Barbaars ISIS gijzelt massaal kinderen om ouders ervan te weerhouden uit Mosul te vluchten

Niemand, maar dan ook niemand is veilig onder het schrikbewind van jihadistenbende ISIS.

Terreur kan altijd slechts met de stevigste bewoordingen afgekeurd worden. Of het nu om Marxistische gekken als de FARC en ELN, seperatisten als de ETA of islamistische gekken als Al-Qaida, allemaal hebben ze bloed aan hun handen en hebben ze elke legitimiteit verloren. Toch is er één terreurgroep die de kroon spant, en dat is natuurlijk ISIS.

Want laat dit voor ééns en voor altijd duidelijk zijn: ISIS is genadeloos. Waar de Colombiaanse ELN het bijvoorbeeld nog weet op te brengen om presentator Derk Bolt om zijn goede werk vrij te laten, kennen de beulen van ISIS geen genade. Of het nou om vrouwen, ouderen, priesters of hulpverleners gaat, het doet er niet doe: als je in handen van deze groep koppensnellende extremisten valt, kun je maar beter een schietgebedje doen.

Ook dé bakens van onschuld in deze wereld, kinderen, zijn niet meer veilig voor de moordlustigheid van deze demonen. De jihadisten rekruteren natuurlijk al lange tijd kinderen als hun zogenaamde ‘Welpen van het Kalifaat’ om zo een nieuwe generatie terroristen te trainen, maar ook anderen zijn niet veilig. Sterker nog: de 1000 moordenaars van Al-Baghdadi doden nu doelbewust kinderen.

UNICEF heeft blootgelegd hoe die onmensen tegenwoordig te werk gaan. We wisten natuurlijk al dat ze alles op alles zetten om te voorkomen dat inwoners van Mosul de stad ontvluchten, om het zo moeilijker te maken voor de Irakese regering om de stad terug te veroveren. De burgers worden als menselijk schild gebruikt en er worden zelfs mensen uit omliggende dorpen naar de belegerde stad gebracht om als zo’n schild te dienen: ‘wij dood, iedereen dood’ is de gedachte. Toch is het onmogelijk om alle honderdduizenden inwoners stuk voor stuk in Mosul te houden, dus heeft de terroristenkliek iets nieuws bedacht: ze vallen kinderen aan en gijzelen ze desnoods om te voorkomen dat hun families uit de stad vluchten.

Kan het nog onmenselijker? Ik denk het helaas wel. Elke keer dat ik mezelf die vraag stelde na een gruweldaad van ISIS kwamen ze toch weer met iets gruwelijkers, of dat nou het slachten aan vleeshaken van mannen of het in brand steken van soldaten was. Deze mensen zullen doorgaan met het verspreiden van terreur, tenzij wij ze zo snel mogelijk van de aardbodem doen verdwijnen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. HaZ

  Hopelijk zijn dit de laatste stuipjes van ISIS voordat het bolwerk plat wordt gebombardeerd en verbannen naar de eeuwige jachtvelden. De volgende vraag werpt zich op….wat daarna in Syrie en Irak ?

 2. Guus Geluk

  Islamitische Staat is als een kanker die moet worden uitgeroeid. Daarom heeft Nederland deze organisatie de oorlog verklaard.

  1. Ali Yas

   … maar niet heus, anders zouden alle strijders en sympathisanten zonder pardon in een krijgsgevangenenkamp worden opgesloten.

   1. Guus Geluk

    Strijders worden al weggebombardeerd en sympathisanten worden al gevangen genomen.

   2. Hendriekus

    Ali Yas informeert ons over zijn besef van de rechtsstaat.

    Ik word in toenemende mate misselijk van de bruine ideeen die hier schaamteloos worden neergekalkt.

    1. Guus Geluk

     Ik word er misselijk van dat iedereen, op een enkele realist na, het ermee eens is.

