Jan Roos had geen enkel probleem met de benoeming van Ahmed Marcouch… tot hij dit zag

Daarom is Jan voor het gekozen burgemeesterschap.

“De baantjescarrousel van de PvdA,”  begint Jan Roos in zijn meest recente vlog voor La Vie Jan Roos, “draait met de snelheid van Mach 4. Alle rode ratten verlaten zo snel mogelijk het zinkend sociaaldemocratisch schip. Gelukkig staat Nederland vol met opvanghuizen voor die PvdA’ers. De NPO neemt er een paar over, pensioenfondsen pakken er een paar op, ziekenhuisgroepen vragen ze, en dan zijn er natuurlijk nog eens alle burgermeestposten waar zo’n Partij van de Arbeider niet misstaat.”

De grootste ophef kwam er, dat weten we allemaal, na de benoeming van Ahmed Marcouch als burgervader van Arnhem. “Iedereen kwaad,” legt Roos uit, “want hij is een Marokkaan, een moslim, en nog veel erger: een PvdA’er. Het was zelfs zo heftig dat Geert Wilders en een aantal van zijn discipelen naar de Rijnstad togen om met een spandoek waarop stond dat hij geen ‘Arnhemmistan’ wil voor het stadhuis ging demonstreren.”

Jan dacht daar heel anders over. “Ik moet eerlijk zeggen,” gaat ‘ie verder, “om de benoeming van Ahmed kon ik me niet zo druk maken. We lopen de hele dag te gillen dat mensen moeten integreren, en als ze dan burgemeester van een stad worden moeten we weer gillen dat we dat niet moeten willen want het is namelijk een allochtoon. Ahmed Aboutaleb — Marokkaan, moslim, én PvdA’er — doet het ook prima als burgemeester van Rotterdam. Ik zag het probleem niet.”

Nou ja, totdat Jan een video zag van Marcouch die enkele vragen over Arnhem probeert te beantwoorden. Hoe heten twee van de vier bruggen over de Rijn? Ahmed wist het niet. Roos: “Marcouch zet zich hier toch echt voor gek. Je mag toch wel hopen dat je heel even de Wikipedia leest van een stad waar je net met zoveel ophef eerste burger van bent geworden.” Helaas is niets minder waar. Marcouch kon namelijk ook geen antwoord geven op de vraag hoe de bekende snackbar van Emile Ratelband in Arnhem heet, wie de trainer is van Vitesse, en — oh ja — hij kon ook geen drie straatnamen in Arnhem opnoemen, ook niet toen hij de duidelijke hint kreeg dat die namen op het bordspel Monopoly staan. Die weet ik zelfs, en ik ben alleen maar een paar keer langs Arnhem gereden (Ketelstraat, Steenstraat, Velperplein).

Maar Ahmed? Die had werkelijk geen idee. Hij grapte, hij grolde, hij hinnikte achterlijk, maar een antwoord bleef hij schuldig. Roos:

Hij weet echt helemaal niks. Oké, die patatzaak is een lastige, de rest [is] eenvoudige kennis van Arnhem. Ahmed heeft dus geen ene moer interesse in die stad.”

“En dit is nou de reden,” concludeert Jan terecht, “dat ik voor het gekozen burgemeesterschap ben. Niet om Marokkaanse PvdA-moslims het onmogelijk te maken, maar om ordinaire baantjesjagers tegen te gaan die zich niet eens willen inlezen over de stad en haar bevolking waar ze straks de baas van worden. Gatverdamme wat een domme arrogantie.

Like La Vie Jan Roos op Facebook, volg hem op Twitter, en abonneer je op zijn YouTube-Kanaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. joost25

  Arnhem de stad waar mijn grootouders de slag om Arnhem overleefde waar mijn ouders opgroeide en elkaar voor het eerst ontmoete op de midddelbare school en waar ik en mijn broer en zus het levens licht zagen. zeker een persoonlijke klap voor mij dat er nu zo,n geiten neuker de boel gaat runnen.

  1. Derwijlen

   Misschien beter emigreren, Joost. Uit je bijdrage blijkt dat je geen echte Nederlander bent.

   1. Sniper666

    De nick Derwijlen is een TROL. Gelieve niet te voederen! Dank u.

    1. corfo

     @ Sniper666.
     Dat die Wijlen een TROL is was reeds enige tijd duidelijk.
     Hij blijkt ook nog eens bezig om dit landje nóg verder de vernieling in te helpen. Die figuur levert reacties zónder enig inhoudelijke waarde.
     Ik reageer pas als hij écht wijlen is !

     1. Sniper666

      @ corfo

      Ja loepzuivere trol is het. Net als die dutchbrabant en die D. Derporte ofzoiets. De moderatie kan wel wat actiever.

    2. IJscoman

     Sniper: Derwijlen is Simon Brouwensteijn, aka Ceteris Paribus, aka Isolde, aka Standaardbinnen, aka nog tig nicks oftewel Wim Hutten. De loser met het psychopatisch brein met talloze gaten er in. Negeren dus maar weer. Bij Standaardbinnen lukte dat ook heel goed.

     1. Beukman

      Voegen jullie dan verdorie eens daad & woord, @Ice & Snipe, en negeer die vent. Elke dag 10 keer oproepen om zulks te doen is precies het omgekeerde van dat waartoe jullie oproepen. Het begint pathetische vormen aan te nemen.
      Ik weet niet of jullie er zelf ook onder lijden, maar die indruk wekken jullie beslist.
      Hoe je het daarnaast ook wendt of keert: met al die oproepjes van jullie maken jullie je alleen maar (mede)schuldig aan vervuiling van dit forum. Ja, vooral jij, Sniperd.

     2. IJscoman

      Kalm maar Beuk, het was mijn eerste oproep vandaag. Dat Sniper zo actief is waardeer ik alleen maar – het lijkt werkelijk te helpen. Doe mee, zou ik zeggen. Komen we misschien eindelijk aan een wezenlijke discussie toe zonder die achterlijke stoorzender er steeds tussendoor.

     3. Sniper666

      @ Beukman

      Neem dan ook eens zelf afstand van die trollen. Jij laat je zelfs meesleuren met die onzin.

     4. Guus Geluk

      IJscoman schreef:

      Dat Sniper zo actief is waardeer ik alleen maar – het lijkt werkelijk te helpen.

      Ik niet. Sniper heeft de gewoonte de ganse dag iedereen, die er een andere mening op nahoudt, dan hijzelf, voor trol uit te maken. Een buitengewoon ergerlijke manier van doen. Je wordt er doodziek van.

     5. Derwijlen

      Het doel van Sniper is slechts het voorkomen dat er hier een inhoudelijke discussie kan plaatsvinden, Guus. De reden daarvoor is dat hij daarin zelf niet kan meekomen.

     6. Guus Geluk

      Mogelijk, Derwijlen. Het is in elk geval uitermate irritant.

     7. IJscoman

      Mooi zo, de trollen worden geirriteerd en boos. Nu nog even wat extra gas op het pedaal en misschien donderen ze dan voorgoed op.

     8. Guus Geluk

      Van IJscoman weten we dat hij mensen uitmaakt voor “trol”, indien zij niet “aan de goede kant” staan. Ik weet hier zo twee trollen aan te wijzen die door IJscoman steevast buiten de wind worden gehouden. Maar zij staan aan de “goede kant”.

     9. IJscoman

      Guus, noem die 2 ‘trollen’ dan eens die ik uit de wind zou houden. Als je Ome Bob bedoelt, die is al ruim een half jaar niet meer actief op DDS. En die andere…..?

   2. Ecoshaarlem

    Je hebt gelijk het is een marokaan!

   3. joost25

    Nee dat ben ik niet meneer of mevrouw Derwijlen.
    een echte Nederlander laat over zich heen lopen door alles wat van over de grens komt en levert alles in wat zijn voor ouders eeuwen lang met bloed zweet en tranen hebben opgebouwt.
    blijkbaar is trots zijn op je land en het willen behouden niet meer echt Nederlands als ik jou woorden zo lees.

   4. mr. drs.

    Het tegendeel is waar: jij bent geen echte nederlander, maar wel een landverrader. Wat is de reden dat je Joost25 geen echte nederlander noemt?? Omdat hij niet het soort tolerantie vertoont die jij van een echte nederlander verwacht en die jij zelf ook hebt? Als jij tolerant bent voor de islam, ben jij een schijntolerante hypocriet, want de islam is absoluut niet tolerant voor alles en iedereen die niet perfect islamitisch is. Voor misdadigers en aanhangers van een zeer intolerante en misdadige ideologie, zoals de Koran, moet je nooit tolerant zijn, want dan zet je de deur wagenwijd open voor het kwaad. Maar blijkbaar ben jij de kwaadheid in persoon zelve als je een dergelijke satanische overtuiging hebt.

  2. Ecoshaarlem

   Een betaalde trol, denkt dat jij een marokkaan bent, weet niet meer dat er nog echte Nederlanders in Arnhem leven. b

 2. Guus Geluk

  Jan Roos heeft mijns inziens deels gelijk: noch de Wilders-argumenten, noch de Kuzu-argumenten, zijn hier van toepassing. Het enige argument dat tégen een burgemeesterschap van Marcouch zou pleiten, is het Baudet-argument: baantjesjagen en het gebrek aan democratie.

  Een verandering van dit systeem (waar ik zelf overigens tegen ben), vereist een breed draagvlak in de Staten-Generaal. Momenteel schijnt die er niet te wezen. Het staat Baudet altijd vrij een voorstel in te dienen.

 3. Derwijlen

  Wat is de relevantie van wat de totale loser Jan Roos ergens van vindt?

  Die man is als politicus deerniswekkend afgegaan als een gieter en heeft een potentieel kansrijke rechtse partij ten gronde gericht.

  Moeten we ons door de opinies van deze druiloor laten leiden?

  1. Top

   Aldus de “man” die alles kan!

 4. EllyD19

  Ja Jan, daar ga je dan. Kom je daar nu pas achter hoe het hier werkt ?
  Denk je dat Rutte en nog wat van die mooipraters in Den Haag enig idee hebben wat er onder de bevolking leeft ? Helemaal niet.

 5. Beukman

  Ik geloof dat het me meer interesseert wat Marcouch wel weet dan wat ie niet weet. Helaas staat dat er niet bij.

  Verder heeft Roos natuurlijk gelijk. Er is niks op tegen dat een een Marokkaan en moslim burgemeester wordt. De haantjescaroussel met aan het hoofd Baudet draait op volle toeren om Marcouch onderuit te halen. Vooralsnog gebeurt dit louter onder de gordel. Zeer onsmakelijk.

  1. Sniper666

   NIET TROLLEN Beukman!

   1. Beukman

    Kap eens met die afgezaagde trolpolitie-ongein, @Sniper. Ik weet verdomde goed dat je geen domme jongen bent. Doe dan niet net van wel. Inhoudelijk graag dus.

    1. Sniper666

     Beste Beukman. Je schrijft de reactie hierboven duidelijk om te provoceren.

     Die Arnhem kwis was onthullend toch? Helemaal niets had hij goed die Marcouch. We weten inderdaad niet wat hij wel weet, maar het is opvallend dat-ie zo weining van de gemeente weet waar hij de baas gaat worden. Jij tracht weer recht te praten wat krom is, en dat ontsiert je vreselijk. Stop daar nou eens een keer mee dan ben je beter te pruimen.

     De PvdAllah baantjes caroussel is walgelijk en je weet het. Je kijkt alleen maar weer bewust weg en tracht het weer recht te praten.

     Ff wat meer realiteitsbesef Beukie en dan stop ik mijn campagne tegen je. Deal?

     Groet, Sniper666

     1. Derwijlen

      De geschiktheid van een burgemeesterskandidaat wordt absoluut niet bepaald door detailkennis vooraf over de gemeente waar hij wordt benoemd.
      Dit argument wordt er met de haren bijgesleept. Het verzet tegen Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem is pure islamofobie. Zeik dan niet over zaken waar een andere kandidaat nooit op zou worden beoordeeld.

     2. Sniper666

      Kop dicht TROL. Mooodddeeeeraatieeee???? Please…

     3. Beukman

      Er *is* helemaal geen sprake van een PvdA-caroussel, @Sniperd. Op het moment zijn er door omstandigheden een heleboel PvdApen werkloos zoals je weet. Deze solliciteren zich suf. Sommigen vinden vervolgens een baan. Dit verschijnsel wordt door de hanencaroussel geframed als “banencaroussel”. Kennelijk nemen de Baudèt-achtigen het PvdApen kwalijk dat zij niet volop gebruik wensen te maken van hun wachtgeld. Het is ook nooit goed.

      Marcouch is z’n PvdAap die heeft gesolliceerd als burgemeester van Arnhem. Hij heeft een redelijk indrukwekkend CV. Wat er op dat CV staat, is relevanter dan de een of andere kwis. Marcouch is aangenomen op voorspraak van de Gemeenteraad en het College. In de Gemeenteraad worden slechts 5 van de 40 plekken bezet door de PvdA, in B&W zitten 0 PvdApen. Totaal gezwets van die Baudèt dus dat Marcouch zou zijn aangenomen dankzij een of andere caroussel.

      Jij met al je intelligentie tuint in deze structurele framings. Ik ben hier om jou daarop te wijzen. Ik ben geen trol, dus daar kan je je niet achter verschuilen. Ik wacht nog steeds op je argumenten wat een PvdAap moet doen die van het pluche af is gedonderd: wel solliciteren (“baantjecaroussel”), niet solliciteren (“wachtgeldprofiteur”), alsmede waarom Marcouch niet geschikt zou zijn voor de betreffende functie. en kom dan niet aan met die stomme kwis.

     4. Beukman

      @Derwijlen
      Inderdaad. Ik zag je reactie pas toen ik de mijne had gepotst.

      Doet me trouwens denken aan de sportuitzending van de jaren 70 waarin J. Cruijff tijdens het wekelijkse spelletje in de studio alle 5 de ballen misschoot.
      Sniperd had waarschijnlijk gevonden dat Cruijff niet geschikt was als voetballer.

     5. Sniper666

      Ja er zijn PvdA figuren ‘over’. Maar het is zo vreemd dat ze uiteindelijk allemaal toch weer landen op plaatsen waar Jan Punt voor moet dokken en daar ruimschoots meevreten. Dat zie je toch wel? Of kijk je liever weg? En daarom is het WEL een baantjescaroussel.

      Over het CV denk ik anders, maar laat dat maar even zitten. Feit is dat-ie twee paspoorten heeft en nog steeds te veel aanleunt tegen de islam. Sjun zette allerlei rare uitspraken van Marcouch eerder op een rij voor ons. Zo iemand kun je gewoon nooit burgemeester laten worden, NOOIT en nergens.

     6. Beukman

      Hoe weet jij dat al die PvdApen weer een prima baan krijgen, @Sniperd? Baudèt publiceert toch louter en alleen de namen van degenen die het wél is gelukt? Snap je dan niet dat dit het beeld vertekent? Kom maar eens met een lijst van PvdApen die niet zijn herkozen in de TK, en plaats bij die namen hun huidige betrekking, zo ze die hebben gevonden. Alleen dat verschaft ons een onvertekend beeld, *niet* die paar namen van de gelukkigen onder hen.

      Dat Marcouch twee paspoorten heeft, hoeft geen beletsel te zijn. Aboutaleb heeft dat ook, net als Arib. Wat is precies het probleem? Dubbele loyaliteit? Lazer toch op. Geert heeft ook een loyaliteit richting Israel. Nou, dat mag ook gewoon. Wie meent dat een paspoort een bewijs is van loyaliteit, is een dorre paarse krokodillenambtenaar.

      Die lijst van sjun heb ik niet gezien. Wél kwam ik ergens een lijst tegen van doorgeprikte fabeltjes over Marcouch.

     7. Sniper666

      @ Beukman

      Natuurlijk worden de namen van alle PvdA figuren die “over” zijn, en een goed baantje krijgen, geaccentueerd. Maar laten we niet vergeten dat de baantjes-generator nu op volle toeren draait en we dus nog geen totaal beeld hebben m.b.t. wie waar heengaat en voor hoeveel. Laten we het even aanzien ok?

      Jawel. twee paspoorten is wel degelijk een beletsel. Als je genoemde figuren Arib, Aboutaleb en Marcouch als loyaal aan Nederland betiteld, moet het voor deze mensen toch geen enkel probleem zijn hun niet-NL paspoort in te leveren? Dan nemen ze al veel twijfels weg bij veel mensen.

      Gister zag ik die lijst langskomen, sjun als je meeleest, zet de link er nog eens bij a.u.b.?

     8. dutchbrabant

      Uhm sorry volgens mij is deze hele site om te provoceren. Dat is toch de hele opzet van deze site… Provoceren en geen nuances… Vol erin. Voor rechts.. Of wil je zeggen dat een tegengeluid hier niet welkom is. Dat stukjes van Wynia (een zelfverklaard rechtse journalist) de waarheid zijn en hier kwijlend worden geciteerd, niet met een volkskrant stukje (waar overigens het politiestandpunt van Wilders gewoon wordt onderschreven) maar dat zal wel niet gelezen zijn door de meute hier….

    2. Derwijlen

     Ik zou willen dat gelijk hebt Beukman, maar ik heb daartoe te weinig aanwijzingen.

     1. Beukman

      Iemand die een complete zin met bijzinnen en al zonder grammatica- of andere taalfouten kan neerpennen, is 9 op de 10 keer intelligent en ontwikkeld, @Derwijlen.
      Ik hou het erop dat Sniperd dat ook is. Alleen zit ie veel te veel in de DDS-bubbel, waardoor hij niet genoeg input krijgt uit conflicterende bronnen, reden waarom hij soms wat tweedimensionaal kan overkomen.

  2. exxtravaganzzza

   Die Markouch is nodig om tuig uit z’n eigen gelederen rustig te krijgen: het zou een positieve uitwerking hebben want Arnhem heeft allochtonen-tuig buurten, ook is er laatst een homostel mishandeld door wat medelanders.
   We zijn nu afhankelijk van moslims om moslims rustig te krijgen:
   en de EU zegt : méér van dat AUB!

   1. Sniper666

    Precies, dat noemen we een drogreden. Want de wet is voor iedereen gelijk, in theorie.

    1. swetsnek

     Pas je wel een beetje op sniper ze proberen je stroop om de bek te smeren onze trollekes .

 6. Ni28

  Grappig gezien. Maar ja die kennis dat komt toch nog wel. Nu gaat het om het baantje. De PvdA moet zijn stempel blijven doordrukken opdat niemand denkt dat zij grote verliezers zijn. Er is zoveel onrecht inde wereld en PvdA is er maat een van.

 7. Ni28

  Gaat het weer een trolavond worden?

  1. Sniper666

   Weet niet met wat voor missie ze op pad gestuurd zijn… Zolang Joop betaald blijven ze aan de gang hier. De moderatie is veel te traag op DDS helaas. Dat heeft Joop beter voor elkaar moet ik zeggen, zelf getest.

 8. Nasrani

  Daarom is hij afgegaan bij de verkiezingen. Hij wil de kool en de geit sparen. ( mooie woordspeling in dit geval). Marcouch is een marrokaan dus onbetrouwbaar. Hij heeft een dubbele nationaliteit dus dubbel onbetrouwbaar. Die moet je niet op zo’n functie hebben. Willen we een islamvrij Nederland moeten we niet aan deze onzin beginnen.

 9. nienke

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze wolf in schaapskleren burgemeester van zo’n stad kan worden, zo iets waan zinnigs kan alleen in Nederland.
  Waarschijnlijk toch hem gekozen ivm. discriminatie als hij niet gekozen was.
  Dan had je de poppen aan het dansen waarschijnlijk.

 10. sjun

  Syp Wynia legt even uit waarom Marcouch bepaald niet de verbindende man is die de PvdA aan de argeloze nieuwsconsument tracht te slijten: https://waa.ai/zoOp

  1. nogmaals

   Veel dank aan sjun voor deze link.
   Zal wel niet op worden gereageerd door het trollenteam.

    1. cmsuijkerbuijk

     De Vólkskrant? Een betrouwbare bron? Lamenielache!!!!

     1. Derwijlen

      Welke bronnen acht u wel betrouwbaar?

     2. Guus Geluk

      cmsuijkerbuijk, iedereen kan een factcheck doen. Geeft u gewoon aan wat er niet zou kloppen aan het artikel en we zijn eruit.

     3. nogmaals

      Raoul dus Pre is een politieke hotemetoot bij dit krantje, en hij weet donders goed wat taqiyya betekent. En toch schrijft hij een enthousiast verhaal, vooral gebaseerd op uitspraken van marcouch waarin deze zegt dat hij tegenwoordig niet meer zo’n radicale islamisten is! Is Du Pre zo dom en naïef, of is hij vals en kwaadaardig?

     4. Derwijlen

      Suikerbuik zal hier niet meer op reageren, Guus. Het is zijn gewoonte om belletje te trekken en daarna hard weg te rennen.

     5. cmsuijkerbuijk

      @Guus Geluk
      Wat klopt er dan niet aan het artikel van Wynia?
      Onderbouw uw kritiek en we zijn er uit!

     6. Guus Geluk

      Ik heb nooit beweerd dat Elsevier onbetrouwbaar is, Suijkerbuijk. Ik zie uw onderbouwing graag tegemoet.

  2. Roughwood

   Marcouch is een wolf in schaapskleren.

 11. buitenbeentje

  In mijn werkzame leven was het altijd gewoonte je te informeren over het bedrijf waar je solliciteerde. Plaats, activiteiten etc., je voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Hoewel ik dat mijn kinderen ook altijd op het hart druk/ gedrukt heb, schijnt dat helemaal uit de mode te zijn.

 12. Nederland-op1

  12 jaar geleden sprak ik een Imam en die zei letterlijk tegen mij dat het doel is om Nederland over te nemen en om dat te bereiken willen ze zoveel mogelijk moslims bij de overheid aan het werk zien te krijgen. Het duurt even, maar met de medewerking van diezelfde overheid lijkt het te gaan lukken. In mijn huidige werk lijkt het ook wel een plaag, de een na de ander die wordt aangenomen is een medelander, Turks of Marokkaans. Ik irriteer me gek!

 13. Two Ravens Black Kettle

  Lees het uitstekend stuk van Syp Wynia op Elsevier

  Logischerwijs zul je dit geluid nimmer te horen krijgen bij ’t geperverteerde Orwelliaans incest circus genaamd de MSM (One Thought, One Truth and Dead to Diversity of Opinion !)

  Ook een aanrader voor Jan.

  1. Guus Geluk

   Two Ravens, het artikel lijkt doorslaggevend, maar bij nadere bestudering valt er wel het één en ander op af te dingen.

   Wynia geeft het volgende aan:
   – Marcouch bevorderde de bouw van meerdere moskeeën.
   – Marcouch pleitte voor islamitische feestdagen.
   – Marcouch wil boerkadraagsters op openbare scholen de ruimte geven.
   – Marcouch wilde een ambtenaar aanstellen om met geradicaliseerde jongeren te spreken.
   – Marcouch wilde hulpverleners bijscholen in de religieuze vorming.
   – Marcouch pleitte voor het opheffen van een hoofddoekjesverbod bij de politie.\
   – Marcouch pleitte voor islamitisch onderwijs.

   Ahmed Marcouch is nooit gesloten geweest over zijn religieuze agenda. Hij gaf zelf aan de islam de ruimte te willen geven in deze samenleving. In principe is dat niet eens zo verwonderlijk. De moslimpopulatie is de afgelopen jaren enorm toegenomen (mede door de vluchtelingenstroom). Marcouch, als ambtenaar zijnde, wilde de omgeving van dit land aanpassen aan de binnengekomen moslims.

   We zien echter nergens een extreem voorbeeld van “islamiseren”. Hij wilde weliswaar moslims te hulp schieten, maar heeft nooit blijk gegeven Nederland te willen veranderen in een Kalifaat. Ook Marcouch staat pal voor onze normen en waarden: daarom wordt hij door Kuzu zo verguisd, hij is “te veel” geïntegreerd. Wilders beweert anderzijds dat hij “te weinig is geïntegreerd”.

   Verder claimt Wynia dat Marcouch een fan is van een conservatief-islamitische geestelijke. Bij nadere bestudering ligt dit weer net iets anders. Marcouch heeft gevraagd om een subsidie voor de komst van een islamitische geestelijke, in het kader van een brede conferentie. Aanvullend heeft Marcouch het moslimbroederschap betiteld als een goede islamitische beweging. Maar laten we wel vermelden, dat hij heeft aangegeven de wandaden van het Moslimbroederschap, te verwerpen.

   Marcouch heeft veel over zich heengekregen: Kuzu beweert dat Marcouch “te veel Nederlander” is, Wilders beweert dat hij “te veel moslim” is. Zoals Tim Engelbart al aangaf ligt de waarheid ergens in het midden. Hoewel Marcouch zeker enkele lelijke uitglijders heeft gemaakt, is de modder van Wilders en Kuzu onjuist. Laten we hem daarom een eerlijke kans geven, alvorens hij op het schavot gaat.

   1. nogmaals

    @guus:
    Marcouch wil onze maatschappij veranderen ten gerieve van de vele moslims die hier zij binnengehaald.
    En voor de rest: Google eens op taqiyya !

    1. Guus Geluk

     Nogmaals, dat is niet verwonderlijk. We leven immers in een multiculturele samenleving en rekening houden met de islam, is een typisch PvdA-standpunt. Ik zie echter nergens een aanwijzing dat hij Nederland wil veranderen in een Kalifaat, geregeerd door de islam en de islam alleen. Boven alles wil Marcouch zijn plannen op een democratische manier te berde brengen.

     Marcouch heeft veel weg van een CDA-er die christelijke onderwijs wil invoeren en de euthanasiewet wil afschaffen.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Nee Guus dat was allang bekend.

      Nogmaals ga naar Youtube en luister en kijk.
      Vanaf dag 1 was het duidelijk dat Tariq Ramadan (vetgespekt met NL’s belastinggeld door een GL wethouder) een wolf in schaapskleding was.
      Vanaf dag 1 !

      Dat is het elegante aan het (steeds minder) Vrij(e) (wordende) Net.
      Leugens blijven gebrandmerkt & doofpotten zijn minder gemakkelijk te vullen door journo’s c.s. dan voorheen

     2. Guus Geluk

      Two Ravens, lees deze uitstekende reconstructie van Wikipedia.

      https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tariq_Ramadan#Ramadan_in_Rotterdam

      In januari 2007 ging Ramadan aan de slag in Rotterdam als gasthoogleraar aan de Erasmus universiteit en als ‘bruggen­bouwer’ tussen moslims en niet-moslims. Als bruggenbouwer werd hij geacht in dienst van de gemeente de discussie tussen moslims en niet-moslims op gang te brengen onder andere met debatten.

      Laten we ook niet vergeten dat Marcouch zich ervoor ingespannen hebt, homoseksualiteit – binnen de moslimgemeente – bespreekbaar te maken. Wederom een teken dat hij waarde hecht aan de normen en waarden die wij hier kennen.

     3. Guus Geluk

      Vervolg:

      Ramadan was op instigatie van de gemeenteraad gaan spreken in Nederland. Tariq Ramadan stond dan aanvankelijk ook bekend als een bruggenbouwer. Het is logisch dat Marcouch een door de gemeenteraad uitgenodigde geestelijke prijst.

     4. Sniper666

      @ GG

      Guus de Moslim. Ophouden nou vieze TROL.

     5. Guus Geluk

      Ik ben geen moslim of trol en dat weet jij deksels goed, Sniper. Je schreeuwt maar wat in de lucht. Kom eens met stevige argumenten aan om mijn betoog te weerleggen. Black Kettle heeft voorgedaan hoe je dat doet.

     6. Sniper666

      Guus de moslim TROL. Je bent zo weg van die islamietjes, je bent er zelf één!

     7. Guus Geluk

      Sniper, ik ben noch een moslim, noch een trol. Ik begrijp niet precies wat je met “weg van de islamietjes” bedoelt. Als je van mening bent dat ik ze niet uitsluit van beroepen, nee, dat doe ik inderdaad niet. Als je doelt op mijn standpunt voor de opvang van vluchtelingen, ja, ik zou ze opvangen.

   2. Two Ravens Black Kettle

    Marcouch: “We hebben in Nederland een paar dozijn Tariq Ramadan klonen nodig.”

    Marcouch: “We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen.”

    En het voor mij meest schokkende (naast zijn innige liefde voor de Haat sjeik Qaradawi)

    Marcouch: Ik ben een voorstander van koranonderwijs op OPENBARE scholen.

    Hoe ontzettend middeleeuwen ben je dan.
    Religieuze indoctrinatie op openbare scholen
    Kinderen volg gif spuiten
    Maar het kan allemaal en het mag allemaal bij Deugend Nederland.

    1. Guus Geluk

     Two Ravens schreef:

     We hebben in Nederland een paar dozijn Tariq Ramadan klonen nodig.

     Hier moet je even in gedachten houden dat Ramadan bekend stond als een gematigd islamitische geestelijke en bruggenbouwer.

     We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen.

     Ook deze uitspraak is niet bijster problematisch. Marcouch geeft aan dat er een toegenomen moslimhaat is onder de Nederlandse bevolking. Hij vreest dat moslims uiteindelijk het slachtoffer zullen worden van Nazi-praktijken. Verbazingwekkend? Nu, op dit forum is weleens openlijk opgeroepen tot de deportatie van moslims.

     Ik ben een voorstander van koranonderwijs op OPENBARE scholen.

     Marcouch is een voorstander van het keuzevak godsdienstonderwijs, en merkte terecht op dat godsdienstleraren (met name islamitische) moeten worden gescreend. Nog een bewijs dat hij staat voor onze normen en waarden. Hij wil de islam een plek geven, niet laten heersen.

     https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/15/onderzoek-bestuurders-in-koranonderwijs-a1422403

     Marcouch:

     Het is heel relevant dat gemeenten weten met wie ze te maken hebben. We willen geen zedendelinquenten binnen een sportclub. En ook geen mensen met extreme opvattingen die religie-onderwijs geven. Vandaar dat je goed naar de achtergronden van die mensen moet kijken.”

     1. Two Ravens Black Kettle

      We hebben religieuze scholen dus indoctrinatie op Openbare Scholen (!) is -op zijn allerzachtst gezegd – bizar.

      Tariq Ramadan gematigd ?
      Dit reptiel-achtig figuur wilde zelfs het stenigen van vrouwen niet afkeuren.

      Meisjes die verliefd worden op een ‘verkeerde’ jongen (of meisje) die door roedels hitsige mannen worden ingegraven en afgemaakt.
      Hersenen tot pulp.
      Ramadan gematigd ?????

      Min tip: Ga naar Youtube en kijk eens een debat tussen deze stenigings-goeroe en

      Op vier Mei worden de doden herdacht.
      Het is geen speelkwartier voor de Deugers en hun islamisten,
      Jihadisten en criminelen vergelijken met de Joden is -als ik heel eerlijk ben- misselijkmakend !
      Ben nu een boek over Auschwitz (elk jaar probeer ik er een te lezen, hoe moeilijk het ook is)
      Mijn tip aan U: probeer dat ook eens, wellicht dat U op andere gedachten komt.
      Dat de positie van de moslims toch een heel, heel, heeeeeeeeeeeeel klein beetje anders is dan de positie van de Joden in 1939-1945.

      ps. Ik zie dat U Qaradawi nog niet behandeld hebt.

     2. Two Ravens Black Kettle

      Mijn tip: Ga naar Youtube en kijk eens een debat tussen deze stenigings-goeroe en D.O.U.G.L.A.S.H. M.U.R.R.A.Y
      (Sorry dat ik het zo schreeuwend moet neer plempen maar Engelse namen gaan kennelijk niet door de Spam Filter)

     3. Guus Geluk

      Two ravens, dat de geestelijke radicaal was, werd pas later bekend. Mogelijk was Marcouch hier nog niet van op de hoogte.

      Over moslimhaat kun je van mening verschillen, maar zo een radicale uitlating was het dus niet.

     4. Sniper666

      @ GG

      Beste Guus, je bent er dus duidelijk voor om zo veel mogelijk islammeren naar binnen te halen. Een haatcult die haar aanhangers voorschrijft te leven zoals Mo de moordenaar en kinderverkrachter. Wat is er mis met je Guus?

      A) Je bent zelf een moslim.
      B) Je loopt rond met zelfdestructieve neigingen.
      C) De wegkijk maffia betaalt je om op deze website te TROLLEN.
      D) A,B & C.

      Vertel, we willen het weten.

     5. Guus Geluk

      Sniper, we leven in een multiculturele samenleving. Dat is al heel wat jaartjes zo. Het betekent dat overheidsfuncties en banen beschikbaar zijn voor moslims en niet-moslims. Moslims worden hier niet behandelt als tweederangsburgers en we zijn ook niet uit op een moslimvrije samenleving. Jij moet je daar bij neerleggen.

    2. Sniper666

     @ GG

     Guus de zelf-islamiseerder, wat praat je toch weer onzinnig. Ik heb geen probleem met meerdere culturen, als het dan maar culturen zijn tenminste. En daar valt de haatcult islammer doctrine niet onder. Dat zal ik altijd blijven afwijzen, zou jij ook moeten doen.

     Uit je reactie blijkt dat je de vraag niet echt wil beantwoorden. Ik noteer dat je dus officieel een TROL bent waarvan akte.

     1. Guus Geluk

      Sniper schreef:

      Dat zal ik altijd blijven afwijzen, zou jij ook moeten doen.

      Ik heb nu wel begrepen dat je geen moslims (want de islam is niet los te koppelen van dé moslim) in Nederland wilt, Sniper. Maar toch zijn ze er en voor hun staat elk beroep open. We sluiten geen mensen uit. En nee, dat is geen links praatje, dat is gewoonweg een pure logica.

      Guus de zelf-islamiseerder

      Geen flauw idee waar dit op slaat. Mijns inziens is het van belang dat elke religie een plaats krijgt in deze samenleving. Natuurlijk ondergeschikt aan de heersende staat en dat is momenteel het geval. En ik ga geen godsdiensten verbieden of mensen vervolgen.

      Uit je reactie blijkt dat je de vraag niet echt wil beantwoorden. Ik noteer dat je dus officieel een TROL bent waarvan akte.

      Geklets Sniper. Je zet me een onzinnige vraag voor, en als ik niet op je onzin in wil gaan, ben ik een trol. Bijzondere conclusie die kant noch wal raakt.

     2. Sniper666

      @ Guus de Moslim

      Beste Guus, islam, en alles wat daar mee samenhangt moet verboden worden in Nederland. Ze zijn er inderdaad, en ze moeten wat mij betreft de islam afzweren of weg uit Nederland.

      Jou reacties laten telkens zien dat je dol op die islam knakkers bent, je kan er geen genoeg van krijgen.

      Islam is geen religie, het is een haatcult doctrine waar op den duur onze samenleving aan ten onder zal gaan als we het toelaten hier.

      Guus de Moslim, je bent gewoon een TROL hier op DDS.

     3. Derwijlen

      De vraag of culturen en godsdiensten in Nederland kunnen bestaan is niet afhankelijk van de persoonlijke smaak van weinig snuggere figuren als Sniper en IJscoman maar van het oordeel van de rechter. Zolang aanhangers van godsdiensten (godsdiensten zijn geen rechtssubject) zich bewegen binnen de grenzen van recht en wet is er geen basis ze te verbieden, laat staan ze het land uit te zetten. Dat laatste is voor Nederlanders overigens geen juridische sanctiemogelijkheid.

      Sniper c.s. fantaseren over maatregelen die alleen in een fascistische dictatuur kunnen worden uitgevoerd. Dat is tenminste niet bijzonder slim.

     4. Sniper666

      Pff gelijk moet TROL DeKwijlert zich er ook tegenaan bemoeien.

      ISLAM = EVIL

      Zo is het wegkijkertjes, en niet anders.

     5. IJscoman

      DerKwijlen, de islam en de koran bewegen zich NIET binnen de grenzen van de wet. Daarbij is de koran een gewelddadig haatboek waarbij Mein Kampf in het niet valt. Dat geen rechter het durft te verbieden is weer een ander verhaal.

     6. Derwijlen

      De reactie van Sniper is kenmerkend voor trolgedrag: niet inhoudelijk reageren, wel op de persoon en dit ranzige pakketje afronden met een debiele kreet.

     7. Guus Geluk

      Sniper, de plannen die je hier bepleit (de deportatie van mensen met een andere religie), horen niet thuis in een rechtsstaat, maar vinden veelal plaats onder een dictatoriaal regime. Een islamverbod is praktisch onuitvoerbaar en werkt bovendien contraproductief.

      Ik ben noch een moslim, noch een trol. Eigenlijk placht jij iedereen die je weerspreekt, in een hokje te stoppen. Waarom doe je dat? IJscoman heeft daar overigens een handje van, evenals Ni28. Ik zal het maar wijten aan de bubbel waarin jullie leven.

      Als er iets uit mijn reacties duidelijk is geworden, is dat ik het rechtspopulisme verwerp. De voortdurende zwartmakerij, extreemrechtse pamfletten en het niet serieus nemen van onze democratisch gekozen instituties. Dat ik de manier waarop moslims, allochtone Nederlanders worden benaderd, verafschuw.

      We leven nu eenmaal in een samenleving waarin een ieder mag geloven wat hij/zij wil. Dat is een kernwaarde van onze Westerse samenleving. Ironisch genoeg schijnen veel mensen, en dan bedoel ik niet de moslims, geen flauw benul te hebben welke normen en waarden wij hier hebben neergezet.

     8. Sniper666

      @ Guus de Moslim

      De islam is juist dictatoriaal van aard met sharia et al als ze dominant worden. Jij kijkt liever weg en blijft ze zien als normale burgers. Dat mag natuurlijk maar is wel oliedom.

      Die islam haatcult doctrine past niet in een rechtsstaat Guus. IEr blijft dus niets anders over deze mensen voor de keuze zetten, afzweren die handel of deporteren. En daar is niets vreselijks aan. Puur zelfbehoud.

      Vervolgens knal je er nog het woord ‘rechtspopulisme’ achteraan en het beeld is weer compleet.

      Was jij het niet die schreef dat als je van het monster IS de kop afhakt etc? islam = IS !!!

      En daarom ben je een TROL.

     9. IJscoman

      Guus, je gaat erg prat op de normen en waarden ‘die wij hier hebben neergezet’. En daar ben ik het mee eens. Dat is precies ook de reden dat ik tegen de islam ben: deze verdorven ideologie wil die prachtige waarden en normen op termijn namelijk graag vervangen door andere normen en waarden, niet gebaseerd op vrijheid, gelijkheid en individuele ontplooiing maar op onderwerping, onderdrukking van andere geloofsgroepen, vrouwen en homo’s en het ideologisch zombificeren van individuen.

      Juist om die tolerante waarden te beschermen tegen de intoleranten, ben ik -zoals jij dat noemt- een rechtse populist. Wat natuurlijk niets anders is dan het zoveelste label op een volstrekt legitieme manier van denken. Ik vind ons land en onze normen te mooi en te waardevol om dit ten prooi te laten vallen aan een horde die niets heeft met onze gebruiken, tradities, waarden en normen en zelf streeft naar een parallelle samenleving waarin zij hun eigen waarden kunnen laten prevaleren boven onze grondwet.

      Iedereen die het (demografische) gevaar en het eisende karakter van de islam ontkent en niet wil zien, beschouw ik als een onvoorstelbare domoor en anders wel als een verrader die zonder enige strijd het hoofd buigt voor het Paard van Troje dat is binnen gehaald.

     10. Guus Geluk

      Sniper schreef:

      Was jij het niet die schreef dat als je van het monster IS de kop afhakt etc? islam = IS !!!

      Ik schreef onlangs dat het monster terrorisme is en dat de kop van het monster, namelijk IS, moet rollen. Ik had het niet over de islam op zichzelf.

      In Nederland bezitten we een scheiding van kerk en staat, er heerst een seculier gezag. Geen enkele godsdienst heeft het gezag over dit land in handen.

     11. Guus Geluk

      IJscoman schreef:

      Ik vind ons land en onze normen te mooi en te waardevol om dit ten prooi te laten vallen aan een horde die niets heeft met onze gebruiken, tradities, waarden en normen en zelf streeft naar een parallelle samenleving waarin zij hun eigen waarden kunnen laten prevaleren boven onze grondwet.

      In de eerste plaats zijn veel moslims goed geïntegreerd. Ik wil ze daarom met alle plezier beschouwen als volwaardige medeburgers. Daarnaast zijn zij gematigd, alsook bereid om de Nederlandse grondwet te accepteren als het gezag (hou in je achterhoofd dat in principe elke godsdienst of levensovertuiging zich boven de wet stelt).

      De islam krijgt slechts een kleine plek in deze samenleving toebedeeld. En ook moslims moeten zich aan onze wetten en regels houden. Anders krijgen zij dezelfde straf als die Nederlanders krijgen.

      Wat Marcouch betreft heb ik op geen enkele wijze gezien dat hij de islam aan onze samenleving wil opdringen.

 14. Kodi

  Waarom zouden we moeten willen dat burgemeestersposten, pensioenfondsen, de NPO en het ziekenhuiswezen dienen als een soort opvanghuis/asielzoekerscentrum voor door de kiezers maatschappelijk ongeschikt bevonden PvdA’ers? Hun eerdere bestuurlijk falen biedt garantie voor nog meer ellende in de toekomst. Op een nog verder blunderen en plunderen staat wij, werkend en belastingbetalend Nederland, absoluut niet te wachten.

 15. Kodi

  1. Marcouch ondersteunt voor 100% de Amsterdamse burgemeester Job Cohen die het geen probleem vindt dat sommige ‘straatcoaches’ in Amsterdam-West vanwege hun geloof vrouwen geen hand geven.
  2. Marcouch pleit ervoor dat moslimvrouwen bij de politie hoofddoeken mogen dragen.
  3. Marcouch: “We hebben in Nederland een paar
  dozijn Tariq Ramadan klonen nodig.”
  4. Marcouch: “We zien ook in Amsterdam bijvoorbeeld heel veel mensen klagen, meisjes met een hoofddoek die zeggen ik kom heel vaak mensen tegen die gewoon bang zijn voor moslims, die anti-islam zijn. Nou dat zijn de dingen, waar we dus ook op 4 mei vooral bij stil moeten staan en zeggen toen is het ook zo begonnen.”
  5. Marcouch: Ik ben een voorstander van koranonderwijs op openbare scholen.
  6. Tegen elsevier.nl zegt Marcouch dat Al Qaradawi een ‘gerespecteerde autoriteit’ is, die ‘inspirerende dingen heeft gezegd over moslims en de samenleving’. Hij vindt het belangrijk dat iemand als Al Qaradawi ook in Nederland wordt gehoord, zodat zijn standpunten ‘bediscussieerd kunnen worden’.
  (De radicale sjeik Al Qaradawi is betrokken bij de omstreden Moslim Broederschap.
  Hij verdedigde zelfmoordaanslagen en vaardigde fatwa’s uit waarin de doodstraf voor homoseksuelen werd goedgekeurd.)
  7. Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid van de PvdA, vindt dat de islamitische studenten aan de Hogeschool van Amsterdam recht hebben op een gebedsruimte. (2012)
  http://hoeiboei.blogspot.nl/2012/02/7-sterke-uitspraken-van-ahmed-marcouch.html

  Conclusie:
  [ ] geschikt
  [X] ongeschikt

 16. CheikhRedo

  Trol, trollen, ik wil dat woord echt niet meer horen jongens! Reageer gewoon op deze mensen. Of reageer niet! Maar anderen oproepen tot negeren? Ik volg soms deze discussies zonder zelf te reageren omdat hetgene wat ik wilde zeggen al gezegd is. Maar wanneer dat schelden of ruzie maken begint dan haak ik af. Vergeet niet dat er duizenden mensen zijn die dit ook volgen. Dus hou de eer van deze site hoog jongens!

 17. CheikhRedo

  Sorry Kodi, Wij werkend nederland? Niet iedereen werkt hier op deze site! Als ik zie dat sommige mensen hier de HELE dag door reageren dan denk ik niet dat iedereen werkt. Of je hebt veel tijd over op je werk of je bent slecht in je werk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.