Oorlogszuchtige EU zet zich op ramkoers met Verenigd Koninkrijk vanwege Gibraltar

Geen categorieapr 03 2017, 13:00
De Britten laten weten dat ze bereid zijn om ten strijde te trekken om Gibraltar in handen te houden. En nee, dat kan niemand ze kwalijk nemen.
De Europese Unie is weer eens bezig. Omdat het Verenigd Koninkrijk de euvele moed heeft om eruit te stappen hebben de hoge dames en heren in Brussel besloten dat ze er alles aan gaan doen om Londen dwars te zitten. Hoe? Nou, onder meer door Spanje een veto te geven over het lot van Gibraltar. Daarbij wil de EU dat er een soort van gezamenlijke voogdij komt over "de Britse apenrots."
Het zal niemand verbazen dat premier Theresa May daar helemaal geen trek in heeft. Gibraltar hoort bij het VK. Zelf wil het eiland dat dit zo blijft.
Maar de EU weet het dus beter. Gedeelde voogdij, Spanje en het VK moeten het maar samen doen. Puur en alleen om May te bestraffen omdat ze de Britse kiezer zijn zin geeft.
Het gevolg is dat Londen laat weten bereid te zijn om desnoods ten strijde te trekken om Gibraltar te beschermen tegen deze op handen zijnde land grab van de Europese megalomanen. De spanningen lopen nu al zo hoog op dat een Britse admiraal, Chris Parry, al tekst en uitleg geeft in de Britse media over de slagkracht van de Britse marine:

However, he insisted that Britain's military capability "significantly" over-matches Spain's and that if it came to a war, the UK is - qualitatively - three times more powerful. Our capacity to do them harm is far greater.

Bur he added: "We could cripple Spain in the medium term and I think the Americans would probably support us too. Spain should learn from history that it is never worth taking us on and that we could still singe the King of Spain’s beard”.

Nou heeft Parry gelijk dat hij Spanje even aanpakt, maar feitelijk wordt dat land achter de schermen stiekem aangemoedigd door de EU. De échte aanstichters van chaos wonen in Brussel, niet in Madrid.
Het bewijst maar weer eens dat al die propaganda over de EU als 'vredestichter' pur sang flauwekul zijn. Brussel is helemaal voor vrede zolang iedereen doet wat het wil. Als een land er maar een beetje anders over denkt stoken ze het vuurtje meteen op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten