Toevallig: haatmoskee die geld kreeg van terreurorganisatie zamelt €120.000 in met ‘benefietactie’

Een ongeluk komt zelden alleen, en al helemaal niet in het geval van de Utrechtse al-Fitrahmoskee.

Haatpredikers heb je genoeg, en ook aan podia voor deze mensen lijkt vooralsnog geen gebrek te zijn. Sterker nog: bij steeds meer moskeeën in binnen- en buitenland komt aan het licht dat er regelmatig haat wordt gepredikt, waarbij sommige plekken zelfs regelrechte recruteringscentra voor organisaties als ISIS blijken te zijn.

Zo ook bij de salafistische al-Fitrahmoskee in Utrecht, waar alles behalve vrede lijkt te worden verspreid tijdens de bijeenkomsten. Zo biedt de moskee ook ‘educatieve sessies’ aan, maar blijkt dat daarbij ordinaire hersenspoeling plaatsvindt die kinderen moet opvoeden met een haat voor de Nederlandse maatschappij en haar normen en waarden.

Toch is de Utrechtse raad op het moment niet zozeer bezorgd over wat de moskee allemaal uitvoert, maar vooral over de manier waarop. Al eerder werd bekend dat de stichting achter dit salafistisch huis geld had gekregen van de Koeweitse ‘Society of the Revival of Islamic Heritage’, een naam die al aardig tot de verbeelding spreekt. Dat deze organisatie weinig goeds in de zin heeft, is wel duidelijk aan het feit dat meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten en Rusland, haar als een terroristische organisatie beschouwen die gerund zou worden door aan al-Qaida-gelieerde sujetten.

Ja, dat zijn nou echt mensen die we graag toestaan onze gebedshuizen te financieren!

Het zoveelste bewijs dat er iets niet stevig pluis is bij al-Fitrah blijkt wel aan de manier waarop ze met hun financiën omgaan. De verhuurder van het pand waar de stichting huist was van plan hen eruit te gooien omdat ze de huur simpelweg niet betaald hadden.. totdat er opeens miraculeus geld verscheen na een zogenaamde ‘benefietactie’!

Maar liefst 109.000 euro achterstallige huur moest er betaald worden, maar het uiteindelijk opgehaalde bedrag heeft de 120.000 zelfs gepasseerd. En dan ontstaat – terecht – de vraag: waar komt dat geld in hemelsnaam vandaan?

Als we de moskee mogen geloven is het allemaal afkomstig van gelovigen die de stichting een warm hart toedragen, maar dat is natuurlijk volstrekt onrealistisch: 120.000 euro krijg je niet eventjes met een simpele collecte binnen. Nee, dit geld komt zeer waarschijnlijk weer van één of andere schimmige organisatie, met nog schimmigere motieven.

VVD en CDA vertrouwen het in ieder geval niet in Utrecht, en eisen dat het college een onderzoek instelt naar de ware herkomst van dat geld. De uitkomst laat zich eigenlijk al raden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. zomaar

  “Maar liefst 109.000 euro achterstallige huur “.

  en nog nooit een deurwaarder langs geweest om de tent leeg te ruimen ?, hoe anders gaat dat bij de christelijke hulpbehoevende ,noodlijdende , ouderen , ect , Nederlanders !!.

  een paar maande te laat met betalen , en na een paar aanmaningen waarbij telkens het openstaande bedrag opgeschroefd word , staat de deurwaarder voor de deur en haalt alle rotzooi uit de tent !.

  riek ik hier discriminatie ?, moet wel waarom een haat hut , niet ontruimen en het huisje van een Nederlandse arme sloeber wel , die hooguit 2 á 4 duizend euro betalingsachterstand heeft .

 2. toetssteen

  Dat geld daalde als druppels neer op de Moskee, gewoon vanuit Allah’s vingertoppen….. De arm zat wel vast aan Al Qaida.

  http://www.ad.nl/utrecht/opnieuw-problemen-bij-alfitrah-moskee~ad0da254/

  Niks aan de hand lui, men wordt echt minder religek, heus waar!

  1. zomaar

   109 duizend euro huurschuld , heb je toch niet met twee of drie maanden geen huur betalen ?.

   dus blijft voor mij de eerste vraag staan waar bleef in godsnaam die deurwaarder , om dat kot te ontruimen ! .

   tweede vraag is dan , wat doet onze overheid nu ? , nu blijkt dat zij 120 duizend euro opgehaald hebben (via Al-Qaida ), laten zij deze haathut

   1. toetssteen

    @Zomaar
    Beats me. U en ik zouden al zijn geklinkerd.

    1. zomaar

     dacht ik ook 🙂

 3. Ni28

  De moskeeën hebben in Nederland vrije hand en doen wat zij willen. Zij belazeren overheid vast waar zij kunnen en zijn goed in smoesjes. De overheid slikt alles want anders zullen zij als racistisch aangemerkt worden. Wat is het Westen toch dom!

  1. Wachteres

   Eerder bang, vermoed ik @Ni28. Stel je voor dat ze boos worden.

   En …. Je moet wat doen voor olie en geld.

   1. Ni28

    De domheid wordt gevoed door bangheid, dat is zo. Schijtluizen, wij noemen ze thuis al Pampersdragers.

 4. Sniper666

  In al die haathutten camera’s + microfoons monteren. Elk kwartaal financiën controleren. Komt er taal uit die ons niet zint, of is er geld dat niet klopt? Meteen dicht die boel en de bulldozer er over!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.