Razendsnelle Max Verstappen zet verrassende derde tijd neer in kwalificatie, blijft teamgenoot Ricciardo voor

Geen categorieokt 01 2016, 12:30
Het is Max Verstappen vandaag voor de wind gegaan bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië. De jonge Nederlandse coureur was namelijk voor het eerste in weken the best of the rest -- na de Mercedessen van Lewis Hamilton en Nico Rosberg.
Hamilton kwalificeerde zich als snelste. Dat was alles behalve verrassend. Het is zes jaar geleden dat hij het voor het laatst moest afleggen tegen een rival op de kwalificatie van dit circuit. Met andere woorden: hij heerst hier altijd.
Het leek er een tijdje op dat zijn teamgenoot, Rosberg, dit keer op de tweede startrij zou moeten starten, dus als derde of vierde, maar hij zette dat op het laatst toch nog recht. Hij zette de tweede tijd neer, waardoor hij naast Hamilton aan de race begint.
Dat is goed nieuws voor de heren van Mercedes, maar hun rivalen bij Red Bull Racing zullen ongetwijfeld óók buitengewoon tevreden zijn. Max zette namelijk de derde tijd neer en Ricciardo de vierde. De twee Red Bull-coureurs bleven Ferrari dus (ruim) voor. Dat is belangrijk omdat Red Bull erg graag tweede wil worden in het constructeurskampioenschap, wat volgens ingewijden zo'n 15 a 20 miljoen euro meer oplevert dan de derde plek.
Voor Max was het een bijzonder belangrijke kwalificatie. De laatste weken moest hij het op de zaterdag namelijk steeds weer afleggen tegen Ricciardo. In de races zelf kon Max de Australiër af en toe verslaan, maar op de één of andere manier slaagde hij er maar zelden in om hem ook in de kwalificatie achter zich te laten. Vandaag lukte dat dus wel.
De grootste uitdaging voor Max bestaat er morgen natuurlijk uit om eindelijk eens goed aan een race te beginnen. De afgelopen twee, drie races had hij steeds problemen bij de start, waardoor hij meteen vier, vijf en zelfs zes plaatsen verloor. Dat mag morgen niet nog een keer gebeuren, alleen al omdat hij anders zelf wel gek kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten