of anderzijds iets te maken met het huidig referendum. De EU is samen met de Oekraïne leidend voorwerp in deze kwestie.
     En dan ook, eens in de 4 jaar stemmen vind jij geen democratie? Nou da’s dan heel spijtig voor je, want dat is het wel. Kan er niet meer van maken dan dat.
     En ook, de EU respecteert nationale parlementen wel. Alle EU-landen hebben uiteenlopende wetten en regelgeving aangaande allerlei zaken. Nationale parlementen hebben alle vrijheid daar zelfstandig over te beslissen, getuige ook het huidig referendum.
     Je piept en zeurt, wilt het niet over de inhoud hebben, alle politici zijn satan, bla, bla, bla. Ga gewoon even in de zon zitten vandaag, volgens mij doet de winter jou geen goed.

     1. CJD

      Ik heb net een aantal voorbeelden gegeven maar blijkbaar kun jij niet lezen. In het laatste geval zou ik maar snel regelrecht naar terug naar school gaan als ik jou was om je kop eens van vol te stampen

      Nationale parlementen hebben NIET de vrijheid om zelf hun beleid te kunnen bepalen. Griekenland is daar een voorbeeld van die met een pistool tegen het hoofd aan gedwongen werd om de EU hervormingen gedicteerd door Dijsselbloem en Schauble te accepteren omdat ze anders de EURO uitgezet zouden worden. Ondanks het feit dat het volk daar een referendum over gehouden heeft en een luid en duidelijke NEE hebben laten horen. Als de EU zo democratisch is volgens jou, waarom heeft de Europarlement (dat helemaal niet door de volk gekozen wordt) zoveel zeggenschap en invloed? Een zeer controversiële verdrag zoals TTIP waar er massale opstand tegen is binnen Europa zal heel waarschijnlijk door HET COMMISSIE worden goedgekeurd zonder enig inspraak van nationale parlementen.

      Buiten dat is het beweren dat het stemmen eens om de 4 jaar op nationale parlementen überhaupt iets met democratie te maken heeft het reinste flauwekul. Werd dit verdrag besproken tijdens de verkiezingsdebatten in 2012? Natuurlijk niet! Hoe kan het volk dus in 2012 weten wat voor eventuele verschrikkelijke maatregelen een regering instaat is om te uit te voeren tijdens hun regeertermijn. Een keer per 4 jaar inspraak hebben over wat er in dit land gebeurd is een grap en het feit dat jij het gore lef hebt om dit democratie te noemen zegt alles over jouw minachting van dezelfde term.

      Verder hoef ik helemaal geen advies van jou aan te nemen. Ik denk dat er omgekeerd wel eerder een aantal punten zijn waar jij nog van kunt leren. Wat democratie betekent bijvoorbeeld.

     2. Wouters

      Ah die CJD,
      Lekker binnen blijven donderwolken dan, jongen. Ik had geluisterd naar mijn advies, maar ouwe zure mannetjes zijn net pubers.

      Griekenland? Heeft het zelf verkloot. En dan nog konden ze uit de EU, zij het met de consequenties van een faillissement. Het was het Grieks nationale parlement dat uiteindelijk de uitslag van het Grieks referendum naast zich neer heeft gelegd. Jammer joh. Weer mis.

      Daarnaast is eens in de 4 jaar je stem mogen uitbrengen gewoon een vorm van democratie. Overduidelijk had jij liever gezien dat er dagelijks naar jouw rommel geluisterd zou worden, maar dan had je misschien een andere baan moeten kiezen. Natuurlijk zou het ook een vorm van democratie zijn, wanneer iedereen dagelijks kon stemmen, maar dan valt er geen beleid meer te maken. Mensen zijn dom en wispelturig, vatbaar voor opportunisme en retoriek. De democratievorm van eens in de 4 jaar stemmen is effectiever dan je dagelijks door een bak CJD-bagger te moeten wurmen. Dat zou pas zonde zijn van ons belastinggeld.

      In ieder geval hebben alle genoemde zaken geen klap te maken met het inperken van rechten van EU-burgers. Jij weet niet wat rechten zijn en inperken betekent, he? Jij roept alleen maar, he? Treurig.

     3. CJD

      “Mensen zijn dom, wispelturig en vatbaar voor optimisme en retotiek”

      Dat er in al jouw hele kul verhaal zo’n parel tussen zit is wonderbaarlijk beste Wouters. Jij hebt helemaal gelijk, en weet je, jij bent volgens mij het levende bewijs van je conclusie. Dom, opportunistisch en wispelturig, volgens mij kwalificeer je tot al deze eigenschappen. Laten we ook nog een dronken gek aan dat rijtje toevoegen net als jouw lieveling Juncker die ongetwijfeld binnen het zelfde achterlijke minerva cultuur gegroeid is. De alchohol heeft jou hersencellen blijkbaar niet veel goed gedaan en daar heb ik alle begrip voor, alleen is het misschien verstandig om naar de dokter te gaan ipv van hier onzin neer te zetten en gelijkertijd te denken dat iemand jou uberhaupt serieus neemt

     4. Wouters

      Maar inhoudelijk was je uitgeluld, begrijp ik? Mooi.

     5. CJD

      Wouters, als jij denkt dat jij inhoudelijk schrijft kunnen we blind ook in dat rijtje toevoegen. Jij gooit alleen met modder en gaat nergens op in. Debatteren met zulke mensen heeft geen zin. Ga maar terug naar je minerva vriendjes en laat het denken maar anderen over.

 6. J.C.

  De EU steunt in Syrië de rebellen en in Oekraïne niet.

  Dus stem ik nee tegen dit zogenaamde handelsverdrag met politieke element.

 7. J.C.

  De opportunist Segers (CU) wil (al lange tijd) twee heren dienen.

  Dit kan er echt niet meer bij na het debacle met de onderzoekscommissie Stiekem.

 8. The Oracle

  een “”handelsverdrag “” ???? met Ukraine !!!!!
  na het ineen storten van de munteenheid ,
  die met 67 % naar beneden geflikkerd is ,
  verdient een receptioniste in het ziekenhuis euro 42,= PER MAAND !!!!

  DIT is dus niet verkeerd geschreven !

  wat kunt u zoal opnoemen , wat deze mensen allemaal in de EU gaan kopen, als de gasprijs 4 x omhoog is gegaan , de electriciteit 3x

  dus een mevrouw die 25 jaar voor de regering gewerkt heeft ,
  krijgt een “”pensioen ” van 56 euro per maand

  1 fles Head & shoulders kost nu euro 3,= dus na het betalen van de vaste kosten hebben deze mensen , die dan nog niets gegeten hebben

  genoeg geld voor 2 flessen shampoo per maand ,

  het hele land is volledig naar de filistijnen , ondanks de EU bijdrages, is er geen verwarming in de regeringsgebouwen , ook niet bij minus 30 !!!!
  en wordt ook regelmatig de verwarming in de huizen uitgezet !!
  het gas is op
  de kolen zijn op
  het geld is op
  het Ukraine goud is al lang geleden naar de USA verdwenen !
  de wegen ??? wij hebben asfalt met hier en daar een gat ,
  hier hebben ze, gaten met hier en daar wat asfalt

  en zal iemand toch eerdaags die 45.000 miljoen aan Oom Vladimir terug moeten betalen en nog 3.000 miljoen voor geleverd en nog steeds niet betaald gas !

  Dus U stemt voor, en u cereert uw eigen griekenland 4.0 !!!!

  er is niets, alles wat ook maar geld op zou kunnen leveren zit in “”Het Oosten , dus BIJ DE vrijheidsstrijders, die weigerden voor deze SS=elite/ kampbewaarders , facisten te gaan werken ,
  NADAT de door hun democratisch gekozen president met een pistool op zijn hoofd werd afgezet , na de door USA en EU gestuurde en gesponsorde COUP in KIEV !
  DIE OOK EVEN OMDAT HET NIET ZO OPSCHOOT “”DE SNIPERS ‘ STUURDE
  die om de totale chaos te creeren 100 willekeurige mensen doodschoten !

  daarna werd in opdracht van onze USA vrienden, door mevr. Nuland de regering samengesteld, en de baantjes weg gegeven
  Klitsko was te dom volgens haar, dus die werd de nieuwe burgemeester in KIEV , en zit regelmatig bij Adolfa op schoot,
  Jantsenjoek, is een bilderberg banken vriendje
  en Poroshenko , de geliefde nieuwe president , is een USA vazel
  die van 37 WALLETJES VREET !!!
  EN pas een tweede , chocolade fabriek in Rusland heeft geopend ???? en roept dat hij in 2020 in brussel, Ukraine zal vertegenwoordigen ???????

  BENT U ER NOG ???

  Mooi , en dan dit volkomen onschuldige “”HANDELSVERDRAG “” ???
  LEES PARAGRAAF 10, OF ARTIKEL 10

  EN ZIE : U mag dus bij conflicten ??, grens ??, donbass ?? of waar dan ook waar Uw nieuwe Ukraine vrienden , MInsk 2 schenden ( ondertussen 146 x ) straks uw kinderen sturen als de “”pleuris “” uitbreekt !!
  Paragraaf 10 /HET STAAT ER ECHT, ZELF OPZOEKEN , LEZEN EN OVERTUIG U , DAT IK GEEN LULVERHALEN OP ZIT TE HANGEN !!

  Dus teken het contract roep JA ,en stuur uw kinderen naar het front , de wens van de volgevreten Rolmops Hansie van Baalen , Rutte uw comediant tevens homo lolbroek en Bilderberg fan , en de tandenfee Verhofstadt
  mijn god de hele VVD & vrienden , het zal niet waar zijn !

  dus als U een door de USA geregisseerde oorlog in wilt, waar de zwaar bewapende 4.800.000 soldaten , 24.500 tanks , en de macht om de wereld 40 x te vernietigen voor u klaar staat omdat China naast Oom vladimir staat

  ROEP JA, EN STERF , DUS STUUR UW KINDEREN NAAR HET FRONT,
  tenslotte is het “”een handelsverdrag “” !!!
  tenslotte heeft de EU ons “”VREDE “” GEBRACHT

  U bent gewaarschuwd , dus GA STEMMEN a.u.b.
  U WORDT ANDERS AAN DE GODEN OVERGELEVERD !!

  mogen zij allen een vreselijke dood sterven in brussel

  MISSCHIEN KUNNEN WE EEN HANDJE HELPEN ??

  en trommel iedereen op , het is 5 OVER 12 !!!

  groeten

  1. emptyk

   @Oracle
   Ik heb nu toch echt meerdere malen de tekst van het verdrag gelezen en dan met name artikel 10. Ik kan de door u aangegeven passage(s) niet vinden maar ik geef toe dat ik niet zo slim ben. Nu ga ik waarschijnlijk (als ik ga stemmen) tegen dit verdrag stemmen maar het lijkt me dat meer mensen (misschien ook wel de politiek) op de hoogte gebracht moeten worden van “artikel 10” in dit verdrag. Ik heb de tekst hieronder geplakt misschien kunt u aangeven waar het staat.
   En ohja, uw caps lock blijft af en toe hangen, misschien is er iets met uw toetsenbord….even (laten) naijken.

   Artikel 10. Conflictpreventie, crisisbeheer en militair-technische samenwerking [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip]
   1 De partijen intensiveren de praktische samenwerking op het vlak van conflictpreventie en crisisbeheer, in het bijzonder met het oog op versterkte deelname van Oekraïne aan civiele en militaire operaties inzake crisisbeheer onder leiding van de EU en aan oefeningen en opleidingen, ook die in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid (GVDB).
   2 Samenwerking op dit gebied wordt gebaseerd op regelingen en afspraken tussen de EU en Oekraïne over raadpleging en samenwerking op het vlak van crisisbeheer.
   3 De partijen onderzoeken mogelijke samenwerking op militair of technologisch vlak. Oekraïne en het Europees Defensieagentschap (EDA) onderhouden nauwe contacten over de verbetering van de militaire capaciteit, ook op technologisch vlak.

