Gifgroene Klaver komt met zorgwekkend plan: de zorg moet zo ongeveer gratis worden!

Reden #489 om in maart niet op GroenLinks te stemmen: zijn voornemen om de gezondheidszorg te slopen en onze staatsschuld nog verder op te stapelen.

De zorg: het leek, in ieder geval qua kosten, eindelijk eens de goede kant op te gaan. Waar in veel Europese landen men bij de eerste de beste verkoudheid al richting de spoedeisende hulp sprint, hebben Nederlanders tegenwoordig een natuurlijke rem waardoor ze niet voor elk miniskuul iets de zorg belasten. En dat is goed, want alleen op die manier houden we de zorg enigszins betaalbaar.

Helaas is Jesse Klaver vastberaden om een einde te maken aan deze positieve tendens, en hij weet al precies hoe: door de maatregel die dit mogelijk gemaakt heeft, het raam uit te smijten. Het eigen risico, dat er juist voor zorgt dat men eerst even nadenkt of een bezoek aan de arts wel zo nodig is, moet worden afgeschaft als het aan Klaver ligt. Tsja, je weet al wat dat betekent. Men zal meer voor ziets de zorg gebruiken, waardoor de kosten stijgen, verzekeraars meer moeten betalen en men dus meer premie zal moeten betalen. Maar wacht! Het tweede deel van het Klaverse ‘sloop de zorg’-plan is om juist die premies enorm omlaag te brengen. En dan rijst natuurlijk de vraag: wat doen we dan met dat enorme begrotingsgat?

Helaas is het antwoord precies dát wat altijd van links te verwachten valt: de belastingbetaler moet er maar voor opdraaien. Elke belastingbetaler? Néé, natuurlijk niet, want dan zou die premieverlaging al helemaal nergens meer op slaan. Alleen de mensen die zichzelf succesvol hebben kunnen maken in dit leven, ook wel “rijke patsers” genoemd in links-taal, hoeven hieraan mee te gaan betalen. Is dat niet het meest originele idee ooit?

Gek genoeg pleit hij zelf juist voor “niet zoveel mogelijk zorg, maar zo goed mogelijke zorg” terwijl hij hiermee juist ervoor zou zorgen dat de zorg weer nóg overbelaster gaat worden en dat de kosten de pan uit zullen rijzen.

Hoe partijen toch met dit soort wanideeën op de proppen weten te komen? Tsja. Het is verkiezingsjaar, moeten we maar denken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. maarjuna

  Toch heeft Jesse volkomen gelijk, dat de zorg heel anders georganiseerd moet worden. Het moet weer gaan om waar die voor bedoeld is: mensen helpen. Niet wat die stompzinnige marktwerking er van gemaakt heeft: een manier van geld verdienen over de ruggen van zieken, die weinig te kiezen hebben. Het economisme moet weer uit de zorg.

 2. jennifer

  De zorg kan heus wel goedkoper in dit land, maar niet op de manier zoals hij het zich voorstelt. Ik ben er nog altijd voor dat er een nationale zorg gaat komen. Dan is het ook GroenLinks geweest wat de manier van zorg,de privatisering zoals die er nu is toegejuigd heeft. En nu moet het ineens weer anders. Allemaal die verzekeringen lijken wel maffiaclubs,waar ook GroenLinks gretig aan mee gewerkt heeft dat die er kwamen. Laat er weer als voorheen een grote zorgverzekering komen voor iedereen, die dan ook veel goedkoper kan en door iedereen betaalbaar wordt.

  1. Jan

   Hé een SP standpunt van jennifer, dat is verassend!

   1. Gustaafff

    @Jan, op de islam en vluchtelingen na, is de PVV natuurlijk knettersocialistisch. Links rechts vervaagt.

    1. jennifer

     Och guus maak er van wat je wil, zal mij wordt wezen, ga evengoed op de PVV stemmen dit keer.

     1. jennifer

      word moet worst zijn sorry

     2. loritta

      Ik doe ook mee!!!

    2. Legija

     Natuurlijk…maar voorlopig stem ook ik PVV! Wellicht kunnen wij dan de islam en de vluchtelingen doen vervagen….gaat op 100% gebeuren, en daar kan niemand iets tegen doen…nog niet misschien niet!

