snapshot

Geen gelukkig nieuwjaar in Turkije: 'Kerstman' schiet in Istanbul 39 mensen dood

Geen categoriejan 01 2017, 13:00
Het nieuwe jaar is niet bepaald op positieve wijze begonnen in Turkije. In nachtclub Reina in Istanbul richtte een als Kerstman verklede schutter een dodelijke bloedbad aan.
2017 begint in Turkije direct met een afschuwelijke aanslag. In een nachtclub in Istanbul werd op feestvierders het vuur geopend:

"In een club in de Turkse stad Istanboel heeft een schutter vannacht een bloedbad aangericht. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, heeft meegedeeld dat er minstens 39 doden zijn gevallen en dat er nog 69 mensen in het ziekenhuis liggen.

De aanslag vond plaats in Reina, een bekende nachtclub bij de Bosporus in de wijk Ortakoy. De club zou zowel bij de lokale bevolking als bij buitenlanders populair zijn."

De aanslagpleger zou dingen in het Arabisch hebben geroepen, alvorens de club te betreden en daar tientallen mensen van het leven te beroven. Voor Istanbul is de aanslag een grote schok: de buurt waar dit bloedbad werd aangericht, geldt als een bijzonder populaire uitgaansplek.
De politie heeft na de aanslag de club uitgekamd, maar van de dader ontbreekt helaas nog ieder spoor. Ook is niet bekend uit welke hoek hij komt - in Turkije worden aanslagen doorgaans gepleegd door ofwel de Koerdisch-seperatistische PKK (en hun afsplitsing TAK), ofwel door ISIS. De Arabisch sprekende schutter lijkt eerder te wijzen in de richting van ISIS, maar niets is wat dat betreft nog bevestigd.
Momenteel is er een klopjacht gaande op de aanslagpleger - laten we hopen dat hij snel wordt ingerekend!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten