Arrogante CDA-Europarlementariër weigert uit te leggen hoe ze haar onkostenvergoeding besteedt

Ze vindt dat “bonnetjesgedoe” drie keer niks.

Annie Schreijer-Pierik is voor het CDA lid van het Europees Parlement. Je zou denken dat ze de Nederlandse bijzonder dankbaar is dat ze die vetbetaalde baan heeft en dat ze maar graag wil duidelijk maken aan belastingbetalers wat ze zoal doet met haar extra inkomsten, ook wel “de maandelijkse onkostenvergoeding van 4.300 euro netto” genoemd. Helaas, niets is minder waar. Mevrouw vindt het namelijk maar belachelijk dat zij en haar collega’s gevraagd worden om tekst en uitleg te geven over wat ze zoal met die ruime “vergoeding” doen.

Vier van de vijf CDA’ers in Brussel hebben accountantsverklaringen overlegd bij hun onkostenvergoedingen over 2015, meldt het AD, maar mevrouw Schreijer-Pierik vindt dat beneden haar waardigheid. Dat is niet alleen merkwaardig omdat het ongelooflijk hautain is, maar ook omdat het CDA zo’n verklaring een voorwaarde vindt om de vergoeding te mogen gebruiken. Oh ja, en de christendemocraten hameren er ook nog eens met enige regelmaat op dat de regels voor hoe die vergoeding besteed mag worden “te vrijblijvend zijn.”

Ja, ja, het CDA is echt keihard voor goed rentmeesterschap. Nou ja, behalve natuurlijk als één van zijn eigen Europarlementariërs mee weigert te spelen. Dan is het allemaal wel goed zo.

Een woordvoerder van de partij laat weten dat er een “meningsverschil” is tussen het partijbestuur en mevrouw de Europolitica, maar zij houdt koppig voet bij stuk:

“Ik wil echt van alles doen om openheid te geven. Maar niet dat bonnetjesgedoe met die accountantsverklaring en dat weet het bestuur. Annie gaat er niet aan meedoen. Ik heb geen meningsverschil met het bestuur. Als die woorden zijn gebruikt, laat ik dat aan de woordvoerder.”

Ze wil dus van alles doen om “openheid” te geven, behalve daadwerkelijk tekst en uitleg te geven over haar uitgaven. Met andere woorden, ze is voor openheid, maar openheid geven, daar doet ze niet aan.

Hilarisch genoeg laat Schreijer-Pierik ook even tussen neus en lippen weten dat ze “absoluut niet als graaier” wil worden neergezet. Ja, ze besteedt die 4.300 euro netto elke maand (waaraan weten we dus niet), en ja, ze verdient al met al enorm goed, en alweer ja, ze weigert de belastingbetaler tekst en uitleg te geven, maar waag het eens haar ervan te beschuldigen dat ze zich op kosten van u en mij verrijkt. Dat gaat zomaar niet!

En terecht natuurlijk. Daarom moedig ik iedereen die het net als mevrouw Schreijer-Pierik zelf heel vervelend vindt dat ze tóch zo wordt neergezet door kritische commentatoren om haar vooral even een mailtje te sturen. Je weet wel, om haar een hart onder de riem te steken enzo. Stelt ze vast op prijs. (Houd het netjes he!)


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. meanstreak2099

  had het bijna gedaan maar het lukte me niet om netjes te blijven voor deze &%@# geldgraaier

 2. Sniper666

  Europarlementariër! Dat wil ik worden!! Waar kan ik me aanmelden voor zo’n sjiek joppie? Lijkt me heerlijk de hele dag een beetje lullen in de ruimte en nog een vet salaris ook. Het haalt toch niks uit omdat de EU puppets uitmaken waar we heen gaan. Geeft niet, laat mij lekker dat parlement op stelten zetten. FvD zend mij uit naar Brussel?

 3. Peter Selie

  Roderick Veelo: ‘Politici moeten van immigratie top-prioriteit maken’
  ‘U wordt betaald voor uw verstand en het tonen van moed’

  https://youtu.be/DK6D3dgJlik

 4. Joop Sigaar

  Ze komt uit het Oosten , is niet erg maar vinden zichzelf superieur aan de westerlingen , de wijzen komen uit het oosten , denken ze …

  En ik spreek uit ervaring , ik verzin het niet .

  1. corfo

   Joop Sigaar.
   ‘De wijzen kwamen uit het oosten”; klopt inderdaad, maar ze (de wijzen) zijn dáár dus niet meer, ze KWAMEN daar óóit vandaan.

 5. Viertel

  Don’t Fuck With Annie !

  1. Peter Selie

   Misschien wil jij haar doen dan?

   1. Viertel

    Voor een 64e jarige ziet Annie er nog do-able uit.
    Maar ik val niet op boerinnen…

 6. Adriaan

  Kijk en daarom gaat het faliekant fout met Europa. Zolang dit soort onbenullen aan de macht blijven, zal er nooit iets goeds uit komen.

 7. HW

  Ik begrijp heel goed waarom ze geen verantwoording af wil leggen en daarover onenigheid heeft met het partijbestuur.
  Ze wil de volgende keer niet meer op de lijst en graag met een te hoog pensioen richting Nederland.
  Ze vreten lekker van onze belastingcentjes, die de laatste jaren erg omhoog zijn gegaan.
  Er werd overal bezuinigd, maar niet op de salarissen van de mensen die beslissen.
  En zo worden we een pootje gelicht door de politiek.

 8. joost2

  Een meerderheid van de Nederlanders kennen de meeste Europarlementariërs niet.Zij zijn er immers door hun partij neergezet en niet door ons gekozen.
  Een soort nep democratie dus. Want ze proberen wel de baas over ons te spelen.
  Tezamen met de naar macht hunkerende Merkel uit Duitsland, die grenzen open zet, de moslim immigratie aanmoedigt, van haar moeten wij onze eigen cultuur, afkomst en identiteit inleveren. Ik wil niet onder Duitse druk leven om moverende redenen. Weg met een Europese Staat dus.

  Wat ik inmiddels in al die EU jaren wel geconstateerd heb, is dat de meeste EU leden in Brussel, heel goed voor zich gezorgd hebben en vallen onder een riant salaris, ongecontroleerde onkosten vergoedingen, netwerk voor eventueel later en een wezenloos goed en veel te hoog opgewaardeerd pensioen.
  Allemaal betaal door de EU burgers, waarvan het meest door de Nederlandse belasting betaler.
  Want er gaat heel wat van ons gemeenschapsgeld naar die EU.
  Zij kijken inmiddels ook likkebaardend naar ONZE pensioenpot!
  Slaafjes van Merkel, zoals Rutte en Pechtold, leveren ons gewoon over. Ook weer voor hun toekomstig eigenbelang natuurlijk.
  Intussen streven zij naar nog meer macht in Europa, door de individuele landen zoveel mogelijk “kalt te stellen”met hun vaak onzin voorschriften en wetjes, uitbreiding van nutteloze landen die voor Europa geen toegevoegde waarde hebben,(Macedonië, Oekraïne b.v. ) die ons nog meer geld gaan kosten.

  Dat die mevrouw A. Schreijer (CDA) haar onkosten vergoeding ad € 4500,– p.m. niet wil specificeren geeft precies de arrogantie aan van de Europese parlementariër.
  Verheven boven alles wanen zij zich. Zij kijken diep neer op diegenen die er om vragen.
  Esther de Lange ( ook CDA) , die ik ooit eens om uitleg vroeg inzake de puinhoop van Europese rijbewijzen, beantwoorde mijn verzoek na lang aandringen, maar liet de brief verzenden en ondertekenen, door haar medewerker, schrijver 1e klasse. Zij deed er verder niks aan.
  Puur een grote egotripper, zit daar alleen uit eigen belang. Schande die mevrouw.
  Af en toe komt zij weer eens op TV om zich te profileren met een bla bla bla verhaal.

  Ik sluit het rijtje maar met de oorlog in Oekraïne veroorzaker de volgevreten van Baalen- VVD – ( tezamen met de demagoog Verhofstadt )- van Baalen, als student had hij nazi voorkeuren, die hij later handig wist te verbergen, maar ook deze man heeft voor Nederland geen toegevoegde waarde, net zoals meneer Timmermans de non-valeur van de socialistische partij pvda, die in Nederland bijna niet meer bestaat.
  Timmermans ook zo’n grote profiteur prietpraat daar namens 9 zeteltjes in de 2e Kamer.

  Ooit hoorde ik eens op de radio in een sportprogramma zeggen:
  “vuilnisman kunt U deze zakken ook eens meenemen? ”
  Welnu ik heb er een paargenoemd.

 9. Viertel

  Wanneer gaat Van der Galiën ons eens vertellen hoe hij zijn maandelijkse uitgaven besteedt ? Niet dat mij dat ook maar ene ruk interesseert. Maar om aan te geven wat een onzin hij weer opschrijft.

  Een Europarlementariër heeft recht op die vergoeding. Waarom. Nou, omdat hij (of zij) gekozen is. Simpel zat. Het is grote flauwekul om dan accountantsverklaringen te eisen over de bestedingen. Moeten we hier ook al die Marina le Pen toestanden krijgen ?

  1. Peter Selie

   “Wanneer gaat Van der Galiën ons eens vertellen hoe hij zijn maandelijkse uitgaven besteedt ?” Dat slaat natuurlijk als een slappe lul op een drumstel.

   1. corfo

    Viertel.
    Hij of zij is helemaal niet door ons gekozen. “Ons”, dat zijn wij dus, u en ik en nog een paar mensen, die ervoor moeten zorgen dat die graaiers in de EU zichzelf salarissen kunnen geven, pensioenen kunnen geven, onkostenvergoedingen kunnen geven enz. die bij ’t belachelijke af zijn. Als er dan mensen als Annie Schreier zijn, die weigeren om iets uit te leggen, zijn dat in mijn ogen “minkukels” v.h. ergste soort. Dat u zich áchter dat soort minkukels schaart zegt véél over de EU-figuren maar nog meer over u !

 10. joost2

  @ Viertel.

  Foutje, zij zijn helemaal niet gekozen, zij zijn daar via hun netwerk in partijen neergezet !

  1. corfo

   joost2.
   Klopt.
   Ik heb niet op één van hen kunnen stemmen voor het z.g. EP.
   Het zijn “vriendjes-van-vriendjes”, zo hangt ons hele “politieke bestel” aan elkaar !
   Walgelijke vertoning.

 11. Paul

  4.300 euro netto
  _____

  Moet zijn 4.342 euro netto.
  Van die 42 euro verschil moet menigeen het eten voor een week kopen.

 12. Ni28

  Brussel op de schop en salarissen aanpassen volgens landelijke normen. Onkosten vergoeding achteraf toepassen op aanvraag. EU parlement moet de mensen dienen en niet eigen belang. Dit wordt vast niet gevolgd door al die graaiers die beweren geen graaiers te zijn. Met een Brusselse baan wordt je boven de mensheid verheven en dat is fout.

 13. Ni28

  Viertel zou eerst eens moeten nadenken voordat hij de toetsenboord aanslaat.

  1. Viertel

   Nog te dom om te poepen, Ni28?

 14. Fania

  Annie is gewoon een omhoog gevallen boerin die door tv oost de hemel in word geprezen.

 15. Seneca

  Alle reaguurders! Jullie slaan allen de plank mis. De reden dat zij geen rekening en verantwoording aflegt is simpel. Zij kan niet rekenen! Triest maar waar en in het EP gaan stemmen op om hiervoor een commissie samen te stellen die dit probleem onder de loep neemt. Er schijnen meer van deze parlementsleden in het EP te zijn, dus het is echt een probleem aldaar.
  @Viertel.
  ik begrijp dat u stelt dat ook de heer van de Galiën ons zijn onkostenvergoeding bekendmaakt noch verantwoordt. Er is een klein verschilletje, niet belangrijk maar wel opmerkelijk. Mevrouw Schreier krijgt gemeenschapsgeld en de heer van de Galiën moet het zelf verdienen. Wellicht dat deze toelichting u de ogen opent.

 16. buitenbeentje

  CDA, zij vult haar zakken en dankt de heer: Heer, laat deze onkostenvergoeding niet aan mijn neus voorbij gaan, ik bid voor de armen dus laat ze van mijn portemonnee afblijven.

 17. corfo

  Annie Schreier-Pierik ? De arrogantie ten top !
  Ze mag mijn tuin niet eens wieden, ik zou haar ervan verdenken een bosje bloemen mee te jatten ! Wát een blaaskaak is dat mens.

 18. HaZ

  Heel simpel: geen bonnetjes en/of verantwoording; geen vergoeding ! Bruto bedrag opvoeren als inkomsten, mag ze er belasting over betalen in Nederland. Zien wij er ook nog wat van terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.