Emile Roemer: oud-SP’er Sharon Gesthuizen wil met haar boek de SP kapotmaken

De woorden die je wist die zouden komen, zijn hier. Sharon Gesthuizen heeft na haar politieke carriere bij de SP een boek geschreven, genaamd Schoonheid, macht, liefde, over haar eigen ervaringen binnen de partij. Die is niet positief ontvangen bij haar oude partij, want ze zegt dat er een autoritaire cultuur heerst bij de socialistische partij.

Zoals zo veel van haar ex-collega’s van de partij, heeft zij aangegeven dat er een schrikbewind binnen de partij wordt gevoerd en dat Jan Marijnissen, de oud-partijleider van de SP. Naja, de oud-partijleider, dus gewoon nog steeds de dictatoriale huidige partijleider van de SP, als we Sharon moeten geloven.

De informele partijleider, Emile Roemer, heeft aangegeven in een interview dat hij denkt dat Sharon vooral de partij wil schaden en een aantal van haar prominente leden, zoals Marijnissen en Agnes Kant. Tja, dat antwoord hadden we natuurlijk al verwacht. Het is natuurlijk niet zo dat we van de SP gewend zijn dat ze eerlijk gaan toegeven dat de partij vanuit een strike hiërarchie geleid wordt.

Gelukkig is Sharon Gesthuizen niet de enige oud-SP’er die dit soort dingen zegt, dus er zal zeker ergens een kern van waarheid in zitten. Er zal nog lang geen echte verandering komen binnen de SP zolang Marijnissen nog rondloopt en de dochter van Marijnissen ook steeds hoger in de partij terecht komt. Het is moeilijk om macht los te laten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DolleDries

  Dat maakt die rooie rakkers niets uit ,die houden wel van een SM bewind met stampende laarzen en wat onderdrukking
  Maar even buiten dat ,aan die Sharon Gesthuizen zit wel steekje los ,het lijkt op een vrouw die jaren mee vrat , zat te wachten op een wip van het opperhoofd ,deze niet kreeg en nu rancuneus wraak neemt.

 2. Ni28

  Een persoon is in ieder geval hopelijk van socialisme genezen.

  1. hans-e-pans

   Persoonlijk denk ik dat niet, volgens mij wilde zij alleen de frustraties van zich afschrijven.

 3. Guus Geluk

  Gesthuizen heeft allicht gelijk gehad met haar onthullingen wat de SP betreft. Nu moeten de socialisten nodig aan schadebeperking doen. Stap 1: Gesthuizen ten overstaan van de pers portretteren als iemand die de partij kapot wil maken.

  Het masker van de socialisten is afgevallen.

  1. Buiswater

   De maskertjes van onze linkse medemensen beginnen steeds meer af te vallen.
   Vandaar de schamele 9 stoeltjes van de PVDA de rest volgt gestaag.
   Overigens snap ik de ophef niet over het boek. Het is al decennia bekend dat binnen de SP een schrikbewind wordt gevoerd. Kijk alleen maar naar het inleveren van de salarissen richting de partijpot.

   1. Guus Geluk

    De PvdA is een democratisch georganiseerde partij, je kunt met hen van mening, maar parlementair gezien is alles in orde,

    De SP is daarentegen niet in orde. Gesthuizen heeft een beerpunt geopend van jewelste. Het is niet fair dat ze door Roemer zo verbaal wordt afgemaakt.

    1. Punt50

     @ heer Geluk

     Daar komt de PvdAap uit de mouw. Toevallig zeg, doperwt is ook al zo dol op die minkukelclup. Zéér bekwame bestuurders hoor bij dat zooitje linkse graaiers. Timmerfrans z’n plofkop zwelt steeds meer.

     1. Guus Geluk

      Dat klopt, de PvdA is een klassieke bestuurderspartij, Punt50. En Timmermans ging, evenals Bolkestein, naar Brussel.

 4. Ngatimoto

  Sharon wist dit allemaal al. Om dan toch jaren bij zo’n partij te blijven? Wat als ze nu de verkiezing van partijvoorzitter had gewonnen? Zou ze dan Jan Marijnissen de laan hebben uitgestuurd? Waarom zou de dochter van Jan door Jan Meyer in bescherming worden genomen? Wel, Jan Meyer is OOK door Jan Marijnissen op het paard gehesen.
  Noord-koreaanse toestanden bij de SP. In ieder geval bedankt voor het boek Sharon, heb je toch nog wat goeds gedaan in je leven. Nu nog even welgemeend excuus aan de PVV en Geert Wilders want die viel je altijd aan, tegen beter weten in.

 5. Rex Gildo

  Roemer is als stroman van Marijnissen neergezet om partijleider te spelen.
  Meyer werd de nieuwe voorzitter van de SP en niet Gesthuijzen.
  Let goed op; dan zie je de draadjes lopen waar kameraad Jan nog steeds aan trekt.
  Zijn dochter wordt inmiddels naar voren geschoven om de dynastie voort te zetten.
  Het is inderdaad net Noord-Korea bij de Socialistische Partij.

 6. marco1

  Jaja boeken maken meer kapot dan je lief is.

 7. Ecoshaarlem

  Die mevrouw heeft alleen haar ervaring met de SP weergegeven.
  En vele weten dat de SP communistisch trekjes heeft, en niemand kan dat ontkennen, kijk maar naar de statuten van de oprichting.
  Ik vind de heer Roemer een hele aardige en correcte persoon, maar geen charismatische leider, en met zoveel slangen ( de grootste is die leugenaar Rutten) in de tweede kamer proberen zij regelmatig Roemer pootje te lichten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.