Hilarische video: Macron bezoekt fabriek in Frankrijk, maar de werknemers scanderen allemaal “Marine, president!”

De sociaal-liberale presidentskandidaat dacht even de grote held uit te hangen door een bezoek te brengen aan een fabriek in Noord-Frankrijk, maar de arbeiders daar hadden totáál geen zin om zich voor het Franse D66-karretje van Emmanuel Macron te laten spannen.

Kijk, dit is nog eens een prachtige video! Niet omdat ik nu per sé voor Marine Le Pen zou zijn, maar ik kan het altijd wel waarderen als werknemers van een fabriek zich niet willoos laten inzetten als campagnemateriaal voor een partij die ze wellicht helemaal niet bereid zijn te steunen.

Het zijn beelden uit de stad Amiens, die live werden uitgezonden op de Franse televisie. Terwijl Emmanuel Macron het terrein overloopt met zijn uitgebreide entourage, laten de werknemers wel weten wat ze er van vinden dat deze EU-gelovige een bezoekje brengt aan de Whirlpool-fabriek. En dus roepen ze – in koort – de naam van hun lievelingskandidate in deze presidentsrace: “Marine, presidente“. Dat behoeft vermoedelijk geen vertaling!

En weet je wie er wel een hartelijke ontvangst kreeg? Precies: Marine Le Pen zelf, die vandaag ook een bezoekje bracht aan precies dezelfde fabriek in Amiens. Zij werd wél als een heldin ontvangen door de werknemers, die graag eenkopje koffie met haar drinkten en zich verdrongen om met de FN-leider op de foto te gaan. Ge-wel-dig:

Emmanuel Macron, zo doe je dat dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. van Urk

  Uit deze beelden zegt al meer dan genoeg wat links allemaal eigenlijk veroorzaakt heeft onder de hardwerkende burgers die compleet ontzien worden omdat de EU , klimaat en massa-migratie boven aan de lijst zijn komen te staan.

  1. Henk-Jansen

   Dit heeft niets met massa-immigratie en klimaat te maken. Wel met vrij verkeer van goederen maar dat is nu juist het enige goede onderdeel van de Europese unie.

   1. toetssteen

    @Henk-Jansen
    Wat u zegt klopt wel en niet tegelijk. Ik zal het voor het gemak naar het Nederlandse trekken en er meteen een Singaporees tintje aanhangen.
    De lonen in Nederland worden absurd zwaar belast. Een minimumloner in Singapore betaalt niet eens belasting. Hij is daarom goedkoop. Een werkgever zal dus pas buitenlanders binnenhalen als de eigen pool is opgedroogd.
    Uitkeringen kennen ze ginds niet, dussss, wel zelf sparen. Voor het pensioen verplicht, maar wel op eigen rekening en dat blijft in de eigen inlegpot. (lees hebt u 1 miljoen bij elkaar gespaard en komt Magere Hein shoppen, is dat geld voor erven).
    Maar wat is het in Frankrijk en veel Westerse landen geworden? U werkt voor mensen die nog nooit een stuiver hebben afgedragen en dat nooit zullen doen.
    Uw eigen ouders, gehandicapte kinderen, onderhouden, dat zullen velen heus wel doen, maar als een ongenode gast op uw mat staat en zegt: hé kerel, ik vind dat jij voor mij moet zorgen, wat zegt u dan?

    Die fabrieksarbeiders ondervinden het zoals ik zeg. En dat is wat velen niet zien en niet willen zien.

 2. hans-e-pans

  Dat zal meneer Macron’s ego niet getstreeld hebben.

  1. DutchDropveter

   Wetende dat de meest welvarende delen van Frankrijk op Le Pen stemmen en de mensen die maar wat graag rond strooien met de portomoniks van een ander op Macron stemmen.

   Een ding is zeker het noorden en zuid oost frankrijk pikt dit niet meer, gelukkig is dit wel een volk wat in actie komt en desnoods een hele stad in de fik zet.

 3. buitenbeentje

  Ik wil geen Taalnazi zijn, maar “een kopje koffie met haar drinkten” ?

 4. Nederlandse_Patriot

  ”If the people have no tolerance, let them eat Jihad.”

  – Macron Antoinette

 5. Peter Selie

  Alle verkiezingen in de Europese lidstaten draaien om twee dingen: asiel en immigratiebeleid en de Europese Unie.

 6. Peter Selie

  Aantal buitenlandse Hartz-IV ontvangers met sprongen gestegen

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Het aantal Hartz-IV ontvangers in Duitsland uit niet-Europese landen is verleden jaar met sprongen gestegen. De “Bundesagentur für Arbeit” registreerde tot het eind van het jaar 698.872 ontvangers – ongeveer 400.000 (132%) meer dan het jaar daarvoor, bericht de “Bild-Zeitung” onder verwijzing naar nieuwe cijfers van de overheidsinstantie.

  Junge Freiheit

  Volgens de nieuwe cijfers kwamen met 466.000 de meeste ontvangers uit Syrië (plus 220%), Irak (96.000, plus 64,7%) en Afghanistan (52.300, plus 46,4%). Erkende “asielzoekers” mogen in Duitsland na een korte wachtperiode solliciteren naar banen. Als ze er geen vinden, hebben ze recht op Hartz-IV.

  10% meer uitgaven voor sociale uitkeringen

  Het aandeel buitenlanders onder de Hartz-IV ontvangers steeg binnen een jaar van 23,8% naar 28,2%, berichtte het blad in februari. Deze cijfers hadden echter betrekking op de cijfers tot eind september. Volgens de krant kregen 5,9 miljoen mensen een Hartz-IV uitkering. In 2011 hadden 19% van de Hartz-IV ontvangers een buitenlandse nationaliteit.

  In 2016 waren volgens “Welt” de uitgaven voor sociale uitkeringen met 9,8% naar € 59,3 miljard gestegen – € 5,3 miljard meer dan het jaar daarvoor. Voor het begin van de “asielcrisis”, in het jaar 2014, waren dit € 10 miljard minder.

  Bron:
  https://jungefreiheit.de

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.