Tiranniek Brussel bemoeit zich met Franse verkiezingen: 'Le Pen wil Europa vernietigen!'

Geen categorieapr 27 2017, 10:00
Jean-Claude Juncker intervenieert in de Franse verkiezingen. Dit is volstrekt onacceptabel.
Ja hoor, het is weer zover. De Brusselse megalomanen bewijzen voor de zoveelste keer dat ze lak hebben aan de interne democratie in lidstaten. De Europese wil is wet. Een ieder die zich daar tegen verzet moet het ontgelden.

De Europese Commissie heeft met het oog op de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen haar duidelijke steun uitgesproken voor de centrist Emmanuel Macron. "Dit was een eenvoudige keuze", zo legt de woordvoerder van voorzitter Jean-Claude Juncker uit.

'Normaal gesproken' bemoeit de EU zich niet met nationale verkiezingen, maar dit keer maakt Juncker daarvoor een uitzondering. De reden laat zich raden: in Frankrijk doet er een kandidaat mee, Marine Le Pen, die totaal geen fiducie heeft in het Grote Europese Project. En ja, dan tellen de oude regels opeens niet meer. Dan gaat Brussel er gewoon vol in, met gestrekt been en al. Mevrouw Le Pen moet kapot, Emmanual Macron moet winnen. Om dat doel te bereiken wil Juncker de Franse democratie best ondermijnen, geen probleem.
Kijk maar wat hij als reden opgeeft voor zijn bemoeienis:

"Dit was een eenvoudige keuze", licht zijn woordvoerder toe. Het gaat volgens hem immers om een keuze tussen "de verdediging van wat Europa belichaamt" en "de optie die Europa wil vernietigen". "Daarom dacht de voorzitter dat het nuttig was de kandidaat op te bellen die de optie voor Europa heeft verdedigd".

Dit is de ware aard van Brussel. Het 'democratische proces' wordt gerespecteerd... zolang lidstaten maar doen wat de EU wil. Als het er zelfs maar even op lijkt dat dit niet zo is hebben Juncker en co. daar totaal lak aan en grijpen ze in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten