Verrassend: islamitische wereld ontploft na aankondiging erkenning Jeruzalem door Trump

Wie had dat nou toch gedacht?

Het is ronduit prachtig nieuws: na decennia aan loze woorden en decreten waarmee de beslissing steeds maar uitgesteld kon worden, lijkt het erop dat Donald Trump toch echt de beslissing gaat nemen vandaag. Jeruzalem, de ondeelbare hoofdstad van Israël, gaat eindelijk door Israëls belangrijkste bondgenoot als zodanig erkend worden. Mijn inziens had dat al tientallen jaren terug moeten gebeuren: zelfs in het zeer onwaarschijnlijke geval dat puur hypothetische onderhandelingen – die er toch niet komen door de onwil van de ‘Palestijnen’ – zouden leiden tot een opdeling van Jeruzalem in west en oost, zou (West-)Jeruzalem dan altijd nog de hoofdstad van de joodse staat zijn. Dit hoeft zulke gesprekken dan ook allesbehalve in de weg te zitten.

Maar ach, zelfs als je toch tegen deze erkenning en verhuispartij bent, valt één ding niet te ontkennen: de reactie erop vanuit de islamitische wereld is buiten proporties. Behalve dat men vrolijk de straat op gaat om woest te zijn op alles wat los en vast zit, hebben verschillende regeringen al laten weten wat ze van Trumps besluit vinden.

En dat is een heleboel. Syrië bijvoorbeeld – echt hét grote voorbeeld voor deze wereld natuurlijk – liet weten het er niet meer eens te zijn. De ayatollah van Iran, Khamenei – ook al zo’n fijne vent – noemt het een “voorbeeld van imcompotentie en het falen van de Verenigde Staten”. En de Palestijnen zelf? Die noemen het een feitelijke “oorlogsverklaring” en een “doodskus voor het vredesproces”. Dat je iets wat al morsdood is – met dank aan de Palestijnen zelf – niet kunt doden, doen hen verder niet zo veel, zo lijkt het.

Interessanter is echter de reactie van Turkije: zijn zeggen te vrezen voor “een nieuw religieus conflict”. Bedoeld of onbedoeld bewijzen ze maar weer eens dat deze hele vete om meer dan een miniskuul stukje land gaat. Ging het de Arabieren écht alleen om het mogen terugverhuizen of zelfs in handen krijgen van grondgebied, dan was men al lang en breed tot een compromis gekomen. De harde waarheid is echter dat de haat voor joden door de jaren heen alleen maar groter is geworden: dat religieuze conflict bestaat al sinds Israëls buren haar weigerden te erkennen na de oprichting in 1948. Israël heeft sinds die tijd al meerdere vredesvoorstellen aangenomen, terwijl de Palestijnen elke poging tot compromis – letterlijk en figuurlijk – af hebben geschoten.

Zij hebben geen behoefte aan vrede. Dat zou immers een status quo opleveren waarin ze de joodse staat en haar inwoners niet meer als de duivel zouden kunnen afschilderen. Nee, zij voelen zich prima in hun slachtofferrol. Die ze dan ook met plezier zullen blijven vervullen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

154 reacties

 1. trampoline

  Ik ben trots op de beslissing van Trump! Het interesseert me geen ene moer wat Moslims daar van vinden; dit is een zaak van Israël en de USA.

  Eindelijk een regeringsleider die zijn oren niet laat hangen naar een stel Moslims, die voor iedereen willen bepalen wat ze moeten vinden. Daar kan onze Europese slappe hap een voorbeeld aan nemen.

  1. penis aqua di rosa

   Thumb up.

 2. DolleDries

  Trump is een kei.

 3. Ritter

  Er zal pas vrede zijn als de islamitische wereld bereid is Israël te erkennen en te accepteren. Tot nu toe is het uiteindelijk doel van de islamitisch wereld de vernietiging van de staat Israël.

  Trump komt een verkiezingsbelofte na; ook andere presidenten hadden dit beloofd maar eenmaal gekozen hebben ze afgezien van de erkenning van Jeruzalem.
  ————
  “Om 20.00 uur, zal de VS na 70 jaar haar beleid veranderen,” zei hij, erop wijzend dat 12 voormalige Amerikaanse presidenten niet de moed hadden om dit te doen en weigerden Jeruzalem te erkennen. “Wat Trump nu doet is enorm. De verhuis van de ambassade zal komen en hij kan die morgen al verplaatsen, alleen door simpelweg de naamplaat te wisselen met die van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem.”

  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpm/

  1. trampoline

   Je hebt volstrekt gelijk.
   Er hoeft helemaal geen oorlog te zijn als de Palestijnen het bestaan van Israël erkennen en ophouden met het plegen van aanslagen. Maar als de Palestijnen dat doen verliezen ze hun gezicht bij de andere Moslims in het MO.

   1. Blue monday

    Ik ben het geheel met u eens, maar de liefde moet wel van 2 kanten komen.

    Als Israël ook compassie toont voor Palestijnen op haar grondgebied,
    Vooral de bezette delen, is vrede zonder bloedvergieten mogelijk.

    Dit drukt een groep alleen verder in het nauw….gaan ze rare dingen doen.

    1. trampoline

     Als de Palestijnen ophouden met aanslagen en de staat Israël erkennen, dan heeft Israël na enige tijd geen enkele reden meer om terug te slaan en de Palestijnse gebieden bezet te houden.

     1. Blue monday

      Het is het verhaal van de kip en het ei….

      Laat ik voorals nog kiezen voor Israël, aangezien ik geweld afwijs.

      Aan de rechten van de Palestijnen op het grondgebied en de bezette gebieden moet echter wel gewerkt moeten worden.

      De onmacht en voortvloeiende haat zal zo nooit stoppen.

      De islam is m.i. Dan ook een excuustruus voor foute moslims om de palestijenen te verleiden tot geweld.

     2. Dubbele Komma

      En nee,Het is niet het verhaal van de kip en het ei domme dhimmie dopper. Elke moslim krijgt uit de koran de opdracht mee om joden te vermoorden. Ohja ook ongelovigen zoals jij en ik.. ….

      WHAHAHA

    2. Dubbele Komma

     Het maakt niet uit of je ze in een hoek drukt zoals hun al 1400 jaar met ongelovigen doen,Ze doen al 1400 jaar hele rare dingen dhimmie dopper!

    3. Bloem

     Beste Blue Monday, zolang als ik op deze aarde rondloop heeft Israël concessies gedaan richting de Palestijnen in ruil voor beloofde vrede. Iedere keer weer laten de Palestijnen zien dat ze helemaal geen vrede willen doch vernietiging van de staat Israël en uitroeiing van alle joden wereldwijd. De liefde zal nooit van 2 kanten komen, niet zolang iedere nieuwe generatie Palestijntjes geïndoctrineerd wordt en vol met haat jegens joden opgroeit.

     1. Floris

      Blue Monday begrijpt geen bal van de islam. Ik adviseer hem art 11 HvH eens door te nemen.

     2. Dubbele Komma

      Ja precies Bloem.

      Zelfs toen staat voor 96 procent zn zin kreeg,moest de moslim toch door blijven moorden.

      Staat was trouwens een Egyptenaar,Want Palestijnen bestaan niet,en hebben nooit bestaan als land.

      Leuk detail is ook dat het hele midden oosten helemaal niks van de pallies moet hebben verder. Iedereen flikkert zn grenzen dicht voor die gekken. Zelfs egypte waar arafat vandaan kwam met zn 5 miljard euro op de bank. Die vuile viezerik.

     3. Dubbele Komma

      Arafat bedoel ik. Kuttelefoon

    4. van Urk

     Blue monday@ Israel heeft zeker compassie voor de Palestijnen. Het biedt de Palestijnen werk en medische zorg zelfs als het om een gewonde terrorist of een kleindochter van een hoogstaand Hamas terreurleider gaat . De Joodse traditie is nu eenmaal die van het geweten en leven wat bij de Palestijnen zelf heel ver te zoeken valt.

     1. Dubbele Komma

      Juist. Van urk.

      Horen we nooit iets over van de linksmens

   2. Anton Adriaan

    En nu weer terug naar de echte wereld!
    Trump maakt het erger.
    Palestijnen(en andere moslimlanden) nog meer strijdbaarder.
    En wij in het westen meer aanslagen. En Netanyahu lacht zich de dreidels uit zijn broek.
    Nog een keer: de pot op met Israël en het hele middenoosten!

    1. Dubbele Komma

     Dan word het toch eens tijd om korte metten met de baardmansjes te maken.

     Het komt er toch wel van en de eerste klap is een daalders waard.

     Gewoon eens lekker stoppen met dat hysterische moordvolk tegemoet te komen. Die willen helemaal geen vrede. Die willen bloed.

    2. Rechtsaf

     “Trump maakt het erger.”

     Nog erger? Dat kan volgens mij niet. En toegeven aan de Mohammedanen zou alleen maar betekenen dat Israël opgedoekt gaat worden, en dat gaat natuurlijk niet en nooit gebeuren error code.

  2. Dubbele Komma

   Heerlijk Ritter.

   Trump gaat herkozen worden.
   Misschien wel een van de beste presidenten na Kennedy.

   1. penis aqua di rosa

    In ieder geval een president die doet wat hij beloofde. Niks mis mee!!!!
    Kunnen ze hier een puntje aan zuigen, want hier geldt alleen partijbelang van onzin uitkramende dik verdieners. Het nep parlement dus.
    Eindelijk een begin tot hopelijk vrede op deze aardkloot, want de moslims nemen en weten niet wat geven is en die etterende zweer breidt zich hier in Europa ofwel de EU alleen maar uit.
    Wanneer respecteren de moslims eens ELK leven op aarde (ook dat van de dieren die zij onverdoofd de strot doorsnijden) en kieperen zij hun sprookjesboek eens in een hoek. Maar daarmee bedoel ik eigenlijk elk sprookjesboek!
    Heb de naaste lief gelijk u zelve toch?

    1. Dubbele Komma

     Mooie woorden,penis…:-)

     Bijna poëzie,en ooooo wat heeft u verschrikkelijk gelijk.

     Kappen met moslims knuffelen. Ze vreten je op.

     Leer van de geschiedenis.

   2. Fritz

    Kennedy was de man van de Varkensbaai. Linkse rakkers hebben een heel raar werkend geheugen en vinden JFK een held. Daar wilt u zich toch niet bij aansluiten?

 4. Ritter

  Amerikaans parlement keurt wet goed die financiële hulp aan Palestijnse terreur beperkt

  “De Amerikaanse Kamer van Afgevaardigden [House of Representatives] neemt wetgeving aan die de Amerikaanse hulp aan Palestijnen zal beperken. Taylor Force Act, vernoemd naar de Amerikaanse soldaat die op 8 maart 2016 door een Palestijnse terrorist werd vermoord, krijgt overweldigende steun in de door de Republikeinen geleide Kamer, terwijl parlementsleden de “ronduit walgelijke… pay-to-kill”-regeling van de Palestijnse Autoriteit (PA) verwerpen, waarvan ze zeggen dat die “het terrorisme” stimuleert.”

  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpl-2/

  1. Code134

   Brabosh!

   Haha.

   1. Anton Adriaan

    “..brabosh is just as reliable as Joseph Hirt..”
    ~White goyim.

    1. Seneca

     @Adriaan
     ????

     1. Dubbele Komma

      Zoveelste dhimmie dopper account. De niksweter…

     2. Anton Adriaan

      Niets aan de hand Seneca. Gewoon een quote’tje.

   2. Rechtsaf

    Geen inhoudelijke bijdrage of is het de mond vol tanden?

    1. Dubbele Komma

     Het zal de mond met tanden zijn als je de reacties van zijn andere nep-accounts leest….

 5. buitenbeentje

  De Eu maakt jaarlijks exorbitante bedragen over naar Hamas. Stel je voor dat ze daar mee op zouden houden. nee, dan liever naar Israel wijzen en het geld valt al weer uit de hemel, zonder dat ze er iets voor hoeven doen.

  1. Blue monday

   Over hoeveel miljard heeft u het?

   Of die paar zakken meel die de EU levert?

   1. Fortiori

    Genoeg om er op los te leven in Qatar door de leiders. Niet een die tussen de paupers leeft. Het zijn miljardairs. Die geldkraan moet open blijven staan. Was het maar zo dat de Palestijn ervan profiteerde. Verdeel en heers. Vergeet vooral niet te incasseren.

   2. Betoverd Konijn

    Volgens mij krijgen ze vooral geld van andere islamitische landen. Maar hoe dan ook: Die leiders zijn stinkend rijk, en ze willen geen vrede, want dan stopt de geldkraan.

    Het lot van Palestijnen en hun nakomelingen kan ze blijkbaar niets schelen.

   3. Dubbele Komma

    Nou ongeinformeert dom dhimmie doppertje moet je eens opzoeken.

    Volgens mij is elke Palestijn die geboren word gelijk een geregistreerde vluchteling (vluchtelingenstatus) en krijgen ze van heel de wereld geld. Vandaar dat ze fokken als konijnen. Toen Israël werd opgericht waren er iets van 300.000 nu vandaag de dag 1.5 miljoen dacht ik. In Gaza.

    Zoek het zelf maar na. Geen zin in Je moet eens stoppen met anderen napraten dhimmie dopper. Er is zat informatie met keiharde feiten en cijfers te vinden hoor.

    Maar dat wil jij niet weten natuurlijk. Je blijft liever wereldvreemd met je 40 nep-accounts.

    1. Tjeempie80

     Kromme Lul, ongeïnformeerd schrijf je met een d en wordt met dt.

     Wanneer begin je nou eens een keer met de moedermavo?

     Haha, sukkel.

     1. Dubbele Komma

      Hey ben je weer eens uitgeluld dhimmie dopper?

      Moeilijk he,de waarheid.

      Je lijkt wel een Palestijn. Die kunnen ook slecht met de waarheid omgaan.

      Aartsdomme oetlul hahahaha.
      Misschien moet je nog eens een extra accounts aanmaken om je NOG meer af te laten zeiken hahaha

      Wat een Mongool ben jij,jonguh!

      BWAHAHAHA

     2. Code134

      Dubbele Komma maakt weliswaar een zwakbegaafde indruk maar, eerlijk is eerlijk, ‘uitgeluld’ schrijft hij keurig met een d.

     3. Tjeempie80

      Hahaha!

     4. Bloem

      Beste Tjeempie80 het beledigen van mede forum gebruikers is onnodig en het haalt uzelf alleen maar omlaag. Beperk uzelf tot het item en ga het debat aan. Niet iedereen heeft dezelfde mening, daar is niets op tegen.
      Elkaar uitschelden en beledigen komt vaak voort uit een gebrek aan beschaving.

     5. Dubbele Komma

      Waar zijn je argumenten dhimmie dopper?

      De enige zwakzinnige die ik hier zie ben jij met minimaal 6 accounts geloof ik

      Die over schrijffouten van de spellingchecker van deze kuttelefoon valt.

      En zelfs te dom bent om dat zelf te zien. Maar je moet natuurlijk wat als je weer eens uitgeluld bent en gewezen op de achterlijke onzin die je verkondigd…..

      WHAHAHA. Domme staatsmongool

     6. Dubbele Komma

      Heb je al uitgezocht waar jouw pakkies hun geld van ontvangen en daarom fokken als konijnen dhimmie dopper?

      Of blijf je over tikfouten zeuren omdat je echt geen reet van helemaal niks afweet met je domme grote bek, lulletje?

     7. Rechtsaf

      Het bij voortduren gebruiken van typeringen als “Kromme Lul” lijkt dan misschien intelligent omdat het gepaard gaat met taalpurisme, maar helaas toont het feitelijk alleen maar aan dat het enige doel is om zoveel mogelijk te trollen.

      Trollen zijn in feite niets anders dan kleine wezens (kniehoogte) die het niet kunnen winnen op basis van argumenten. Daarom gaan ze ad hominem of zij bedienen zich van taal die van harte gilt om een DDS-ban.

     8. Blue monday

      @ bloem,

      Schijnheilig, hier schelden tal extreem rechtse tokkies mensen uit met een gematigder wereldbeeld….en u richt zich alleen op die gematigde persoon?

      Bijzonder hypocriet

   4. Bloem

    Alleen al Nederland heeft bijvoorbeeld miljoenen in de aanleg van een haven in Gaza gestoken. Dat is toch even wat meer dan een paar zakken meel die u benoemt. Ieder jaar stort Nederland in plaats daarvan zakken vol met geld op rekening van de corrupte Palestijnse overheid. De weduwe van Arafat wist altijd heel goed wat ze daarmee kon kopen

 6. Blue monday

  Een onnodige provocatie denk ik.

  Moeilijke kost, maar als ik in de ongelukkige positie verkeerde om een Palestijn te zijn, zou het mij woest maken.

  kortom, hier krijgen we in het westen heel veel last van en de Amerikanen zijn er net zoals met de Irak en Afghanistan-drama’s mede -schuldig aan.

  Oorzaak en gevolg…

  1. monach

   Oorzaak Jodenhaat? Begon omstreeks 640 na Chr. Lees de koran. Profeet Mohammed gaf het startschot en Jodenhaat werd een gebod.

  2. Dubbele Komma

   Je zit weer eens fout natuurlijk dhimmie dopper.

   Palestijns bestaan niet. De vlag van Palestina is uitgevonden in 1964 zoiets. Dus ze hadden al geen vlag.

   Historisch gezien was dit christelijk gebied. Al was het alleen maar omdat moslims helemaal niet bestonden 2000 jaar geleden (kleinigheidje)

   De islam bestaat 1400 jaar. Dus voordat die griezelige pedofiele roverhoofdman de ideologie islam bij elkaar verzon was jeruzalem al een jaartje of 600 christelijk.

   Toen de islam eenmaal daar was en het moorden en bloedvergieten serieuze vormen begon aan te nemen veroverden ze onder andere Jeruzalem. Vandaar dat die gouden koepel daar staat die daar historisch gezien helemaal niet hoort te staan.

   Dus toen de moslims al een jaartje of 400 het enige waar ze goed in zijn. Onthoofden,stenigingen plunderen. Slaven maken. Werd hierdoor de eerste kruistocht georganiseerd om de christelijke gebieden terug te veroveren op de achterlijke barbaren waar jij zo tegenop kijkt. En OOK Jeruzalem terug hebben veroverd.

   Dus gaat de moslim janken. Want die blijven volhouden dat het hun gebied is. Terwijl de islam geeneens bestond.

   Trump heeft dus zwaar gelijk. Heel erg gelijk.

   Als we namelijk de “palestijnen” een beetje grondgebied gaan teruggeven waar ze historisch gezien totaal geen aanspraak op kunnen maken, kunnen we ze net zo goed het Oostblok en Spanje teruggeven aan de moslims want omdat ze dat ooit eens veroverd hebben hoort spanje en het oostblok volgens de moslims bij het laatste kalifaat.

   Vandaar dat er in Turkije alweer stemmen opgaan om terug te pakken wat zogenaamd van hun was. Moslims he. Jouw vrienden.

   Hypocriete geschiedvervalsers. Net als jij.

   Domoortje dhimmie dopper.

   1. Blue monday

    Ach, die pseudo-intellectuele discussie.

    Feit is dat er sinds de tijden van de bijbel een heleboel volkeren leefden.
    De Palestijnen zijn daar het residu van en werden later voornamelijk nomaden.

    Feit blijft natuurlijk dat ze al eeuwen op de Israëlische bodem leven en gelijk aan hun indiaanse lotgenoten in de USA grotendeels verdrongen zijn.

    En net als de indianen zo stom om de nieuwe stromen met goed georganiseerde kolonisten met geweld tegemoet te treden.

    Het is dus uitroeien van de palestijenen of kansen aanreiken.

    Alleen in Nieuw Zeeland begrepen ze dat en zijn de Maori’s met rust gelaten, gerespecteerd en dezelfde rechten gegund.

    1. Dubbele Komma

     Volgens mij is Israël nooit opgericht om Palestijnen uit te roeien, mooiprater.

     Maar de koran geeft WEL opdracht om joden uit te roeien.

     Klein detail hoor.

     Je wist natuurlijk ook niet dat tijdens de 2e wereldoorlog de moslims ook de joden te lijf gingen gesteund door de multi die dikke vrienden was met jouw ubersocialist a.hitler?

     Nee zeker. Dat was een van de redenen dat Israël werd opgericht.

     Sjees wat ben jij dom.

     Gelukkig maak je weinig schrijffouten. Want dat bepaald je mate van logisch denken natuurlijk.

     Jullie socialisten zijn allemaal zo achterlijk he? Jullie houden je gewoon dom. Slaan geen geschiedenisboek open dat hoeft ook niet want dhimmie dopper heeft toch gelijk. Volgens zijn andere 40 accounts zeker!

     1. Blue monday

      Knap hoor, alles verkeerd begrepen.

      En adolf was net zo nationaal als jij en je bruine vrienden.

      Je denkt schoon te zijn om “pro-joods” te zijn, maar je hebt je er niet eens in verdiept.

      Gore griezelige nep-nazi!

     2. Dubbele Komma

      Nee Hitler was een socialist en mijnheer j. De Uyl keek zeer tegen hem op. Studeerde zelfs in Duitsland

      Je weetwel dezelfde j. Den Uyl waar de Joop naar vernoemd is. Daarbij valt het bondgenootschap nogal op van zowel jouw vrind A.Hitler als den Uyl van Portomee Van De Ander.

      Daarbij komt nog dat jouw socialistische vrind A.hitler de blauwdrukken had liggen van het tegenwoordige Verenigde Staten van Europa.

      Het doel was om niet 1 groot rijk te maken maar wel een samenraapsel van landen met als grootste profiteur DUITSLAND.

      Het is bijna geen toeval meer als we kijken naar het huidige europa en uw blinde socialistische volgzaamheid op europa.

      En meningen van een ander werden ook niet echt in dank ontvangen bij uw socialistische voorgangers.

      Ik zie een hoop paralellen met de wereld van vandaag.

      Gek he?

     3. Dubbele Komma

      Nog 1 klein detail domme dhimmie dopper.

      Nationalisten pappen niet met moslims aan want die helpen je land gegarandeerd naar de klopte als we even 1400 jaar in de geschiedenis terugkijken.

      Hitler zou zo bij groen links kunnen of ddr66 of bij de Portomonee Van De Ander.

      Nice try

     4. Dubbele Komma

      De nieuwe fascisten in europa,zullen de ant-fascisten zijn.

      -Winston Churchill

    2. Dubbele Komma

     @Blue monday a.k.a dhimmie dopper 48 minuten ago Beantwoorden
     Ach, die pseudo-intellectuele discussie

     Joh? Sinds wanneer moeten we een discussie houden over geschiedenis?

     Hoeven we niet over te discussiëren wat dat zijn gewoon keiharde feiten.

     Dat jij het een discussie vind laat je al blijken dat je het niet snapt.

     Dat gras groen is is zeker ook een
     pseudo-intellectuele discussie?

     Ik denk het niet dhimmie dopper. Dat wensdenken van jou ga je geen discussies mee winnen hoor,al had je 6 miljoen accounts…

   2. arnoud

    Die beste heer Sybren F. heeft blijkbaar geen kennis van de historie van dat kleine landje Israël, ten tijde van Mozes beste man, toen de joden het zogenaamde beloofde land binnen vielen, toen hebben ze daar de bestaande bevolking uitgemoord om dat land in te pikken, van de toen bestaande Palestijnse. ze hadden toen een iets andere naam. daardoor is tot op heden de onrust. wat zou je denken als ons land ingenomen word en uitgemoord, dat zou dan in de verdere geschiedenis toch ook eeuwige onrust veroorzaken. dus dat land was toen een deel van de Palestijnen, en een deel was Juda. de Israëlieten bezeten gewoon een land, niet meer en niet minder.

    1. toetssteen

     Arnoud
     U doelt op Joshua en Jericho? Die muren lagen al plat door een aardbeving Arnoud. Alles is gewoon opgeklopte humbug.
     Dat land waar de malariamuskiet de hoofdbewoner was, was een land met woestijn en moerassen. Nou niet echt een land van melk en honing. Op de kustplaatsen na (handel) geen cent waard. Iets wat de Romeinen ook wisten.

    2. Dubbele Komma

     filisteinen? palesteinen betsaan niet,en hebben nooit bestaan,je zegt het zelf.

     wie probeer je nu te overtuigen met je onzin?

     wij normaal denkende mensen vieren feest!

     GO TRUMP!

    3. Ruth

     Beste Arnoud,

     Jij hebt van geschiedenis geen kaas gegeten zo te zien.
     Het land hete toen Kanaän en geen Palestina.
     Het is het land wat God aan de Joden heeft geschonken. En eigenlijk is Israël wat aan het Joodse volk toebehoort vele malen groter kijk naar de 12 stammen van Israël zoek de oude kaart op de 12 zonen van Jacob vormen de 12 stammen van Israël en daar horen het verzonnen volk de Palestijnen niet bij want die komen van oorsprong uit de buurlanden van Israël.
     Zoals de terrorist en geschiede isvervalser arafat zei dat hun van de filistijnen afstammen nou die komen oorspronkelijk uit Kreta.
     Maar de westerse landen doen graag mee aan geschiedenis vervalsing.
     De beste oplossing zou zijn dat de zogenaamde Palestijnen terug zouden keren naar de buurlanden van Israël waar hun oorspronkelijk vandaan komen. En het probleem is opgelost.

  3. Dubbele Komma

   Het maakt niet uit wat jij denkt dhimmie dopper. Want jij bent ziende blind.

   Het geprovoceer van die Palestijnen moet maar eens afgelopen zijn.
   Hun heilige plek is Mekka.

   En als die Palestijnen van jou naar het oosten bidden,liggen ze met hun hypocriete hol naar die gouden koepel. Die trouwens gebouwd is op een christelijke tempel.

  4. Dubbele Komma

   Ja als Palestijn had je moslim geweest en die zijn nou eenmaal 24 uur per dag boos.

   En als we er in het westen NOG meer last van gaan krijgen zullen we ze toch aan moeten gaan pakken. Elke aanslag een moskee weg en NOG een ambassade naar Jeruzalem.

   Dit gaat niet om Israël en de zelfverklaarde Palestijnen dit is een religieuze oorlog kijk maar eens naar de reacties uit Turkije en andere extremistische moslimlanden. Die waarschuwen toch echt voor religieus geweld. Want ze willen gewoon hun moslim eisen doordrukken. Israël zal echt nooit in vrede leven naast moslims. Terwijl de moslims als laatste geloof erbij zijn gekomen en ongeveer het hele midden oosten hebben verziekt en gesloopt met hun debieĺe waanzin en geweldfetish.

 7. trampoline

  ik heb zojuist de Israëlische ambassade per email mijn felicitaties doen toekomen met het Amerikaanse besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.

  Ik laat me niet door de policor politiek voorschrijven wat ik moet vinden.

 8. Dubbele Komma

  Je zou bijna willen dat de kop van dit verhaal WERKELIJKHEID was….

  Hehehehe

  1. Code134

   De koppen van de artikelen op DDS betreffen zelden de werkelijkheid.

   1. Blue monday

    Mijn morele kompas in tijden dat ik woest en onredelijk ben.

    Heerlijk om een ander altijd de schuld te geven van je eigen beperkingen.

    1. Dubbele Komma

     doet de linksmens al vanaf de jaren 40

   2. Dubbele Komma

    jouw domme gelul ook dhimmie dopper met al je nep-accounts,je bent allang af,zweetsok.

 9. Blue monday

  Zo maar een gedachte…..

  Is de Israëlische situatie te vergelijken met Nederland in de 80-jarige oorlog?

  Nederland een katholiek land, dat onder het Spaanse rijk viel.
  Tot zover eigenlijk niets aan de hand.
  Toen kwam de reformatie en een klein, doch zeer fanatiek deel ging zich verzetten tegen het katholicisme.
  De heerser, de Spaanse koning werd echter niet afgewezen, zo ook in ons volkslied nog te horen is.

  De Spaanse koning echter, sloeg hard terug en gunde de calvijnse minderheid geen rechten.

  Door zoveel onrecht en repressie sloeg de vlam in de pan, Willem van Oranje, inmiddels in het nauw gebracht, sloot zich aan bij de rebellen en bekeerde zich.

  In de hele 80-jarige oorlog was het huidige Nederland een lappendeken, met voornamelijk katholieke bolwerken, die streden tegen een fanatieke minderheid.

  Willem van Oranje werd vermoord en de zwaar onderschatte Maurits, die een veel betere generaal was, maakte de klus af.

  Vervolgens werden katholieke kort gehouden en was de calvijnse minderheid aan de macht.

  U begrijpt: geweld heeft Nederland gemaakt en wij oordelen dat deze strijd gerechtvaardigd was.

  Hoe dan ook, de katholieken hebben zich geweldloos aangepast en leefden in strikt gescheiden werelden.
  Ik ben zeer benieuwd hoe ze dat toen hebben opgelost.

  Ik vermoed door zich flink voort te planten en denken dat ze zo vanzelf aan de macht kwamen….maar verder heb ik geen idee.

  Erg knap van onze voorvaderen dus.

  1. Dubbele Komma

   er is helemaal niemand die op jouw gedachten zit te wachten dhimmie dopper,probeer het eens met 1 account en informeer jezelf eerst eens voordat je weer onzin zit te brallen,hersenloze.

  2. Dubbele Komma

   hey dhimmie dopper,is het ooit in je opgekomen dat bij je vrinden en bondgenoten in hun heilige schijtpapier boekje letterlijk zwart op wit staat dat judea het land van de joden is?

   weet je OOK niet zeker?

   waar bemoei je je nou eigenlijk mee,als je werkelijk helemaal niks weet,drijft op wensdenken omdat je simpelweg de feiten en geschiedenis niet kent?

   wat maakt je dat?

   nou?

   hahahahaha. wat een dombo.

   1. Code134

    Gelukkig maakt Dubbele Komma wel een reuze erudiete en intelligente indruk.

 10. arnoud

  Die beste heer Sybren F. heeft blijkbaar geen kennis van de historie van dat kleine landje Israël, ten tijde van Mozes beste man, toen de joden het zogenaamde beloofde land binnen vielen, toen hebben ze daar de bestaande bevolking uitgemoord om dat land in te pikken, van de toen bestaande Palestijnse. ze hadden toen een iets andere naam. daardoor is tot op heden de onrust. wat zou je denken als ons land ingenomen word en uitgemoord, dat zou dan in de verdere geschiedenis toch ook eeuwige onrust veroorzaken. dus dat land was toen een deel van de Palestijnen, en een deel was Juda. de Israëlieten bezeten gewoon een land, niet meer en niet minder.

  1. Rechtsaf

   En iets eerder Arnoud? Zegt de naam Abraham jou iets?

   1. Bram Zanddijk

    Dat is wel een geestige opmerking. Abraham kwam, volgens de mythologie, uit een gebied dat tegenwoordig in Turkije ligt. Van daaruit trok hij het gebied binnen dat nu Palestina heet om zich daar te vestigen en het gebied voor zijn nomadenstam uit te breiden.

    Het historische argument voor de Joodse staat is niet bijzonder solide, los van de vraag of dit type mythologische overwegingen volkenrechtelijk enige relevantie kan worden toegekend.

    1. Code134

     Juist, dit soort historische logica is geniaal doorgeprikt door Joris Luyendijk in zijn boek ‘Het zijn net mensen” met een treffende analogie:

     “Stel: in de Verenigde Staten wordt een gek de baas die alle mensen met een Friese grootvader laat oppakken en afmaken. Het wordt een moordpartij van ongekende omvang en als het Anti-Friese bewind eindelijk ten val komt, is duidelijk dat de Friese overlevenden niet meer in Amerika willen wonen. Dus komt er een plan: de Friezen krijgen een eigen staat. En wat is een logischer plek dan het land dat volgens de oude teksten Fries is? Ondanks Nederlands verzet stemmen de Verenigde Naties met het plan in en uit de hele wereld trekken mensen met een Friese grootouder richting de nieuwe Friese staat, royaal gesubsidieerd door Amerika. De overige Nederlanders protesteren: ”Wij hadden toch nooit problemen met de Friezen?’ Maar in de internationale opinie overheerst het medelijden met de Friezen. Er komt een voorstel: de helft van Nederland wordt Frisia, en in de andere helft kunnen de Nederlanders blijven wonen.
     De Nederlanders pikken dit niet en er komt een oorlog die de Friezen, met Amerikaanse hulp, winnen en een nog groter deel van Nederland valt in Friese handen. Miljoenen niet-Friese vluchtelingen overstromen de grote Nederlandse steden en de spanningen lopen op, vooral omdat kleine groepjes Nederlanders een guerrilla zijn begonnen tegen de Friezen. ‘Terrorisme!’, roepen Friese voorlichters op CNN: ‘They are killing innocent Frisians!’ Intussen vraagt het Nederlandse volk: ‘Wat hebben wij voor leiders?’

     Er volgt een militaire coup en wanneer Nederland probeert in het buitenland wapens te kopen, verovert de jonge Friese staat met een ‘preventieve aanval’ de rest van Nederland, plus stukken van Duitsland en België. Drommen niet-Friese Nederlanders vluchten de grens over naar Duitsland en België, waar ook coups volgen: we moeten voorkomen dat de Friezen ons pakken! Intussen regeert het Friese leger met harde hand over de bezette Nederlandse provincies, wurgt de economie en confisqueert de mooiste stukjes voor nederzettingen en speciale wegen van die nederzettingen naar Frisia.

     Dan komt er een vredesproces en krijgt Nederland Limburg, een stukje Brabant en een Zeeuws eiland aangeboden. Die brokjes mogen geen Nederland heten, Nederland mag geen leger hebben en alle grenzen worden bewaakt door Friese troepen. “

     1. van Urk

      Code134@ Er ontbreekt een ding in dat verhaal. Waar laat je dan een volk dat eigenlijk nergens welkom is? Zoals van Agt op een afgunstig antisemitische manier ooit iets over een eiland als Madagascar heeft gerept. En waar komt in het verhaal voor dat de Nederlanders militaire steun kregen van Belgie, Duitsland of Groot Brittanie? De Joden (bij deze de Friezen) werden drie maal (1948, 1967, 1973) op een grootschalige laffe manier aangevallen. Dat was de enige reden dat de Joden scherper ging optreden tegen de Palestijnen omdat hun vertrouwen tegenover de Palestijnen compleet werd geschaadt.
      Ironischer is dat de hele islamitische wereld nu moord en brand schreeuwen maar zelf ook de Palestijnen behandelen als gewone uitschot.

     2. Code134

      “Zoals van Agt op een afgunstig antisemitische manier ooit iets over een eiland als Madagascar heeft gerept.”

      Waar repte van Agt daar over, van Urk?

      Ik tart u met een concreet citaat te komen dan wel excuses aan te bieden voor deze smerige laster.

     3. Dubbele Komma

      wie probeer je om te praten,dhimmie dopper?

      vier feest!

      dit is een overwinning voor de beschaving!

     4. Dubbele Komma

      jammer voor je dhimmie dopper,maar van urk heeft hier verschrikkelijk gelijk,ga jezelf eens informeren ofzo als je met iemand in discussie wil,want alles wat je zegt slaat echt als een tang op een varken.

      dank u.

     5. Code134

      Van Urk koos het hazenpad. Hij loog en hij weet het.

     6. van Urk

      Code134 heeft zeker nog nooit over het Duitse project Madagaskar van Adolf Heichmann gehoord. Niet dat van Agt het letterlijk hier iets over gezegd heeft maar dat de Joden naar Israel werden gestuurd vond hij een zeer foute plan omdat hij van mening was dat de concentratie van Joden in het midden-oosten een onnatuurlijke ramp heeft veroorzaakt: De staat der Joden. De Joodse staat hoort daar volgens hem niet thuis. Madagaskar was een betere optie geweest.

    2. van Urk

     Ja zo kun je wel verder gaan graven. Dan behoort ons land ook niet aan de huidige Nederlanders. U vergeet dat de bevolking omtrent dat gebied allemaal uit een familie komen. Elk volk of het nou om de Amalekieten, Emobieten, Moabieten of Hevieten gaat, waren nazaten van de zonen en kleinzonen van Noach. Abraham stamde ook uit deze familie. Toeval bestaat dat de Filistijnen de grootste aartsvijand van de Joden niet oorspronkelijk uit dat gebied kwamen. Hun oorsprong ligt waarschijnlijk bij de Myceense beschaving in Griekenland. De link met de huidige Palestijnen en de Filistijnen is dan ook een hoax. Palestina (voorheen Syria-Palaestina) komt van het Romeinse (niet Arabische) woordje Falastina, Falastin of Phalastin dat afgeleidt is van het woord Filistea het grondgebied (bij Gaza) van de Joodse aartsvijanden de Filistijnen. De Romeinen voerden een holocaust en jaagden alle Joden Jeruzalem uit. Palestina was een creatie van de Romeinse Keizer Hadrianus om de Joodse connectie met het Beloofde Land te wissen. De naam Palestina raakte al gauw in de vergetelheid. De Arabieren hebben die naam nooit gebruikt en noemden het altijd het Heilige Land. Zelfs de Ottomanen hebben vanaf 1517 tot 1917 gebruikten de term Heilige Land i.p.v. Palestina. Het waren de Britten die de naam Palestina volledig in strijd met de gemaakte afspraken (resoluties van San Remo en Volkerenbond) weer naar voren toverden.

     1. van Urk

      Bram Zanddijk@ Ten tijde van Abraham was Israel een gebied van zwervende volkeren en nomaden. Abraham was de eerste die volledig in dat gebied vestigde. Dus ja, was hij de stichter van dit land. Zo is met Europa na de prehistorie ook vergaan toen zwervende volkeren hun plekje begonnen te vinden.

  2. van Urk

   Inderdaad @Rechtsaf. Over de voorgeschiedenis van Abraham, Jakob, Izak en Jozef wordt nooit gesproken en hoe de Joden in Egyptische ballingschap terecht kwamen.

 11. Code134

  Trump beseft dat hij binnenkort wordt afgezet en hij wil in zijn wanhoop nog een stuntje uitvoeren.

  Hij speelt met de belangen van iedereen, maar dat zal deze gestoorde narcist niet deren.

  1. Rechtsaf

   Wensdenken van linksaf. Indoctrinatie van de linkse dominees. Zelfcensuur t.b.v. islam is letterlijk dodelijk.

  2. Dubbele Komma

   WHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAAHHAHA

   Trump gaat voor zijn 2e termijn,die heeft hij nu al gewonnen dorpsgek,whahahahahah

   je bent weer hilarisch. trump komt al zijn verkiezingsbeloften na, ben je niet gewend he,…

   heerlijk om je zo te zien jammeren en klagen whahahahaha,

   deksel op je neus,wensdenkertje,realiteit komt hard aan he?

   BWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

  3. sjun

   Fore more years zit er eerder in. Een president die in tegenstelling tot zijn voorganger levert en Amerika weer op de wereldkaart zet.

   1. Code134

    Trump zal voor de volgende verkiezingen zijn afgetreden om een impeachment te ontlopen. Afgang volgens het model Nixon.

  4. sjun

   Fore more years zit er eerder in. Een president die in tegenstelling tot zijn voorganger levert en Amerika weer op de wereldkaart zet. Ondertussen in de arabische wereld: https://nl.gatestoneinstitute.org/11486/palestijnse-afpersing

 12. Bram Zanddijk

  Dit is een rampzalige beslissing die de toch al fragiele politieke balans in het Midden Oosten slechts verder verstoort. Het enig zinnige motief voor deze lichtzinnige daad zijn overwegingen van binnenlandse politiek: Trump wil voor zijn eigen kiezerspubliek scoren met deze symbolische beslissing. Verder zullen slechts, ook Amerikaanse, belangen worden geschaad.

  Met de beslissing wordt bevestigd wat eigenlijk al een feit was: de V.S. wensen Israel te steunen in zijn bezettingspolitiek en het torpederen van een voor hen onvoordelige Tweestaten-oplossing. Israel zal dit zeker als een politieke steun in de rug ervaren en hen stimuleren in deze heilloze politiek.

  Een zwarte dag in de internationale politiek, een startpunt van verheviging van de geweldsspiraal en destabilisering van de internationale politiek.
  Tegelijkertijd was dit, met de keus van Trump, te voorzien.

  1. Rechtsaf

   Rampzalig?

   Nee natuurlijk niet! Trump kruipt en buigt niet zoals de volgelingen van de Linkse kerk. Zolang je maar islamitische reten kust komt het wel goed? De knipmessenpolitiek? Nee joh, dat doen alleen landverraders, die zijn bang, angstig en timide.

   Het was al een zooitje toen Jeruzalem niet werd erkent, dus erger kan het niet worden. Alleen als je bang bent.

  2. Ritter

   Bram Zanddijk

   1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

   https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

  3. Dubbele Komma

   welnee,dhimmie dopper,dit is de beste beslissing voor de mensheid en beschaving.

   en ik hoop als die moslims weer gewelddadig worden zoals 1400 jaar lang in gebieden waar ze niks te zoeken hadden de israelieten keihard terugslaan. het is klaar met moslims knuffelen.ze kunnen nu al 1400 jaar niet normaal doen en alleen maar moorden en moorden en moorden.

   tijd om ze als kleuters te behandelen die maar niet willen luisteren.

   eigen schuld,kansen zat gehad.

 13. Ritter

  Tien goede redenen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël
  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpb-2/

  1. Bram Zanddijk

   Meent u werkelijk met deze zeer gekleurde bron te kunnen overtuigen? Uit alles blijkt toch het volstrekt partijdige karakter van deze site?

   1. Rechtsaf

    Er is ook inhoudelijk wel wat te zeggen Brammert! Dat zou veel slimmer zijn dan de bron te betwisten.

    Jeruzalem hoort erkent te worden omdat ze altijd van Israël is geweest, ze heeft haar, historisch bewezen, gesticht. Dat is dé reden en daarmee basta.

    1. van Urk

     De heer Bram Zandijk doet nou echt of ie golio is. Hij weet donders goed over de werkelijke geschiedenis van Jeruzalem. Dat ingepeperde kritiek dat Jeruzalem niet aan de Joden toebehoort haalt hij zelf ook uit gekleurde bronnen met een volstrekt partijdige karakter. Maar dan gericht op de Palestijnen.

   2. Ritter

    Bram Zanddijk

    U praat over “gekleurde”bronnen. De gevestigde media is “gekleurd” en min of meer anti-Israël en pro-Palestijn. Net zoals de meerderheid van de politieke elite die zeer bang is voor het islamitische geweld.

    B.v tijdens de Gaza oorlog fungeerde de media als een verlengstuk van de Hamas propaganda.

    Het artikel wat ik heb gepost geeft een andere invalshoek weer. Goed om ook de “andere kant”, de andere argumtent te lezen en niet alleen de gekleurde anti-Israël media.
    ———–
    EU bepaalt wat Nederland in de VN over Israël stemt

    “Aangezien het ambtenarenapparaat van ons ministerie van Buitenlandse Zaken voornamelijk bestaat uit mensen met linkse of extreemlinkse opvattingen (PvdA t/m Groenlinks) zult u in de BuZa-gelederen geen twijfel aantreffen over de eigen anti-Israël koers en pro-Palestijnse voorkeuren.

    Of onze VN-delegatie nu aangestuurd wordt door PvdA-minister Koenders of VVD-minister Zijlstra, het lijkt voor onze BuZa-ambtenaren niets uit te maken. De opvallende tegenstem van de Britse VN-delegatie, het land dat zich op dit moment ontworstelt aan het juk van de EU, laat zien dat we het antwoord voor ons hardnekkige anti-Israël stemgedrag en het negeren van de Kamermotie moeten zoeken in Brussel.”

    https://opiniez.com/2017/12/03/over-het-gezag-en-de-geloofwaardigheid-van-ons-parlement/

   3. Dubbele Komma

    jouw bronnen zijn namelijk helemaal niet gekleurd he dhimmie dopper?

    whahahahahahahah

    hypocriet

 14. Gerlos

  Weer is het lontje in het kruidvat een stukje verder opgebrand, ben bang dat de moslims op een of andere manier het kruidvat laten ontploffen. Hoe dan verder !!!!

  1. van Urk

   Laat dat maar aan de vernuftige Joden over. 😉

   1. Anton Adriaan

    Hehe 🙂
    Als ik dit zou zeggen zou het antisemitisch zijn volgens de meeste reaguurders hier.

  2. Dubbele Komma

   keihard terugslaan,ze oefenen al 1400 jaar geweld uit op anderen,niet janken als je nu zelf aan de beurt bent!

   als je zelfs de bhoedisten in myanmar kan laten schuimbekken van woede,dan heeft de islam niks te zoeken op deze planeet,alleen maar geweld en ellende en helemaal nooit never niks iets voor de mensheid betekend op een POSITIEVE manier.

   hun eigen kreet is toch dat ze meer van de dood houden als de israelis van hun leven houden?

   dan helpen we ze toch een handje? jij als wensdenker moet dat helemaal tof vinden!

   dan laten we al hun wensen toch uitkomen?

 15. Ritter

  Riemen vast: Trump erkent Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël

  “Na de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 vielen alle Arabische buurlanden Israël aan. Jordanië bezette Judea en Samaria en het oostelijk deel van Jeruzalem. Het pleegde pogroms op de aanwezige Joden en vernietigde zoveel mogelijk synagogen. Gelijktijdig werden Joden uit alle omringende moslimlanden, bijna 1 miljoen, verdreven met achterlating van hun bezittingen. Irak zegde later, in navolging van Duitsland, toe de gedeporteerde Joden te zullen compenseren. Dat moet nog steeds gebeuren.

  De verdrijving van de Joden uit moslimlanden, drie jaar na de Holocaust, wordt alleen in Israël herdacht. De wereld wordt er liever niet aan herinnerd. Ze keek afwachtend toe hoe het nauwelijks bewapende Israël zichzelf verdedigde tegen een overmacht aan Arabieren. Niemand gaf er een stuiver voor, maar ze vergaten één essentieel punt: Joden vochten voor hun bestaan. Die hebben maar één land op deze wereld. De krachten die dat oproept hebben de wereld verrast.

  Twintig jaar later herhaalde die geschiedenis zich. Bewapend met restanten uit de Tweede Wereldoorlog verdedigde Israël zich opnieuw tegen haar Arabische buren. De Zesdaagse Oorlog (1967) vormde het definitieve keerpunt in de Israëlische geschiedenis. Na deze oorlog met de buurlanden waren de bestandslijnen vastgesteld. Alleen het Egyptische Gaza werd vele jaren later alsnog in een ‘land for peace’-deal weggegeven, maar niet aan Egypte dat het niet wilde hebben, maar aan de Palestijnen.”

  https://opiniez.com/2017/12/06/riemen-vast-trump-erkent-jeruzalem-als-ongedeelde-hoofdstad-van-israel/

 16. Ritter

  Jeruzalem is een Joodse stad en centrum van het Joodse leven.

  Hieronder een video over de geschiedenis van Jeruzalem.
  ———-
  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 17. Bes Tolen

  Nederland viel niet onder Spanje maar onder Het heilige Roomse rijk van de Duitse natie door middel van de ”gekozen” keizer Karel de Vijfde tot diens dood in 1555. Bestuurder voor Nederland (1555-1581) werd door erfenis zijn zoon Philips de Tweede, die onder meer over Spanje regeerde. Dat was het logisch gevolg van de verovering dan wel erfenissen dan wel andere wijze van verkrijging van Nederlandse gebieden veel eerder. De keizerstitel ging in 1555 naar Ferdinand, een broer van Karel de Vijfde. Nederland heeft nooit tot Spanje behoord maar behoorde tot het Rijk van de Duitse natie. Vanaf 800 tot 1648. [Hoewel in 1648 niet aan alle voorwaarden was voldaan]. [Dat keizerrijk werd in 1806 opgeheven].

  De Reformatie is niet op gang gekomen door calvinisten maar als eerste door lutheranen. Ook in Nederland. Jan de Bakker bijvoorbeeld werd in 1525 verbrand. dat was slechts acht jaar na ”Wittenberg”. Rome was al voordien impopulair in Nederland. Ook al in de middeleeuwen. In de achtste eeuw werd Nederland regio na regio veroverd. Na lange oorlogen het laatste in 787 het noord oosten (inclusief het gebied van Dokkum!) te samen met gebieden in Noord Duitsland. De bevolking werd gedwongen tot het christendom over te gaan maar bleef opstandig. In 960 kon de kerk zich voldoende organiseren. Utrecht kreeg (weer?) de geestelijkheid binnen de muren. Zeker bleef het in de elfde eeuw nog onrustig. Gebieden bleven, mee door de steun van Noormannen (Denen) langere tijd buiten de controle van het Frankische Rijk, inmiddels dus na 800 het heilige Roomse Rijk der Duitse natie. Maar ook de Denen werden verslagen en gekerstend. In het noordelijke gebied van Nederland en Duitsland werd sindsdien niet meer van het invloedrijke geslacht De Frisia gehoord. Ooit huwde een dochter uit die familie met de kroonprins en latere koning van Denemarken.
  De macht van de Rome werd gaandeweg uitgebreid. In 1200 stond de paus op het toppunt van zijn macht. Ook de keizer moest in hem uitdrukkelijk zijn meerdere erkennen. Alom werden in die tijd kerken en kloosters gebouwd. Het was de definitieve fase in de kerstening.

  1. Rechtsaf

   1500 is dan ook lang geleden.

   Ongeveer 4000 jaar geleden heeft Noach zijn boot gebouwd, kun je lezen vanaf Genesis hoofdstuk 5.

   1. Anton Adriaan

    Pffft…. Noah.
    Allemaal echt gebeurt!

    Ik zie velen hier met passages uit de bijbel gooien. Ik kan degenen nu nooit meer serieus nemen. Een stoffig Abrahamistische spin-off van 1500 jaar oud (en ouder omdat er allerlei onzin mythen door elkaar gegooid zijn) boek.
    Kom op.. serieus?

    1. Rechtsaf

     Ja serieus! En dat niet alleen. De Thora en Tenach verhalen beide op zeer nauwkeurige wijze, d.i. inclusief geslachtsregisters, over het bestaansrecht van de Joodse medemens. Het in twijfel trekken van bronnen is een bekende afleidingstechniek die in deze discussie volstrekt kansloos is.

     De islam is een “nieuwe” ideologie welke volstrekt, maar dan ook volstrekt ondergeschikt is aan de joodse religie en gebruiken. Het jodendom is van oudsher in bezit van het beloofde land en zal dat blijven!

    2. Algiz

     A. Adriaan heeft wel gelijk. De bijbel is samengesteld uit eerdere en latere gebeurtenissen. Veelal uit de duim gezogen, maar dat terzijde. Dit geld voor voor de 3 grote monotheïstische Abrahamistische geloofstromen.
     En deze 3 hebben allen een band met Jeruzalem.

   2. Code134

    ” Ongeveer 4000 jaar geleden heeft Noach zijn boot gebouwd, kun je lezen vanaf Genesis hoofdstuk 5.”

    Treffender kan het stupide niveau van de pro-Israel-lobby niet worden geïllustreerd.

    1. Dubbele Komma

     @Code134 a.k.a dhimmie dopper 11 minuten ago Beantwoorden
     ” Ongeveer 4000 jaar geleden heeft Noach zijn boot gebouwd, kun je lezen vanaf Genesis hoofdstuk 5.”

     Treffender kan het stupide niveau van de pro-Israel-lobby niet worden geïllustreerd.

     : ik heb jou meer achterlijke wereldvreemde dingen zien tiepen dhimmie dopper,en daar moet je ook nog 40 andere nep-accounts voor aanmaken

     jij bent zoiezo niet geloofwaardig,als jij me zou vertelllen dat gras groen was,vraag ik het toch even na bij anderen.

     want jij lult echt uitsluitend uit je ongeinformeerde gekleurde soros-nek

     whahahahahahahah

     1. Code134

      Ik hoop dat je stomdronken bent, Dubbele Komma. Als je dit in nuchtere staat hebt neergeschreven is namelijk een acute psychiatrische opname geïndiceerd.

  2. Blue monday

   Geheel correct, dank daarvoor.

   Gezien het niveau hier, volstond ik met een eenvoudige versie.

   Geen reacties, men snapte daar ook niks van en kent de Nederlandse geschiedenis wellicht niet.

   Blij om in u de uitzondering aan te treffen. Hulde!

   1. Dubbele Komma

    er is meer dan de nederlandsche geschiedenis heur,dhimmie dopper,en daar weet jij schijnbaar niks vanaf aan je infantiele reaxcties te zien,en je blijft maar proberen om aan heel de wereld uit te leggen dat gras helemaaaaaaaaaal niet groen is,

    MUHAHAHAHAHAHAHAHAH

    je bent kansloos dopper,

    1. Anton Adriaan

     Is de persoon Denk Eens Na en Dubbele Komma een en dezelfde?

 18. Guus Geluk

  Dit maal heeft Trump inderdaad juist gehandeld. Jeruzalem is de hoofdstad van Israël. Ook Nederland zal Jeruzalem moeten gaan erkennen en de ambassade verplaatsen.

  https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10335511/christenunie-volgt-trump-nederlandse-ambassade-naar-jeruzalem

  1. van Urk

   Als het gaat om het terug eisen van New York door de Nederlanders dan was het verhaal natuurlijk anders. De Joden hebben nooit hun stad weggeven of geruild! 😉

   1. Guus Geluk

    ;))

  2. Rechtsaf

   Nederland?

   Onder aanvoering van Rutte zullen ze hun ambassade nog liever verplaatsen naar het centrum van Xai-Xai, zo houden ze de boze Mohammedanen ook nog een beetje te vriend en kan Sigrid Kaag – minister op Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (D66) gratis naar haar schoonfamilie reizen!

 19. B. Pascal

  Dit besluit zal Trump en USA geen windeieren leggen. Eindelijk staat de adelaar op! Blij toe!

  1. Rechtsaf

   Dit nieuws is historisch gezien van zeer gewichtig belang, dat zal blijken!

  2. Dubbele Komma

   make america great again!

 20. Ritter

  Sterke speech van Trump.
  https://youtu.be/X_EPXyqJqik

 21. Duke

  Als ik Palestijn was, zou ik behalve verschrikkelijk boos zijn om dit besluit, ook willen zien dat de Palestijnse leiding serieus vaart gaat maken met de vredesonderhandelingen om Oost-Jeruzalem niet weg te geven aan Israel. Dus zou dit besluit een tactische zet zijn van Trump om de partijen naar de onderhandelingstafel te krijgen? Het stond op zijn lijstje, dus het zou maar zo kunnen.

  1. Rechtsaf

   Als ik Palestijn was zou ik verkassen naar mijn Jordaanse broeders. O wacht… die willen mij niet hebben, want, Palestijn.

   1. van Urk

    Als ik Palestijn was zou ik net als de Israelische Arabieren juist de Israelische identiteit gaan aannemen. De beweringen dat de Palestijnen en Joden voor 1948 vreedzaam in harmonie met elkaar leefden klopt eigenlijk ook niet. Het conflict van nu speelt al voor de tweede wereldoorlog en niet bij het inluiden van de Joodse staat. Door Godsdienstige of Etnische problemen deden zich toen ook al conflicten voor. In 1900 ontstonden toe twee bewegingen die daar een eind aan wilden maken. Het Joodse nationalisme (Zionisme) en de Arabische nationalisme. Beiden wilden toen al een eigen staat. In 1886 vonden trouwens voor het eerst aanvallen plaats op Joodse nederzettingen. In de jaren twintig werden de aanvallen op Joden heftiger (in die tijd woonden er in Palestina 87% Arabieren tegenover 11% Joden). Adolf Hitler was helemaal niet van plan om Joden uit te roeien. Dat de nazidictator zo,n zes miljoen Joden toch de dood in joeg, zou hem zijn ingefluisterd door de islamitische moefti Haj Amin al-Hoesseini. De moefti zou tegen Hitler gezegd hebben dat alle Joden naar Palestina zouden komen als hij het Duitse rijk uit zou zetten. “Maar wat moet ik dan met ze doen?” zou Hitler hebben gevraagd. “Verbrand ze!” zou het islamitische kopstuk als antwoord hebben gegeven.

   2. Dubbele Komma

    ja mooi he,net zoals egypte ook niks van ze moet hebben bijv.

    palestijnen zijn alleen bij onze linksmensen geliefd,want palestijnen vermoorden onschuldige burgers,dat vind de linksmens hier helemaal prima!

    onze linkse medemens word zo verschrikkelijk geil van geweld,he dhimmie dopper?

    1. Code134

     Je bent een gestoorde aap, Dubbele Komma. Je verdient geen reactie.

 22. Likoednl

  De Palestijnen weigeren al 80 jaar de tweestatenoplossing. Tijd om iets nieuws te proberen.

  https://likud.nl/2017/11/onthullend-hoe-netanyahu-vrede-wou-en-abbas-niet/

  1. Code134

   Dit is een gore leugen.
   De Tweestatenoplossing wordt door Israel geblokkeerd omdat de huidige politiek van landroof voor hen te profijtelijk is. Ze hebben bij een faire tweestatenoplossing veel te verliezen omdat ze dan onwettig ingelijfd grondgebied zullen moeten afstaan.

   1. Blue monday

    Inderdaad grove leugen.

    Fake news!

   2. Rechtsaf

    In 1946 was het driemaal NEE en nu is het nog steeds NEE.

    Vul maar in als zoekterm op Google: driemaal NEE + arabieren

    Er is geen oplossing in twee staten en al helemaal niet op Israëls grondgebied. Laat die droom maar lekker varen. Dat gaat nu niet en nooit niet lukken.

    Een tweestatenoplossing is een linksverzinsel, een hoofdstuk uit de Linkse Bijbel. Scheur er maar lekker uit want het is nog steeds driemaal NEE. Mohammedanen willen geen vrede met Israël, ze willen Israël en gaan dat nooit krijgen. Zoveel heeft Israël in die 71 jaar! wel geleerd, daarvoor is al veel te veel onschuldig joods bloed gevloeid.

   3. Anton Adriaan

    Iemand met de naam Likoed.nl.
    Wat verwacht je dan?!

   4. Dubbele Komma

    je staat natuurlijk even niet stil bij het geweld tegen de israelische burger?

    jij vind dat israel gewoon moordenaars van een bepaalde ideologie in huis moet nemen omdat dhimmie dopper nou eenmaal nog nooit een geschiedenisboek van binnen heeft gezien en oprecht denkt dat islam “vrede” betekend.

    er zit geen islamiet op vrede te wachten,ze zijn op missie,de hele wereld moet onderworpen worden,want islam betekend namelijk niet “vrede”

    islam betekend ONDERWERPING.

    dat jij dat niet wil weten en 1400 jaar bloedvergieten even wegdenkt heeft de normaal denkende mens geen ene flikker aan.

    u weet namelijk helemaal niet waarover u het heeft.

    dank u.

    1. Steve Van der Vekens

     Ze zijn inderdaad op missie: ‘Dawa.’
     En ze denken niet in jaren maar in generaties.

   1. van Urk

    Ik wil niet veel kwijt.. maar Israel heeft wel als eerste stap naar een vreedzame oplossing de Joodse kolonisten uit Gaza eruit geknikkerd en dat aan de Palestijnen gegeven. En kijk wat de leiders van de Palestijnen met hun gekregen grondgebied ervan gemaakt hebben. Een kalifaat vol antisemitische terroristen die hun eigen volk onderdrukt. De voormalige Hamas lid en UN watch Youssef heeft dat op een geweldige manier aangekaart aan de Palestijnse delegatie. http://www.youtube.com/watch?=c2NaiX-hvVQ

    1. van Urk

     Jammer genoeg dat wereld en de pro-palestijnen activisten dit soort berichten alweer gauw vergeten en doorgaan met een ingepeperde antisemitische tunnelvisie: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/video-palestijnse-held-bij-vn-vergadering-niet-israel-maar-de-plo-is-de-vijand-van-de-palestijnen/

     1. Dubbele Komma

      ja de linksmens wil het betoog van deze man helemaaaaaaal niet horen.

      ditis de enige “palestein” waar ik respect voor heb,spijker kop raak.

      jammer dat dhimmie dopper deze waarheden niet tot zich neemt.

      het vreemde is ook dat hij zich toch al tot op het bot belachelijk maakt elke dag op deze site.

      en door deze waarheden niet tot je te nemen,weet je helemaal niet waarover je het hebt.

      heb je ook de gezichten gezien om hem heen als hij zijn betoog doet?

      dat zijn de dhimmie doppertjes die uit alle macht helemaaaaaal de waarheid niet willen horen.

      prachtig,heel veel respect voor deze man.

  2. Dubbele Komma

   juist,eigen schuld,als je je gedraagt als een klein verwend kind moet je ook zo behandeld worden!

   GO TRUMP!

  3. Ruth

   @ likoednl.
   De zogenaamde Palestijnse autoriteit wil ook geen 2 staten oplossing ze willen heel Israël.
   En bíjna de hele wereld heult met hun mee met oogkleppen op en dan zogenaamd vrede, de zogenaamde Palestijnen willen helemaal geen vrede want dan komen er geen schepen met geld meer binnen.

 23. Steve Van der Vekens

  Hup Trump!

 24. Bes Tolen

  En dit. Hoe katholiek was Nederland? Wel zo. De paus ordonneerde op gegeven ogenblik, dat hele vorstendommen moesten worden overgedragen aan kerkelijk bewind. De vorsten in die gebieden werden afgezet en vervangen door bisschoppen. Zo ontstonden wereldlijke bisdommen met als bijzondere taak opstand tegen het geloof gewapenderhand met de kracht van de overheid te bestrijden. Het betekende dat de adel, die de andere gebieden binnen het Heilige Roomse rijk van de Duitse natie (vanaf 800 of anders 961)(de naam varieerde in de loop van de tijd. Aanvankelijk het Frankische rijk) bestuurde, ook alle militaire bijstand moest verlenen. Vanouds, dat is van ver voor de christelijke tijd, waren het al hertogen of te wel militair getrainde bevelhebbers uit bepaalde adellijke families, die de mannen uit hun gebied opriepen om in hun leger te dienen. Dat was de situatie die nu de bisschoppen gingen gebruiken om opstandige gebieden en/of gebieden, die niet aan de gestelde verplichtingen voldeden, te straffen. Die verplichtingen betroffen in het bijzonder te betalen belasting, vaak ook in natura, en aan de christelijke riten te voldoen of juist heidense gewoontes of riten af te schaffen. De adel traineerde de militaire verplichtingen over het algemeen. Veelal jaren en dat onder grove bedreigingen als vogelvrij verklaring of ban uit eigen gebied. Als na jaren toch de legers optrokken, ontbrak het hen vaak aan zin om de bevolking (van andere gebieden) te straffen. Dat kon voor die legers wel eens fataal zijn. Een aantal keren is het voor gekomen dat een leger door boeren of stedelingen finaal in de pan werd gehakt.
  Karel de Vijfde nam in 1528 het gebied van bisdom Utrecht over. Wel met de militaire verplichtingen. Zo kreeg hij een aaneengesloten gebied in de noordelijke Nederlanden. Wat van grote betekenis werd.
  De bisdommen Keulen (aartsbisdom, metropoliet), bisdom Munster, prinsbisdom Luik, bisdom Utrecht (in 1528 ”wereldlijk” opgeheven: aan Karel V en in 1559 aparte kerkprovincie) hadden vaste banden.

 25. Bes Tolen

  BM. Als u de echte geschiedenis echt wilt bestuderen dan graag. Willem van Oranje was jarenlang de eerste man in de Staten Generaal, die heel veel grieven bij het regime in Brussel heeft gedeponeerd. Daarvan zijn er nog altijd schriftelijke bewijzen.
  Uiteindelijk is er opstand gekomen al wat voor 1568. De verliezen aan mensenlevens waren enorm. Vooral in de zuidelijke Nederlanden en later ook in de noordelijke en oostelijke gebieden van wat nu Nederland heet. Ook waren er vele invallen toen deze laatste gebieden onder controle van de opstandelingen stond. Invallen vonden ook nog nadat de vrede in 1648 was gesloten plaats. Bekend is 1672.
  Veel van deze gebieden zijn weer door de tegenstanders, Rome dus, heroverd. Bijvoorbeeld Twente. Met moordpartijen erbij. Dat betekende dat de bevolking weer Rooms katholiek moest zijn. Ook in aangrenzende gebieden in Duitsland.
  In totaal gaat het om honderdduizenden slachtoffers in de Nederlanden. In West Nederland het minst maar ook daar is nog veel uitgemoord.
  Och, gefeliciteerd met de uiteindelijke overwinningen van de kerk, die het zo goed met de mensen voor had en heeft.

 26. Ruth

  Eindelijk een president met ballen, en de rest van de landen hebben het lef niet!! bang dat de islamitische wereld boos wordt. En vooral Europa ze zijn o zo bang dat islamieten boos worden. Stelletje hypocrieten ze weten donders goed dat Jeruzalem bij Israël hoort maar zijn te bang om het te erkennen. Daarom weten de islamieten hier als ze maar in opstand komen dan krijgen ze vanzelf hun zin.
  En dat moet eens afgelopen zijn willen ze hier wonen oke maar dan volgens onze wetten en niet anders. De Nederlanders zelf zijn zo langzamerhand 2e rangsburgers geworden in eigen land. Mede dankzij de linkse hypocrieten de meeheulers van de islamieten.
  Nog even dan mogen we geen kerstfeest meer vieren want dat is tegen het zere been van de

 27. Ruth

  Even aanvullen

  Moslims.

  1. jimmeh

   het zijn geradicaliseerde moslims geen moslims , loser

   1. Ruth

    @Jimmeh

    Voor mij bestaat er geen verschil want als er op aan komt kiezen moslims toch voor hun geloofsgenoten of het nou om gematigd of extreem is.
    En de grootste loser ben jij!!!!

    1. Zout

     @Jimmeh: Bovendien make men onderscheid tussen islam en moslims. Binnen islam bestaat geen matigheid. De radicale islam is een pleonasme.

 28. Rosasolis

  De koran vermeld de hoofdoelen van de islam:
  1. Er is alleen een religie, de islam. En geen andere zijn erkend.
  2. Alle “Infidels” ( islam ongelovigen) moet bekeren tot de islam of worden vernield.
  3. Als doel 1 bereikt is, dan worden er Kalifaten opgericht, die de oorspronkelijke
  regeringen zullen overnemen.
  Omdat de islam zowel de joden als christenen niet willen erkennen, zal er nooit vrede zijn in Israel. Ik vrees grote problemen als er meerdere ambassades Amerika gaan
  volgen, en verhuizen naar Jerusalem. En nu terug naar de ambassades in Tel Aviv.
  Waarom verhuizen? Zij hebben jarenlang gewerkt in veiligheid, in dit grote moderne stad. Waarom ineens gaan verhuizen, omdat Trump wil z’n verkiezing beloofden voor Amerika toekomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.