DNA van voortvluchtige Parijs terrorist Abdeslam gevonden in terroristenwoning België

Geen categoriemrt 18 2016, 16:00
Het is ongelooflijk dat deze terrorist steeds weer weet te ontsnappen.
Nu.nl bericht dat de Belgische politie "vingerafdrukken [heeft] gevonden van de voortvluchtelige medepleger van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam." Zijn DNA werd, aldus Nu.nl, gevonden in de woning waar terroristen en de politie eerder deze week een ware veldslag uitvochten met elkaar.

Bij de huiszoeking, die samen met de Franse politie werd uitgevoerd, raakten meerdere agenten gewond. Ook kwam een derde verdachte, een 35-jarige Algerijn om het leven. Bij hem werden een kalasjnikov aangetroffen en een vlag van de terreurgroep Islamitische Staat.

Het was dus meteen al duidelijk dat het om moslimextremisten ging, maar we weten nu dus ook dat ze betrokken zijn bij de vlucht van Abdeslam, één van de terroristen die vorig jaar maar liefst 130 mensen om zeep hielpen in Parijs. Volgens Nu.nl is het nog niet duidelijk wanneer Abdeslam zijn vingerafdrukken en DNA achterliet in de woning, maar op de één of andere manier lijkt het met niet aannemelijk dat hij dat een jaar geleden deed. Als dat wel zo is hebben de terroristen in kwestie een heel serieus hygiëneprobleem, blijkbaar maken ze dan namelijk nooit schoon.
Daar komt bij dat, aangezien ze flink wat wapens hadden en meteen losgingen toen de politie voor de deur stond, ze duidelijk zelf ook rondliepen met plannen om aanslagen te plegen. Het zijn dus niet werkelijk ideologie-genoten van Abdeslam... en waarschijnlijk zelfs leden van dezelfde organisatie en zelfs één en dezelfde cel.
Natuurlijk is het mooi dat er uiteindelijk is afgerekend met deze figuren, maar we moeten ons wel afvragen hoe het komt dat Abdeslam weer ontsnapt is. Hoe kan het toch dat deze man een bezoek heeft kunnen plegen aan iedere extremist in België, maar nog altijd vrij rondloopt -- of in België, of daarbuiten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten