Europa speelt voor Sinterklaas: wil 18-jarigen gratis door Europa laten reizen om de EU te promoten

Indoctrinatie moet je leren. Blijkbaar hebben ze er in Brussel ondertussen genoeg ervaring mee om te begrijpen dat gratis cadeaus altijd effectief zijn.

Brussel weet dat het de strijd om de goodwill van de Europese burger — zeker in Nederland en andere West-Europese landen — razendsnel verliest, en dus zijn de megalomanen naarstig op zoek naar methoden om daar verandering in aan te brengen. Zoals het elke goede propagandist betaamt richt de EU zich daarbij eerst en vooral op jongeren:

Iedereen in Europa moet op zijn achttiende gratis een maandje door Europa kunnen treinen. Voor dat plan bestaat een meerderheid in het Europese Parlement. Geld voor de treinkaartjes is er nog niet. Volgens de leider van de grootste fractie in het parlement, de Beierse EVP-politicus Manfred Weber, is het heel belangrijk dat jongeren andere Europese landen leren kennen en natuurlijk ook dat ze op die manier een beetje enthousiast over Europa worden.

Vervolgens legt Weber uit dat het Erasmus-programma — waardoor Europese studenten een tijdje in andere landen kunnen studeren; het is zelfs hoe ik mijn vrouw heb ontmoet — niet bedoeld is om studenten meer te leren, maar om ze te indoctrineren met het Grote Europese Idee:

“We hebben Erasmus al (de miljoenen studenten die één of twee kwartalen aan een buitenlandse universiteit studeren – red.), maar dit is echt voor alle jongeren.”

Het belachelijke plan — dat de belastingbetaler ongetwijfeld weer bakken met geld gaat kosten — wordt gesteund door CDA-eurofiel Wim van de Camp. Deze christen-democraat heeft werkelijk nog nooit een eurofiel plan gezien dat hij niet kon steunen. Hij wil dat de Commissie nu uitzoekt hoe het allemaal bekostigd kan worden. Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: met jouw en mijn belastinggeld. Want ach, wij staan maandelijks nog niet genoeg af, toch? Daar kan best nog een beetje bij.

Ongelooflijk genoeg begrijpt zelfs het extra-eurofiele D66 dat dit plan volstrekt onzinnig is:

D66 is fel tegenstander. „Ze willen Europa populairder maken door Sinterklaas te spelen”, aldus Europarlementariër Matthijs van Miltenburg. Het lijkt hem een beter idee jongeren een goede opleiding en vooruitzicht op een baan te geven.

Als D66, dat normaal gesproken altijd voor dit soort initiatieven te vinden is, erop tegen is weet je dat het écht een vreselijk idee is.

Maar goed, de Europese Commissie zal deze terecht kritiek ongetwijfeld naast zich neerleggen. Het megalomane Europese project moet immers ten koste van alles doorgaan. Zo rolt Brussel immers al jaren.

Waardeer jij de artikelen op De Dagelijkse Standaard, volg ons dan op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Niek

  Jaja gaan we weer, grote headline: “Europa speelt voor Sinterklaas”.

  Niet waar dus. Hoe vaak moeten we het nog herhalen?

  Dezelfde stomme fout die bijna alle politici ook (gráág) maken?

  Die vrijwel de gehele media al jaren maakt? Zodat het niet eens meer opvalt?

  Is de geest van onderscheid ook hier weer totaal zoek?

  Ik ga ’t niet meer voorzeggen ook, Michael.
  Zoek het zelf maar eens uit. Denk zelf eens na. Je komt er vast wel achter wat aan deze kreet mankeert.

 2. Ruud562

  De zovéélste reden om uit die verdomde EU te stappen!

 3. zomaar

  ach hier was de PvdA al zover!, jongen criminelen Maroks mochten met onze trots de Een Dracht , gratis en voor niks op vakantie naar Marokko , vlinders vangen .

  helaas nooit aangekomen , buitengaats braken zij de gehele boot af !, en werden door de PvdA hier weer feestelijk onthaald .

  dus dit project , zal eenzelfde toekomst beschoren zijn , kost wat , en je staat nog met lege handen!, pardon met gesloopte treinstellen .

 4. Sniper666

  Met een beetje pech mogen de jongeren straks gratis naar het (midden)oostfront reizen. Als dat geen fijne manier is om Europa te leren kennen weet ik het niet meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.