Lilian Marijnissen, kroonprinses van de SP, bereidt zich voor om de Tweede Kamer in te gaan

Geen categorieaug 04 2016, 20:00
Het heeft er alle schijn van dat de dochter van Jan Marijnissen van plan is om het stokje over te nemen bij de SP.
Vandaag maakte Lilian Marijnissen -- inderdaad, de dochter van Jan Marijnissen -- bekend dat ze vertrekt bij de FNV. DTVOss legt uit:

De Osse Lilian Marijnissen vertrekt bij de FNV. De 31-jarige vakbondsbestuurder vindt het 'tijd om plaats te maken voor anderen'.

Altijd leuk en plezant om 'ruimte te maken voor anderen,' maar die argumentatie (lees: dat excuus) gaat eigenlijk niet op voor iemand die nog maar 31 jaar oud is.
Met andere woorden, het is een lulverhaal.
En dat brengt ons bij dit deel van het bericht van DTVOss:

Over een eventuele kandidaatstelling voor de Tweede Kamer kan ze nog niks zeggen.

https://twitter.com/woukevscherrenb/status/761219549245108224
Dat kán ze natuurlijk wel; ze weigert het gewoon. Behalve dan dat ze snel even duidelijk maakt dat ze haar in Den Haag bijna sméken om naar het parlement te komen:

"Ik heb wel een paar keer de uitnodiging vanuit Den Haag gehad om daar iets voor de partij te betekenen, maar ik kan er nog niet veel over zeggen. Ik wil daar de komende weken en maanden eens goed over nadenken."

Lilian, Lilian, Lilian. Houd nou op met de gebruikelijke politieke spelletjes. Je weet heel goed dat jij die niet nodig hebt. Je bent immers sinds jaar en dag al de kroonprinses van je vaders partij. Het enige wat je nodig had was ervaring. Die heb je nu -- dankzij de FNV.
Er is helemaal niets mis met toegeven dat je bepaalde doelen hebt... en duidelijk maken dat je er 100 procent voor gaat. Sterker nog, er zouden veel meer gelukkige mensen rondlopen op deze wereld als iedereen dat deed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten