VIDEO Jan Roos: ”Het overgrote deel van de politici is opportunistisch en heeft geen mening”

Jan Roos neemt in zijn nieuwe vlog politici onder de loep. Waar doen politici het eigenlijk voor en waarom stemmen ze altijd mee met de zittende macht in plaats van hun eigen visie centraal te stellen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ego-non-solus

  Titel is bijna juist: “geen mening” moet zijn “geen eigen mening”. Want die is voorgekookt in Berlijn, Brussel of het eigen partijbureau als het om belangrijke dingen als bijvoorbeeld de ophaalfrequentie van oud papier gaat.

 2. Floris

  Helemaal waar. En er is nog iets: De meeste politici zijn te bang om kritiek op de multicul te hebben, want dan worden ze weggezet als fascist.

  Ik weet absoluut zeker dat er heel wat VVDers zijn die er min of meer net zo over denken als de PVV maar zich uit pure angst gedeisd houden.

  De politiek correcte terreur heerst al sinds de dagen van Janmaat. Die is zo godsgruwelijk schofterig bejegend door de zittende politiek en de media dat tot op de dag van vandaag de dunne stront langs de zwakke beentjes van de dames en heren politici loopt.

  1. van Urk

   In ons dorp hadden we een columnist van beroep visserman en ouderling van een kerk die open schreef in de plaatselijke krant dat hij overweegt om op de PVV te gaan stemmen. Nou de reacties waren niet mals met wat hij kreeg. “Hoe kun je dit maken als ouderling” of “Dit is niet de goede weg”. Nou het resultaat is er van gekomen als men klakkeloos de linkse elite volgt en niet op de PVV is gaan stemmen. Nu hebben de christelijke PVV haters met een partij als D66 te maken!

   1. Floris

    Als dat verdomde policorisme zelfs in Urk aan is geslagen weten we allemaal hoe laat het is: 1 minuut voor twaalf.

    1. van Urk

     Floris@ Dit was trouwens eigenlijk de Urker uitslag van de verkiezingen geworden: SGP 56,1%, CDA 14,2%, CU 11,6%, PVV 11%, VVD 1,8%, FvD 1,7%, SP 0,7%

  2. Rem

   In de tijd van Janmaat als de beste man ging spreken liep het hele parlement de zaal uit.. o zo democratisch.. En wat de VVD betreft, die heeft zij eigen ramen ingegooid..Want toen Janmaat vertrokken was (weg getreiterd) kwam F Bolkenzwijn. Bij de DDS laatst geprezen als held die ging het allemaal anders doen. Hij zou de immigratie problemen aanpakken. Hij vluchtte als aangeschoten wild naar Brussel met weet ik veel hoeveel voorkeurstemmen.. Dat noem ik een held op sokken.!!! Daar is hij nog gekker geworden dan super socialist gekke Fransje T. Als de VVD in die periode gezond rechts was gaan handelen met Wilders nog in de partij had de PVV in het geheel niet bestaan en FvD denk ik ook niet…. En had VVD op dit moment op 50/60 zetels gestaan.

 3. Guus Geluk

  Het voorbeeld dat Roos aanhaalt, betreft een stemming in de periode van Rutte I (2010 – 2012). Op dat moment fungeerde de Staatkundig Gereformeerde Partij als “stille gedoger”, teneinde Rutte I overeind te houden. Daarbij moet worden opgemerkt dat de SGP een eisenlijstje op tafel legde – zoals de weigerambtenaar en het staken van bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Pechtold noemde het: “zwartekousenliberalisme”.

  Dat is ook het hele punt: je moet meestemmen om het kabinet staande te houden. Toen de twee PvdA-senatoren in de opmaat van de Kerstcrisis tegen de nieuwe Zorgwijziging van Schippers stemde, luidde dat direct een kabinetscrisis in.

  Coalitievorming.

 4. Roughwood

  Maak er maar naïef opportunistisch van. Lekker meehuilen met Brussel…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.