Onderzoek: Nederland is één van de MINST racistische landen van Europa

En waarschijnlijk zelfs ter wereld.

Linkse activisten roepen al jaren dat Nederlanders racistisch tot op het bot zijn. Niets deugt aan onze cultuur. We zouden minderheden haten en alleen maar tolerantie hebben voor de blanke, humanistische medemens.

Nou, uit onderzoek blijkt dat net even anders te liggen. Nederlanders zijn namelijk wel degelijk anti-racistisch (of: openminded)… en we zijn één van de minst racistische/bevooroordeelde volkeren in Europa.

Zoals je in de plaatjes ziet antwoordde de (overgrote) meerderheid van de Nederlanders dat ze er geen enkel probleem mee zouden hebben als hun kind thuiskomt met een zwarte/Aziatische/islamitische/joodse partner. Een behoorlijk aantal andere landen kunnen daar het één en ander van leren.

racism

Zoals Jelmer Visser terecht — en buitengewoon sarcastisch — laat weten op Twitter:

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. jasper38

  Dat wisten we al daar hoef je geen onderzoek voor te doen

  1. hans-e-pans

   Dan zal binnenkort Sylvana S. wel gaan beweren dat dit door haar komt.

 2. Ernst Quispel

  Laten we dat zo houden. Dat lijkt me lastig genoeg.

  1. Signaal

   Blablablabla blaaskaak

   1. Control

    Ja dat weten we nu wel Top, je originaliteit laat te wensen over domme jongen.

    1. lugar

     Je broek hangt op je hielen Ernst!

     1. Archetype01

      krijg je als je jezelf pijpt en denkt dat je svetlana heet.

     2. lugar

      Inderdaad Archetype, met een betonplaat voor je harses is de val natuurlijk extra overtuigend.

  2. sjun

   Minder te weinig integrerend volk binnenlaten, dan lukt dat vast wel.

   1. toetssteen

    @sjun
    Singaporese van Indiase afkomst huwde met een studievriend van mijn zoon. Binnen een jaar sprak ze Nederlands (ik stond echt perplex),werkte vanaf dag 1 in de ICT.

    1. sjun

     Dat had wegens gebrek aan verwarring waarschijnlijk niks met islam te maken…

    2. Ernst Quispel

     Wat te denken van mensen als Arib en als Aboutaleb die het als immigranten schopten tot resp. Kamervoorzitter en Burgemeester van Rotterdam.
     Integratie gaat niet zelden indrukwekkend goed.

     1. hans-e-pans

      Het is alleen jammer dat degenen waarbij het niet lukt het zo opvalt dat het niet lukt.

     2. Control

      ‘dat het niet lukt.’

      Het staat er echt!

      🙂

 3. gister

  nederland is één van de MINST racistische landen van europa, maar als je vaak genoeg herhaald dat het niet zo is, gaan de meeste het vanzelf geloven.

  1. Ernst Quispel

   Het lawaai van Wilders en Baudet doen inderdaad vermoeden dat we een tamelijk racistisch land zijn maar op de keper beschouwd maakt deze bruine minderheid wel veel lawaai maar is hun aanhang onder de bevolking tamelijk gering.

   1. sonar

    Kwippemans je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen,ze lopen ook gewoon rond zoals jij.

    1. Control

     ‘je hoeft geen eikel te zijn’

     🙂

    2. Ernst Quispel

     Dank voor je inhoudelijke bijdrage, sonar. Denkers zoals jij tillen dit blog op een hoger niveau.

     1. Roughwood

      Iets dat we van u zeker niet kunnen zeggen… Quisling en denken/inhoud: contradictio in terminis.

   2. Koos sssss

    Inhoudelijk onjuist, op het infantiele af.

    Racisme is in Nederland vooral een businessmodel voor linkse, zwarte en islamitische schreeuwers. Het genereert betalingen voor je advocatenkantoor, subsidie voor je verder kansloze clubje, voortzetting van je (vaak onterechte bijstands)uitkering. Of een geldig alibi voor als je je aantoonbaar misdraagt of crimineel bent, maar op grond van je huidskleur een voorkeursbehandeling bij de politie of de rechter wilt hebben.

    Als je dit aan de kaak stelt, ben je niet een bruinhemd, zoals jij suggereert, maar ben je slechts de boodschapper van het slechte nieuws.

  2. toetssteen

   @gister
   Mhhh, herhaalt?????

 4. bifbof

  Wat maakt intussen nog uit wat die roepen ? Rascist zijn begint onder hun invloed eigenlijk niet echt heel erg meer te zijn (zo voelt het inmiddels voor mij)

 5. DolleDries

  Is daar her racisme van de islam tegen andersgelovige,Joden vrouwen en homo’s ook mee berekend.

 6. denk eens na

  Waar klagen die kut negers en arabierebn dan over??

  1. Ernst Quispel

   “die kut negers en arabierebn”

   Dat Nederland een relatief weinig racistisch land is betekent niet dat er geen bruine racisten bestaan die op fora hun haat mogen spuien.

   1. denk eens na

    Onzin ik ben zelf voor de helft zwart , vanaf me navel tot mijn grote teen.

    1. Blue monday

     In Suriname vinden ze een tintje donkerder ook al vaak minderwaardig.

     1. Control

      ‘een tintje donkerder’

      🙂

 7. Duke

  Zijn deze vragen bedacht door de diversiteitsgestapo (diversiteit is een eufemisme voor racisme jegens blanken)?
  Waarom vragen ze niet of er een probleem is als hun kind thuiskomt met een blanke partner? Ik denk dat Nederland dan een stuk racistischer uit de bus komt.

  1. Ernst Quispel

   “diversiteit is een eufemisme voor racisme jegens blanken”

   Geestig.

 8. DolleDries

  In Griekenland barsten de opvangkampen al maanden uit hun voegen en de nieuwe burgers die over heel Europa verspreid moeten worden, worden steeds agressiever.
  In Athene zijn de Grieken nu erg bang voor de vele economische vluchtelingen. Steeds meer migranten bewapenen zich en de misdaden exploderen. De situatie dreigt om te slaan, de autoriteiten verwachten onrust.
  De krant Interia Fakty meldt vandaag dat de situatie dramatisch is, vooral in Athene. Criminele bendes hebben zich gevestigd en voorzien zich van vuurwapens op de zwarte markt.
  De Griekse politie wordt volledig overweldigd door het escalerende geweld, de situatie wordt gevaarlijk, schrijft de Griekse krant Proto Thema.
  In de groeiende misdaad zien experts de vele ongegronde beloften van Europese toppolitici, die de vele economische vluchtelingen hoop op een beter leven gaven.
  Veel migranten zien echter niet langer een reële kans dat hun leven fundamenteel zal veranderen. De hoop om ook naar een ander EU-land te emigreren, de hoop om helemaal bovenaan de lijst naar Duitsland te kunnen emigreren, krimpt zichtbaar. Migranten “sluiten zich aan bij criminele bendes” (Interia). De vorming van bendes wordt vooral waargenomen bij Afghanen.
  Het samenklitten van moslims is niet alleen een probleem voor de politie. Migranten die bescherming zoeken, bedreigen elkaar ook. Het klimaat wordt steeds agressiever, zo meldt Interia. Afghaanse bendes zouden bijvoorbeeld andere migranten afpersen om hen met rust te laten. De prijs zou zelfs moeten stijgen afhankelijk van de nationaliteit.
  De Algerijnse, Palestijnse en Pakistaanse bendes worden door de autoriteiten als bijzonder agressief en gevaarlijk beschouwd. Onlangs zijn in de haven van Patra in de Peloponnesos verschillende bendeleden bij rivaliserende bendegevechten om het leven gekomen. Migranten teisteren elkaar en proberen op alle mogelijke manieren illegaal op een veerboot naar Italië te stappen.
  Bron:
  Athen: Es geht los, Migranten bewaffnen sich

  1. Ernst Quispel

   DolleDries vond een tekst op een vies islamofoob blog en kon het niet laten die hier neer te pleuren.

   We kennen onze Dries:dol en islamofoob.

   1. DolleDries

    Hoezo we.

    1. palko

     @DD, met ‘we’ bedoelt de o.a. naar Ernst luisterende beroeps actifascist zichzelf en zijn vele alter ego’s. Om het over je eigenlijke onderwerp over de problemen met nepvluchtelingen te hebben: Griekenland had er ook gewoon voor kunnen zorgen dat al die Mickey Mouse vluchtelingen geen kans krijgen het Griekse grondgebied te betreden. Door maatregelen te nemen zoals gidsland Hongarije die heeft genomen.

 9. Chauvinist

  ‘Would you feel comfortable if one of your children was in a relationship with a muslim?’

  Volgens dit ‘onderzoek’ vind tussen de 50% en 59% dit geen probleem… maar wie zijn daarvoor ondervraagd? Ik ken werkelijk geen enkel Nederlands gezin waarvan de ouders van blijdschap een gat in de lucht springen wanneer hun dochter met een Mohammed of een Ali thuiskomt…

  Deze onderzoekjes zijn in mijn optiek niet serieus te nemen en vooral ‘bedacht’ (ook de uitslag hiervan!) om ons te doen laten geloven dat wij allemaal supertolerant zijn en dat alles met een tintje beter is dan blanke… pardon, witte mensen (vandaar dat dezelfde vraag maar dan beteffende blanken er niet tussenstaat, hoe toevallig?!).
  We moeten en zullen geloven dat het een enorme verrijking is wanneer onze kinderen met een zwarte of een moslim thuiskomen… indoctrinatie verpakt in een nep-onderzoekje met een nep-uitslag.