   1. The Oracle

    Dus als u dit leest ????????????????????
    bent u dus een Brussel fan, dan wel volkomen geschift,
    want u kunt niks vinden ?? whahahaha
    grapjas
    en een Ja stemmer, en ook nog stemmen op iets wat begint met een C
    dat niemand weer weet waar die C voor staat ,
    typeert duidelijk het aantal hersencellen die nog werken ,de rest is waarschijnlijk ??
    weggezopen ?? ik gok of syphilis opgelopen en vergeten naar te laten kijken ??
    dus ????????????
    1
    2
    3
    als je dat doorleest ?? kunt u niks vinden ,
    bent u ziek geweest toen U lezen kreeg in groep 4 ??

    tevens dat capstan zeik verhaal, doe dat maar bij uw, NRC vrienden , D’66 en vvd stemmers

    U wilt met het I. Q van mijn schoenmaat liever sterven incl uw kinderen ????

    ga je gang graftak

    geen groeten ,

    1. emptyk

     ik zie dat de caps lock knop weer gemaakt is, gelukkig maar is toch vervelend als ie zomaar aan/uit gaat.

     1. The Oracle

      weer zo’n geweldig geen iD’66 reactie ,
      dan wel ik weet niks
      heb geen idee waar het over gaat ?
      maar sliep vroeger met 2 broers of zussen op 1 klein kamertje ,
      maar ja ??
      dan ga je euro 50 p. mnd meerverdienen ,
      en dan moet je met de andere rakkers op de hokkkkkk ieeeee
      wat van die gele jongens weg kantelen ,
      en dan die schele , lelijke euqualypta van je ,
      met die broekrok aan, die mislukte stoephoer die wil ook al niet meer wippen
      dus ja, dan klop je de pijp maar onderweg uit
      en met de kidzzzzzzzzzzzzz naar de gooooooolf ?? ook zeker .
      jezus christus wat haat ik klootzakken zoals U
      dus gaan we verder over de hoofdletters ,
      Ik ben trots op U,
      zelden zo’n kloothommel gezien ,
      en het land zit er vol mee,
      ik hoop dat je jezelf doodrijd morgen
      veel succes , ermee alvast , whahahaah
      groeten

     2. emptyk

      ik lees dat U trots op me bent, dat doet me goed, bedankt.
      ik ben natuurlijk ook trots op U en om eerlijk te zijn ook wel jaloers op uw scherpe waarneming en wijze waarop u uw gedachten weet te formuleren en op te schrijven…….sommige mensen hebben echt gewoon alles.

 9. Wouters

  Even voor de goede orde; het verdrag pretendeert nergens louter een handelsverdrag te zijn. Het is een associatieverdrag. Zo is het ook opgesteld en zo is het ook beschreven. Bij louter een handelsverdrag hoeft de EU helemaal geen goedkeuring te hebben van individuele nationale parlementen. Dus nu de meesten van jullie allemaal heel luidruchtig deze open deur hebben staan intrappen, kunnen we het misschien eindelijk over de inhoud hebben?

  Ik ben zelf ook geen fan van de huidige EU-besluitvorming. Echter ik vind het wel een goede ontwikkeling als we van Oekraïne aantal hervormingen en aanpassingen vragen, die het land meer in overeenstemming brengt met de West-Europese gang van zaken. Om die reden ga ik waarschijnlijk voor het verdrag stemmen.
  Overigens, zij die denken dat de EU op haar gat ligt bij een nee-uitslag van het Nederlandse volk zijn niet goed wijs. De noodzakelijke veranderingen die mijns inziens nodig zijn om de EU verder te ontwikkelen zullen toch echt op een heel andere manier tot stand moeten komen. Bij een nee-uitslag aangaande het associatieverdrag ligt er binnen een week een nieuw verdrag klaar. Maar een nieuw referendum over hetzelfde onderwerp? Succes daarmee.

