TERREUR IN MANCHESTER: 19 doden, 60 gewonden na explosie concert Ariana Grande

Ondertussen zijn Britse ouders naarstig op zoek naar tekenen van leven van hun (vermiste) kinderen.

Een bloedbad in Manchester. Tijdens een concert van popster Ariana Grande was er een vreselijke explosie. Het publiek raakte vervolgens logischerwijze in paniek. Op dit moment wordt er gemeld dat er minstens 19 doden en 59 gewonden zijn; veel van de slachtoffers zijn kinderen.

De explosie gebeurde in de foyer, aldus De Telegraaf, tegen het einde van het concert. Het gebruikte explosief was een fragmentatiebom. Een andere naam voor zo’n soort bom is een “scherfbom” of een “splinterbom.” De slachtoffers hebben dan ook metaaldeeltjes in hun lichaam.

Volgens een Amerikaanse veiligheidsofficial is de dader vrijwel zeker een zelfmoordterrorist. De enorme explosie die hij veroorzaakte is te horen op deze dashcam-beelden. Dat was geen kleine bommetje; de explosie was echt enorm.

Zoals je op deze foto’s kunt zien zijn veel van de (vermiste) mensen/slachtoffers bijzonder jong, wat natuurlijk niet zo gek is aangezien het een concert was van Grande:

https://twitter.com/scotsoultaco/status/866818682319536130?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fstorify.com%2Ftelegraaf%2Fdodelijke-klap-bij-concert-manchester%2Fembed%3Fheader%3Dfalse%26border%3Dfalse

https://twitter.com/karlassavage/status/866820456057327616

https://twitter.com/2C84R/status/866815745661034496

https://twitter.com/_maddisonallen/status/866812395389411329

Dit was een doelbewuste actie van terroristen om zoveel mogelijk kinderen te doden. Kinderen. Het is al vreselijk dat dit barbaarse tuig onschuldige volwassenen de dood injaagt, maar nu richten ze zich dus ook bewust op kinderen. Het is misselijkmakend en bewijst voor de honderdste keer dat er maar één goede manier is om om te gaan met terroristische organisaties: ze keihard van de kaart te vegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Guus Geluk

  Afschuwelijk, verschrikkelijk -.

 2. IJscoman

  De religie van de vrede was weer aan het evangeliseren. Vreselijk.

  1. Kodi

   De religie van de vrede of de religie van de wrede?

 3. Ritter

  De tijd is niet ver weg dat we alleen maar veilig op vakantie kunnen gaan in Oost Europa waar ze geen last hebben van islamitische terreur omdat ze in die landen zo wijs zijn geweest de grenzen voor de massa immigratie uit de islamitische landen te sluiten.

  Wat we in Noord/West Europa zien gebeuren is een gevolg van de (vaak illegale) massa immigratie waarmee een politiek/religieus systeem is geïmporteerd die vijandig staat tegenover onze westerse normen/waarden en westerse levenswijze.

  Deze zeer agressieve ideologie rukt op en zelfs de politie bezwijkt daaronder( zie de hoofddoek affaire met de Amsterdamse politie waar de hoofdcommissaris zijn advies krijgt van een hoofddoek dragende moslima)

  En het gaat niet alleen om islamitische terreur. We zien een sterke toename van andere dingen die de islam met zich meebrengt. O.a meer eerwraak, meer kinderhuwelijken; meer vrouwenbesnijdenissen en zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijke rechtszaken.

  Kortom, Noord/West Europa islamiseert in een steeds sneller tempo.

  “sharia-onderzoekDe islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is.”

  http://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/?vwoParameters=vwo-abbo

 4. Blowing Bubbles

  Er is geen Europees land waar de religie van vrede zoveel ruimte krijgt als in het VK. Ze dijn daar echt helemaal doorgeslagen met hun hoofdoekjepolitieagenten en shariacourts.
  Birmingham is een oase voor radicale moslims, zelfs NL moslims prijzen die plek ‘waar je echt als moslim kunt leven’. Geen land in Europa heft naast Frankrijk dan ook zoveel te kampen met de uitwassen die onvermijdelijk bij de religie van vrede horen. Maar laten we vooral niet speculeren!!

  1. Kodi

   Hoe meer er wordt (mee)gebogen met de dramdwang van de Islam en hoe meer ruimte de Islam je geeft, des te agressiever zullen de Moslims zich gaan manifesteren. Aan een ideologie waarvan de volgers zich dramdwingend en agressief manifesteren moet je juist zelfs geen duimbreed toegeven. Maak het hen maar zo onaangenaam dat ze van lieverlee een ander land gaan opzoeken. En in de Visegradlanden zien ze dat realistischer dan in Noord-West Europa. “We’ll never surrender” is al lang vergane glorie in Groot Islamië.