   2. jennifer

    Dat standpunt zou ik niet nodig hebben gehad, als al die linkse malloten de zorg zoals die voorheen was gelaten zouden hebben. Ik vind de zorg ook veel te duur in dit land, en nog slecht ook. Daarom zou ik nooit op SP gaan stemmen van z n leven niet.

    1. Pjotter

     En ook voor mij PVV., de door zeikende figuren bekijken het maar en het worden en meer, meer, meer in maart, weg met die slijmerig kronkelede paling (RUTTE) wat een viezigheid, eer en geweten.

 3. HaZ

  Dit idee is een voorbode van wat we nog meer kunnen verwachten van geitenwollensokkenpartij GL. En dat gaat voor Minister-President? Tuurlijk.
  Wanneer leren die linkse rukkers nou eens dat als je een (te) duur feestje wilt geven, je eerst wat opzij moet leggen, of je laat een andere hobby liggen. Overheidsuitgaven intomen meneertje Klaver !

 4. Wim

  Als u iets voor niets krijgt, betekent dat alleen, dat u de rekening nog moet krijgen.

  1. Ni28

   Niets is gratis inderdaad, of je betaalt via een rekening of via belasting, het moet ergens vandaan komen. En dat ergens is de burger.

   1. glazenbol

    Prima systeem dus

 5. Ni28

  De eigen risico is toentertijd ingesteld om onnodige doktersbezoeken af te remmen. Goed doel, maar het is een doodgewone belasting op ziekte geworden. Je wordt nu ook bij zinnige doktersbezoeken afgeremd. Levensgevaarlijk en dat kon toch niet de bedoeling zijn.

  1. glazenbol

   Juist het gevolg hiervan is uitstel wat vaak leidt tot ernstigere en dus duurdere ziektes

 6. Jan

  Uit het artikel in Telegraaf: “GroenLinks wil ook af van het eigen risico. Dat streven deelt de partij met SP, PvdA, PVV en 50Plus”. De andere linksen doen dus ook mee.

  Inderdaad een goede reden om niet op bovenstaande partijen te stemmen! Gelukkig hield de VVD het vorige nivelleringsplan door de zorg van de PvdA uiteindelijk tegen.

  1. Leonidas

   hij gaat goed he ?
   brouwerstein, Simonnetje , de nieuwe Adriaan
   zo samen met vriendje bassie
   lekker beetje bijbeunen
   op de vrijdagavond

   was dat niks dat toiletten reinigen bij paulus ??

   1. Jan

    Toetsenbord gemaakt zie ik, was de AOW weer gestort?

 7. bommetje

  Die gek komt alleen maar met fratsen waarvan hij weet dat ze in geen enkele, door hem gewenste, coalitie haalbaar zijn. Trap er niet in !

 8. falermaker

  De PVV (jullie bondgenoot, sponser etc.) wilt dit ook, maar is dat niet erg?

 9. Legija

  Ach, hij schaart zich keurig in het rijtje van de politieke leugenaars, veel beloven, weinig geven eenmaal gekozen, maar dat zit ook nog eens voor driekwart in zijn genen!

 10. Bes Tolen

  De ziektekosten vinden niet alleen hun financiering door ziektekostenverzekering bij onafhankelijke verzekeringsbedrijven maar ook uit de heffing van premies zvw en algemene belastingheffing. Er zijn ook nog specifieke kosten, die zelf betaald moeten worden of beter zelf betaald kunnen worden doordat de verzekeringspremies daarvoor te duur (moeten) zijn. De overheid doet een ontzaglijk grote groep nog toeslagen (variabel) toekomen zodat hun bijdragen per saldo in heel veel gevallen beperkt worden. Een wel duur bureaucratisch systeem.

 11. glazenbol

  Prima plan, hier in Zweden zit de zorg gewoon in de belastingen en betaal je max 90 euro per jaar voor doktersbezoek, zelfde voor apotheek en zelfde voor ziekenhuisbezoek werkt uitstekend en de zorg zelf is ook nog eens vele malen beter dan in NEDERland

 12. denktenk

  Pure grootheidswaanzin, uit de koker van een Marokkaanse bastaard zonder noemenswaardige opleiding.

  Complete nonsense.

  ’t Kan verkeren (Bredero 1585-1618)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.