  Wanneer je niet wilt dat je dochter thuiskomt met een moslim, is dat geen intolerantie of racisme maar gezond verstand. Wie gunt zijn/haar dochter een vriend die de meest walgelijke gewelddadige ideologie ooit aanhangt en waarvan het heilige boek zegt dat je dochter een minderwaardige ongelovige is die verkracht mag worden? (bron: koran)

  1. Ernst Quispel

   Ik zie dat Chauvinist heel een bijzondere Koran in de boekenkast heeft staan.

   🙂

  2. NoDoubt

   Koran 4:24 – “En alle getrouwde vrouwen (zijn u verboden) behalve degenen (gevangenen) die uw rechter handen bezitten.”

   Koran 4-24 + Abu Dawud 11:2150
   En verboden zijn de eerbaar getrouwde vrouwen, behalve degene die buitgemaakt [of gekocht] zijn aan uw rechterhand waarover jullie beschikken. Hun gevangen echtgenoten mogen toekijken.

   Koran 8:69 Geniet wat jullie aan oorlogsbuit hebben genomen, het is toegestaan en goed. Voorwaar, Allah is vergevensgezind en barmhartig. [De islamitische slavenmeester kan genieten van zijn “vangst” omdat volgens koranvers 8:71 “Allah je meesterschap over hen gaf.”

   Koran 23-1-5-6
   De gelovigen zullen slagen wanneer zij hun kuisheid bewaken, behalve met hun echtgenotes en slavinnen wordt hen niets verweten.

   Koran 33-50
   O profeet, Wij hebben aan jou toegestaan: jouw echtgenotes aan wie jij haar bruidsschat gegeven hebt, en de slavinnen waarover jij beschikt uit de buit die Allah jou gegeven heeft.

   Koran 33-52
   Daarna, zijn er voor jouw geen andere vrouwen toegestaan, ook niet dat gij haar vervangt voor een ander vanwege haar schoonheid, maar [het onbeperkte aantal] slavinnen die gij bezit zijn wel beschikbaar. En Allah is over alles opziener.

   Koran 70-29/30
   Die hun schaamstreek kuis bewaren, enkel voor hun echtgenotes of slavinnen, valt niets te verwijten.

   Ishaq:593
   Uit de gevangenen van Hunayn, werd het slaafmeisje Baytab toegewezen aan Ali [schoonzoon van Mohammed], het slaafmeisje Zaynab werd aan Oethman toegewezen en Umar kreeg een ander.”

   Tabari IX: 147
   “Een eunuch genaamd Mubur werd samen met twee slavinnen gepresenteerd aan Mohammed. Hij nam een slavin als bijvrouw, de andere werd aan Hassan gegeven.”

   Tabari VIII: 100
   De boodschapper stuurde Hatib met een brief naar Muqawqis, de heerser van Alexandrië. Muqawqis gaf de apostel vier vrouwelijke slaven.”

   Sahih Muslim 3371 – Mohammed en zijn mannen nemen enkele aantrekkenlijke Arabische vrouwen gevangen uit de Banu Mustaliq gemeenschap. Hun dilemma werd dan dat ze behalve seks met deze vrouwen, ook het losgeld wilde. Wetende dat zwangere gevangenen een lagere prijs opleveren. Als ze aan Mohammed advies vragen betreffende coïtus interruptus, zegt hij; ”Hoe je seks hebt maakt niet uit, iedere ziel die geboren moet worden zal geboren worden.”

   Bukhari: V5B59N459
   Ik kwam de moskee binnen, zag Abu en ging naast hem zitten en vroeg over seks. Abu Said zei, ‘We gingen met de apostel naar buiten en kregen gevangen vrouwelijke slaven toebedeeld. We verlangde naar vrouwen en hielden van coïtus interruptus.’ [want een zwangere seksslavin devalueert in marktwaarde]

   Koran 24:33
   Dwing uit winstbejag slavinnen niet tot prostitutie als zij kuisheid wensen. Maar als iemand hen toch dwingt dan is Allah vergevingsgezind en barmhartig.

  3. Control

   “Wanneer je niet wilt dat je dochter thuiskomt met een moslim”

   Puur racisme.

   1. Vit

    Aboutaleb wil niet dat zijn dochter thuiskomt met een niet moslim.

