Wilders valt Leefbaar Rotterdam keihard aan: “Eerdmans kiest voor een AZC, de PVV voor Rotterdammers”

Dit gaat een héél harde strijd op rechts worden.

Als mensen dachten dat Geert Wilders Leefbaar Rotterdam een beetje met rust zou laten: niets is minder waar. De PVV-leider begrijpt beter dan wie ook dat hij en Leefbaar in dezelfde vijver vissen en dat hij immigratie-kritische Rotterdammers dus los moet weken van hun lokale partij. Een ander zou dat wellicht doen door rustig een alternatief te zijn voor de partij in kwestie, maar zoals we allemaal weten rolt Wilders niet zo.

En dus krijg je dit soort tweets:

Natuurlijk is het allemaal niet zo simpel als Wilders kiezers wil doen geloven (lees ook: “Leefbaar: Nut en noodzaak azc in Rotterdam is weg“), maar dat weerhoudt hem er niet van om er met gestrekt been in te gaan. Niet omdat Leefbaar Rotterdam in zijn ogen écht zo’n slechte partij is — de partij staat vrij dicht bij de PVV — maar omdat hij nu eenmaal achter hetzelfde soort kiezers aan zit. Hij weet dat hij die nooit allemaal achter zich zal krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar als hij er een significant deel van pakt komt de PVV al een heel eind in Rotterdam. En als dat proces eenmaal begint, tja, dan kon the sky weleens the limit zijn.

Voor Wilders betekent dit natuurlijk succes en alles waar hij op hoopt, maar voor de rest van rechts Nederland, en zeker rechts Rotterdam, brengt het wel degelijk problemen met zich mee. Tenminste, dat kán. De ‘rechtse achterban’ kan op deze manier tegen elkaar opgezet worden, zowel Leefbaar als de PVV kunnen uiteindelijk te klein worden om mee te doen in Rotterdam… en ga zo maar door. Dat zijn serieuze risico’s.

Aan de andere kant moet je natuurlijk ook het lef hebben — zeker als rechtsliberaal zijnde — om vooral niet bang te zijn voor concurrentie. Geloof je in marktwerking? Waarom dan niet in de politiek? Als Apple Samsung beter maakt en Samsung Apple — en diens producten — geldt dat dan ook niet voor de PVV en Leefbaar?

Natuurlijk wél. En juist daarom is het prima dat die twee partijen elkaar gaan beconcurreren — zolang ze het rechtse politieke landschap daarbij maar niet kapot bombarderen. En ja, dat gevaar heb je met Wilders natuurlijk wél.

Overigens is het natuurlijk wel hilarisch dat Leefbaar zichzelf nu zal neerzetten als ‘het redelijke alternatief op Wilders.’ Een beetje zoals Forum voor Democratie landelijk nu hét alternatief is voor de PVV. Wie had dat ooit gedacht, dat de partij van Fortuyn gezien zou worden als ‘gematigd’?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ritter

  Geert Wilders mag er dan wel met een “gestrekt been” ingaan maar hij heeft wel gelijk.

  Helaas is Leefbaar onder Eerdmans verder van het gedachtegoed van Pim Fortuyn afgeweken. Vooral op het gebied van immigratie en integratie.

 2. Ritter

  “Een beetje zoals Forum voor Democratie landelijk nu hét alternatief is voor de PVV.”

  Dat moet nog blijken. Ik begrijp dat de DDS Baudet promoot maar we moeten wel realistisch blijven.

  Geert Wilders voert een consequent programma op gebieden als islam, integratie en immigratie. Dit ondanks de felle tegenwerking van de gevestigde media en de politieke elite. Het is daarom een hele prestatie van Geert Wilders dat de PVV nog bestaat. Daarbij komen dan nog de bedreigingen waardoor Geert Wilders als jaren beveiligd moet leven.

  Ik ben benieuwd of FVD ook zo’n rechte rug heeft als Geert Wilders of zal opschuiven onder druk van de media en de politieke elite.

  Pas over 2 of 3 jaar is daar iets over te zeggen.

  1. Jroam

   Helemaal mee eens!

 3. Ngatimoto

  Eerdmans is ook deel van de politieke elite geworden.
  Hij is derhalve niet meer te vertrouwen.

  1. Ni28

   Eerdmans is een ex-CDA-er.

   1. Skippybal1

    Wilders is een ex-VVDer, wat wilt u nu zeggen?

    Dat Wilders ook wel ergens een schandaaltje heeft lopen met steekpenningen?

    1. Top

     Ga eens kijken in Zuid en Crooswijk in Rotterdam. Misschien dat je dan wakker wordt. Dan kan je het “beleid” van Eerdmans en zijn clubje, met eigen ogen ervaren. Hele wijken zijn verziekt en verpaupert. Blaaskaak!

 4. Peter Selie

  G. Wilders heeft wederom gelijk en in de toekomst zal blijken dat hij altijd gelijk heeft gehad, de uitgerangeerde beroepspolitici zonder enige vorm van moraal en die zich laten voorstaan als burgemeesters, wethouders en volksvertegenwoordigers. Ongelofelijk arrogante, geestelijk gecastreerde lieden in de pels van het gedachtegoed van Pim Fortuyn. Het begrip trouw daar zijn deze smeerlappen niet mee bekend, plucheplakkers pur sang, begrijp niet dat mensen hier gewoon weer intrappen, de leugen regeert dankzij de dwaze naïviteit van de kiezers die niet op lichaamstaal van deze lui letten, maar alleen toehappen op de voorgehouden mooie vergezichten, die grijze eenheidsworst blijkt te worden, zonder achterom te kijken juichend naar de islamitische hel.

 5. Peter Selie

  Verdorie wat wil die lulhannes van Eerdmans klaar maken in Rotjeknor waar meer dan de helft van alle inwoners allochtoon is en gewoon een gigantische uitkeringsinstantie geworden is. Niet lullen maar poetsen dat geldt voor de minderheid van alle Rotterdammers, hoe kan in godsnaam een luie negroïde Nigeriaan zich Nederlander noemen, de helft van de Nederlanders is gewoonweg idioot en trapt keer op keer weer in de handige smoesjes van deze elite bestuurders, nog geen leergeld genoeg gehad?

 6. Peter Selie

  Wat, misschien wil Eerdmans óók deze situaties creëren voor het geïmporteerde herrenvolk, zoal in het onderstaande artikel.

  Bad Essen: Overheid betaalt dagelijkse taxirit van “vluchteling” naar zijn werk

  (Vertaling: E.J. Bron)

  De arbeidsbemiddeling in het district Osnabrück vindt dat je het een Syrische VIP-gast van de bondskanselier niet zou kunnen aandoen om de 15 kilometer naar zijn werk anders dan met een door de belastingbetaler gefinancierde auto met chauffeur af te leggen. Daarom kreeg de naar een beter leven zoekende toestemming voor de dagelijkse taxirit à raison van € 1300,- in de maand.

  Zoals de “Neue Osnabrücker Zeitung” bericht, motiveert Kimberly Lübbersmann, een woordvoerster van de verantwoordelijke afdeling : Economie en Werk”, dit als volgt:

  “Omdat hij in een drieploegendienst wordt ingezet en de tijden slechts ontoereikend door het openbaar vervoer worden gedekt, wordt voor de eerste drie maanden het vervoer door een taxi-onderneming gegarandeerd.” De vluchteling zou concreet van 05.00 tot 13.00 uur, van 13.00 uur tot 21.00 uur en van 21.00 uur tot 05.00 uur werken.

  Maatwerk betaalt rijbewijs

  In het begin van de nieuwe baan zou de vluchteling de mogelijkheid hebben om een rijbewijs te halen, mee te rijden met de nieuwe collega´s of een andere transportmogelijkheid te organiseren, zegt Lübbersmann. De kosten voor het rijbewijs-B, waarvoor een periode van zes maanden wordt ingeruimd, zouden door Maatwerk betaald worden tot een bedrag van € 1800,- .