 5. poldi

  Geef het een paar jaartjes nog en we krijgen dit elke maand…en dan snel elke week. En nog zullen er miljoenen Pvda-ers, Groenlinks-ers en D66/SP-ers gesteeund door onzae linkse wangedrochten Guus Geluk en Isolde dit beoordelen als individuele terroristische akties. Want islam is vrede. Daar twijfelt men niet aan.
  En de aanhang van Geert Wilders, Fortuyn, van Gogh-fans en fascisten en Nazi’s.

  1. Guus Geluk

   Er is niets bekend over de afkomst en/of motieven van de dader. Ik ben noch links, noch een wangedrocht, noch een PvdA-er/SP-er/D66-er/GroenLinks-er.

   1. Kodi

    En je hebt ook geen vermoeden over de motieven van de dader? Nou werk ik net als menig Nederlander voor een schamel CAO-tje, dus ik kan wel wat aanvulling op mijn huishoudgeld gebruiken. Dus hierbij durf ik een hoog bedrag in te zetten op dat de Islam een drijfveer geweest kan zijn. Wie durft er door aan te geven dat het niets met de Islam te maken heeft deze weddenschap met mij aan en op welk bedrag gaan we inzetten?

    Hieronder even wat streepjes bijgetekend op de kerfstok van de Islamitische doctrine van de wrede over de afgelopen maand:

    This is part of the list of Islamic terror attacks maintained by TheReligionofPeace.com.

    During this time period, there were 139 Islamic attacks in 21 countries, in which 879 people were killed and 709 injured.

    https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

    1. corfo

     Open grenzen ???
     “Een zegen voor de bevolking”, roepen die zelfbenoemde EU-“leiders”.
     Volgens de laatste berichten is de dader een IS-lid, dus Guus Gezeik hoeft zich die vraag niet meer te stellen. Hoe stom kan je zijn ?

     1. Guus Geluk

      Het doel van de Europese Unie, wier leiders een volk-rechtelijk mandaat kregen, is altijd het indammen van de huidige migratiestroom geweest. Er loopt nu een serie afspraken met Turkije, die daaraan bijdraagt. Bovendien heeft men nooit aangegeven dat de vluchtelingenstroom en/of vluchtelingenopvang ook maar op enigerlei wijze een “zegen” voor de bevolking zou zijn.

   2. Kodi

    Dus alles over de afkomst en/of motieven van de dader is enkel speculatie? Hierbij heb je al een van de vakjes van de bingokaart vol. Gefeliciteerd!
    https://pbs.twimg.com/media/DAfPFDKW0AAGgss.jpg

    1. Guus Geluk

     Zolang er niets zeker is lijkt me dat wel, ja.

    2. Beukman

     Ach @Kodi, het zal best, maar even afwachten kan geen kwaad toch? Toen er in Noorwegen honderd tieners waren uitgeroeid, wist iedereen op DDS ook zo zeker dat er moslims achter zaten. En van het neerhalen van de MH17 kreeg aanvankelijk ook “de islam” de schuld.
     Twee leermomentjes, dat zou genoeg moeten zijn.

     1. Vabis

      Honderd tieners, het waren er veel minder….

 6. Nasrani

  De isslam he. Fijne ideologie. En wij maar discussiëren over hoofddoekjes. Bah bah.

 7. poldi

  Vreselijk dat het volk door immigratie voor de wolven wordt gegooid.

  Het zal nu wel weer een schouwspel worden van gevoelsuitingen door politieke leiders:
  1. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en nabestaanden
  2. We veroordelen deze vreselijke gebeurtenissen
  3. We laten ons niet beinvloeden door angst

  En daarna gewoon immigratiebeleid ongewijzigd doorzetten.
  Pas als het kalf verdronken is dempt men de put.
  Pas als half Europa bij wijze van spreken verzonken is in burgeroorlog wordt het beleid aangepast

  1. Kodi

   Deze bingo kaart wel eens bekeken?
   https://pbs.twimg.com/media/DAfPFDKW0AAGgss.jpg

   Het hoeft niet lang te duren of de bingokaart is vol als we de mantra’s van politici en meningssturende gesubsidieerde betweters volgen.

 8. Nederlandse_Patriot

  En dit was verdomme een concert gericht op tienermeisjes. Kinderen zijn aan gort geblazen. Gore honden.

  1. Top

   Waarom, zou u zich hierover verbazen? Geen Islam aanhanger? Dan moet u DOOD!!!!!!!
   Alleen domme mensen, zoeken na dit soort daden antwoorden. En die zijn er niet.

