Jesse Klaver officieel gekozen tot lijsttrekker van de partij van, voor en door ecoterroristen

Geen categorieapr 23 2016, 15:00
Jesse Klaver kan tevreden zijn: hij is vandaag officieel gekozen tot lijsttrekker van zijn partij bij de volgende verkiezingen.
Natuurlijk is dat alles behalve verrassend. Hij was namelijk de enige kandidaat. Oftewel, het was Klaver of niemand. Aangezien niemand je lijst niet kan aanvoeren wisten we dus van tevoren al dat Klaver het zou 'winnen.'
Maar goed, alle grappen daargelaten, ook als er wel een tegenkandidaat was geweest had Klaver de strijd zonder meer gewonnen. Toen hij het roer overnam bij GroenLinks stond die partij volgens de peilingen op slechts een handvol (of nog niet eens!) zetels. Tegenwoordig zijn dat er 16. Daarmee zijn de groene ecoterroristen in spé virtueel maar liefst twee keer zo groot als de PvdA. Als ze dat resultaat inderdaad neerzetten is Klaver voor altijd onsterfelijk in GroenLinks-kringen.
Nou is 'ie dat natuurlijk ook als hij zich opblaast op een boerderij met massaproductie, maar dat geheel terzijde.
Hoe dan ook, door zijn Mao Zedong-achtige 'verkiezingswinst' is Klaver de jongste gekozen lijsttrekker ooit. Geen geringe prestatie, natuurlijk, maar daardoor niet geheel onverwacht: Klaver stond al langere tijd bekend als het grootste talent van GroenLinks en als de man die het stokje zou overnemen van de fractieleider Wiens-Naam-Niemand-Zich-Kan-Herinneren.
Maar goed, hij moest het natuurlijk nog wel even laten zien. En dat heeft hij de afgelopen maanden gedaan. GroenLinks staat hoger dan ooit in de peilingen, en Klaver wordt door vriend en vijand gezien als een begenadigd debater en communicator die weleens een mainstream partij kon maken van GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten