Tsjechië: “Wij erkennen Jeruzalem als hoofdstad van Israël”

Het is het eerste EU-land dat Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël.

Zo, de aankondiging van Donald Trump dat Amerika vanaf nu Jeruzalem als officiële hoofdstad van Israël beschouwt en de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar die stad zal verhuizen heeft nu al effect. Tsjechië heeft namelijk laten weten dat het Jeruzalem ook erkent.

Op de website van het Tsjechische ministerie van Buitenlandse Zaken staat:

“De Tsjechische Republiek erkent Jeruzalem, nu op dit moment nog voordat er een vredesakkoord is gesloten tussen Israël en Palestina, als de hoofdstad van Israël volgens de grenzen uit 1967.”

Daar voegt het ministerie aan toe dat het Jeruzalem ziet als hoofdstad van zowel Israël als een toekomstige Palestijnse staat. Met andere woorden, West-Jeruzalem als hoofdstad van Israël en Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina.

Door deze erkenning breekt Tsjechië met de rest van het EU-blok dat al jaren stelt dat Jeruzalem pas erkend kan worden als hoofdstad op het moment dat er een vredesovereenkomst is tussen Israël en de Palestijnen. Tot die tijd willen andere EU-lidstaten zich hier niet aan branden.

Anders dan Amerika zal Tsjechië zijn ambassade voorlopig niet verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Dat gebeurt pas als de onderhandelingen (tussen de Palestijnen en Israël) positieve resultaten opleveren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Bloem

  Wat mij betreft de ongedeelde hoofdstad van Israël.
  Palestijnen hebben zich de afgelopen decennia gediskwalificeerd als leiders van een staat.

  1. van Urk

   Inderdaad Bloem. Het begon al toen zij in 1948 met hun Arabische broeders uit het buitenland de grenzen van Israel gingen overschreden.

   1. Mart

    TOEN al parasieten.

    1. hans-e-pans

     Gisteravond domoor Lodewijk Asscher op de tv gezien die zijn mening al klaar had over de stap van Trump. Hij noemde het niet verstandig om Jerusalem als hoofdstad van Israel te benoemen, zolang er nog geen vrede was tussen de Israelish en de Palenstijnen en de moslims in het Midden-Oosten.

     Hoe dom kun je zijn als Asscher om dat zo te zeggen, want iedereen weet dat die vrede er nooit zal komen. Zeker gezien het standpunt dat de Palestijnen, en de moslims in het Midden-Oosten, innemen tenopzichte van Israel.

 2. Ritter

  Een juist besluit.

  ———-

  Amerika herstelt de rede en een respect voor de feiten versus het verraad van Europa

  “Jarenlang heeft de wereld het ‘status-quo’ tussen Israëliërs en Palestijnen geschonden. Maar nu Amerika de reden en feiten herstelt zoals het dat al sinds 1995 had moeten doen, door Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, spreken alle kranten over een “provocatie” zonder weerga.

  Er is nooit een moment zoals dit geweest, wanneer het Midden-Oosten is verwoest en het Westen zijn onwrikbare solidariteit met Israël zou moeten tonen.

  In plaats daarvan zijn de altijd glimlachende Macron, de VN, de mainstream media in eensgezindheid, de Hamas-terroristen, de kleptocraat Abbas, het Vaticaan, de Saoedische satraap, de kalief Erdogan, de Jordaanse koning en de Europese bureaucraten het er allemaal over eens dat de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël een ‘provocatie’ is. Omdat Israël een dodelijke bedreiging vormt voor islamitische regimes.”

  https://brabosh.com/2017/12/07/pqpct-fqn/

 3. PMG

  Het zal mij nu echt een rotzorg zijn wat de hoofdstad van Israel is. Lijkt mij dat er hier thuis dringerder zaken zijn om je mee bezig te houden.

  1. h_keur

   Tja, kop in ’t zand voor de ontwikkelingen in de wereld steken natuurlijk best gemakkelijk. Maar niet verbaasd kijken, dat de wereld in brand staat, als de kop weer boven de grond komt.

 4. Babaji538

  Erkenning vanuit kuddegedrag noem
  ik minstens dubbelverraad.
  Petra Hermans

 5. Ruth

  Mooi wie volgt, ik hoop dat het er veel zijn.

 6. Klukkluk

  Nice. En Parijs is de hoofdstad van France.

 7. Ni28

  Natuurlijk, Jeruzalem is gewoon de hoofdstad en de nieuwe premier staat er achter. En niet alleen hij. Wachten tot het vredesproces afgerond is? Wanneer is dat? Op deze wijze zoals de EU mee omgaat nooit. De Palestijnen willen alles en vooral de Joden wegjagen. Voor die tijd zal er geen vrede zijn. Zij kunnen niet delen namelijk. Dus dan op deze wijze. Jammer dat de EU weer de verkeerde oplossing zoekt. Onze politici houden meer van moslims dan Joden. En de moslims houden niet van ons. Wie is hier verkeerd bezig?

 8. corfo

  Zou de Tsjechische president Zeman wel weten dat Korsakov Juncker + de rest van zijn discipelen + Pechtold + Buma + Zijlstra, na zijn erkenning nu héél erg boos op hem zijn ?
  Geweldig dat zo’n man, Zeman, z’n eigen weg gaat en zich niet laat beïnvloeden door dwergen en strontvliegen. Chapeau !!
  Hopelijk volgen er nog veel meer.

 9. Meester Kong

  West-Jeruzalem als hoofdstad van Israël en Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina, mooi toch.
  Maar ja de godTvrezende medemens is daar op tegen want in het sprookjesboek staat…
  Gewoon gestoord, nee, totaal gestoorde religieuzen zijn het en ze beginnen zich ook al te roeren binnen de DDS panelen.
  Extreemrechtse racisten en geloofsfanaten , wat een zootje

  1. Nasrani

   Tssssss, neem een pilletje. Komt wel goed hoor.

  2. Ritter

   Meester Kong

   Jeruzalem is een Joodse stad en centrum van het Joodse leven. En het is de hoofdstad van Israel.

   Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
   ———-
   The Truth About Jerusalem
   https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

   1. cmsuijkerbuijk

    @Ritter
    Wat maak je me nou? Dat zijn feiten hoor!. En feiten zijn lastig, feiten moet je niet willen als linksmens. Want dan klopt je wereldbeeld opeens niet meer en sodemieter je omlaag van die morele hoogvlakte!
    Feiten moet je dus gewoon negeren!

  3. van Urk

   Meester Kong weet precies te vertellen hoe de stad Jeruzalem ontstaan is en wie deze stad gebouwd heeft. Toch?

   1. Zout

    Dat hoeft Kong niet te vertellen van Urk, dat is al beschreven en bekend in één van de best bewaarde en historisch betrouwbaarste geschriften ter wereld.

   2. Zout

    Bovendien heeft King error code 134 al toegegeven dat hij niet op inhoud reageert.

 10. DolleDries

  Top.

 11. fusilier

  Nou de zogenaamde hoogste E U. rechter gaan ze inschakelen om nog even 160000 VERPLICHTE vluchtelingen op te nemen in die voormalige OOST blok landen.Lang leve de democratie. STELLETJE dictators

  1. corfo

   @fusilier.
   De hele EU is één grote klèrebende. Dat hebben de “deskundigen” in Brussel (of is ’t nu al weer Straatsburg ?) er van gemaakt. Als landen niet doen wat de EU-DICTATORS eisen, dan zou de EU die landen “oneervol” uit de EU moeten smijten ! Als men dat zou doen dan zou het “publiek” natuurlijk door hebben dat de EU een DICTATUUR is. De “leiders” hopen dat niemand hen doorheeft ! Maar de weigerlanden hebben natuurlijk groot gelijk, zij willen géén parasieten in hun landen omdat zij zien hoe dat gajes in andere EU-landen (die te slap waren om “nee” te zeggen) tekeer gaat.
   Nederland = NEXIT z.s.m.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.