  […] Bovendien zouden ze in de vreemde omgeving minder gemakkelijk hun weg vinden en “aan de hand genomen moeten worden”.

  De meesten van ons hebben geen baan waar men te voet naartoe kan gaan. Dat betekent dat men met de bus, met de trein of, als dat niet mogelijk is, op de fiets of in de zelf verdiende auto zijn verplichtingen moet nakomen. Wie geen fiets of rijbewijs bezit, moet daar dan zelf voor zorgen. Net zoals volwassenen er over het algemeen zelf verantwoordelijk voor zijn om ook de weg te vinden in “onbekende steden” en ze krijgen geen gids betaald die hen, om niet te verdwalen, van A naar B brengt – tenzij men gast van de bondskanselier is.

  Bron:
  http://www.pi-news.net

  1. Sniper666

   @ Peter Selie

   De gifbeker moet helemaal leeg…

   1. Peter Selie

    Ja dat blijkt maar weer eens Sniper.

  2. Kodi

   Hoezo geen achterstelling van de eigen bevolking?

 7. Peter Selie

  Door Jelte Wiersma

  Europa als multicultureel rijk betekent instabiliteit

  Multiculturele en multi-etnische rijken zijn instabiel en leiden tot oorlogen, zo leert ons de recente Europese geschiedenis. In plaats van die les ter harte te nemen wordt in Europa gewerkt aan het creëren van een nieuw multicultureel en multi-etnisch rijk: de Europese Unie.

  De vele successen en fouten van onze voorvaderen zijn een bron van wijsheid. Het is uiteraard mogelijk theoretisch een en ander te bedenken, maar eens zal de theorie in de praktijk moeten worden getoetst. Pas dan blijkt of iets dat op papier logisch is ook werkt. In het verleden heeft men onder meer het communisme geprobeerd. Op papier klopte het, in de praktijk niet. Ook hebben onze voorvaderen multiculturele en multi-etnische rijken als staatsinrichtende en samenlevingsvorm geprobeerd. Met weinig succes. Deze lessen zijn geleerd ten koste van miljoenen mensenlevens. De waarde ervan is dan ook nauwelijks te overschatten.

  Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>
  Toch gaat de Europese Unie de weg op die onze voorvaderen al hebben bewandeld: de creatie van een multicultureel en multi-etnisch rijk. Kan dit wel slagen?

  http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/06/europa-als-multicultureel-rijk-betekent-instabiliteit-515146/

  1. Kodi

   Toch gaat de Europese Unie de weg op die onze voorvaderen al hebben bewandeld: de creatie van een multicultureel en multi-etnisch rijk. Kan dit wel slagen?

   http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/06/europa-als-multicultureel-rijk-betekent-instabiliteit-515146/

   Natuurlijk kan dit niet slagen, want wat niet integreerbaar is zal nooit en te nimmer integreren. Er is onder de immigranten die massaal ons continent binnenvallen geen enkele sprake van van meerwaarde zijn en zich assimileren. Dit gaat vragen om problemen worden.

 8. Peter Selie

  Het zou toch maar net je nieuwe bolide zijn die je even parkeert voor een boodschap.

  https://youtu.be/VmVEEhH4ypo

 9. Ni28

  Door elkaar te beconcurreren maakt rechts het links heel makkelijk. Jammer.

 10. Ni28

  Wilders is consequent en vertoont een rechte ruggengraat. Daardoor is hij opzij gezet onder de mom van radicalisering. Baudet probeert de lot van Wilders te voorkomen en speelt het spelletje anders. Het succes moet nog blijken maar het zou onzinnig zijn voor hem en de partij om Wilders zijn lot te delen.

 11. Lex

  Ik had nog zo gehoopt dat de PVV samen ging werken met FVD dat was dus een misvatting van mijn kant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.