Barbaars ISIS gijzelt massaal kinderen om ouders ervan te weerhouden uit Mosul te vluchten

Geen categoriejun 22 2017, 20:00
Niemand, maar dan ook niemand is veilig onder het schrikbewind van jihadistenbende ISIS.
Terreur kan altijd slechts met de stevigste bewoordingen afgekeurd worden. Of het nu om Marxistische gekken als de FARC en ELN, seperatisten als de ETA of islamistische gekken als Al-Qaida, allemaal hebben ze bloed aan hun handen en hebben ze elke legitimiteit verloren. Toch is er één terreurgroep die de kroon spant, en dat is natuurlijk ISIS.
Want laat dit voor ééns en voor altijd duidelijk zijn: ISIS is genadeloos. Waar de Colombiaanse ELN het bijvoorbeeld nog weet op te brengen om presentator Derk Bolt om zijn goede werk vrij te laten, kennen de beulen van ISIS geen genade. Of het nou om vrouwen, ouderen, priesters of hulpverleners gaat, het doet er niet doe: als je in handen van deze groep koppensnellende extremisten valt, kun je maar beter een schietgebedje doen.
Ook dé bakens van onschuld in deze wereld, kinderen, zijn niet meer veilig voor de moordlustigheid van deze demonen. De jihadisten rekruteren natuurlijk al lange tijd kinderen als hun zogenaamde 'Welpen van het Kalifaat' om zo een nieuwe generatie terroristen te trainen, maar ook anderen zijn niet veilig. Sterker nog: de 1000 moordenaars van Al-Baghdadi doden nu doelbewust kinderen.
UNICEF heeft blootgelegd hoe die onmensen tegenwoordig te werk gaan. We wisten natuurlijk al dat ze alles op alles zetten om te voorkomen dat inwoners van Mosul de stad ontvluchten, om het zo moeilijker te maken voor de Irakese regering om de stad terug te veroveren. De burgers worden als menselijk schild gebruikt en er worden zelfs mensen uit omliggende dorpen naar de belegerde stad gebracht om als zo'n schild te dienen: 'wij dood, iedereen dood' is de gedachte. Toch is het onmogelijk om alle honderdduizenden inwoners stuk voor stuk in Mosul te houden, dus heeft de terroristenkliek iets nieuws bedacht: ze vallen kinderen aan en gijzelen ze desnoods om te voorkomen dat hun families uit de stad vluchten.
Kan het nog onmenselijker? Ik denk het helaas wel. Elke keer dat ik mezelf die vraag stelde na een gruweldaad van ISIS kwamen ze toch weer met iets gruwelijkers, of dat nou het slachten aan vleeshaken van mannen of het in brand steken van soldaten was. Deze mensen zullen doorgaan met het verspreiden van terreur, tenzij wij ze zo snel mogelijk van de aardbodem doen verdwijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten