Internetheld infiltreert bij jihadisten: ‘Complete lespakketten gezien met islamteksten om aanslag goed te praten’

Hoe jihadisten met elkaar communiceren over te plegen aanslagen? Via allerlei ondergrondse communicatieplatforms op internet. Eén Nederlander heeft zich nu tussen die conversaties weten te worstelen, en openbaart wat hij allemaal voor vuil aantreft.

Het internet is een nuttige uitvinding. Als afzetmarkt voor bedrijven, of als vermaak voor mensen die ontspanning zoeken. Maar helaas is het meer dan dat: het is ook een schuilplaats voor ISIS-sympathisanten, jihadisten, aanslagplegers en ander extremistisch islamitisch gespuis. Ze houden zich op in app-groepen die je alleen kan bezoeken als je een uitnodigingslinkje krijgt, die onheilspellende namen als “Lone Mujahied” hebben. Men jut elkaar op om aanslagen te plegen, en deelt zelfs plattegronden van openbare plekken waar het beste bommen gelegd kunnen worden of mensen neergeschoten.

Voor onze gewone westerlingen doorgaans een wereld die we niet kunnen bezoeken. Wij merken er niet veel van, tenzij een aanslag daadwerkelijk slaagt. Maar één Nederland heeft nu weten door te dringen in die onzuivere jihadistische wereld op internet: hij noemt zichzelf Mark of Azazel, en aan De Telegraaf vertelt hij wat hij allemaal tegenkomt:

“Mark laat zien waar de dreiging vandaan kwam. De afgeschermde Telegramnieuwsgroep Lone Mujahied plaatste Utrecht in het rijtje Brussel, Parijs, Stockholm, Berlijn, Florida en Nice. De melding was voorzien van een plattegrond van het stadion, een foto vanuit een van de gangen, een korte aanbeveling om de aanslag in Manchester na te doen en een verwijzing om ’Afghanistan niet te vergeten’. Andere doelwitten volgens Lone Mujahied: het vuurwerkfestival in Scheveningen en het Prinsengrachtconcert.

De meest schokkende zaken zijn hier te vinden. Op het Nederlandse kanaal Knieuws (Kalifaat) verscheen een filmpje van een man met bivakmuts die rustig uitlegt wat een terrorist met een gewoon keukenmes kan aanrichten. Hij doceert waar belangrijke slagaders lopen en geeft dan een demonstratie op een vastgebonden gevangene, die leegbloedt en sterft terwijl de moordenaar zijn les rustig vervolgt.

Er is meer. Recepten voor springstoffen, gruwelijke executiefoto’s, oproepen tot martelaarschap, computeranimaties van de aanslagen in het Parijse Bataclan-theater en op de boulevard van Nice. Mark: „Ik heb complete lespakketten gezien met teksten uit de islamitische traditie waarmee je een aanslag kunt goedpraten. En zelfs een handleiding gemaakt door een Amerikaanse kernfysicus voor het maken van een atoombom.”

Uiterst schokkende zaken dus, waarover Mark alleen nog maar grimmig kan opmerken:  “De jihad slaapt niet.”

Het is ontzettend fijn dat deze held niet de enige is die kan meelezen over de schouder van deze moordlustige islamisten. Het zou fijn zijn als de AIVD of andere inlichtingendiensten óók zo hun toegang tot deze ijzingwekkende gesprekken hebben, en kunnen anticiperen op mogelijke varen. Of ze dat doen, houdt de AIVD overigens geheim: ze willen hun ‘informatiepositie’ niet opgeven, vertelt een woordvoerder.

Laten we hopen dat dat betekent dat ze er bovenop zitten, en Mark niet in z’n eentje laten rondstruinen. Anders zou ons land wel eens snel te maken kunnen krijgen met een zeer vervelende en bloederige aanslag, zeker nu het offline kalifaat in recordtempo in elkaar stort.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. swetsnek

  Ja heb ook een gedeelte gelezen er stond ook iets over ene Dopper elimineren .
  hahahahahaha kom er maar in k.nker lul .

 2. swetsnek

  Je moet gewoon even TOR downloaden dan gaat er een nieuwe wereld voor je open .
  Op dark web staat zat

 3. Arubano

  Is Mark Rutte toch wel met meer dingen bezig dan wij denken……

 4. Floris

  Maar het heeft niets met de islam te maken, mensen.

  Dit zijn lieve jongens die geen stageplaats kregen. Het is allemaal ONZE schuld.

 5. George van de linden

  Ik gok dat de AIVD van geen toeten of blazen afweet.

 6. Ruud562

  Die AIVD, die houdt zich alléén bezig met mensen die het wagen een theelichtjehouder te gooien naar een gouden koets. Want d i e mensen zijn gevaarlijk, niet de labielen die de islamideologie aanhangen, nee hoor! Die niet, daarom worden die hier met open armen ontvangen en krijgen ze, indien teruggekeerd uit IS-gebied alle steun!

  Ach, net zoals alle andere overheidstoezichthouders en inspectiediensten, zijn wassen neuzen! Kijk naar de NVWA, al ruim een jaar zijn er vergiftigde eieren in omloop en na een jaar én bij toeval, bij toeval wordt de NVWA geinformeerd! Zo gaat het ook bij AIVD!
  Dus geen vertrouwen in die inlichtingendienst! Temeer onze fijne wetgevers
  privacybescherming hebben bedacht waardoor zo’n dienst feitelijk met de handen op de rug staat!

 7. Steve Van der Vekens

  Ze zullen tot volgende conclusie komen: De Westerse manier van opvoeden heeft zo zijn regels en eigenaardigheden, wel, opvoeding volgens de ware Islam verloopt bij ons zo, wie ben jij om te zeggen wat de beste manier van opvoeden is?
  Volgens die leeghoofden moet er een ‘antagonist’ voor de (w)redige samenleving zijn.
  De Yang van de Ying, de schaduwzijde van de medaille…

  Maar verder dan dat wordt er niet nagedacht, heeft wat jij doet uiteindelijk zin voor jezelf als mens of word je er beter van?
  Als je de hersens bezit om jezelf deze vraag te stellen, wat zit je dan als een debiel een stuk gras te aanbidden?
  Goed speurwerk, rook ze eerst uit, daarna roei je ze uit.

 8. SlimK1nd

  Snel! Bel de Anti Radicalisering Ambtenaar, Saadia T! https://twitter.com/SlimK1nd/status/893730155763576832

 9. Parestado4

  Vroeger had je een kinderliedje:Zakdoekje leggen niemand zeggen.Zullen we dat zakdoekje maar verwisselen voor een bom of zo?

  1. Steve Van der Vekens

   Om onze verdraagzaamheid te tonen, zal het zakdoekje binnenkort vervangen worden door een hoofddoekje.

 10. Parestado4

  Er is geen gebed meer voor de overheid en dan krijg je dit soort dingen!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.