   1. corfo

    Top.
    En dan te bedenken dat er óók in Engeland, nét als in Nederland, bij binnenkomst van al die islamieten, veelal niet eens uit een oorlogsgebied, 10-tallen idioten langs de weg stonden met zelf-gefröbelde pamfletjes waarop stond : “Welcome refugees”.
    Niet iedere “vluchteling” is een terrorist maar iedere terrorist is er één teveel.
    Terug met die gasten, laten ze hun eigen land gaan opbouwen; nee natuurlijk niet, die parasieten houden hun hand liever op in een land vol “christenhonden”.

 9. Ni28

  Ja, heren politici, die eigen roots zijn vergeten, doe de deuren nog verder open voor de islam, de godsdienst van de vrede. Dankzij jullie is dit het nieuwe normaal. Het is nu wachten voor de volgende aanslag. Wanneer, waar is onzeker maar hij komt dat staat wel vast.

  1. corfo

   De laagwaardigheids-bekleders die de bevolking dit aandoen, hebben een brok beton voor hun lege kop, daar lusten de honden geen brood van.

   Na iedere aanslag hetzelfde riedeltje opzeggen :
   Wij leven mee met de slachtoffers
   Wij laten onze “democratie” niet kapot maken
   (nee natuurlijk niet, idioten, die is al lang kapot !)

   Meteen na hun prevelementje racen ze als een gek naar het volgende gratis vreet- en zuipfeest; walgelijke gasten.

 10. Kodi

  Hier is wel erg pijnlijk bloot komen te liggen wat voor naar maatschappelijk prijskaartje er voor ons nageslacht kleeft aan tolerantie voor intolerantie. Geef Islam de ruimte… Wees tolerant voor diegenen die over ons heen zullen gaan lopen…

 11. poldi

  Ons aller rubberen Mark al wakker en zijn speech van alle voorgaande keren al weer uit zijn bureaulade gehaald?
  Want ongetwijfeld is hij weer diep geschokt en gaan zijn gedachten uit naar de nabestaanden waarmee hij intens meeleeft. Daarna gaat hij weer over tot de orde van zijn dag in zijn dromenrijk waarin alle vluchtelingen vluchtelingen zijn, werkloosheid daalt, de economie zienderogen vooruit gaat en Jessias een verrijking is voor politiek Nederland.
  Meneer de president, kent weer een zonovergoten dag vandaag!

 12. Beukman

  @Mars
  Nog los van de Holocaust-achtige proporties van je plan, én los van dat de meeste aanslagen in Europa worden gepleegd door mensen die hier gewoon wonen: Israel, de VS en Rusland gaan echt niet hun handelspartners aan gort bombarderen.
  Kom eens met iets beters, Mars.

  1. corfo

   Beukenoot.
   Goed dat ik je hier even tref.
   Heb je inmiddels de A4tjes van de CU al geteld of valt er niets meer te verdraaien, liegen en bedriegen ? Je moet eens proberen om iets normaals te vertellen Beukemans, maar dat gaat je IQ kennelijk te boven. Wat ik, en anderen, van je lezen is oeverloos geleuter en slaat helemaal nergens op, het gel.l van extreem links, zoals zij, en jij dus, doorlopend doen.

   1. Guus Geluk

    Uw oeverloos geleuter over “parasieten” is de reden waarom allochtonen zich gediscrimineerd voelen, @corfo.

    1. Kodi

     Als ze bovengemiddeld parasiteren in plaats van presteren, dan hebben ze zichzelf gediskwalificeerd. En dan is ieder gejank over zich gediscrimineerd voelen misplaatst.

    2. corfo

     Beukenoot.
     Ik doe een gok : Je kunt niet tot 10 tellen, denk ik.
     En je pleegt wéér plagiaat Beukje !! Erg goedkoop hoor, maar daar sta je om bekend.
     U zou eens wat meer “van deze wereld” moeten zijn, dan zou u weten dat niet de allochtonen worden gediscrimineerd maar juist wij, de autochtonen !! Blinde koe !

     1. Beukman

      Als je geen argumenten hebt, hou dan gewoon je mond, @Corfo.

     2. corfo

      Beukenoot.
      Zó ken ik je weer !!
      Niet durven toegeven dat je doorlopend plagiaat pleegt en anders denkende probeert te kleineren; misselijke mentaliteit is dat.

     3. Beukman

      @Corfo
      Even man en paard, Cor. Op wie pleeg ik plagiaat, en om welke teksten gaat het?
      Als er iemand is die anderen (nl. mij) probeert te kleineren, dan ben jij het wel.
      Bespaar je de moeite, Cor.

