Ongelooflijk: glanzend zwarte iPhone 7 binnen de kortste keren uitverkocht

Gelukkig zijn er nog vier kleuren om uit te kiezen.

Vandaag was het dan eindelijk zover: de nieuwste iPhone kan worden besteld. Apple-fans kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe iPhone 7. Het nieuwe toestel, dat geen oordopjes-ingang heeft, is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. De bekende kleuren goud, zilver en roségoud blijven bestaan, en twee nieuwe kleuren zwart zijn toegevoegd aan de opties. Twee verschillende kleuren zwart? Yep, het matte ‘black’ en het glanzende ‘jet black’.

Statussymbool

Al snel bleek wat de meest populaire kleur is, want de glanzend zwarte variant ‘Jet Black’ was binnen de kortste keren uitverkocht in de VS. Wat is daarvoor de reden, naast het mooi glimmende uiterlijk? Dat zit zo: het standaardmodel iPhone 7 heeft de beschikking over 32 GB opslagcapaciteit – het dubbele van de 16 gigabyte die voorheen gebruikelijk was, en voor veel iPhonegebruikers te weinig bleek. De ‘Jet Black’ variant is echter alleen verkrijgbaar met 128 gigabyte of 256 gigabyte. Je snapt ‘m al: zo’n glanzend zwart toestel is dé manier om aan te geven dat jouw telefoon minimaal 128 gigabyte heeft, en dus een klein fortuin heeft gekost. Ondanks het feit dat het glanzend zwarte oppervlak gevoelig is voor krassen, is de Jet Black iPhone 7 dus een heus statussymbool.

Maar eerlijk is eerlijk, de iPhone is zeker niet alleen een hebbeding om mee te pronken, de telefoons zijn ook bijzonder praktisch. Het nieuwste model is waterresistent en heeft een volledig nieuw ontworpen homebutton. Bovendien sluit het scherm vrijwel naadloos aan op de achterkant van de telefoon, waardoor het lijkt alsof je telefoon uit één stuk gemaakt is. En de schoonheid zit niet alleen aan de buitenkant: ook vanbinnen is de iPhone 7 beter en sneller dan al zijn voorgangers. Ook de camera is beter dan ooit.

Direct na de presentatie van de nieuwe iPhone kreeg Apple veel kritiek op het verwijderen van de audio-ingang uit het nieuwe iPhone-model. Gebruikers die gewend zijn aan de traditionele oordopjes moeten die voortaan via een speciaal verbindingsstuk aansluiten op de nieuwe iPhone. De nieuwe generatie koptelefoon is volledig draadloos en maakt gebruik van Bluetooth. Zoals alle veranderingen geldt ook hiervoor dat er in het begin kritiek komt, maar uiteindelijk blijkt het een kwestie van wennen. Kom dus maar op met die nieuwe iPhone 7!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Sarko2

    Mooi toestel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.