     1. IJscoman

      Guus, je bent een onmogelijke struisvogel. Lees “Vader Brusselse faalterrorist Zariouh: ‘Oussama was hele lieve jongen” op GeenStijl of een andere versie van hetzelfde verhaal op Esevier http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/vader-van-brussel-terrorist-mijn-zoon-had-niks-met-is-516823/ en je zult voor de zoveelste keer lezen dat die ontzettend aardige moslim van wie niemand het had verwacht eergisteren geheel onverwacht voor iedereen een aanslag had willen plegen waarbij -als hij was gelukt- waarschijnlijk vele doden waren gevallen.

      De islam is in oorlog met ons, of we willen of niet. Ik ben het dus in principe eens met Ali Yas. Voor moordend tuig geldt onze rechtsstaat niet.

     2. Hendriekus

      Mensen als IJscoman en Floris pijpen zichzelf zo op in hun moslimhaat dat ze fantaseren over concentratiekampen en afschaffing van de rechtsstaat. Het is op de keper beschouwd nazi-logica: moslims zijn naar hun aard zo verderfelijk dat we voor deze groep medeburgers de grondrechten moeten afschaffen.

      Ik kan het niet laten deze vorm van morele verloedering te benoemen. Vrolijk word ik er overigens niet van.

     3. Guus Geluk

      Allicht gaan IS-sympathisanten hun familie niet op de hoogte brengen van IS-sympathieën, IJscoman. Vermoedelijk had de familie van dat persoon hem direct aangegeven bij de Belgische politie.

      De islam is niet in oorlog met ons, noch zijn wij in oorlog met moslims. Wij zijn in oorlog met Islamitische Staat en verrichten derhalve oorlogshandelingen tegen die organisatie.

      Mensen als jij en Nasrani begrijpen de kernwaarden van onze rechtsstaat en onze normen en waarden niet goed. Wij nemen geen moslims gevangen, zonder hen te berichten. Wij deporteren geen moslims naar het buitenland.

    2. Nasrani

     Je klinkt als een nsb-er. Het te kijk zetten en bestrijden van een verderfelijke ideologie is verre van bruin, kleurt meer naar oranje.

    3. Ali Yas

     Hendriekus: “Ik word in toenemende mate misselijk van de bruine ideeen die hier schaamteloos worden neergekalkt.”

     Beste beheerder, mag ik er bezwaar tegen maken dat ik hier voor een nazi word uitgemaakt, en dan nog wel door iemand die voortdurend de fascistoïde islam uit de wind houdt? Ik weet wel dat onze forumtrol het niet kan laten voortdurend het tegenovergestelde te schrijven van wat juist is, maar dit is gewoon laster.

     1. Guus Geluk

      En ik maak er bezwaar tegen dat mensen hier voortdurend pleiten voor geweld tegen moslims en/of andersdenkenden.

    4. swetsnek

     En wij worden misselijk van jullie dat dat niet tot jullie door drinkt zeg al genoeg over jullie .Moment ik moet even over mijn nek ben zo terug bueeeeeeeh

 3. Nasrani

  Tja, een dwaze en onmenselijke ideologie zorgt voor dit soort uitwassen.

 4. toetssteen

  De feelgood socialisten op Joop zijn nog te druk over Meulenbelt en Heijmen en nu weer Macron, die duizend kinderen zijn blijkbaar onbelangrijk.

  http://www.aljazeera.com/news/2017/06/isil-targets-children-hold-mosul-civilians-hostage-170622020040867.html

 5. toetssteen

  @Hendriekus
  U debiteert de meest onwelvoeglijke taal, legt anderen woorden in de mond die niet uit hun vingers is gekomen. Trekt uw conclusies op basis van uw eigen nonsens en eureka!

  Beste man, koel even af.

  1. Kodi

   Deze (gesubsidieerde) beroepstrol is alleen tot afkoelen te bewegen door hem kalt te stellen.

 6. Kees

  Ze zullen wel heel close zijn met Hamas.

 7. Kodi

  En 73 % van de Moslims in Nederland ziet Syriëgangers als helden. Het is maar dat je weet waar hun loyaliteit ligt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.