     4. corfo

      Beukman.
      Je begint nu toch écht vreemde dingen te verkondigen Beukman.
      Je vraagt mij om de door mij gesignaleerde gevallen van plagiaat met jou te delen en vervolgens zeg je : “Bespaar je de moeite, Cor.” Logisch toch dat niemand jou nog kan “volgen”? ( Volledigheidshalve : de door mij gekozen naam, corfo, is de afkorting van een tropische plant en heeft aldus niets met mijn naam te maken) Gissen is dus ook al niet een sterke kant van heer/mevr. Beukman.

     5. Beukman

      @Corfo
      Allereerst: als ik jou Cor noem, Cor, doe ik dat om dezelfde redenen als anderen mij wel eens Beuk noemen. Dan zeg ik ook niet: “Maar ik ben helemaal geen boom.” Naar welke plant jij je nick hebt genoemd, kan me maar matig b(l)oeien.

      Tot slot: “bespaar me de moeite” sloeg gelukkig slechts op jouw poging om mij te kleineren. Mijn excuses als je dat niet onmiddellijk begreep. Je kan me dus met een gerust uitleggen wat je met je plagiaatopmerking precies bedoelde.

     6. corfo

      Beukman.
      Sorry dat ik niet eerder reageerde, ik moest vandaag aan ’t werk, ik wil n.l. niet zoals héél veel binnengestroomde medelanders van “parasitisme” beschuldigd worden.
      Of je me Cor, Claus of Cato noemt, zal mij een worst wezen. Een Beuk hoeft trouwens géén boom te zijn, in ’t spraakgebruik wordt het woord beuk ook gebruikt voor bijv. het geven van een oplawaai, stomp. klap enz. enz. U zou bijv. een bokser kunnen zijn : Beukman, de man die klappen uitdeelt o.i.d. Een naam boeit mij geenszins. Wat het “plagiaat-gedeelte” betreft, als u uw én mijn reacties naleest komt u ze vanzelf tegen.

     7. Beukman

      @Cor
      Nou dan.
      Misschien héét ik wel gewoon Beukman, had je daar al aan gedacht? Je zou waarschijnlijk de eerste zijn.
      Ik snap nog steeds niet wat je bedoelt met plagiaat. Soms lijkt het wel alsof je bedoelt dat ik plagiaat pleeg op mezelf. Maar dat kan ik me moeilijk voorstellen, want ook jij weet dat dit geen plagiaat kan zijn. Graag man en paard dus.

     8. corfo

      Beuk-geval.
      Dát is nou precies waarom extreem linkse nietsnutten als jij langzamerhand overal worden uitgekotst. Jij, én je soortgenoten willen niks anders dan andersdenkenden jullie wil opleggen. Zo probeer jij om mij de mond te snoeren. Het eenvoudige woordje “ongelijk” ken je natuurlijk óók niet ? Rot op met steeds hetzelfde te oreren Beukemans; je hebt het over “argumenten” enz. maar van jou hoor ik ze in ieder geval nooit. Maar de CU heeft in ieder geval haar breekpunt in de formatie (Voltooid-leven-wet) a.d. kant geschoven, zij ruiken het pluche Beuk ! Van hun partij-programma blijft niet veel meer over, ik dacht zo ongeveer een half A4tje.

    3. corfo

     Guus Gezeik.
     Je pleegt doorlopend plagiaat, figuur !
     Bedenk zelf eens iets.

    4. corfo

     Guus Gezeik.
     In een eerdere reactie op één van mij, reageert u weer en gebruikt daarbij leugens en verdraaiingen. Ik schreef dat “open grenzen een zegen voor de bevolking zijn volgens de EU-“leiders”. In uw reactie daarop stelt u : “de EU heeft nooit aangegeven dat de toestroom van “vluchtelingen” een zegen voor de bevolking zou zijn. Ik vind uw reactie getuigen van uw achterbakse en valse aard; u legt mij woorden “in de mond” die ik nooit heb geuit. Gatver. de gatver. U probeert álles in uw eigen “voordeel” uit te leggen Guus Gezeik, een misselijk makende gewoonte.

 13. corfo

  Mars020.
  Helemaal met u eens. Wél z.s.m. alstublieft anders komen er nog meer van die parasieten deze kant op !! De door u genoemde reaguurders weten van ellende ook niet meer in welke bochten zij zich moeten wringen om aan dit gebeuren alsnog een draai te geven. Hoewel, meestal verdraaien zij de mening van anderen en worden daarin bijgestaan door hun “geloofsgenoten”.

 14. Kodi

  Onze westerse beschaving verkeert in staat van oorlog
  met de dragers van het islam virus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.