Klaver is “bereid” weer te gaan onderhandelen met motorblok als “Tjeenk Willink hem dat vraagt”

Ah ja. Natuurlijk.

Ah kijk eens! Het mogelijke nachtmerriekabinet van VVD-CDA-D66 en GroenLinks is terug van weggeweest:

Eerder liet Klaver nog weten dat dit soort gesprekken echt geen nut hadden omdat VVD, CDA en GroenLinks echt te veel van elkaar verschilden qua opvattingen. Maar opeens is alles anders. Hoe kan dat toch? Hebben de partijen hun denkbeelden zo snel veranderd? Natuurlijk niet. Het enige verschil is dat er nu een linkse informateur is. Schippers werd publiekelijk vernederd, maar Tjeenk Willink komt even langs en opeens is alles mogelijk.

Gelukkig voor Nederland — en helaas voor Klaver — zijn Twitteraars bepaald niet positief over deze draai van de GroenLinks-leider:

Zo, die mogen de dames en heren boven-ons-gestelden in Den Haag in hun zak steken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. DutchDropveter

  28 zetels gaan bepalen wat goed voor ons is…

  een stok oude opa die waarschijnlijk dit termijn niet overleeft gaat bepalen waar het land naar toe moet… en te bedenken nog maar 9 zetels over

  En dan een of andere groenlinkser met krullen een een pamper die nog moet leren dat je fouten mannen met baarden niet zomaar moet geloven en al helemaal niet moet toelaten in je veilige samenleving.

  Deze veilige samenleving wordt gewaarborgt met belastinggeld en met dat belastinggeld worden dingen gedaan om het veiliger te maken. Wat vind er nu plaats? het wordt met de dag onveiliger daarmee heb je direct het probleem bij de haren, de politiek heeft geen verantwoordelijkheid en kan achteraf ook niet gestraft worden aanpassen van de wet zal wonderen doen.

 2. Dam

  Wat een huichelarij toch allemaal. Eerst 2 weken NEE NEE NEE zeggen en zeggen, EN, het is geen komma maar een punt. Het bestaat niet dat dit aan Tjeerd Willink kan liggen. Onmogelijk. Dit is gewoon allemaal voor de buhne geweest. Wat een slappe vent die Klaver. Pluche pluche en nog eens pluche en meer verdienste nietwaar Klaver????God nog aan toe, vreselijk, misschien Groen Links in een Regering. Walgelijke vertoning en ik vind het een schande voor Nederland. Ze sluiten niemand uit, nee maar ondertussen. En door valse trots wordt de PVV uitgesloten. Nou, zijn beurt en die van Baudet gaan komen hoor met deze aankomende walgelijk en totaal niet bij elkaar passende Regering over een paar jaar. Dit vergeet niemand dit walgelijke gemene spel wat hier door het Kartel ten tonele wordt gevoerd.

 3. Paaldanseres

  Niet meer normaal… wat een extra super geweldig nieuws! En hoelang gaat deze poppenkast nu weer duren? Wat maakt het ook eigenlijk uit. Eindeloos formeren en dan met een of ander samengeraapt zooitje, dat uiteindelijk de rit toch wel zal uitzitten. Kijk ons eens deugen. Geef verdomme gewoon waar het volk voor heeft gestemd.

  Moet je je eens voorstellen dat je dit in een commerciele bedrijfssector doet. Bewust bewerkstelligen, dat bepaalde afdelingen niet met elkaar willen werken… ze zouden d’rúit gedonderd worden! Er is kennelijk geen grens aan de altijddurende onnozelheid.

  Het is zeer eenvoudig; het volk kiest wie ze in de regering willen. Dat is naar mijn mening ook duidelijk gebeurd. Waarom men dan collectief een partij uitsluit is en blijft mij een raadsel. Hoe kun je nu in hemelsnaam naar jezelf toe verantwoorden dat je democratisch gekozen bent en tegelijkertijd datzelfde recht aan een ander ontzegt. Ik kan en wil dat niet begrijpen. Maar ja democratie he. Waarom worden zulke extreem linkse clubs dan niet uitgesloten maar stevig omarmd. Het is natuurlijk ook bijzonder sneu om te zien hoe iedereen rond die olifant in de kamer heen draait met serieuze gezichten. Daarnaast zou het binnen een democratie grondwettelijk verboden moeten worden, om partijen op voorhand al uit te sluiten. Als deze partijen de grondwet eens zouden respecteren waren we al een stuk verder.

  Het Nederland waarin wij zijn opgegroeid bestaat al lang niet meer. Met dit zielige soepzooitje volksvertegenwoordigers zullen we het moeten doen. En ondertussen, iedereen zich maar blijven afvragen, waarom de wereld zo’n geweldige puinhoop is.

 4. Helleman

  Klaver zit in een comfortabele positie: VD en CDA zullen hem inhoudelijk belangrijk tegemoet moeten komen anders haakt hij af.
  GL heeft veel te verliezen in een coalitie met CDA/VVD en weinig te winnen. Dat geldt ook voor de PvdA maar die partij is altijd wel bereid het landsbelang boven het partijbelang te stellen. Ik vermoed dus ook dat dit de laatste rituele dans zal zijn voordat de PvdA weer gesmeekt zal worden de problemen op te lossen.

  1. Guus Geluk

   Dat is niet hetgeen de minister van Financiën c.q. PvdA-er Dijsselbloem deze week in de krant liet optekenen, Helleman. Zei hij niet dat de PvdA vooraleerst de eigen partij ging redden?

   1. Helleman

    Jawel, meneer Geluk, ik denk inderdaad dat de PvdA het liefst wil recupreren in de oppositie. Maar als de nood het hoogst is zullen ze niet hun verantwoordleikheid ontlopen.

    1. Guus Geluk

     De PvdA loopt inderdaad niet van haar verantwoordelijkheid weg, maar, om met Dijsselbloem te spreken, ergens zijn ze wel hun achterban kwijtgeraakt.

     1. Skippybal

      en is Vabis het alter-ego van Ijsco?

      Jongens…vermoeiend!

    2. Vabis

     Wim Hutten met de nieuwe nick denkt nog steeds dat de PVDA gaat regeren, de aandoenlijke dwaas….

     1. IJscoman

      Ja Vabis, een nieuwe ‘ik’ in zijn Dissociatieve Persoonlijkheidsstoornis is opgestaan. Maar waarom hij zo vaak van nick moet veranderen terwijl hij altijd precies dezelfde onzin uitkraamt, ontgaat me een beetje.

     2. Floris

      Wimpie heeft een weekje uitgehuild, z’n wonden gelikt, een nieuwe nick bedacht en komt weer precies hetzelfde doen als wat hij al 10 jaar doet: trollen.

  2. Sniper666

   @ Helleman

   Donder op Isolde!

 5. Guus Geluk

  Volgens Rutte en Buma was het spel uit; ik hoor het hen nog zeggen. Het is dus maar de vraag of beide onderhandelaars nog op Klaver zitten te wachten.

 6. Beukman

  Het is heel simpel: tegen een man met het statuur van Tjeenk Willink zeg je geen nee.
  Verder is formeren als Italiaans koken: je kneedt je een ongeluk maar er lijkt niets te gebeuren. Totdat het deeg opeens verandert in een voor de volgende stap bewerkbare substantie.

  De mensen die beweren dat er wekenlang voor niets is geformeerd, zitten ernaast. Er is een basis gelegd voor de volgende stap. Tjeenk Willink begint beslist niet “from scratch”.

  1. Skippybal

   Het spijt mij ook dat de roeptoeters hier, de onmiskenbare kwaliteiten van een groot bestuurder direct in twijfel trekken op een politiek kleurtje.

   Ik durf best te zeggen dat Den Uyl een groot premier was, ondanks alles waar hij voor stond.
   Zo kan ook Bosma van de PVV kan op mijn bewondering rekenen.

   1. Beukman

    @Skippy
    Bovendien: men wilde een paar jaar terug zo nodig het staatshoofd buitenspel zetten als informateur. De consequentie is uiteraard dat sindsdien de informateur per definitie een kleurtje heeft.

 7. Lex

  Ja hoor een oud PVDAer die de boel wel even komt regelen.

  Hij blijkt zijn zinnen gezet te hebben op een combinatie met GroenLinks. Welke idealen van GroenLinks moet daarvoor worden ingewisseld.

  Dit kabinet word dan toch nog met GroenLinks in het pak genaaid.

  Straks zitten we toch opgescheept met dat walgelijke, arrogante over het paard getilde kereltje Jesse van klaveren.

  Natuurlijk mag de PVV niet aanschuiven want die is toch zo tegen de moslims en al die gelukzoekers foei, foei, foei.

  De nederlanders hebben inmiddels genoeg van deze circus steeds meer mensen willen nieuwe verkiezingen om een echt kabinet te kunnen kiezen.

 8. Skippybal

  Een kabinet met GL, D66, VVD en CDA komt er NIET!
  Er zijn zoveel redenen te noemen, maar het meest erge is dat de partijen bang zijn voor het PvdA-effect bij de laatste verkiezingen.

  -GL wantrouwt D66, omdat D66 een linkse schaamlap nodig heeft om niet afgestraft te worden.
  – D66 wil perse een linkse schaamlap om de linkse stemmers binnenboord te houden
  – Het CDA gaat echt geen zaken doen met GL, GL geeft niet toe aan CDA
  – Het CDA vertrouwt D66 niet op etische kwesties
  – Het CDA is slager Laurens Jan Brinkman (oud minister Landbouw) nog lang niet vergeten
  – Niemand wil met PVV
  – De PVV wil met niemand
  – PvdA doet het niet, had je maar op de PvdA moeten stemmen
  – CU wil best, maar mag niet van D66
  – en de VVD??? ach zolang Rutte premier wordt is alles bespreekbaar.

 9. nienke

  Klaver heeft zijn achterban al lang belazerd als hij nu weer gaat onderhandelen, heeft menige keren uitgeschreeuwd NOOIT met de VVD in zee te gaan hij wilde een links blok.
  En NU……..? gaat dit kereltje belust op macht weer onderhandelen.
  Hoop in godsnaam dat Buma z’n rug recht houdt want we weten allemaal hoe de rug van Rutte in elkaar steekt.
  Klavertje is het te doen om de macht en geeft geen sodemieter om het Ned. volk deze moslim knuffelaar.
  Wees nou eens een vent Klavertje, NEE is NEE en nu niet weer gaan onderhandelen.

  1. Skippybal

   Klaver heeft nooit gezegd dat hij niet met de VVD in zee wil.
   U bent abuis, dat was nl. de SP van Roemer.

   En Klaver is maar een knul die precies doet wat de oude partijbonzen hem influisteren.

   1. corfo

    Skippybal.
    Geweldige taal Skip; Klaver is een knul ! En Willink is gék op knulletjes ! Dus lijkt het me zeer logisch dat ze samen gaan “praten”!

    1. Marija

     verdomd als ik het niet dacht…..

 10. RoodGevaar

  GroenLinks-jongetje Klaver zal proberen in de onderhandelingen zo veel mogelijk eruit te slepen voor zijn partij. Als dat niet lukt – grote kans – blijven de communisten, pacifisten en radicalen gewoon weer in de oppositie en krijgen bij de volgende verkiezingen nog meer aanhang.
  Flauw he, dat PVV en FVD niet mee mogen doen?
  Het is namelijk de PvdA die uiteindelijk toch weer mee gaat regeren!

 11. corfo

  Tjeenk Willink is tot een figuur zónder enige statuur verworden.
  Hij mag dan misschien jarenlang als adviseur van wie dan ook hebben gediend, ook dát ging niet altijd goed !
  Dit soort, op publiciteit geilende mannetjes, moet men géén podium geven; voor je het weet flikkeren ze er af ! Tjeenk Willink en al z’n vriendjes, moet er toch niet aan denken !

  1. Skippybal

   U kent de Heer Willink?

   Voor zover ik na kan gaan heeft Willink vooral op de achtergrond gewerkt.

   Ik kan nergens uit opmaken dat hij zou geilen op publiciteit.

   1. corfo

    Skip.
    Hij werkte vooral op de achtergrond, in het volledige duister, zeg maar. In hele donkere kamers, waar men Fortuyn voor “veroordeelde”. Idd. ik ken hem.

 12. HaZ

  Tjeenk Wil-link(s).

 13. nienke

  @Skippybal.
  Klaver heeft wel degelijk gezegd NIET met de VVD. te willen regeren, hij wilde een links blok.

 14. Marija

  O, dat vraagt hij wel, komt uit dezelfde kliek en vormt gewoon weer dezelfde nieuwe kliek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.