Vrijheid, blijheid: Kamer stemt voor legalisering online gokken

Dat is maar goed ook, want nu kan de staat er in ieder geval… belasting op heffen.

En uiteindelijk gaat het daar om, nietwaar?

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de legalisering van online gokken. Onder andere VVD, PvdA, D66, PVV en GroenLinks stemden voor. Dankzij de nieuwe Wet op de kansspelen wordt gokken op het internet gereguleerd. De wet gaat pas in als ook de Eerste Kamer akkoord gaat.

Als de Eerste Kamer akkoord gaat, en dat zal zo zijn, kunnen goksites ook een site openen in Nederland. Ze hoeven dan dus niet gebruik te maken van de (online) infrastructuur van andere landen.

De voornaamste reden dat de bovengenoemde (linkse) partijen akkoord zijn met legalisering is dus dat ze belasting willen innen. Want daar gaat het de overheid om: Den Haag wil meer, meer, meer geld. Aangezien maar liefst 1,5 miljoen Nederlanders regelmatig online een gokje wagen gaat er bakken met geld in om. Vanuit Nederland alleen al 500 miljoen euro. Hef daar belasting op en Den Haag heeft weer mooi wat gratis geld binnen.

En raad eens wat de kansspelbelasting wordt? Een volle 29%. Dat is dus bijna eenderde. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht…

De redenering van de Kamer is dus weliswaar triest te noemen, maar het resultaat is goed: vrijheid betekent dat mensen in staat worden gesteld om te doen met hun geld wat ze willen, aangenomen dat ze een ander geen schade berokkenen. Als je gokt weet je wat je doet: je neemt een gok. Je kan winnen of verliezen en het heeft minder met kunde te maken dan met geluk, hoewel in sommige spelen dat wellicht wat anders ligt (denk aan het gokken op voetbalwedstrijden en poker).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ali Yas

    “Als je gokt weet je wat je doet: je neemt een gok.”

    Ja. En gokverslaving bestaat niet zeker?

    Gokken is het overdragen van geld van een hoop arme mensen naar een paar rijke mensen. Ik snap niet dat ook maar één linkse partij daar voor kan zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.