    Puur discriminatie, (wij zijn geen apart ras).

  4. Frits Jansen

   Of je iemand die Marokkanen discrimineert een “racist” mag noemen is omstreden, omdat Marokkanen toch ook blanken zijn.
   Discriminatie is het zonder goede reden maken van onderscheid, ten nadele van de betrokkene.
   Ik ben geen moslimhater maar moslims hebben wel andere denkbeelden over bepaalde zaken, dus kun je met reden bezwaar hebben als je dochter opeens een hoofddoek om heeft en met een moslim thuis komt. En als het met reden is, is het geen discriminatie.

 10. lIN-T

  Linkse mainstream intolerantie leugens zijn niets anders dan donkerbruine propaganda.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Jammer dat bij dit verheugend bericht een foto van een volbloed raciste wordt geplaatst.

  1. palko

   @TRBK, Ernst en zijn alter ego’s hebben het vaak over bruine fascisten o.i.d. Laat monster zonder waarde Sylvana Simons, daar nou een sprekend voorbeeld van zijn!

   1. Control

    ‘Ernst en zijn alter ego’s’

    🙂

    1. sjun

     Willem H. en zijn grondlijn-groepje was mogelijk een betere duiding geweest.

 12. Vit

  Zwartjes moeten gewoon hun mond houden en achterin de bus gaan zitten.

  😉

 13. Guus Geluk

  Logisch. Nederland loopt in veel voorop, dus ook in het minst racistische land ter aarde zijn.

  1. Control

   ‘het minst racistische land ter aarde’

   🙂

 14. Groen Rechts

  Ik stel voor om dan ook eens het volgende onderzoek uit te voeren en ook hiervan de resultaten in het NOS journaal te presenteren:
  Hoeveel procent van de in Nederland wonende moslims zou er geen probleem me hebben wanneer hun dochter thuiskomt met een Christen, Jood of ongelovige?
  Ben erg benieuwd of de 0,00001% gehaald wordt!

  1. Vit

   Aboutaleb wil het in ieder geval niet.

   1. Vit

    Voor een atheïstische schoonzoon lijkt het me ook wel afstotelijk als je schoonvader in een djellaba loopt.

    1. palko

     @Vit, of nog erger, dat je schoonmoeder met een schaamlap op haar kop loopt.

     1. Vit

      Nou een kerel in een jurk lijkt me toch het ergste.

 15. ayreonaut

  Stelling: Dit is een racistisch onderzoek.

  Ik ga het ff niet onderbouwen, mogen jullie zelf doen.

 16. meijer61200

  De ECHTE racisten vindt je in de zandbak! Waarom gaat Simons daar geen vrede prediken? Ik doneer graag mede voor een enkele vlucht hoor.

 17. Frits Jansen

  Voor mensen als Wilders en andere rechtse populisten is het een probleem dat de Nederlander van huis uit niet zo racistisch is ingesteld. Dus moet hij alle zeilen bijzetten om toch een tegenstelling te creëren, want Wildes is pas tevreden als hij de ene helft van de bevolking tegen de andere heeft opgezet.

  Het verraderlijke is dat Wilders de kern van zijn boodschap ogenschijnlijk niet op de eerste plaats zet. Hij fulmineert tegen massa-immigratie, waarbij quasi-vanzelfsprekend het “frame” wordt gebruikt dat de islam VERSCHRIKKELIJK IS. Zoals hieronder een trol ook weer uit probeert te leggen met Koran-citaten, zonder enige historisch besef want het islamitische recht was 1500 jaar geleden heel modern.

 18. Ni28

  Het onderzoek klopt niet want volgens mevrouw Simons zijn wij de grootste racisten op aarde. Misschien moeten de onderzoekers even met haar kortsluiten want de Zwarte Piet hebben zij vast in hun onderzoek niet meegenomen.

 19. Ni28

  Lachen: Ik haat racisten net zo erg als zwarte, bruine, gele en rode mensen.

 20. Hurdy

  Niet dat ik per se vind dat het omgekeerde waar is, maar in dit geval ging het om het beantwoorden van vragen. Hoeveel mensen zouden wel degelijk racistisch zijn en gewoon politiek-correct hebben geantwoord?

 21. Blue monday

  Wat is racisme?

  Stel je mij de vraag:

  Azië – geen enkel probleem
  Donker – geen enkel probleem
  Moslim – zolang mijn dochter wel gelijkwaardig wordt behandeld…. ik heb mijn twijfels dus bij mijn dochter
  Jood – geen probleem, echter idem bij orthodoxe joden wel als mijn dochter gelijkwaardig wordt behandeld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.