Veroordeelde ISIS-gek opgepakt op Volkel nadat hij stiekem foto's maakte van de vliegbasis

Geen categoriemei 17 2017, 20:00
En dat is ten strengste verboden.
Vorige week hebben autoriteiten op de vliegbasis Volkel een man aangehouden nadat hij foto's had gemaakt van de basis. Dat is natuurlijk verboden. De man werkte voor een extern bedrijf dat ingehuurd was door het ministerie van Defensie.
Je zou denken: niet zo handig, maar kan gebeuren. Misschien dat hij niet op de hoogte was van het verbod.
Nou, dit verhaal is helaas toch wat gecompliceerder. Toen de marechaussee hem staande hield ontdekte men al snel dat hij een strafblad had. En dan niet voor 'zomaar' een misdrijf: de man is een veroordeelde terrorist.

De nu 19-jarige man was anderhalf jaar geleden, in september 2015, aangehouden bij de Turks-Syrische grens. Hij wilde zich in het strijdgebied in Syrië aansluiten bij een terroristische organisatie, oordeelde de rechtbank. Hij kreeg hiervoor twee jaar cel. Volgens de rechtbank werd de man steeds 'extremer in zijn geloof', is hij aanhanger van het 'jihadistisch gedachtegoed' en 'voorstander van IS'.

Hoewel de identiteit van de man nog niet 100% helder is vermoedt De Telegraaf het dat het om Waïl el A. gaat. Blijkbaar doet hij graafwerk voor een bouwbedrijf op de vliegbasis.
Nu is het aparte dat bezoekers zich altijd moeten legitimeren én dat er een achtergrondcheck uitgevoerd moet worden naar buitenstaanders die langskomen. De vliegbasis is namelijk beveiligd, wat niet zo gek is aangezien we weten dat terroristische organisaties maar wat graag aanslagen willen plegen op dit soort doelwitten.
Dat is natuurlijk zorgwekkend genoeg, maar dan zijn we nóg niet klaar. De man is twee dagen later namelijk alweer vrijgelaten, aldus het OM in een verklaring:

"Uit het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat de man een strafbaar feit heeft gepleegd of heeft willen plegen."

Niets aan het handje jongens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten