Ha! Mosul is eindelijk helemaal ISIS-vrij. Dahaag jihadklaasje, dahaag, dahaag en tot nooit meer ziens!

Goed nieuws uit Irak: de stad Mosul is eindelijk bevrijd. De slachters van ISIS zijn ofwel gedood, dan wel gevlucht.

Dat maakte de Iraakse overheid eerder vanmiddag bekend. Premier Abadi feliciteerde zijn troepen met de overwinning — die bijzonder zwaar bevochten was.

In juni 2014 veroverden de jihadistische gekken van ISIS Mosul namelijk. Ze hebben de lokale bevolking dus maar liefst drie jaar kunnen onderdrukken. Gelukkig is daar vandaag definitief een einde aan gekomen. De islamistische extremisten zijn helemaal weggevaagd. Sommige jihadisten zijn gevlucht, maar andere terroristen zijn gevangen genomen of gedood. Met name dat laatste is natuurlijk perfect; zo heeft de wereld nooit meer last van ze.

De Iraakse staat legt uit:

“De opperbevelhebber van de strijdkrachten Haider al-Abadi is aangekomen in de bevrijde stad Mosul. Hij heeft de heroïsche strijders en het volk van Irak gefeliciteerd met de grote overwinning.”

De claim van Irak wordt bevestigd door de Verenigde Staten. Het gaat dus voor de verandering niet om lege opschepperij van één of ander Arabisch land, maar om een feit.

Al met al kostte het Irak zo’n negen maanden om Mosul te bevrijden. Het Iraakse leger werd daarin bijgestaan door Amerika, dat continu luchtaanvallen uitvoerde op de jihadisten. Hoewel het dus geen groot offensief was — geleid door de Amerikanen — is deze overwinning misschien wel nóg strategischer… en vooral ook nóg belangrijker. Irak heeft nu immers bewezen dat het ISIS kan verslaan. Dat zal de moraal van Iraakse soldaten een enorme boost geven. En niet alleen van die Irak, maar ook soldaten van andere landen in de regio. ISIS is zéker niet onaantastbaar. De terroristen kunnen verslagen worden. Het enige wat daarvoor nodig is, is doorzettingsvermogen en discipline.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Anna

  De “slachters van ISIS” zijn al laaaaang in veilig Europa en krijgen levenslang totale sociale en financiële verzorging.

 2. WWW

  Ongelooflijke prestatie. Heeft echter wel heel veel dappere irakese soldaten het leven gekost.
  chapeau.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer je weerloze kinderen verkracht, sodomiseert, foltert, verminkt, de strot afsnijdt en in een massagraf rolt dan krijg je in Europa gratis geld, een huis, een opleiding en oceanen aan begrip.
  Verkrachten, folteren, plunderen en moorden loont in deze zieke en verrotte maatschappij.
  Nooit mag het moreel geperverteerde NL meer wijzen naar Argentinië.

 4. Two Ravens Black Kettle

  En het W.eek.Dier Rutte maar grinneken

  (mijn hemel wat is die filter toch ongelofelijk irritant)

 5. sjun

  Dan kunnen de Syriërs nu zeker terug om hun land op te bouwen en plaats te maken voor mensen die het nodig hebben.

  1. corfo

   @ sjun.
   Kunt u rekenen ?
   Rekent u dan dáár maar niet op !
   Ieder weldenkend mens reageert als u, en toch zijn er nog mensen die
   ánders reageren, dat zijn de niet-weldenkenden.

  2. Guus Geluk

   Waarom? Dit artikel gaat over Mosul?

   1. sjun

    Dat is er alvast bij bevrijd zodat er geen herbezettingsscenario meer mogelijk is. Binnenkort valt Raqqa en kunnen de gewetenloze ratten worden verdelgd. https://waa.ai/zoPD

    Kennelijk heeft Mohammed’s Allah het zo gewild zoals hij ook Mohammed liet vergiftigen als opgetend in Soera 69: 44-46 en Bukhari 2617, 4428

    1. Kodi

     Dat er maar veel “Nederlandse” paspoorten mogen worden ingeleverd in Raqqa en in Mosul.

  3. Peter Selie

   @sjun

   Mosul ligt niet in Syrië maar in Irak, jouw retorische vraag zal ik beantwoorden; de meeste “gevluchte” Syriërs keren nooit en te nimmer meer terug mijns inziens. De in de loop van de tijd zijn de achtereen volgende regeringen hebben een té ruimhartig beleid gevoerd om deze asiel-parasieten een prachtig nieuw leven GEGEVEN zonder dat ze daadwerkelijk een positieve bijdrage behoeven te geven aan de Nederlandse economie.

 6. Kodi

  Muslims don’t run countries, they ruin countries.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.