Geen gelukkig nieuwjaar in Turkije: ‘Kerstman’ schiet in Istanbul 39 mensen dood

Het nieuwe jaar is niet bepaald op positieve wijze begonnen in Turkije. In nachtclub Reina in Istanbul richtte een als Kerstman verklede schutter een dodelijke bloedbad aan.

2017 begint in Turkije direct met een afschuwelijke aanslag. In een nachtclub in Istanbul werd op feestvierders het vuur geopend:

“In een club in de Turkse stad Istanboel heeft een schutter vannacht een bloedbad aangericht. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, heeft meegedeeld dat er minstens 39 doden zijn gevallen en dat er nog 69 mensen in het ziekenhuis liggen.

De aanslag vond plaats in Reina, een bekende nachtclub bij de Bosporus in de wijk Ortakoy. De club zou zowel bij de lokale bevolking als bij buitenlanders populair zijn.”

De aanslagpleger zou dingen in het Arabisch hebben geroepen, alvorens de club te betreden en daar tientallen mensen van het leven te beroven. Voor Istanbul is de aanslag een grote schok: de buurt waar dit bloedbad werd aangericht, geldt als een bijzonder populaire uitgaansplek.

De politie heeft na de aanslag de club uitgekamd, maar van de dader ontbreekt helaas nog ieder spoor. Ook is niet bekend uit welke hoek hij komt – in Turkije worden aanslagen doorgaans gepleegd door ofwel de Koerdisch-seperatistische PKK (en hun afsplitsing TAK), ofwel door ISIS. De Arabisch sprekende schutter lijkt eerder te wijzen in de richting van ISIS, maar niets is wat dat betreft nog bevestigd.

Momenteel is er een klopjacht gaande op de aanslagpleger – laten we hopen dat hij snel wordt ingerekend!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Theo345

  Deze manier van optreden doet toch enkel aan ISIS denken.

  1. zomaar

   dit doet mij denken , aan de islam , die zijn gelovigen oproept ieder anders gelovigen af te slachten , en of zij dit doen onder de naam isis of welke anderen ook .

   het is en blijft de islam , als spil van deze gewelddadigheden .

 2. Janalb

  Tja, heel erg voor de slachtoffers, verschrikkelijk, mijn medeleven.

 3. van Urk

  Een nachtclub vol aangeschoten feestvierende feestgangers is natuurlijk voor een oprechte moslim haram.

 4. Peter Selie

  Mijns inziens een klassieke ‘false Flag’ operatie, de “terrorist” verkleed als kerstman in een islamitisch land 98,4%.

  Erdogan kan nu de losse eindjes wegwerken en Turkije naar zijn ideeën omtoveren naar een totalitaire staat tot zover deze nog niet aanwezig was.

  1. jennifer

   Hier geloof ik ook meer in, gezien een nachtclub niet in een islamitische staat die terug geworpen wordt naar de middeleeuwen thuis hoort. Vind het dan ook erg voor alle buitenlandse slachtoffers die daar gevallen zijn.

   1. Peter Selie

    Ja jennifer de “terrorist” kon nog gemakkelijk wegkomen ook. Mensen reageren verschrikkelijk emotioneel, dan laat de ratio het meestal afweten. De mensen schreeuwen gewoon om nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen, dat alles om het terrorisme een halt toe te roepen, nou dat gaat nooit lukken. Voordat Europa in een totalitaire staat veranderd is zullen er geheid nog véél meer dit soort aanslagen gebeuren, die elke keer wéér om méér tegenmaatregelen geroepen wordt.

 5. werkloze generaal

  Het went al , dit soort nieuws. Dit jaar zullen we nog minimaal 4x dit soort dingen mogen verwelkomen denk ik.

  Dan ben ik al zover dat ik dit nieuws doorzap op de tv , en staat het in het rijtje oorlog Syrie , bombardementen Aleppo , aanslag Berlijn enz.

  Slaapverwekkend , saai , en een herhaling van zetten.

  1. Donald Troef

   Je bent een ziener, weet je dat?

   Ik gok trouwens op 5x.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.