  1. CJD

   En wat zijn dan de voordelen als Oekraine gedwongen zal worden om hun economie te hervormen volgens een west-europees model? Wie zal hiervan profiteren? George Soros misschien?

   Blijkbaar heb jij niks geleerd van Griekenland

  2. The Oracle

   als ik u was ,
   zou ik met zoveel boter op mijn hoofd ,
   niet te veel in de zon gaan zitten !

   Juncker :
   uw vriend schijnbaar , ook dronkelap , dus dat schept een band bij u ?

   We stellen iets voor, en gooien het overal naar binnen ,
   we wachten enige tijd !
   Breekt de pleuris niet uit ??
   Mooi dan drukken we het gelijk door !!

   Hoe lang duurt het in godsnaam, allah’s naam of de grote manitou
   voordat mensen godgloeiende , gloeiende wakker worden ??

   Het meest corrupte land ter wereld, gaan we opvoeden naar EU regels ?

   dus het moet nog erger worden in Ukraine ???

   alle leidinggevende corrupte graftakken tevens kloothommels hebben de leiding en je slaapt gewoon door ???

   DRAGHI ?? u bent ongetwijfelt fan ?, de man die de contracten tekende bij de griekse toetreding voor wat steekpenningen bij Goldman sachs , slecht 500 miljoen Euro
   Samen met de latere italiaanse zetbaas Monti ook goldman Sachs
   Christine Lagarde ??? , moet als normale travestiet 10 jaar brommen, maar we wachten gewoon met haar voor het gerecht te slepen , totdat iedereen het vergeten is ???
   Rutte Pinokkio en die vissenkop Pechthold, mochten 1 x mee, naar de BEA Bilderberg meeting, en geven mijn schitterende landje gewoon weg
   tekenen alles ongezien bij het kruisje , E.S.M. maakt niet uit , toetreding Ukraine , referendum op 6 april , maakt niet uit
   Uw pensioen naar de kloten en de volledige toekomst van onze kinderen ?
   Maakt niet uit toch , die pokkenjong die deugen toch niet
   nog uurtje doorgaan ???
   Ja, want als BEA , een contractje tekent wat 62 miljard oplevert , beetje Olie voor Islam
   en dan roept :
   LANDGENOTEN , namens mij , en mijn hele familie , de buit is binnen , en
   U KUNT ALLEMAAL DE TYPHUS KRIJGEN !

   dan staat U , gewoon met een oranje vlaggetje buiten , i.p.v. een handgranaat ?

   Ik ben trots op U , echt waar , whahahahaha

   groeten

   1. Wouters

    Volgens mij ben jij exact zoals je typt: nogal anarchistisch op het nihilistische af. Eigenlijk zeg je ook weinig inhoudelijks: je vindt Juncker stom, je vindt Draghi stom, je vindt Monti stom, je vindt Christine Lagarde stom, je vindt Rutte stom, je vindt Pechtold stom en je vindt Bea stom. Moet jij niet gewoon lekker naar Syrië gaan? Daar vindt iedereen ook elkaar stom en mag je lekker je frustraties de vrije loop laten. Maar dat zal je vast ook wel weer stom vinden. Vraagje, ben jij nog aan het puberen?

    1. CJD

     De enige wie stom is ben jij wouters

    2. The Oracle

     dus als ik in 1 ademteug alle maffioso, gajus, triefel,
     dieven zakkenvullers oplichters en moordenaars opnoem
     staat er een lul op deze site ;

     die te pletter gevallen is vroeger op een beton tegel in de
     speeltuin ,
     die roept
     EU GEWELDIG
     ouwe baroso super maoist , toffe peer
     von rompuy , de natte dweil
     draghi perfect ,
     juncker goeie gooosert
     van Baalen toppertje
     verhofstadt eerst belgie naar de kloten geholpen en nu heeel europa
     45 miljoen werkelozen geweldig
     laat maar komen die Islam, mijn dochter ligt klaar met de benen wijd , die is zo lelijk , die vindt zo’n luchie van een geit geen probleem ?
     Jeugd werkeloosheid in sommige landen boven de 60 %
     Mijn god , U moet zich echt niet verder voortplanten hoor,

     DE EFTELING is wel een goede plek denk, sprookjes bos ???
     kan uw vrouw als euqualypta in het leer, bij Paulus in zijn peespaleis wat bijverdienen !

     whahahahaha

     over een hopeloos geval gesproken

     OLO opleiding helemaal afgemaakt denk ik ?
     ( ontzettend laag onderwijs )kijk uit met oversteken, er rijden gelukkig bussen hoop ik ??

     gegroet

 10. nogmaals

  Associatieverdrag is ook maar een naam, een vlag die een lading moet dekken!
  Misschien kan/wil Wouters, die kennelijk van plan is om ja te stemmen, ons nog eens uitleggen wat de voordelen voor de NL bevolking zijn van dit “associatieverdrag”?

  1. Wouters

   De overeenkomst verplicht Oekraïne tot economische, gerechtelijke en financiële hervormingen om zijn beleid en wetgeving af te stemmen op die van de Europese Unie. Oekraïne heeft toegezegd om geleidelijk te voldoen aan EU-normen voor techniek en consumenten. Hiertoe behoren ook zaken als o.a. modernisering van de energie-infrastructuur.
   Met andere woorden, minder rommel in de achtertuin. Het land wordt meer naar Europees model ingericht en dat is op allerlei zaken als handel en energie, maar ook justitie en defensie voordelig.

   Nadelen zijn er ook heus. Er gaat geld die kant op (niet per definitie een probleem), maar het is niet bekend hoeveel en waarvoor. Voordeel van deze onzekerheid is dan wel weer dat de EU ook geen verplichtingen heeft mocht Oekraïne onverhoopt in elkander klappen. Ander nadeel is een EU-brede tekortkoming: controle. Naleving van gemaakte afspraken wordt gecontroleerd door een of andere commissie. Wie dat zijn, hoe die daar komen, wat er tijdens vergaderingen wordt gezegd, wie er verantwoordelijk is, is altijd een schimmige business bij de EU (dit is ook het punt dat mijns inziens echt beter moet binnen de EU).

   1. CJD

    Je hebt mij niet overtuigd

    #stemnee

   2. nogmaals

    Hallo Wouters,
    Ik vroeg om het noemen van de voordelen voor de NL bevolking. Je geeft in je reactie duidelijk aan dat die er niet zijn !
    Dus waarom (anders dan om policor de EU te steunen) zouden de NL-ers in vredesnaam ja stemmen.

    1. Wouters

     Zeker, het is je goed recht om je eigen waardeoordeel te geven aan de te behalen voordelen. Het enige dat ik hoop, is dat mensen dat ook daadwerkelijk doen en niet blind de Grote Blonde Roerganger volgen bijvoorbeeld.

     1. nogmaals

      Hallo Wouters, Ik stelde dat jij in je reactie had aangegeven dat er geen voordelen zijn voor de NL-bevolking. Dus dan moet je niet leuteren over mijn waardeoordeel over de voordelen. Als er geen voordelen zijn, dan moet je ook geen ja stemmen, want dan geef je er blijk van dat je uitsluitend uit bent op steun aan het huidige EU-dictatoriaat.

     2. Wouters

      Oh god… Vind je het zelf niet schrikbarend, hoe traag je bent?
      Dat zijn de voordelen en daar profiteert normaliter Nederland ook van, in wezen door een hoger bnp. Makkelijker kan ik het niet voor je maken. Als je het nu nog steeds niet snapt, raad ik je af om te gaan stemmen.

     3. nogmaals

      @wouters
      Je lult om de brei heen!
      Je noemt geen concrete voordelen (voor de NL bevolking dus ! !)
      Daaruit concludeer ik dat ze er niet zijn.

 11. Krijgsman

  Fatsoenlijke partijen adviseren uiteraard om voor het Verdrag te stemmen; alleen populisten van de Tegenpartij zijn tegen.
  Waarom? Omdat ze altijd tegen zijn. Daar hoeven ze de verdragstekst niet voor te lezen.

  1. CJD

   In de ogen van Krijgsman zijn naast de PVV ook de SP en de Partij voor de dieren “onfatsoenlijk” ondanks het feit dat deze partijen tegen dit verdrag zijn omdat het alleen maar tegen mensenrechten en milieu en dierenwelzijn. Bij krijgsman regeert het geld net als bij de liberale partijen. Dat noemt hij dus “fatsoenlijk”

   Gelukkig dat een groot gedeelte van het stemvee geen boodschap zullen hebben aan deze “fatsoenlijke partijen”

   1. CJD

    http://www.refdag.nl/opinie/sgp_ers_stem_tegen_bij_referendum_oekraine_1_971433

    SGPers zullen blijkbaar geneigd zijn tegen het verdrag te stemmen, ondanks de oproep van Livestro (een vrij onbekend en irrelevante persoon binnen de politiek)

 12. Loki

  De trol heeft het over fatsoenlijke partijen, alsof die zouden bestaan buiten de PVV, wat een clown is het toch.

  1. Wachteres

   Ach @Loki, Simon produceert de meest domme, niets zeggende opmerkingen die ik ooit op DDS heb gehoord. Fatsoen tegenover populisten bla bla bla … dan hoeft hij niet met argumenten te komen.

   In de Tweede Wereldoorlog [en daarvoor] had je ook van dat soort figuren.

   Niet bepaald slim, maar ze meenden wel het recht aan hun kant te hebben.

   Enfin, na de oorlog kregen ze hun verdiende loon.

  2. van Urk

   Fatsoenlijke partijen hebben dan ook nooit geweten wat vooruitzien betekent en hebben ook nooit wat van de geschiedenis geleerd. Als je als partij iets niet vertrouwt omdat het in de toekomst nog wel eens mis kan gaan lopen dan ben je als partij volgens mensen als Krijgsman onfatsoenlijk. Het is pas onfatsoenlijk als partij of kabinet om de oude problemen niet op te lossen maar wel tegelijkertijd nieuwe problemen naar je toetrekt. Denk alleen maar al aan Griekenland die ons geld netjes zou terug betalen volgens de Jager terwijl dat nog niet is gebeurt dus proberen fatsoenlijke partijen dezelfde fout weer te gaan maken met Oekraine of de massa-immigratie die weer voor toekomstige probleemburgers zorgt terwijl de problemen van onze huidige probleemburgers niet eens opgelost is.

 13. Seneca

  Men moet wel bijzonder slecht geïnformeerd zijn, als men voor dit verdrag stemt. Overigens blijkt wel dat het overgrote deel van de dames en heren ‘volskvertegen-woordigers’ zowel in de 1e als 2e kamer, de inhoud van dit verdrag absoluut onbekend terrein voor hen is. Dat dit soort nog betaald krijgt – en niet zo weinig ook – voor de wanprestaties die zij leveren, is ten hemel schreiend.

 14. Seneca

  @Wouters
  U heeft gelijk, Dragi, Juncker, Merkel, Rutte, Pechtold, Samson, Dijsselbloem cs zijn niet stom. Zij zijn zo uitgekookt dat het pijn doet aan de ogen als men dit soort in de media ziet. De enige stommeling bent u omdat u hen gelooft. Word wakker man en leer lezen!

  1. CJD

   Daar zijn zn hersencellen waarschijnlijk al te beschadigd voor

  2. van Urk

   Als dat hele EU gebeuren of dat verdrag met Oekraine inderdaad wat zou opleveren dan had ons land ook niet massaal hoeven te bezuinigen en had er ook geen participatie wet ingevoerd hoeven te worden. Nederland is gewoon de V&D in het groot geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.