Wilfred Genee weet het zeker: falende bondscoach Danny Blind dient morgen zijn ontslag in

Laten we het hopen.

Wilfred Genee is zeker van zijn zaak: morgen zal Danny Blind zijn ontslag indienen als bondscoach van het Nederlands elftal. De presentator van Voetbal Inside is ervan overtuigd dat Blind zelf begrijpt dat zijn positie niet langer houdbaar is én ook stiekem meekijkt met online peilingen, die behoorlijk duidelijk zijn over het lot dat hij verdient volgens voetbalfans.

“Zijn positie lijkt onhoudbaar geworden. Dat blijkt ook uit allerlei internetpeilingen. Veruit de meerderheid vindt dat de positie van Blind onhoudbaar is.”

Opvallend genoeg gelooft Genee ook dat Blind morgen weliswaar bekend maakt dat hij ermee ophoudt, maar dat hij dinsdag waarschijnlijk toch nog op de bank zal zitten tijdens de wedstrijd tegen Italië. De reden daarvoor is vrij simpel: er staat niemand klaar bij de technische staf om het stokje onmiddellijk van hem over te nemen.

“Want wie moet je anders in godsnaam voor de groep zetten? Dat kan zijn assistent Fred Grim toch niet? Technisch directeur Hans van Breukelen heeft zijn papieren niet eens en verder loopt er niet zoveel rond.”

Verder, en dat vind ik toch wel opmerkelijk, stelt Genee dat Louis van Gaal nu dé favoriet is om Blind op te volgen. Voor de rest zijn er namelijk weinig tot geen trainers beschikbaar. En Van Gaal heeft enkele jaren geleden nog laten zien dat hij tot grootse dingen in staat is, ook met een team dat misschien niet al te sterk is. Zo gek zou het dus niet zijn als de KNVB toch weer voor hem gaat.

Aan de andere kant: er is nog een andere bekende Nederlandse voetbaltrainer die alweer een tijdje werkloos thuis zit en dat terwijl hij in vijf seizoenen tijd maar liefst vier keer kampioen werd met Ajax. Ja, ik heb het inderdaad over Frank de Boer. Zijn avontuur in Italië verliep weliswaar vreselijk, maar de man heeft bewezen een kampioenenmaker te zijn. En ja, dat ook nog eens met een team dat echt niet de beste spelers had, die had PSV eigenlijk ieder seizoen dat Ajax kampioen werd onder De Boers inspirerende leiding.

Hoe dan ook, het zou natuurlijk een zegening zijn voor het Nederlandse voetbal als Blind inderdaad opstapt. De man is volstrekt incompetent en heeft er vanaf dag één een puinzooi van gemaakt.

Kijk de video “Wilfred breekt in: chaos bij Oranje” hier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Dobermann1983

  ik acht persoonlijk F de Boer niet in staat op dit moment als bondscoach

 2. Wim

  Ga nu eens uit van het niveau waar het Nederlands voetbal staat en daarvan uit omhoog werken.Als ik die gasten hoorde praten bij zijn programma dan is de arrogantie nog lang niet weg. Het is gewoon niets op dit moment.

  1. Floris

   Als je de spelers stuk voor stuk bekijkt dan zitten er een aantal bij die bij een grote club spelen en daar ook een grote meneer zijn. De rest is echt niet slecht. Jij bent veel te negatief.

   Uiteraard zijn de resultaten sinds het vertrek van Van Gaal om te huilen, maar met deze spelers zit er veel meer in. Hopelijk kan een nieuwe coach dat er ook uit halen.

   1. Wim

    Heeft niets met negatief te maken maar met realisme.
    Hiddink toch één van de beste kon er al niets mee.
    Het is geen schande ,we zijn maar een klein landje, je ziet het ook met ander sporten soms hebben we uitschieters maar te weinig inwoners om dit lang te handhaven. Ja schaatsen en korfbal ,maar dat zijn nu niet echt grote wereldsporten.

    1. Floris

     De carrière van Hiddink zit vol met ups and downs. Z’n laatste klus was duidelijk een down. Met dezelfde spelers waarmee Van Gaal derde werd op het WK faalde hij gruwelijk. Dan doe je toch iets verkeerd.

    2. Nog1

     @ Wim

     Hiddink is op zijn best bij ervaren/goede spelers waar hij zich kan richten op het mentale en de groepspsychologie, en minder op tactische coaching/concentratie en discipline. Hij is dus niet zo geschikt voor het huidige Nederlandse elftal.

     Van Gaal of Advocaat zou dus beter passen. rank de Boer is hetzelfde tuype maar had bij Ajax altijd een half jaar dagelijkse training nodig om het team te laten voerballen, en zoveel tijd heb je als bondscoach niet.

     Zelf zou ik Kluivert proberen, die deed het erg goed bij Twente en Ajax (jeugd) en heeft als bondscoach van Curacao (ja heus) een zeer slecht team in een paar weken goed laten voetballen.

     1. Wim

      Van Gaal is ook een keer mislukt met het Nederlandse elftal.

 3. Floris

  Ik was een fan van Frank de Boer. Dat is echter verleden tijd. Niet zozeer vanwege het mislukte avontuur bij Inter, maar omdat ik in ben gaan zien dat hij na aanvankelijke topprestaties met typisch Ajax-voetbal (fris, aanvallend, met uitstekend positiespel) steeds conservatiever is geworden en de verkeerde spelers haalde. Die ontwikkeling is in feite regressie: De Boer werd geen betere coach maar een slechtere.

  Het beste voorbeeld daarvan is wel de aankoop van Gudelj. Een speler die echt Ajax onwaardig was. Technisch zwaar onvoldoende, een spelvertragende factor, maar wel een ego hebben van hier tot Tokio en ondanks z’n gebreken de leider uithangen. Ook andere oogappeltjes van De Boer zijn door de mand gevallen: Dijks, Veltman, Bazoer en El Ghazi. En waarom zag De Boer nooit dat er in Schöne een prima 6 schuilde? Peter Bosz zag dat wel.

  Het is goed mogelijk dat het De Boer wordt, want er zijn weinig beschikbare kandidaten, maar dat zou wel eens de volgende afknapper kunnen worden. Koeman zou de beste keus zijn, maar die heeft waarschijnlijk geen interesse op dit moment.

  1. Wim

   Dom zou die zijn om dit grote risico te nemen ,een tweede afgang kan hij zich niet veroorloven. Dan is zijn boek gesloten.

 4. HaZ

  Dat Louis van Gaal kwaliteiten heeft als coach staat buiten kijf. De man is echter abominabel slecht in zijn omgang met de pers. Dat zijn gegevens waar je wat mee kunt…!? Een nieuwe aanstelling als bondscoach zal er niet inzitten voor van Gaal en dat wil hij vrees ik zelf ook niet meer. Echter zie ik hem tijdelijk wel zitten in combinatie met Frank de Boer, waarbij Frank de Boer in eerste instantie aangesteld wordt als 1e assistent van van Gaal en na het WK (behaald of niet) als (hoofd)bondscoach doorgaat. Kan van Gaal weer terug naar zijn golfbaan in Portugal en heeft Frankie de Boer hopelijk het oranje weer op de rit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.