PVV Den Haag: PvdA-wethouder discrimineert autochtone ambtenaren

Wethouder Rabin Baldewsingh wil dat allochtone sollicitanten voorrang krijgen bij de gemeente Den Haag. Volgens PVV-raadslid Elias van Hees komt dat neer op het discrimineren van autochtone ambtenaren, en worden contracten van autochtone ambtenaren bewust niet verlengd vanwege hun afkomst. 

Moeten gemeentelijke ambtenaren een afspiegeling vormen van de stad? De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vindt van wel. De huidige ambtenarij is wat hem betreft te blank: gezien de zeer diverse bevolkingssamenstelling in Den Haag, zouden er veel meer allochtonen bij de gemeente moeten werken. Allochtone sollicitanten zouden dus de voorkeur moeten krijgen boven autochtonen. Een felle tegenstander van het plan is Elias van Hees, raadslid voor de PVV. Hij vindt dat onderscheid op basis van afkomst nooit reden mag zijn om iemand wel of niet aan te nemen bij de gemeente – sterker nog, een voorrangsbeleid voor allochtonen komt neer op discriminatie tegen autochtonen, aldus de PVV’er.

“Kennelijk mag je in Nederland discriminerende voorstellen doen, zolang je maar lid bent van de Partij van de Arbeid” aldus de PVV’er. Volgens hem blijft het niet bij een voorstel van de PvdA-wethouder, maar wordt het voorkeursbeleid voor allochtonen al daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Contracten van autochtone medewerkers zouden niet worden verlengd, terwijl hun allochtone collega’s wel mogen blijven. Bizar, vindt Van Hees:

“Het moet gaan om je intenties, je diploma’s, je geschiktheid, en niet om je afkomst”

Als er daadwerkelijk sprake is van een voorkeursbeleid op basis van afkomst, dan is dat inderdaad een kwalijke zaak. De ambtenarij moet in de eerste plaats goed en efficiënt zijn werk doen. Of dat werk nu wordt uitgevoerd door mensen van Nederlandse, Surinaamse, Marokkaanse of Chinese komaf is niet relevant, het gaat erom dat de gemeente goed werk levert naar de burgers. Je geschiktheid telt, niet je afkomst. Hoe goedbedoeld zulk voorkeursbeleid ook is, het gaat in tegen een kernwaarde van onze samenleving.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Marija

  Blijven prikken graag, PVV doet het goed.

 2. Wim

  Het is duidelijk dat dit figuur van de PVDA nooit het zweet van het bedrijfsleven in handen heeft gehad ..
  Dan zou hij weten dat met deze methoden van personeel werving het bedrijf zo naar de verdommenis zou zijn.

 3. dapperedodo

  Weer dat gezeik over discriminatie. Het houdt niet op. Het is toch zo klaar als een klont dat de beste kandidaat aangenomen word? Of je nou zwart, bruin, wit, geel of weet ik wat bent.
  Echt te idioot voor woorden deze bolle wethouder. Ik kan het woord discriminatie niet meer horen of mijn haren staan overeind. Zo kansloos deze wethouder. Is dus ook niet de beste kandidaat. Dat blijkt maar weer met zn stomme uitspraak.

 4. Ritter

  Het word steeds duidelijker; de autochtoon word vreemdeling in eigen land.

  En naarmate de “instroom” van migranten voortduurt zal het (vooral in de steden) steeds moeilijker worden voor de blanke autochtoon. Nu al zijn in steeds meer wijken in de grote steden de autochtoon “minderheid” geworden zoals ook in de video word gezegd.

 5. Ni28

  Domheid moet je blijven belichten. Maar dit is niet zomaar een domheid, dit is positieve discriminatie en dat schijnt te kunnen. Helaas, er is maar een discriminatie en die is altijd negatief. En discriminatie heeft geen plaats in de democratie. Linkse partijen zijn dus niet democratisch maar dat wisten wij al.

 6. toetssteen

  Van Hees heeft gelijk. Sorteren op geschiktheid en geen voorkeursbehandeling.

