Oh nee! 67 procent Nederlanders wil een sterke leider die orde op zaken stelt

“Fascisme!” roept politiekcorrect links. 

Uit onderzoek blijkt dat Nederland best vatbaar is voor populistische leiders. Weliswaar niet zo sterk als in Frankrijk en Groot-Brittannië, waar ze onderhand ongeveer om een populistische leider schreeuwen, maar wel significant meer dan in, zeg, Duitsland.

41 procent van de Nederlanders denkt negatief over de media. 50 procent is juist positief. Ik heb geen idee wat er mis is met die 50 procent, maar misschien dat ze een keer gebruik moeten maken van hun internetverbinding zodat ze ook nieuws kunnen lezen van alternatieve websites, zodat ze gaan inzien dat de mainstream media er écht een enorme puinhoop van maken.

Afijn, in Duitsland zijn die cijfers veel positiever voor de media. Daar is slechts 30 procent van de mensen negatief over de media. 67 procent is uitgesproken positief. Maar kijk dan eens naar het Verenigd Koninkrijk: 59 procent is negatief, 35 procent is positief. En in Frankrijk doen ze daar nog een schepje bovenop: 60 procent negatief tegenover 35 procent positief.

En kijk eens naar de verschillende denkbeelden over immigratie en vluchtelingen. Hieruit blijkt dat Nederlanders het wel gehad hebben met het opengrenzenbeleid van de overheid, maar dat ze we nog niet zo pislink zijn als ze Britse en Franse vrienden:

Screen Shot 2017-07-24 at 15.58.05

Ook over de politieke partijen zijn Nederlanders duidelijk: we denken over het algemeen negatief over het establishment… terwijl we tegelijkertijd het democratische systeem nog wel steeds steunen, hoewel minder dan onze oosterburen.

Screen Shot 2017-07-24 at 15.59.33

Kortom, het ‘populisme’ waar links zich zo zorgen om maakt heeft wel degelijk appeal, maar we zijn minder ‘populistisch’ dan in de meeste andere west-Europese landen, met uitzondering van Duitsland.

LinksMensch Eddy Terstall grijpt de gelegenheid vervolgens aan om er maar snel een Godwinnetje in te gooien met betrek tot de vraag of Nederland behoefte heeft aan “een sterke leider”:

Lekker makkelijk scoren natuurlijk, maar helaas slaat dat helemaal nergens op. Eerder zagen we al dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders positief is over de democratie. Als je dat combineert met de vraag over een “sterke leider” kun je dus alleen maar concluderen dat ze een sterke, op democratische wijze gekozen leider willen die knopen doorhakt. Eddy denkt blijkbaar dat dit een redux is van WO II, maar dat is je reinste flauwekul. Nederlanders willen dat de Mark Rutte van tijdens de verkiezingscampagne ook ‘premier Mark Rutte’ is. Tijdens de campagne was hij glashelder. Wat Nederlanders willen is dat hij net zo helder is, en net zo doorpakt, op het moment dat hij het voor het zeggen heeft. Dat betekent niet dat kiezers willen dat hij zich als een dictator gedraagt, maar dat hij gewoon zijn verkiezingsbeloftes inlost in plaats van de boel ‘met pappen en nathouden’ bij elkaar proberen te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. HaZ

  Ik wil ook een sterke Nederlandse leider die orde op zaken stelt. Het is maar wat je als uitgangspunt neemt mbt “zaken”. Die sterke leider gaan we in ieder geval de komende 4 jaren in het huidige politieke segment niet krijgen. Het zal wel een lijder worden !

 2. corfo

  Nederland “snakt” naar een échte, sterke leider. Iemand die bijv. doet als Orban in Hongarije, n.l. : er zijn voor ZIJN bevolking en je land niet laten bezetten door horden z.g. “vluchtelingen” uit moslimlanden én niet-oorlogsgebieden.
  Me dunkt, dat een eventuele sterke NL-leider zijn/haar handen vol zal hebben met het verwisselen van een armetierig landje naar een écht rijk landje zoals het vóór de EU was.

 3. Ecoshaarlem

  Ben een voorstander van een democratisch gekozen leider, die nakomt wat hij in de verkiezingen naar voren bent.
  Als deze nieuwe regering er gaat komen ( ben er nog niet van overtuigd ) krijgen wij een leugenaar als leider en het schoothondje van Frau Merkel en nog meer gelukzoekers!
  Als deze regering er komt blijft het zeker geen vier jaar zitten, te veel echo gehalte!

 4. van Urk

  Onze leider is een zeer groot man: Hij kan urenlang lachen zonder een slok te drinken.

 5. Scaldis

  Vele linksdenkenden hebben zich waarschijnlijk nooit echt verdiept in de diepere betekenis van ‘populisme’. Hadden zij dat wel gedaan, dan zouden ze tot de conclusie gekomen zijn dat het te pas en te onpas roepen van populisme een blijk is van ‘onbestendigheid’. En dat is zorgwekkend!

 6. Ngatimoto

  Ik ben er nu te oud voor maar het beste zou zijn om een politieke club op te richten met als hoofddoel het stichten van een dictatuur. Dan weet je als potentieel kiezer waar je aan toe bent. Ben je niet vóór mij dan ben je tégen mij. Over politieke doelstellingen laat ik mij nu niet uit. De moeilijkheid is dat om dit land weer een leuk land te maken zeer drastische maatregelen nodig zijn. Om te beginnen gaat bij mij de vrijheid van godsdienst, iedere godsdienst, uit de Grondwet. Iedere kerk, iedere moskee enz. wordt afgebroken. Onderwijs wordt geschoeid op waarheid en niet op sprookjes. Ik kan dit makkelijk doen als ik eenmaal dictator ben. Ben je het er niet mee eens? Dan pleur je toch op?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.