Erdogan gaat los na intrekken landingsrechten: “Nederland is overblijfsel van de nazi’s, ze zijn fascisten!”

De Turkse president vindt het totaal onacceptabel dat minister Cavusoglu niet welkom is in Nederland. Op de Turkse televisie is Erdogan nu helemaal losgegaan op ons land.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woedend gereageerd op het intrekken van de landingstoestemming van minister Mevlüt Cavusoglu. Zoals iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken Mark Rutte van tevoren had kunnen vertellen zal Erdogan na dat besluit keihard terugslaan. Zo rolt de Turkse president namelijk al decennia; hij is niet een man die rustig blijft zitten terwijl hij geschoren wordt.

In een reactie noemt Erdogan Nederland “overblijfselen van de nazi’s” en “fascisten.” Ook liet hij weten dat Nederland zich moet afvragen hoe onze diplomaten vanaf nu naar Turkije kunnen komen:

“Zet zoveel druk op ons als je wil, steun terroristen zoveel je wil. Dit komt allemaal op een bijzonder negatieve wijze terug bij je. We zullen sancties implementeren tegen Nederland na 16 maart. Hoe zullen jullie vliegtuigen voortaan in Turkije landen?

En vervolgens:

Ze zijn overblijfselen van de nazi’s. Het zijn fascisten. Nu ga je de gevolgen daarvan ondervinden.”

Dit zijn natuurlijk buitengewoon grove uitspraken, die de Nederlandse regering niet zomaar kan accepteren. Rutte zal dus ongetwijfeld terugslaan, waarna Erdogan er nog eens een tandje bijdoet, en ga zo maar door. Het hek is nu gewoon van de dam. Erdogan accepteert dit soort dingen niet zomaar.

Het moge duidelijk zijn dat Rutte dit van tevoren had kunnen zien aankomen. Sterker nog, hij wist ongetwijfeld dat dit zou gebeuren. Dat hij deze stap desalniettemin heeft genomen is een duidelijk teken dat hij echt in paniek is omdat hij bang is dat hij de verkiezingen verliest. Zoals wij eerder vandaag al berichtten hebben Haagse bronnen ons verteld dat er bij de VVD al gesproken werd over het vervangen van Rutte na de verkiezingen. Klaas Dijkhoff zou zijn waarschijnlijke opvolger zijn. Rutte heeft dat blijkbaar ook gehoord, en besloot dan maar om de nucleaire optie in te zetten: één grote daad waarmee hij de boel hoopt te redden — of zichzelf in ieder geval kans hoopt te geven.

Het gaat er niet om of de beslissing al dan niet terecht is — dat is irrelevant (hoewel duidelijk is dat Cavusoglu bewust de spanningen opvoerde en Nederland zijn wil probeerde op te leggen door met sancties te dreigen, wat geen enkele regering kan accepteren). Waar het nu omgaat is dat Rutte de internationale politiek gebruikt puur en alleen om een bepaalde verkiezingsuitslag neer te zetten en dus om aan de macht te blijven. Ben je hard op Turkije en op andere regeringen die de integratie van minderheden in Nederland tegenwerken? Oké, dat is terecht. Maar je kan niet jarenlang een opengrenzenbeleid voeren en dan vier dagen voor de verkiezingen opeens je rug rechten en net doen alsof je principes hebt. Daar trapt werkelijk niemand in.

Als Wilders aan de macht was geweest had je hierop kunnen rekenen. Dat was ook volstrekt normaal geweest vanuit zijn perspectief. Maar voor Rutte heeft dit niets met principes te maken. Hij is gewoon politieke spelletjes aan het spelen. Zoals Geert Wilders zojuist tweette:

Natuurlijk gebruikt Erdogan dit intern nu op precies dezelfde manier: om zijn achterban te motiveren. Erdogan én zijn achterban kennende zullen ze er nu nog harder ingaan dan Rutte. Als zij iets niet doen, dan is het namelijk een stapje terug doen onder druk. Nee, ze worden alleen maar feller en agressiever. De nazivergelijkingen zijn slechts het begin — dat kan ik u verzekeren. Het zal alleen met een sisser aflopen als Rutte na verkiezingsdag alsnog een stap terugdoet en Erdogan zijn zin geeft. Doet hij dat? Bewijst hij na verkiezingsdag dan toch weer de Rubberen Rutte te zijn die we allemaal zo goed kennen? Misschien dat Erdogan dan weer kalmeert, maar het betekent ook dat je je voor eens en altijd overlevert aan de grillen van de Turkse regering.

Overigens is het natuurlijk duidelijk dat de Turkse regering hier ook op aanstuurde, hoewel ze wellicht dachten dat Rutte deze stap niet zou durven nemen. Ze zochten de confrontatie bewust op. Als het echt om een demonstratie ging hadden ze immers rustig gewacht tot 16 maart. Maar nee, het moest nu en dan ook nog eens op hun manier. Ankara kennende wilden ze “even laten zien wie de baas is.” Nou, dat blijkt Erdogan dus niet te zijn; in ieder geval niet in Europa. Vervolgens gebruikt hij dat natuurlijk toch weer voor zijn eigen doeleinden door tegen Nederland te fulmineren en te stellen dat dit bewijst dat heel Europa Turkije haat: één gedeelde vijand voor het hele Turkse volk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Mickeyhil

  Rutte als “Wilders licht”
  Helaas telaat om er achter te komen of dit nare gevolgen voor ons land heeft.

  Ik vind het ook niet echt normaal dat er hier zieltjes gewonnen moeten worden, dat doe je maar op je satelliet TV.
  Maar de kritiek dat ze niet zouden mogen stemmen omdat ze Nederlander zijn? Nederlanders in het buitenland mogen ook gewoon stemmen voor 15 maart.

  Wat vooral een punt is, dat het een maatregel is om de demoncratie te verminderen in Turkije

  1. poison

   Het enige nare gevolg is dat wij Nederlanders niet op vakantie kunnen in Turkije. En ja, er zijn mogelijkheden genoeg om te stemmen voor de turken.

   1. Janalb

    Ik wil helemaal Niet op vacantie in dit rotland met zn achterlijke president al Kreeg Ik geld toe. Een Paar kruisraketten op dit idioten Volk zou wel passen. Bah, wat een klootzak en de held van onze Neder-Turken.

  2. ikweetwatikwil

   Een Nederlandse Turk(als die er al zijn) mag niet stemmen voor Nederland. Als je als Nederlander in wat voor land dan ook woont , mag je stemmen.

  3. nick

   MH jij ben niet goed wijs, dat is duidelijk! (Ga gewoon naar je eigen beloofde land, wij kunnen je prima missen )

   Heel goed om deze wedergeboren Hitler onze tanden te laten zien, nou ja, tanden, we trekken de lip wat op. Eigen belang van Rutte, dat dan weer wel.

   Prima om een muur op te trekken tussen het Turkije van Erdogan en onze beschaving!
   Deze man beschuldigd ons van wat hij en zijn volgelingen overduidelijk zijn! Walgelijke vent! Een narcistische misdadiger tot in zijn genen.
   Daarnaast, Turkije is meer van ons afhankelijk dan andersom, wij hebben niets van ze nodig! Kunnen prima zonder Turkije! Als de nederlandse toeristen weg blijven en dat doen ze al enigsinds, maar als we er niet meer mogen komen heeft Erdogan zijn eigen volk er het meest mee. Wij Nederlanders vinden gemakkelijk een andere zonbestemming, indien gewenst.
   ( Persoonlijk nooit naar Turkse stranden geweest, lijkt me niets, vol russen en andere neandertalers, vreselijk !)

 2. ayreonaut

  Als overblijfsel van Nazi’s en Fascisten, zou ik toch graag eerst de mening van de Armeense bevolking willen horen wie van ons het grootste overblijfsel is, de Nederlander of de Turk?

 3. HaZ

  Iets met een pot en een ketel……..
  In 1915 en 1916, ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, zijn naar beredeneerde schatting tussen de achthonderdduizend en ruim een miljoen Armeniërs – mannen, vrouwen en kinderen – in het Ottomaans-Turkse Rijk om het leven gekomen ten gevolge van een tegen hen gerichte genocide.
  Hoewel het woord “genocide” destijds nog niet bestond, kan zonder meer gesteld worden dat de centraal georganiseerde vervolging en vernietiging van de Armeniërs de eerste grote genocide van de 20e eeuw is geweest. Overigens had de Armeense minderheid in het Ottomaanse Rijk ook al voor die jaren te kampen gehad met grootschalig moorddadig geweld. Tussen 1894 en 1896 waren bij een reeks pogroms in het gehele rijk honderd- tot honderdvijftig-
  duizend Armeniërs vermoord; bij een massaslachting in 1909 in en nabij de stad Adana in het zuidoosten van Turkije naar schatting tien- tot twintigduizend. En ook tussen 1917 en 1922 zijn tijdens episoden van vervolging nog vele tienduizenden om het leven gebracht. Al bij al zijn tussen 1894 en 1922 waarschijnlijk anderhalf miljoen Armeniërs door genocidale activiteiten omgekomen. Gerekend tegen een totale Armeense bevolking van een kleine tweeënhalf miljoen mensen betekent dat dat destijds zo’n 60% van alle Armeniërs in het rijk zijn omgebracht.

  1. unitokkie

   turken zijn nog veel viezer geweest in t verleden. Met slavernij en genocide op asyriers en grieken. De geschiedenis is heeel vies. Zeker met turkse SS ers op de balkon. Het zijn de meest verschrikkelijke mensen op aarde. Tijd om alle banden te verbreken met turkije en alle nationalistische turken alhier uit te zetten en paspoorten af te pakken.

   1. jennifer

    klopt helemaal wat je zegt, dus men moet geen pardon voor deze fascist hebben, het is en blijft addergebroed. Attaturk zou zich in zijn graf omdraaien als hij zag wat Erdogan met zijn land gedaan heeft. Hij zei niet voor niets dat Islam gif voor de mensheid is, bij Erdogan heeft het dat beetje hersens wat hij nog had al aangestast.

  2. giel

   jij smerig fascist ik jou neuken ha ha

 4. buitenbeentje

  (psychologisch) Territorium innemen doe je door een stapje vooruit te gaan. Als je te maken hebt met mensen met ballen (M/V), dan doet de ander ook een stapje vooruit en is de zaak klaar.

  We hebben hier te maken met een situatie waar de een al tientallen jaren een stap vooruit doet waarop Europese regeringen een stap achteruit doen, ruimte makend voor de volgende stap vooruit van Turkije.

  Sinds de zogenaamde coupe is dit proces in een stroomvernelling gekomen. Merkel, met in haar kielzog o.a. Rutte, kan haast niet meer zo hard achteruit stappen als Erdogan naar voren komt. Daarbij gebruikt Erdogan de linkse gewoonte mensen voor rotte vis uit te maken op plaatsen waar ze gevoelig zijn, in dit geval het nazisme.

  Gedwongen door de verkiezingen heeft Rutte nu geen stap achteruit gedaan, wat zal hij geschrokken zijn van zichzelf. Als goedmakertje gaat hij donderdag dan twee stappen achteruit.

 5. HW

  Laat die Turkse Hitler maar komen met z’n sancties.
  Er zijn hier nog voldoende Turken zonder Nederlands paspoort, die ook als ongewenste gast terug kunnen naar Turkije.
  Daarnaast verwijder alle invloeden van Turkije in moskeeën
  Geen inmenging meer van Turkije op de integratie.

  1. unitokkie

   integratie gaat NOOOIT NOOIT NOOOOOOIT gebeuren. Ben je BlinD???????

   1. HW

    Realiteit is dat Turken met een Nederlands paspoort hier zijn en blijven tot er een wet komt, dat een tweede paspoort niet meer toestaat.
    Dan moeten ze een keus maken of Turk of Nederlander. Een deel zal kiezen voor Nederlander en moet dan mee in onze maatschappij onder onze voorwaarden.
    En vooral geen enkele invloed meer van buitenlandse mogenheden.

 6. Watchman

  Wel weer typisch, meteen gaan dreigen en ‘boe’ roepen als iets ook maar even niet gaat zoals je zou willen.

 7. Ni28

  Erdogan dwarszitten had veel eerder moete gebeuren. De EU liet zich liever door hem chanteren voor een bedenkelijke deal. De muur in Hongarije heeft het meeste werk al gedaan. Nederland en ook Duitsland laten ineens een denkbeeldige ruggengraat zien maar dat komt alleen door de naderende verkiezingen. Wie hier intrapt is ziende blind.

  1. HaZ

   Zo zie ik het ook Ni28, met in het achterhoofd dat Pinokkio het liegen nooit zal verleren en altijd een vazal van Merkel zal blijven, ongeacht zijn politieke gewin of verlies.

 8. poison

  Hoe je het ook went of keert. De Turken beinvloeden hiermee onze verkiezingen. Stel dat Rutten wint dan voorspel ik dat deze rel na een paar dagen gedaan is. Handen schudden en over naar de orde van de dag. Iedere Nederlandse vakantieganger weer blij dat hij op vakantie kan in Turkije. Ik zou zeggen verklaar op voorhand deze verkiezingen ongeldig of stel ze uit.

  1. NederNederlander

   Poison@

   Dit is de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

   1. poison

    Je weet gewoon niet hoe de verkiezingen nu gaan uitpakken, heel moeilijk te voorspellen. Ik vermoed dat de Turken er op gokken dat links nu de verkiezingen gaan winnen m.n. Groen-links. Maar ja, dat zijn mijn woorden.

  2. jennifer

   Een echte Nederlander gaat niet op vakantie in een islamitisch land waar een dictator heerst.

   1. Janalb

    Ook de Duitsers, Belgen, Scandinaviers, Fransen moeten Turkistan boycotten Ben er zelf nog nooit geweest maar ze gaan met miljoenen naar dit achterlijke rotland.

 9. Gustaafff

  Hoe durft hij. Erdogan is zelf een fascist. Ons land is vernietigt door de nazi’s! Hij zoekt het maar lekker uit met z’n terroristenclubje DENK!

 10. jennifer

  Hij is een echte Islamiet, gelijk schelden en uitspraken doen met zijn lange tenen die eigenlijk beter op hem zelf zouden slaan. Erdogan is de nieuwe Hitler van Turkije, alle Europese landen zouden hem een middelvinger moeten laten zien. Hou mijn hart vast voor de toekomst van de burgers in Turkije en kan mij bijna niet voorstellen in 2017 dat de mensen zich dit allemaal laten bieden wat deze dictator doet, of zijn alle islamieten al zo gehersenspoeld en zo vergiftigd door hun ideologie dat ze hier nog ja voor zouden stemmen.

  1. giel

   veel mensen zijn ook bang in turkije jennifer omdat ze live zien wat er gebeurt als je anders denkt(zonder proces of bewijs in het gevang ,tv stations sluiten, mensen martelen in het gevang en verkrachten, ze zijn zo tegen homoaktiviteiten maar ze willen je altijd neuken als je het niet met ze eens bent

   1. jennifer

    Kort samengevat dus. De islamieten blijven een achterlijk volk zolang ze achter dit monster aan blijven lopen.

 11. jennifer

  Hij vraagt zich af hoe zijn diplomaten nu in Turkije moeten komen, als antwoord kan ik maar een ding zeggen, begin vast te lopen, misschien dat ze voor de zomer Turkije bereikt hebben dan, als kruisvaarders dan. Mocht hij wel op het idee komen met een vliegtuig alsnog te komen hoop ik dat het voor de grens neestort.

 12. Gustaafff

  Het kan mij overigens geen bal schelen of Rutte dit uit eigenbelang deed of niet. Feit blijft dat hij gewoon gelijk heeft. Eindelijk is er een juridische mogelijkheid (die er eerst niet was) om de trawanten van sultan Ottomaanse Rijk Tayyip, de toegang tot dit land te ontzeggen. Erdogan is zelf een fascist. Een dictatoriale president.

  Hij noemt Nederland de overblijfselen van nazi’s en nu heeft hij op het hart van het Koninkrijk getrapt: wij hebben namelijk meer dan vier jaar geleden onder het Nazi-regime. Veel Nederlanders zijn zonder pardon afgeslacht door de Nazi’s.

  Het zpu Erdogan sieren als hij op zijn knietjes om vergiffenis komt smeken.

  1. denktenk

   @ Gustaaff. Helemaal mee eens.

   Wat Rutte betreft, ben ik bang, dat we het er nog maar een keer mee moeten doen.
   Van de rest, die op zijn baantje aast, is er niet één, die het kleuterschool niveau overstijgt. Hel lijken wel robots. Je wijst in hun richting en de voorgeprogrammerde dogma’s rollen eruit. Totaal geen visie. Alleen maar Sinterklazen, Leugenaars en Dieven.

   1. Gustaafff

    @denktenk, inderdaad. Grote kans dat CDA, VVD en D66 nog met elkaar in een kabinet stappen ook.

    1. Gustaafff

     Kletsers kunnen levensgevaarlijk wezen, @Syntha. Erdogan heeft de Turkse Brigade gemobiliseerd, die alles wat Erdogan zegt, slikken voor zoete koek. Ik zie Kuzu in de Tweede Kamer al hetzelfde zeggen.

  2. Syntha

   Gustaaff toch.

   Op zijn knietjes….hihihi (sorry, een grappig beeld zie ik voor mij) dat gaan we zien. Maar ik denk het niet. Hij kletst maar wat. Opruiing noemt men dat.

 13. giel

  zo verdelen ze het wel, Wilders beveiligd omdat de maroks hem een kopje kleiner willen maken, en nu Rutte beveiligd omdat de turken(eer) wraak volgens despoot Erdoshit zoeken , nu nog iets voor Assher zoeken kunnen ze samen op campagne (gedeelde kosten beveiliging)

  1. HaZ

   Asscher is als de dood om een mes in zijn rug te krijgen van zowat half Nederland, dus de dreiging voor hem lijkt mij substantieel. 😉

 14. HW

  Erdogan mag iedereen die het niet eens is met hem uitmaken voor nazi, maar hem geitenneuker noemen is voor hem een brug te ver.
  Hieruit blijkt de Turkse mentaliteit. Ze staan met een paar lange tenen en een grote bek in deze wereld en hebben maar 1 filosofie Groot Turkije.
  We hebben in het verleden meer van dit soort ons land uitgeschopt en de Turken kunnen er ook wel bij. Men mag hier zijn en ook oprotten als het je als Turk je niet meer aanstaat in Nederland

 15. poison

  En het is oorverdovend stil bij DENK. Volgens mij hebben zij hier geen antwoord op, Kuzu en consorten staan met de bek vol tanden.

  1. jennifer

   Laten we hopen dat ze alvast koffer aan het pakken zijn en enkeltje Turkije geboekt hebben.

 16. Adriaan

  Breaking:
  Erdogan is alle schaamte voorbij: ‘Turkse minister Familiezaken komt over land naar Rotterdam’. Daar is maar één antwoord mogelijk. Aan de grens tegenhouden en terugsturen. De AIVD kan exact bepalen waar de auto zich op welk moment bevind. Lijkt met niet zo’n ingewikkelde klus.

 17. poldi

  Aangepaste plagiaat
  ———————–
  Waar Geert Wilders al jarenlang met o.a. dubbel paspoort voor heeft gewaarschuwd en door de laffe politiek correcten werd weggehoond.

  Wie is de baas in de Lage Landen?
  Zeker niet onze nog zittende regering, want die zijn aan handen en voeten gebonden door de EU.
  En dat weet de dictator en zijn Turkse kliek drommels goed.
  Het zou mij niet eens verbazen als Erdogan een economische oorlog en terrorisme tegen Nederland gaat ontketenen.
  Het Turkse leger, met twee nationaliteiten en zijn partij DENK is al gestationeerd in NL en daar kan hij blindelings op rekenen.
  Wat voor maatregelen Nederland moet nemen tegen deze man, ik zou het niet weten?

  Echter, mijn oprechte hoop is dat na 15 maart Wilders het voor het zeggen gaat krijgen!

 18. Janalb

  Het interesseerd me Niet of dit nare gevolgen voor ons land heeft, laat ze de moord steken. Feit is dat Turkije het grootste leger van Europa heeft en in tegenstelling tot de arabieren zijn het geen lafaards. Maar ze zijn nog wel lid van de NAVO Niet Lang meer denk Ik.
  Dit verrotte kloten land moet geen enkele tourist meer krijgen, wij kopen nu textiel en industriele produkten (waar ze best goed in zijn) maar als wij met bijna 400 miljoen europeanen geen Turkse Handel meer kopen Dan gaan ze dit toch in de portomonaie voelen. Laat de president van turkije die een paleis heeft wat Kant noch wal raakt eens zijn eigen armoedige land opruimen en laat de Turken in NL, DE, BE, enz. Met rust.

  1. corfo

   Janalb.
   Misschien een beter idee : Die mallotige z.g. president van Turkije kan veel beter al zijn staatsburgers uit Europa terugroepen; zou voor ónze rust héél goed zijn. Opruimen van z’n eigen armoedige land kan hij niet, het enige waartoe hij in staat is, is wartaal uitslaan op zeer luide toon.

   1. Janalb

    Corfo,
    Je denk dat al die Turken met Hun uitkeringen pensioenen kinderbijslag en sociale zekerheden vrijwillig naar Lul Erdogan terug gaan ?
    Ja, als wij door blijven betalen HA.

 19. corfo

  Ik zat zo voor me heen te mijmeren : “Goh, zou dhr. Wilders dan tóch wel een beetje gelijk hebben ?” Naast enkele andere partijen die ook zijn ideeën betr. de islam enz. omarmen, heeft dhr. Wilders al jarenlang gewaarschuwd voor het gevaar van de nazi’s en het fascisme vanuit Turkije; dhr. Wilders heeft gelijk gekregen, helaas véél te laat.
  Rutte, Koenders en hun maten zitten nu in broek te pissen vanwege het ongewisse gedrag van de grootste Turkse fascist, de hersenloze Erdogan.

 20. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

  1. Osewoudt

   De vraag is of dit reclame is voor de PVV. Het is vooral reclame voor Rutte die deze gelegenheid electoraal goed kan gebruiken. De stemmen die hij ermee gaat winnen zullen vooral ten koste gaan van de PVV.

 21. Cultuur_Pessimix

  Turkije is een fout land dat alleen maar fouter wordt met die erdogan. De beste reactie op zijn zogenaamde nazi-argument naar Nederland en Duitsland zou kunnen zijn: wij hebben allang afstand gedaan van onze oorlogsmisdaden, ze toegegeven en er geldelijk voor geboet etc. turkije daarentegen ontkent nog steeds zijn genocide op 2 miljoen Armenen en houd half Cyprus nog steeds bezet…
  Verder Rutte? Kat in het nauw… Ik denk dat er weinig mensen in de beschaafde wereld zullen zijn die weten wat ze moeten doen nu turkse nationalisten in toenemende mate hun meutes mobiliseren. Inderdaad, ze dwarsbomen (binnen de wet!) maakt ze alleen maar nog feller. Niets doen daarentegen, resulteert in nog meer onrust in ons eigen land. Rutte bekritiseren vanwege zijn besluit is m.i. dus makkelijk….probeer zelf maar eens met een oplossing te komen bij dit soort duistere buitenlandse politieke krachten. Ik ben overigens van mening dat veel van deze idioterie weer terug te voeren is op islam. erdogan’s meutes zijn conservatieve islam-idioten die spreken in termen van eer (-wraak) en pers en vrouwenonderdrukking. Tel daar turks nationalisme bij op en je hebt een giftig mengsel waar geen beschaafd kruid tegenop gewassen is. islamieten hebben een zeer kort lontje. Bij het minste of geringste vonkt het en trekken ze van leer. Zelf-kritisch vermogen schijnt onmogelijk binnen deze ideologie. Dit, en een misplaatst gevoel van superioriteit bepaalt de mentale vergiftiging waar zoveel mensen binnen de islam aan leiden.

 22. HW

  Eindelijk komt hij tevoorschijn. De nakomeling van Adolf Hitler.
  Gedropt in Turkije, omdat men dacht, dat hij daar niet opviel.
  Helaas, evenbeeld van zijn vader.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.