Onrust bij Ferrari. Topman heeft het helemaal gehad met luie, voorzichtige Kimi Raikkonen

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen rijden in precies dezelfde wagen. Toch is Vettel véél sneller. Niet zo gek dat de baas van Ferrari daar onderhand helemaal gek van wordt.

Er zijn dit seizoen nog maar twee races verreden, maar het heeft er nu al alle schijn van dat Ferrari-coureur Kimi Raikkonen het nogal rustig aan doet. Hoewel zijn teamgenoot Sebastian Vettel gisteren tweede werd in China en de Grand Prix van Australië twee weken geleden zelfs won, moest Raikkonen genoegen nemen met een vierde en een vijfde plek. Ferrari-baas Sergio Marchionne is daar absoluut niet over te spreken.

“Teambaas Maurizio Arrivabene moet maar eens een hartig woordje met hem spreken,” zegt Marchionne over Raikkonen. “Het lijkt erop alsof hij er niet met zijn hoofd bij is. Sebastian Vettel rijdt veel agressiever.”

Dat klopt natuurlijk honderd procent. Tijdens de race van gisteren was Vettel bijzonder sterk en agressief aan het rijden. Hij haalde iedereen in die voor hem kwam. Nou ja, behalve Lewis Hamilton dan, maar dat kwam eerst en vooral doordat er een virtuele safety car was waar Hamilton dankbaar van gebruik maakte om een onaantastbare positie te verwerven. Was het anders gelopen dan had ik het nog maar moeten zien dat Hamilton Vettel had kunnen verslaan.

Ondertussen reed Raikkonen rond in precies dezelfde wagen, maar hij bakt er dus helemaal niets van. Als je naar de kwalificaties kijkt zie je dat Vettel steeds weer sneller is, en in de races laat hij Raikkonen echt heel ver achter zich. Dat is toch bijzonder vreemd.

Ik kan dan ook niet anders dan Marchionne gelijk geven. Raikkonen maakt er een puinhoop van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.