Tiranniek Brussel bemoeit zich met Franse verkiezingen: ‘Le Pen wil Europa vernietigen!’

Jean-Claude Juncker intervenieert in de Franse verkiezingen. Dit is volstrekt onacceptabel.

Ja hoor, het is weer zover. De Brusselse megalomanen bewijzen voor de zoveelste keer dat ze lak hebben aan de interne democratie in lidstaten. De Europese wil is wet. Een ieder die zich daar tegen verzet moet het ontgelden.

De Europese Commissie heeft met het oog op de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen haar duidelijke steun uitgesproken voor de centrist Emmanuel Macron. “Dit was een eenvoudige keuze”, zo legt de woordvoerder van voorzitter Jean-Claude Juncker uit.

 

‘Normaal gesproken’ bemoeit de EU zich niet met nationale verkiezingen, maar dit keer maakt Juncker daarvoor een uitzondering. De reden laat zich raden: in Frankrijk doet er een kandidaat mee, Marine Le Pen, die totaal geen fiducie heeft in het Grote Europese Project. En ja, dan tellen de oude regels opeens niet meer. Dan gaat Brussel er gewoon vol in, met gestrekt been en al. Mevrouw Le Pen moet kapot, Emmanual Macron moet winnen. Om dat doel te bereiken wil Juncker de Franse democratie best ondermijnen, geen probleem.

Kijk maar wat hij als reden opgeeft voor zijn bemoeienis:

“Dit was een eenvoudige keuze”, licht zijn woordvoerder toe. Het gaat volgens hem immers om een keuze tussen “de verdediging van wat Europa belichaamt” en “de optie die Europa wil vernietigen“. “Daarom dacht de voorzitter dat het nuttig was de kandidaat op te bellen die de optie voor Europa heeft verdedigd”.

 

Dit is de ware aard van Brussel. Het ‘democratische proces’ wordt gerespecteerd… zolang lidstaten maar doen wat de EU wil. Als het er zelfs maar even op lijkt dat dit niet zo is hebben Juncker en co. daar totaal lak aan en grijpen ze in.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DutchDropveter

  Lekker democratisch…. ow wacht de EU en democratisch wuahahaha en Guy maar geloven dat hij een democratische partij aan voert.

  De verschillen tussen NSDAP en de EU in het algemeen begint steeds kleiner te worden.
  Een politieke voorkeur is een mening een mening is democratie dus EU waar bemoeien jullie je mee?!

 2. van Urk

  Europa wordt niet vernietigd alleen een zoveelste mislukte Europees imperium.

 3. corfo

  Korsakov Juncker verbeeldt zich dat hij keizer Nero van Europa is ! De man is totaal de weg kwijt, mede als gevolg van z’n drankconsumptie. Door wie is die vent eigenlijk op die plaats gezet; in ieder geval heb ik nog nóóit op hem kunnen stemmen.
  Die gasten hebben het hele dagen over “democratie” maar weten zelf niet wat dat precies inhoudt. Z.s.m. oprotten met dat dictatoriale gezwel dat zich “EU” noemt.

 4. Ni28

  Wat heeft nu democratie met de EU te maken? De EU steunt alleen hun lakeien en bestrijdt alles wat anders is zeker in tijden wanneer de unie kraakt in haar voegen.

 5. Ritter

  We zien ook dat natuurlijk de z.g “mainstream” media Marine Le Pen compleet afkraken en Macron verheffen.

  En het zijn voornamelijk deze grote “mainstream” media die grote invloed uitoefenen op de publieke opinie.

  De grootste promotors van de EU en het “open grenzen” grenzen beleid zitten tegenwoordig bij de media.

 6. erikhh

  wat bezielt die Fransen toch. Als je de kans krijgt om een stem uit te brengen TEGEN de EU, door op Le Pen, te stemmen, daan grijp je toch die kans?

  Zeker na al die aanslagen en dreigingen en het vooruitzicht dat er met Macron, niets zal veranderen. Dan stem je toch Le Pen. Beschikt iedereen soms over een aanzienlijk portie sado masochisme?

 7. Anna

  Er is er maar één die heel Europa aan het vernietigen is en dat is de ondemocratische EU. Kijk eens rond in alle Europese landen de angst die overheerst is overal voelbaar. Met dank aan klein groepje EU elite die zelf nergens last van hebben. Marine Le Pen heeft nog heel veel te doen om er nog wat van te maken.

 8. rosmalen53

  Wat dat betreft leven we met z’n nog in de Middeleeuwen,een slechte aflevering van Game of Thrones

 9. wouteenhoorn1

  Het wordt tijd dt dergelijke figuren uit de EU gesmeten worden. Het gezond verst

 10. Ni28

  Foutje van Juncker: Le Pen wilt niet Europa vernietigen maar alleen de EU die juist Europa aan het vernietigen is.

 11. JanvanEechoud

  Zulke simpele zielen kennen het verschil niet tussen Europa en de EU…..

 12. nomis

  De GESTAPO in Brussel,voelt nattigheid,Frankrijk,Italie,komen eraan,ze zijn,de NSB,ers,als de dood,dat hun zelfgecreerde geldmachine,alleen voor hun,zal opdrogen!!!!
  Ook hun pensioengat mogen wij vullen,hoe is het toch in godsnaam mogelijk,dat de VVD!D66!CDA!GROENLINKS zoveel stemmen hebben gekregen,deze stemmers moeten,een vlaag van verstands verbijstering hebben gehad!
  Maar ik ga het niet meemaken,maar nederland krijgt er,zeker weten,NOG WEER EEN BEVRIJDINGSDAG BIJ,en de Juckers,Rutte,s,Pechtoltjes,ontlopen hun straf echt NIET!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.