 7. DrakenEi

  Het is zo moeilijk te bestrijden deze ongein, maar niets is onmogelijk.

 8. jowyajax

  En dat zegt een Allochtoon, omgedraaide wereld hier in Nederland het moet toch niet gekker worden.

 9. buitenbeentje

  Dit is toch al jaren aan de gang. vroeger stond er dan nog bij dat bij gelijke geschiktheid vrouw of allochtoon de voorkeur had. Ik heb het twintig jaar geleden al gezien toen men een trouwambtenaar (V) zocht (niet in Den Haag), genoeg sollicitanten, maar gekozen werd een dame die nauwelijks een woord Nederlands sprak, oeweet je oewel. Hetzelfde bij de (toen nog) Postbank. Kreeg je een mevrouw aan de lijn die mijn vraag niet begreep en die ik absoluut met de beste wil van de wereld niet kon verstaan. Ik heb in het onderwijs gezeten en heb dus best wat ervaring met uitleggen en verstaan, maar uiteindelijk heb ik maar opgelegd.

  Maar o wee toen we een sollicitant zochten en op een school met 15 dames en twee heren aangaven dat een heer de voorkeur had. Binnen twee weken lag er een brief van het ministerie op de stoep, dat we wel expliciet om een vrouw mochten vragen maar dat expliciet vragen om een man discriminatie was.

  Het verbaast me allemaal niets meer, de PVV-er krijgt gegarandeerd ongelijk

 10. jennifer

  Helaas is er geen meldpunt voor Nederlanders in dit land die met discriminatie te maken krijgen, dit is alleen voor import door de PVDA in dit land mogelijk gemaakt. Als Nederlander kan je je inmiddels op vele punten in dit land gediscrimineerd voelen tegenover de import, daar gaan alle deuren zonder problemen voor open. Dat deze gast überhaupt wethouder in dit land kon worden, is ook weer aan de PVDA te danken. Hij lijkt mij juist voor deze post al niet de geschikte kandidaat, maar het zal nog wel erger worden, dat eigen burgers achter in de rij met alles aan mogen sluiten, en dat gaat men dan positieve discriminatie noemen toch.

 11. Peter Selie

  Ja het mooiste aan deze allochtone bestuurlijke elite is dat ze maar al te graag dit ‘positief’ discriminerend beleid kunnen en willen doorvoeren in de wetenschap dat ze zelf allochtoon zijn, dus ze hebben een streepje voor op de rest van het volk. Dit fantastische beleid (Kuch) positieve discriminatie is format welke gewoon van de Amerikaanse linkse overheid is overgenomen, positieve discriminatie=discriminatie. Voor verdere vragen wendt u zich tot uw favoriete lokale politicus en volg strikt zijn of haar aanwijzingen op.

 12. HaZ

  Te triest voor woorden dit. Aangifte van discriminatie tegen deze allochtoon dan toch.
  Bij onze NPO komt dat positief discrimineren ook zo “mooi” tot uiting bij het NOS Journaal, waar men ene Simone Wijmans naar voren heeft geschoven om positief over te komen. Ik moet bij die hobbezak altijd denken aan een nieuwe Suske en Wiske genaamd De Zingende Zeug.

 13. Duckday

  Je moet het stadhuis eens doorlopen je weet niet wat je ziet aan de bali

  1. Kodi

   Geïmporteerde ongeschitheid voor een publieke functie?

 14. nienke

  Misschien moeten de autochtonen solliciteren met de naam Achmed of Mohammed,het is gewoon krankzinnig wat hier gebeurd.

  1. Kodi

   Kunnen wij ons verheugen op een kiezersafstraffing in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag voor de PvdA? Zo te zien heeft de PvdA weinig geleerd van 15 maart.

 15. Kodi

  Kan de stad Den Haag misschien wat meer een spiegel van de Nederlandse samenleving worden? Dus wat allochtonen eruit (Daar zitten ook nogal wat criminele allochtonen bij die we kunnen missen als kiespijn en dus het land uit zetten.) en wat Nederlanders erin?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.