Vooraanstaande Duitse econoom: Merkels immigratiebeleid maakt Duitse economie kapot

Geen categoriemrt 01 2016, 13:00
En we weten allemaal dat hij gelijk heeft.
Hans-Werner Sinn, vooraanstaand Duits econoom en directeur van de Duitse denktank Ifo heeft het helemaal gehad met het immigratiebeleid van zijn bondskanselier, de christen-democraat Angela Merkel. In een interview met het FD zegt deze man, die bijzonder gerespecteerd wordt in Duitsland, dat het milde beleid van Merkel naïef en onhoudbaar is.
Hij legt uit:

"De economische impact is zowel op korte als op lange termijn onvermijdelijk negatief. Zelfs als ze voldoen aan de verwachting en net als eerdere migranten na gemiddeld zes jaar aan het werk gaan."

Ook rekent hij op hardhandige wijze af met het favoriete talking point van multicultureel en politiekcorrect Duitsland: dat het land dit soort immigranten nodig heeft om de kwalijke gevolgen van de vergrijzing tegen te gaan. Volgens Sinn is de vergrijzing inderdaad een probleem, maar -- zegt hij -- dit probleem wordt niet opgelost door laaggeschoolde Syrische immigranten te importeren. Kortom:

"Door de bank genomen zullen ze minder dan gemiddeld verdienen, en in een sociaaldemocratie als de Duitse is het gevolg daarvan dat ze netto-ontvangers blijven. De Duitse welkomstpolitiek is alleen op humanitaire gronden te rechtvaardigen."

Het staat natuurlijk buiten kijf dat Sinn gelijk heeft. Het beleid van Merkel is naïef en onhoudbaar en zal, zoals de econoom terecht stelt, leiden tot een "ongecontroleerde instroom" van vluchtelingen/avonturiers/gelukzoekers die werkelijk niets toevoegen aan de Duitse maatschappij (of die van Nederland, overigens).
Het huidige Duitse beleid is echter ook méér dan naïef: het is suïcidaal. Duitsland kan niet miljoenen slecht geschoolde en integratie-weigerende 'vluchtelingen' opvangen zonder dat de Duitse cultuur daar last van ondervindt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de economische impact voor deze tsunami van immigranten, die inderdaad enorm zal zijn.
Net zoals Griekenland moet Duitsland zijn eigen belangen nu eindelijk maar eens beschermen. Helaas zal dat niet gebeuren zolang Angela Merkel bondskanselier is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten