Column Jan Roos: Rituele slacht toont het bijzondere huwelijk tussen dierenliefhebbers en islam-aanhangers aan

In zijn column van deze week speelt Jan Roos open kaart. Hij vertelt openhartig over zijn voorliefde voor vlees van de barbecue, maar breekt tegelijkertijd een lans voor diervriendelijkheid. Minder fraaie woorden heeft hij over voor ‘groene types’ die zeggen dierenliefhebbers te zijn, maar ook de rituele slacht goedpraten. Jan omschrijft dat als een hilarische variant van het Stockholmsyndroom.

Ik ga er niet omheen draaien, ik ben een vleesliefhebber. Als het even kan staat bij mij de barbecue te gloeien met een halve kinderboerderij erop. Ik werk dus willens en wetens mee met het over de kling jagen van dieren. Als omnivoor is het niet alleen onderdeel van mijn voedselpatroon, maar ik vind het ook gewoon heel lekker.

Wel vind ik dat als je zo’n offer vraagt je er ook verstandig mee moet omgaan. Ik eet dus zoveel mogelijk biologisch vlees, zorg ervoor dat kippen wel een leven buiten hebben gehad en mijd de kiloknaller. Ik begrijp dan ook niks van het ritueel slachten van dieren. Het opensnijden van hun strot en dan zien hoe het dier langzaam van de wereld gaat is uitermate wreed. En ook totaal onnodig. Dat ze dat in het jaar kruik deden betekent niet dat wij er in 2018 nog steeds mee moeten doorgaan. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat dit in een beschaafd land als dat van ons nog steeds is toegestaan. Dat wij dieren opeten is een ding, maar dan kunnen we wel zo diervriendelijk te werk gaan. Ook bij hun dood.

Oh Jan, begin je nou weer moslims te bashen?‘ Nee hoor, want ik vind dat alle rituele slacht verboden moet worden, dus ook voor Joden. En je kan veel van me zeggen, maar mij uitmaken voor antisemiet wordt lastig bij een vriend van Israël.

Je zou zeggen dat ik de Groenen aan mijn kant kan vinden. Zij komen immers standaard op voor de de natuur en zeker de beestjes. Toch? Nou nee: er is namelijk een heel bijzonder huwelijk tussen die dierenliefhebbers en aanhangers van de islam. Die kunnen namelijk in de ogen van die schattige hondenvrouwtjes geen kwaad doen. Dus dat ze alleen in ons land al tienduizenden dieren onverdoofd de dood in martelen is dan opeens geen punt meer. Ze staan zelfs met spandoeken langs de kant van de weg ze een fijn offerfeest te wensen.

DlJV6XXX4AA7Th1

Onbegrijpelijk dat je zo makkelijk van je principes kan stappen om een brute godsdienst te pleasen. Dan heb je echt een ruggengraat als een tuinslang. Maar het zal wel alles te maken hebben met angst om intolerant genoemd te worden. Voor je het weet ben je immers een islamofoob. Iets waar de Partij voor de Dieren – die wel voor afschaffen van de rituele slacht is – steeds door die groene types voor wordt uitgemaakt.

Schermafbeelding 2018-08-23 om 12.58.16

Maar niet alleen dierenrechten moeten wijken voor de door links zo geliefde islam. Ook vrouwenrechten worden met alle liefde aan het aanrecht gezet als dat zo uitkomt. Zo staan de zogenaamde feministes in de rij om het salafisme te verdedigen, terwijl vrouwen volgens de aanhangers minder dan dieren zijn. Burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, is volgens dit soort niet meer progressief omdat ze de samenwerking met salafistische organisaties wil stoppen.

claareesi

Terwijl juist de aanhangers van deze islamitische stroming een bloedhekel hebben aan progressieve meisjes. Het Stockholmsyndroom van links neemt soms hilarische vormen aan, maar eigenlijk is het niets meer dan volledige achterlijkheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

160 reacties

 1. Ritter

  Het toont wederom duidelijk aan hoe hypocriet deze organisaties zijn.

  Ze hebben een grote mond en pretenderen voor dierenrechten op te komen………………..maar even niet als het de islam betreft. Dan tellen dierenrechten ineens niet meer.

  1. Tengo Kawana

   De schrijnende hypocrisie zit bij mensen als Jan Roos die mekkeren over de rituele slacht maar dagelijks het vlees van de bio-industrie, grootschalig dierenleed zonder weerga, naar binnen schrokken.

   Vies hypocriet kereltje.

   1. Capo

    “Vies hypocriet kereltje.”

    Hoewel jouw sneeuwvlokjes Elu en Cock nauwelijks voor je onderdoen, durf ik te beweren dat jij hier de grootste hypocriet bent die er momenteel rondloopt.

    Je bent een notoire leugenaar, ontkent vaststaande feiten of je bent wel zo smerig dat je erom heen lult. Je bent een bewezen multinicker en ondermijnt dit forum, zoals je dat de afgelopen 15 jaar bij talloze forums hebt gedaan, met steeds nieuwe en actuele multinicks.

    Je wordt keer op keer op keer geëxponeerd. Ik ben altijd vlakbij.

    1. Elu Thingol

     G-g-gollem.
     G-g-gollem.
     G-g-gollem.

   2. sjun

    Ik zou het me minder persoonlijk aantrekken Willem.

   3. Roughwood

    Wilt u stoppen om uw eigen gedrag op Jan Roos te projecteren? Dank u.

   4. Tinneke

    Wie zegt dat Robert?zit je bij hem aan tafel?

   5. Original NL

    Wat ben je toch een vies misselijk gedrocht w.i.m.
    Waarom val je niet gewoon dood zuigtrol?!

    1. Capo

     @Original: Jouw reactie is wat heftiger dan de mijne, maar dat Tengo weg moet is duidelijk.

     1. Capo

      Zoals ik het verderop ook heb gezegd:

      Er is niemand die jou dwingt om hier te blijven Willem, pak je biezen zou’k zeggen. Dit is volgens mij niet de eerste keer dat het gelazer rond jouw persoon losbarst, je bent notoir en kiest er zelf voor.

   6. nogmaals

    Domme Quisling laat weer eens zien dat hij een pathologische serieleugenaar is !
    Hij liegt over Jan Roos, zoals hij op soortgelijke manier een tijd geleden ook heel fanatiek herhaaldelijk zat te liegen over Henk Bres. Zo ontstellend dom van deze pathologische serieleugenaar want iedereen, behalve zijn trolmaatjes, ziet meteen dat hij keihard zit te liegen.
    Kun je nagaan hoe hij liegt als het niet meteen door iedereen gezien kan worden

    1. Tengo Kawana

     Welke leugens meent nogmaals te hebben waargenomen?

     1. nogmaals

      Dat weet je zelf het beste, want je hebt vast niet per abuis gelogen !

 2. DolleDries

  Links is zeker een achterlijkheid. Maar ik zou hun gedweep met de islam meer ziekelijke perversiteit willen noemen.

 3. DolleDries

  http://verenoflood.nu/ceuta-groot-nieuws-en-herkenbaar-verraad/

  Beetje goed nieuws Spanje stuurt deze horde terug

  1. struisvogelpolitiek

   Het lijkt veel op een fragment uit een film. Hoe heet die ook alweer, oja, Apenplaneet.

  2. Original NL

   @Dries……olé!!!!!

   1. Capo

    Er is ook maar één weg… Terug!

    1. Rechtsaf

     @Capo en er zijn heel veel manieren, maar eerst moet men een mind set creëren dat dit soort figuren het laten om überhaupt in zo’n boot te stappen.
     Dat ze hier naar toe komen zijn 25 stappen te ver, bij de wortel aanpakken en geen water meer geven..

 4. Bloem

  Het is natuurlijk wachten op een zeer inhoudelijk reactie van onze antisemitische kindervriend Dopper

  1. Capo

   @Bloem: Liever niet, ik heb liever dat hij voor eeuwig vertrekt. Zijn sneeuwschuiver mogen dan wel blijven, hoewel de druipende Cock ook aan multinickerij heeft gedaan, hij heeft nota bene Bloempje recent nog gebruikt als nickname.

   1. Elu Thingol

    G-g-gollem.
    G-g-gollem.
    G-g-gollem

    1. Tengo Kawana

     🙂

   2. Bloem

    Beste Capo,
    Guus Geluk leek mij altijd een goed opgeleide man.
    Weliswaar aan de foute kant van het spectrum doch geen klein kind.
    De manier waarop hij nu reageert is echter ernstig infantiel en weinig inhoudelijk

    1. Capo

     @Bloem: Met Guus is alles okay, zijn enige nadeel is dat hij nazi Tengo verdedigt en bijstaat in zijn multinickerij. Multinickerij is slecht voor een forum omdat je constant in de zeik wordt genomen en nooit weet met wie je te maken hebt. Bovendien staat van Tengo vast dat hij al jaren een dubbele agenda heeft die hij promoot met zijn multinicks.

     Elu schreef op 13 augustus 2018
     “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens… (…) Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken, maar ter inhoudelijke reactie.”

     1. Bloem

      Jammer dat hij Dopper blijft verdedigen, an sich leek het mij een geschikte kerel

     2. Capo

      @Bloem: “Jammer dat hij Dopper blijft verdedigen, an sich leek het mij een geschikte kerel”

      Inderdaad, het enige probleem is multinicker Tengo.

     3. Bloem

      Beste Capo, Het is vermakelijk om te zien hoe dhr. Dopper wild om zich heen slaat en forumdeelnemers die hem ontmaskeren beschuldigd van de malversaties die hijzelf placht te plegen. Het is net of je een kleuter aan het werk ziet die zijn zin probeert door te drijven. Zoals u eerder al aangaf is hij op andere fora reeds neergezet als een psychopaat. Vermoedelijk is dat niet ver benevens de waarheid.

     4. Capo

      Bloem schreef:

      “Beste Capo, Het is vermakelijk om te zien hoe dhr. Dopper wild om zich heen slaat en forumdeelnemers die hem ontmaskeren beschuldigd van de malversaties die hijzelf placht te plegen. Het is net of je een kleuter aan het werk ziet die zijn zin probeert door te drijven. Zoals u eerder al aangaf is hij op andere fora reeds neergezet als een psychopaat. Vermoedelijk is dat niet ver benevens de waarheid.”

      Zelf had ik dat niet beter kunnen verwoorden, een juiste conclusie. Daarom wil ik hem hier ook weg hebben.

    2. Tengo Kawana

     Met het infantiele gedrag van de multinicker en trol Capo heeft de heer Bloem dan weer minder moeite.

     🙂

    3. Elu Thingol

     Capo is als Gollem: leugenachtig, kruiperig, werkend onder meerdere persoonlijkheden, arrogant; anderen misleidend, anderen intimiderend, die bovendien niets anders kan doen dan treiteren, draden ontwrichten en kapen.

     Derhalve zal ik deze treffende gelijkenis elke keer aan de kaak stellen.

     1. Bloem

      Beste Guus,
      Misschien is het tijd om dhr. Dopper eens te laten voor wie hij is en zijn nare uitspraken niet langer te verdedigen. Ik noem u bij de naam Guus omdat ik een voorstander ben van elkaar met open vizier tegemoet te treden. We moeten er vanaf dat figuren als Dopper met steeds weer nieuwe identiteiten hier hun gang blijven gaan en de meest verschrikkelijke dingen kunnen roepen. Het lijkt mij weinig zinvol om het voor hem op te blijven nemen, het moet toch inmiddels ook voor u duidelijk zijn dat hij niet deugt en niets bijdraagt aan een inhoudelijke forumdiscussie. Zijn mening is niet alleen afwijkend, doch vaak ook abject en subversief, het opnemen voor dergelijk gedrag draagt niet bij aan een inhoudelijke discussie.

     2. Capo

      Ding-dong…
      “Derhalve zal ik deze treffende gelijkenis elke keer aan de kaak stellen.”

      Bijzonder want het gaat over Tengo, zoals dat al meer dan 15 jaar het geval is.

     3. Tengo Kawana

      Kan de heer Bloem aangeven welke meningen ik hier verwoord die hij ‘verschrikkelijk’ vindt?

     4. Elu Thingol

      @ Bloem

      U bent niet op de hoogte van Capo’s voorgeschiedenis.

      Capo, die hier van ’s morgens vroeg tot middernacht rondhangt, heeft hier een grote sliert nicks versleten. Eerst kwam Baaz, vervolgens Zout, toen Pit, daarna weer Stork, vervolgens lugar, en nu noemt hij zichzelf Capo. Hij is keer op keer verbannen, mede omdat hij onder dubbelaccounts heeft geklierd.

      Capo heeft met de nickname Control – een dubbelaccount van de toen actieve nick lugar – andere reageerders geïmmiteerd. Daardoor leek het alsof Ernst onder een andere nickname was teruggekomen, maar dat was dus lugar. Daarnaast achtervolgde hij onder die nickname reageerders die hem niet aanstonden met inhoudsloze berichten, vermoedelijk in een poging hen lastig te vallen.

      De trucendoos van Gollem was nog niet leeg. Een methode van hem was een “discussie” te starten met een andersdenkende om deze vervolgens middels zuigen te ontwrichten. Hij viel zichzelf bij met dubbelaccounts en begon anderen met deze dubbelaccounts ook uit te schelden.

      Sinds kort heeft dit persoon zijn trollengedrag uitgebreid met het hinderlijk stalken, achtervolgen en treiteren van andere reageerders. Het onvolledig citeren, het zuigen; het exporteren van berichten op dit forum naar een extern forum, het stalken van de gewaardeerde reageerder George Knight en Jan Kelderman is inmiddels op zijn conto bij te schrijven.

      Dit trol-gedrag zorgt ervoor dat elke draad wordt gekaapt en ontspoord. Zonder moraal als deze slijmbal is, heeft hij ook de draad over de moord op Nicky Verstappen voor zijn volggedrag aangegrepen. Op de draad over de moord op een klein kid spendeerde hij twintig berichten off-topic. Ik zou mijzelf doodschamen, maar Capo heeft nu eenmaal een bord voor zijn kop.

      Dit kapen van de draad deed de reageerder Vit vertrekken en Holland nam openlijk afstand van de heksenjacht.

     5. Tengo Kawana

      Goed dat je deze feiten onthult, Elu.

      De multinicker Capo heeft als missie dit blog kapot te maken. Helaas begint hij in die opzet te slagen. Veel reaguurders zijn inmiddels vertrokken.

     6. Elu Thingol

      @ Tengo

      Misschien is het ook nog even goed om te vermelden dat het forum waarnaar Capo berichten van dit forum exporteert, toelaat dat er doodsverwensingen worden gepubliceerd. De doodsverwensers hebben op het forum van De Dagelijkse Standaard een IP-ban.

      Daar hangt Capo dus ook rond.

     7. Top

      En wat is ons Guusje? Een mens zonder enige toekomst, als alleen het vuur of de put. Hier proberen ‘het gebraden haantje uit te hangen, met als rugdekking (en dat vindt Guusje heerlijk) van zijn mede trolletjes, wat ook uit het blikje ‘losers’ is gedruppeld . Tiktaktiktak, je tijd wordt met de minuut kostbaarder.

     8. Tengo Kawana

      Weet je onder welke nickname Capo berichten op het zieke stalkforum plaatst?

     9. Elu Thingol

      @ Tengo

      Hij heet er Stanly en ik geloof dat “George” Kodi is. De stijl is herkenbaar.

     10. EU kok

      Stanly heet hier Stanley2000.
      Komt hier via een VPN
      Had eerst een ban.
      Weet niet waarom en onder welke naam
      Floris is Cat en Catweazle.
      George kan ik nog niet thuisbrengen en interesseert mij ook weinig.
      Lugar onder Gollem verwacht ik.

     11. Elu Thingol

      @ Kok

      Dat eerste klopt niet, denk ik. Afgaand op de stijl is Gollem er actief als “Stanley”. “Stanley2000” op het DDS-forum, de Hongarije-fan, is iemand anders.

     12. EU kok

      @Elu.
      Uit Sjunnekes urinoir.

      Re: Nieuwe aanwas
      Berichtdoor droef » 19 aug 2018, 12:16

      Maar goed, wie heeft er hier nu eigenlijk de leiding en waarom zie ik geen nieuw lid terwijl ik lees dat Capo die aktief is op DDS zich hier heeft aangemeld? En zo zullen er ongetwijfeld meer zijn.

     13. Elu Thingol

      @ EU kok

      Oké – maar in stijl lijkt de Stanley op het moslimbash-blog meer op Gollem dan op de thans actieve Stanley2000. Ik denk niet dat Stanley2000 een dubbelaccount is van Gollem.

     14. Capo

      De bekende kansloze tactiek. De aandacht verleggen naar een ander in de hoop en de verwachting dat WlM buiten beeld blijft. Jammer Gustaafff, je doet zo je best voor je meester maar bent gestrand, al ben je wel goed in het openen van zijn deur. Nog even een keer het geluid van Tengo’s deurbel:

      G-g-gollem.
      G-g-gollem.
      G-g-gollem.

      En Capo heeft maar één missie en dat is Tengo c.s. uitroken en exponeren totdat hij weggaat. Sla die zin maar op voor je tegeltje.

     15. Elu Thingol

      Evenals Gollem ziet ook Capo zijn buitengewoon destructief wangedrag niet in, waardoor vrijwel zeker is dat hij erin zal blijven volharden. Ik vermoed dat Capo, evenals Gollem, uiteindelijk aan zijn wangedrag ten onder zal gaan.

      Tot die tijd rest ons elfen en hobbits niets anders dan dit kruiperige wezentje in de donkere krochten van het internet te negeren.

     16. Capo

      Het gaat over:

      T-t-tengo.
      T-t-tengo.
      T-t-tengo.

     17. Floris

      “G-g-gollem.
      G-g-gollem.
      G-g-gollem.”
      —————————-
      Veel kinderachtiger dan dit kan het niet worden.

     18. Elu Thingol

      Misschien dringt het tot Gollem door als hij het van Vit hoort:

      ik heb het gehad met DDS, dat geëmmer over multinicks en trollen waar het grootste gedeelte van topics mee gevuld worden, komt mijn neusgaten uit.

      Of van Holland:

      Capo, ik distantieer me verder van jouw opmerkingen. Je (terechte) poging tot bestrijding van de trollen is ontaard in een heksenjacht waarbij alles en iedereen verdacht wordt gemaakt en wordt verketterd.

      Zoals ik al zei: je schiet door.

      Al betwijfel ik dat sterk, gezien het bord voor uw kop.

     19. Elu Thingol

      Gollem heeft hier trouwens helemaal niets te willen. Wat hij mag willen is dat hij er morgen door Engelbart er niet van de tiende keer wordt afgegooid, vanwege zijn klierpraktijken. Zijn enige doel is dit blog kapotmaken, teneinde zijn eigen ego te strelen, en gezien het vertrek van vier reageerders slaagt hij daarin.

     20. Capo

      “Zijn enige doel is dit blog kapotmaken, teneinde zijn eigen ego te strelen, en gezien het vertrek van vier reageerders slaagt hij daarin.”

      Mijn enige doel is dat het Tengo onmogelijk wordt gemaakt hier nog langer te reageren. Ik zit hem daarbij op z’n huid. En nogmaals Guus, jij doet Tengo’s deur open, dat valt je zeker niet op?

      Zolang Tengo hier reageert zal DDS een puinhoop zijn. Dat was 3 jaar geleden al zo, de geschiedenis laat het zien, gek dat jij het niet ziet, sneeuwvlokje!

     21. EU kok

      G-g-gollem.
      G-g-gollem.
      G-g-gollem.

     22. Elu Thingol

      Je bent een grote sukkel. De enige die mag beslissen wie hier wel/niet mag reageren is de forumleiding. Het enige wat jij bereikt is het slopen van dit blog waar zich in het verleden evident interessante debatten afspeelden.

      En zo te zien ben jij er door de forumleiding al tien keer afgegooid. Is de plaat voor je hoofd werkelijk zo groot?

     23. Bloem

      Beste Guus,
      Ik kan enigszins begrip opnemen uw argumenten in dezen, echter kunt u niet ontkennen dat de stellingname inzake Joden door dhr. Dopper een onverteerbare is. Een dergelijke misdaad heb ik bij geen ander op dit forum kunnen bemerken. Behalve dan bij de aliassen van Dopper en Jansen (die vermoedelijk ook Dopper is). U wilt kennelijk geen afstand nemen van de vunzige uitspraken van Dopper, die overigens niet voor niets keer op keer van het forum gedonderd wordt door de redactie.
      Ik kom op dit forum voor zinnige inhoudelijke debatten met anderen die teleurgesteld zijn in de mainstream media. Dhr. Dopper is een vreselijk storende factor op dit forum waar de meeste deelnemers zich ongelooflijk aan storen. Aangezien ik u (zoals reeds eerder aangegeven) weliswaar een afwijkende mening heeft, desondanks als een fatsoenlijk burger ervaar, valt het mij vreselijk zwaar te zien dat u het voor een parvenu als Dopper op blijft nemen. I.p.v. zijn abjecte commentaren te negeren, komt u voor hem op. Ik vraag u niet een kant te kiezen, doch uw gezonde verstand te gebruiken en deze figuur niet te steunen of aan te moedigen in zijn nare gedrag.

     24. Floris

      @ Bloem: Ik hou er nog steeds rekening mee dat Elu Guus een sokpop van Dopper Tengo is.

      Meer dan de helft van z’n posts betreffen de verdediging van Dopper Tengo en dat met een volharding die niet normaal te noemen is.

      Je poging om hem voor rede vatbaar te krijgen is in ieder geval paarlen voor de zwijnen.

     25. Floris

      Elu Guus schreef:

      “Of van Holland:

      Capo, ik distantieer me verder van jouw opmerkingen. Je (terechte) poging tot bestrijding van de trollen is ontaard in een heksenjacht waarbij alles en iedereen verdacht wordt gemaakt en wordt verketterd.

      Zoals ik al zei: je schiet door.”
      ——————————————————————
      In z’n ziekelijke pogingen om Capo de schuld te geven, hetgeen een evidente omkering van de feiten is, past Guus een truc toe die Dopper Tengo ook zo vaak hanteert: selectief winkelen in andermans teksten.

      Holland geeft aan dat de bestrijding van de trollen door Capo TERECHT is, maar dat hij erin doorschiet. Daar maakt Guus vervolgens van dat Holland vertrok vanwege Capo.

      Hoe leugenachtig kan een mens zijn?

     26. Elu Thingol

      @ Bloem

      Dank voor het bericht uwerzijds en het begrip. Andersom respecteer ik uw mening.

      Wat betreft het antisemitisme: op dit forum heerst er rondom de staat Israël nog steeds een sterk politiek-correctisme. Er ligt een taboe op het bekritiseren van de Joodse staat en wie toch kritiek levert is een antisemiet. Ik ben ook herhaaldelijk uitgemaakt voor een Jodenhater.

      Voorts heeft u ook nimmer een citaat kunnen aanleveren omtrent het vermeende antisemitisme van deheer Dopper, waardoor het me steeds meer voorkomt dat deze beschuldiging met een korreltje zout moet worden genomen.

      In de tweede plaats heeft u het over hem als “storende factor”. Dit komt me toch selectief over. Reageerder Top beperkt zich uitsluitend tot onzin-reacties en hij is geen storende factor? Wordt dit blog niet door hem verziekt? Waarom wordt Top niet beschouwt als een trol, denkt u?

      Wat betreft mijn steun aan Dopper: ik ben het met veel van Doppers standpunten eens en sta ook meer dan eens tegenover de “Sjun-elite”, zoals ik het bastion aan forummers noem, dat consequent een conflict uit het verleden dat zij met hem hadden naar dit forum blijft importeren. Inmiddels zijn zij ziekelijk door hem geobsedeerd geraakt en hebbem woonadressen, namen, afbeeldingen – waarvan zij menen dat die van Dopper zijn – in een tweehonderd pagina’s tellende draad op een extern forum hebben afgedrukt. Eén van deze forummers, hier eerder actief als Kodi, is zelfs langs het huis van de vermeende “Dopper” langsgereden, heeft een foto gemaakt, en deze gepubliceerd. Ter info: Kodi is van het DDS-forum verbannen, vanwege al te e**treemrechtse sympathieën.

      Ik ondersteun Dopper in zijn stelling dat dit onvolwassen, ongezond en ziek gedrag is. Stalking, puberaal, anders kan ik het niet noemen.

     27. Elu Thingol

      “Je poging om hem voor rede vatbaar te krijgen is in ieder geval paarlen voor de zwijnen.”

      U bent zelf niet voor rede vatbaar. Ieder normaal mens zou het moslimbash-forum van Sjun al lang hebben verlaten. Dat u daar nog steeds rondhangt zegt wel iets over uw vatbaarheid voor rede.

     28. Floris

      Elu Stinktrol put zich uit in (een kansloze) verdediging van Dopper Tengo en laadt daarmee steeds meer de verdenking op zich dat hij een sokpop van Tengo is.

      Dit is niet normaal meer.

      Hier is een enorme gek aan het werk.

     29. Capo

      Floris schreef: “Elu Stinktrol put zich uit in (een kansloze) verdediging van Dopper Tengo en laadt daarmee steeds meer de verdenking op zich dat hij een sokpop van Tengo is. Dit is niet normaal meer. Hier is een enorme gek aan het werk.”

      Ik begin dit, samen met jou, ook aan te nemen. Dit is dermate merkwaardig dat er meer in het spel moet zijn. Waarvan akte!

     30. EU kok

      Gollem kwijlt:Ik begin dit, samen met jou, ook aan te nemen.
      .
      Er begint zich een slijmerige laag vocht op de bodem van het urinoir af te zetten.
      G g gollem likt de hand van zijn baasje en slist. Ja, ja, ja we zijn het eens.

     31. Tengo Kawana

      Beste heer Bloem,

      U spreekt over de standpunten van ene Dopper. Op wie doelt u en kunt u enkele citaten geven de verwerpelijke standpunten die hij debiteerde over Joden?

     32. Elu Thingol

      @ Floris

      Volgens mij viel u mij aan en die aanval pareerde ik succesvol.

      Over vijftien minuten klitten Gollem en Floris weer samen op het moslimbash-forumpje van Sjun om te zeggen wat ze hier niet zeggen.

   3. Meester Kong

    Oeps binnenkort de grote onthulling -wie zit er achter @Capo.
    Is het een inside job ?

    1. Capo

     We weten wie er achter jouw vriendje Tengo zit, je kunt je infantiele reacties beter aan zijn adres adresseren. Hij ondermijnt dit forum al jaren en blijft dat, ook nu, nog steeds doen.

     Zelfs Michael van der Galien is al jaren met dit gedrocht in de weer.

     Michael van der Galien
     21 februari 2015 at 20:29

     Even voor de duidelijkheid, mensen, de reageerder Jacobus (Tengo) is geband. Hij ging steeds verder en pushte al een tijdlang aan tegen een ban. Vandaag is het daadwerkelijk gebeurd.

     1. Meester Kong

      Grapjas, heb hier geen vrienden.

    2. Tengo Kawana

     Ik denk dat de multinicker Capo tot elke prijs zal proberen zijn privé-identiteit geheim te houden. Het is niet zo’n dappere vent.

     Overigens vind ik dat zijn goed recht. Jammer dat hij wel anderen dat recht ontzegt.

     1. Capo

      “Overigens vind ik dat zijn goed recht. Jammer dat hij wel anderen dat recht ontzegt.”

      Er is niemand die jou dwingt om hier te blijven Willem, pak je biezen zou’k zeggen. Dit is volgens mij niet de eerste keer dat het gelazer rond jouw persoon losbarst, je bent notoir en kiest er zelf voor.

  2. DolleDries

   Die zit nu bij de scouting.

   1. Bloem

    Daar wil je Dopper liever niet zien

   2. Meester Kong

    @DD je hebt een zieke geest.

 5. Meester Kong

  Jan Roos heeft het over de partij Groen uit Belgie maar doett net alsof het de linkse groendenkers zijn in NL…

 6. Ben Zine

  De selectieve verontwaardiging van links is inderdaad bijna hilarisch. Volkomen terecht wijzen zij op de immorele en weerzinwekkende bio-industrie, op dat punt ben ik het 100% met ze eens, de bio-industrie is ronduit misdadig. Maar als het dan gaat over de wrede en pijnlijke rituele slachting geven zij plotseling niet thuis, want islam. Ook de ondergeschikte rol van de vrouw, de discriminatie van homo’s, het besnijden van meisjes, het uithuwelijken van meisjes aan oude mannen, het vermoorden van meisjes door vader of broer (eerwraak), het stenigen van vrouwen wegens overspel, al die praktijken worden door links onder het tapijt geveegd, want islam. Dat is zo on.voor.stel.baar hypocriet dat je het gewoon niet meer serieus kan nemen. Je kunt alleen met een gesprekspartner in discussie als je een zeker respect voor die partner hebt. Maar door de uiterst selectieve verontwaardiging van links, die stompzinnigheid, dat hersenloze, dat eeuwige meten met twee maten kun je geen respect meer opbrengen voor die lieden. Ze zetten zichzelf op deze manier buitenspel. Als de redelijkheid zoek is, houdt een serieuze discussie op.

  1. Tengo Kawana

   Ben Zine, ik ben een voorstander van verdoofd ritueel slachten maar beschouw dit op het gebied van dierenleed als zeer klein bier.

   Mensen als Jan Roos die moord en brand gillen over halal-slachten door Joden en moslims in alle talen zwijgen over het krankzinnig grootschalige dierenleed van de bio-industrie zijn eenvoudig niet te goeder trouw.

   1. Top

    Als je geen vlees kan betalen, ga je dan zo stom lullen? Zal ik een centje naar je overmaken zodat je een stukje biologisch vlees kan kopen? Daar groeien je hersentjes van en dat kan jij wel gebruiken.

    1. Tengo Kawana

     Ik eet niet veel vlees, maar ik wijs het ook niet principieel af, Top.

     Ik probeer wel vlees uit de bio-industrie te mijden.

     Jij ook?

     1. Blue monday

      top heeft niet zoveel centjes, die koopt 1x in de maand groot kiloknallers in bij de Aldi.

      Blijft ie lekker vet bij..

   2. Stanly2000

    Ernst, domme jongen, als je het verhaal van Jan R. gelezen had zou je misschien kunnen concluderen dat hij geen fan is van de bio-industrie. Je plaatst deze opmerking nu al voor de tweede keer. Geloofwaardiger wordt je er niet van!

    Stanly de Hongarije fan!

  2. Floris

   @ Ben Zine: De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat niet alleen links de islam ontziet. Het gebeurt over de hele breedte. Zelfs Trump doet eraan mee. Baudet ook.

   Alleen partijen als de PVV durven de olifant in de kamer te benoemen en we weten allemaal in welke mate deze partijen worden gedemoniseerd.

   Het westen beseft gewoon niet hoe gruwelijk de islam is en WIL het niet beseffen. Ondertussen breidt het kankergezwel zich uit als een olievlek.

   1. Tengo Kawana

    Ik zie dat de islamofobe paranoia al weer behoorlijk aan het oplopen is.

    1. Capo

     “Ik zie…”

     Fout!

 7. DolleDries

  Stenigen is niet zo erg er zijn mensen die veel gruwelijker om het leven komen

 8. Blue monday

  Jan etaleert zijn lompheid nog maar eens: “de barbecue te gloeien met een halve kinderboerderij erop”

  Ik zie gekke Jan al knagen op een vette kluif dwerggeitenvlees of hangbuikzwijn.

  1. Stanly2000

   Ik zie Blauwtje al knagen aan een vegaburger.

 9. bensjoel

  Jan Roos,

  Vaak met jou eens. Nu maak je een kardinale vergissing.
  Over de islam kan ik niet oordelen,maar jouw opmerking,dat bij de joden een dier langzaam een pijnlijke dood sterft,is gewoon onwaar.
  Juist de joodse rituele slacht is veel humaner dan elke andere.
  Verdoofd betekent vaak uiterst pijnlijk. Bij ca 13 miljoen dieren mislukt de verdoving.
  Bij de onverdoofde rituele slacht voelt het dier volledig niets. Binnen twee seconden is het bloed uit de hersens!! Het gaat praktisch nooit fout.
  IK wens jou,dat je naast een vriend van Israel ook een vriend zal zijn van deze waarheid. (als een koe)

  1. Blue monday

   Jij maakt ook een kardinale denkfout, wellicht kun je dat toelichten.

   “Bij ca 13 miljoen dieren mislukt de verdoving.”

   Mijn vraag is hoe die 13 miljoen waar je het over hebt, deel uitmaken van het totaal aantal geslachte dieren. Het komt nu toch een beetje over alsof je het ter plekke verzint.

   Ik ben op de hoogte van de sjechita en heb daar zeker geen negatief beeld bij…wél bij de bio-industrie, waar geen enkel respect voor het dier meer aanwezig is en puur is gericht op het drukken van de kosten.

 10. Onno

  Om aan zijn gerief te komen sloopt Jan dus een halve kinderboerderij. Groot nieuws van een kleine man. Vis praat hij niet over, anders gaat de halve Waddenzee er ook nog aan!

  1. sjun

   Die kinderboerderij heeft bij de schapenkolonie eerder van ander ongewenst bezoek last Willem.

   1. Tengo Kawana

    Onno heet dus eigenlijk Willem.

    Ons zieke stalkertje heeft kennelijk weer eens iets ontdekt over NAW-gegevens van een reaguurder.

    1. Tengo Kawana

     Onno mag wel oppassen, straks staat kereltje Sjun met zijn fototoestel voor zijn huis om vervolgens foto’s van huis, vrouw en kinderen af te drukken op zijn zieke stalkforum.

    2. Capo

     Als het niet over jou gaat, waarom reageer je dan Willem?

     1. Floris

      Goede vraag, waarop ik het antwoord al ken. Hij vindt het zielig voor die W i m die hij heulegaar niet kent.

      Zou het? Al VIJFTIEN jaar reageert hij als een wesp gestoken als Willem ter sprake komt.

      Wij worden geacht om aan te nemen dat een sadistische psychopaat, die hier alleen maar komt om andersdenkenden te trollen, empathisch vermogen heeft voor een hem onbekend persoon.

      Vergeet het maar! Deze doorgewinterde trol heeft alleen empathisch vermogen voor zichzelf. Zijn complete goedmens-euvre is een toneelstukje.

     2. Floris

      “De internet-trol

      Een internettrol is iemand, die er een groot genoegen in schept om onenigheid te veroorzaken op het internet. Hij (meestal is het een “hij”) probeert tweedracht te zaaien en hij maakt de mensen van streek. Trollen zien internetcommunicatie als een gemakkelijke weg voor hun bizarre spel. Om de één of andere reden begrijpen ze niet dat ze mensen werkelijk kwetsen. Zij beschouwen andere internetgebruikers niet als mensen van vlees en bloed, maar als een soort digitale abstractie. Als gevolg hiervan hebben ze totaal geen spijt van de pijn die ze veroorzaken. Integendeel: hoe groter de kwelling die ze teweegbrengen, des te groter hun prestatie (want zo zien ze het). Door de betrekkelijke anonimiteit van het net floreert het aantal trollen. Trollen zijn totaal niet ontvankelijk voor kritiek (opbouwend of niet). Er valt niet met ze te onderhandelen. Ze zullen nooit spijt hebben van wat ze doen. Op de één of andere manier voelen trollen zich niet gebonden aan regels van fatsoen of sociale verantwoordelijkheid.”

      http://www.epibreren.com/rs/internettrol.html

     3. Tengo Kawana

      Ik vind het ook zielig voor Ruben W, die jij en je bendeleden hebben getalkt tot aan huisadres, familieleden en werkgever, Floris.

     4. Tengo Kawana

      getalkt is gestalkt.

     5. Capo

      We weten wel wat jij vindt Willem, en we weten ook dat de kern van ons betoog niet tot jou en je sneeuwvlokje Elu doordringt. We weten ook dat jij na enige tijd van DDS af wordt geflikkerd en dat jouw hele spelletje weer van voren af aan begint, ikzelf had dat al heel snel door.

      Daarom ben ik jouw persoonlijke bewaker, tbs-aspiranten hebben dat nodig.

     6. Elu Thingol

      Capo, je bent een pestkop, een klier, je zuigt en je bent een hypocriet. Je breekt dit forum af, aangezien je elke draad kaapt en evident interessante discussies de kop indrukt.
      Ik zou je adviseren je spelletje elders voort te zetten, bijvoorbeeld op het zieltogende moslimbash-forum van de nepintellectueel. Laat dit blog met rust, je voegt niets toe, je sloopt het. Voordat de redactie je voor de zoveelste keer zat is en je je VPN moet opschonen om de zoveelste nick van stal te halen.

     7. Tengo Kawana

      Capo, als je de naam Willem gebruikt, spreek je tegen Onno?

      Vind dit overigens wel verwarrend, je kunt toch gewoon Onno zeggen?

     8. Capo

      Ik drukte niet op jouw bel Elu, en wie Willem is dat weten we allemaal Tengo. Ik zei eerder al dat niemand jou en je 10+ multinickers verplicht om hier te reageren. Tot die tijd hou ik je in de gaten, reken daar maar op. Ik wil DDS namelijk beschermen en niet slopen.

     9. Floris

      “Ik vind het ook zielig voor Ruben W, die jij en je bendeleden hebben getalkt tot aan huisadres, familieleden en werkgever, Floris.”
      ——————————————————————
      1) Sadist en psychopaat Dopper Tengo vindt dat helemaal niet zielig maar gebruikt Ruben W voor z’n eigen doeleinden. Trolliaans opportunisme noemen we dat.

      2) Bovendien raken z’n beschuldigingen zoals gewoonlijk kant noch wal en kan hij het niet hardmaken. Ene Ronald, destijds lid van UV maar daar al lang geleden verbannen, zou Ruben W en/of zijn familie hebben gestalkt (ook dat is nooit hard gemaakt) maar wat de rest van de forumleden daarmee te maken hebben mag Joost weten.

     10. Elu Thingol

      Je bent hier tien keer weggebannen. Niemand van de redactie zit op jouw bescherming te wachten. De enige die dit forum beschermt is de forumleiding.

     11. Capo

      Ik drukte niet op jouw bel Elu, je doet steeds open. Als jij steeds open doet dan moet je Tengo wel zijn. Ik zal waken!

     12. Tengo Kawana

      Floris draait en kronkelt en liegt er maar een beetje omheen.

      Bij deze ontmaskerd als een leugenaar.

      Het is geen man van waarden en normen zullen we maar zeggen.

     13. Capo

      Ik heb Floris anders op geen enkele leugen betrapt, jij loopt ervan over, Willem!

     14. Floris

      Hoeveel keer Capo verbannen is weet ik niet en jij ook niet. Wat ik wel weet is dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ene Dopper Tengo (W I M) de meest verbannen trol in forumland is. Zowel op DDS als elders.

      Als jij geen sokpop van deze overal uitgekotste kwal bent dan deug je van geen kant, Guzerik.

     15. Capo

      Stop eens met schijnbewegen sneeuwvlokje, reageer eens op wat Floris hier beweert, het gaat hier niet over Capo maar over Willem Tengo:

      “Wat ik wel weet is dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ene Dopper Tengo (W I M) de meest verbannen trol in forumland is. Zowel op DDS als elders.

      Als jij geen sokpop van deze overal uitgekotste kwal bent dan deug je van geen kant, Guzerik.”

     16. Elu Thingol

      @ Gollem

      Niemand zit op jouw waken te wachten en je weet het. Stop met je eigen belangrijk willen voelen en ga inhoudelijk bijdragen. Laat de moderatie aan de forumleiding over.

     17. Capo

      Misschien heb je het niet gelezen, maar reageer eens op wat Floris beweert:

      “Wat ik wel weet is dat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ene Dopper Tengo (W I M) de meest verbannen trol in forumland is. Zowel op DDS als elders.

      Als jij geen sokpop van deze overal uitgekotste kwal bent dan deug je van geen kant, Guzerik.”

     18. Elu Thingol

      Floris past de mensen in zijn deugstraatje. Capo deugt, dus als hij tien keer weggebannen wordt, tien keer terugkomt, en loopt te klieren als dat uitkomt, is het niet erg. Zulke mentaliteit van het deugdmensje Floris heb ik reeds moeten constateren.

     19. Tengo Kawana

      Het deugstraatje van Floris is erg smal. Het is een immorele zak, en hij weet het.

     20. Elu Thingol

      Gollem toont zijn kruiperige mentaliteit.

     21. Capo

      En dan de vraag hoe het toch komt dat jij de woordvoerder bent terwijl het om Tengo gaat. Het moet je nogal aan het hart gaan, of zoals “Kelderman” laatst opmerkte: Je moet wel haast familie (of zoiets dergelijks) zijn.

      Een dergelijk misplaatst protectionisme is oprecht psychologenvoer! Een multinicker in bescherming nemen die bewezen en aangetoond al meer dan 15 jaar wordt uitgespuugd moet toch iets met de mens doen.

     22. EU kok

      quote van Guus/Elu.
      Floris past de mensen in zijn deugstraatje.
      Capo deugt, dus als hij tien keer weggebannen wordt, tien keer terugkomt, en loopt te klieren als dat uitkomt, is het niet erg.
      Zulke mentaliteit van het deugdmensje Floris heb ik reeds moeten constateren.
      .
      Floris/cat/catweazle is gewoon buitengewoon politiek correct, voorstander van een cordon sanitair en felle tegenstander van VvMU van andersdenkenden.
      Samenvattend: hij is voorstander van alles waar hij tegen is, als het hem beter uitkomt.
      Laten we zeggen een soort windvaan.
      Zoals de wind waait, waait Floris/cat/Catweazle zijn mening.

     23. Elu Thingol

      @ Gollem Capo

      Misplaatat protectionisme? Uw streven DDS te “bewaken” is misplaatst protectionisme.

     24. Floris

      “Floris past de mensen in zijn deugstraatje. Capo deugt, dus als hij tien keer weggebannen wordt, tien keer terugkomt, en loopt te klieren als dat uitkomt, is het niet erg. Zulke mentaliteit van het deugdmensje Floris heb ik reeds moeten constateren.”
      ———————————————————————
      Elu Stinktrol, hoogstwaarschijnlijk een sokpop van W I M, blijft maar doorgaan met niet onderbouwde beweringen te doen inzake het aantal vermeende verbanningen van Capo.

      Hij pretendeerde ooit hier voor de inhoud te komen…

      Wie gelooft dat nog?

     25. Elu Thingol

      Floris weet drommels goed dat Capo hier tig keer is verbannen, maar doet alsof zijn neus bloedt, want: Capo deugt.

      Wat deugen we toch!

     26. Floris

      En EU Cock is ook weer gearriveerd.

      Het trollentrio is weer compleet.

     27. Floris

      “Floris weet drommels goed dat Capo hier tig keer is verbannen”
      ————————————————————
      Hoe zou ik dat moeten weten, trol?

      Wat ik wél weet, van jou zelf notabene, is dat je minimaal één keer bent verbannen.

      Je vond het niet eens de moeite waard om Tim de reden van je verbanning te vragen…

      Dat is zeer merkwaardig voor iemand die net doet of hij van de prins geen kwaad weet. Ik zou het wél willen weten.

      Een verbanning komt NOOIT uit de lucht vallen. Daar is altijd een reden voor.

      En als ik gok, dan is de reden dat jij hier, net als Dopper Tengo, niet met een vast IP-adres binnenkomt maar met een VPN-account of onder een proxy of mobiel.

     28. Elu Thingol

      Houdt u zich maar wijselijk van de domme. Ik heb hier zelfs een rijtje met de door Capo gehanteerde nicknames gepubliceerd.

      Ik moet helaas constateren dat u zich niet door de feiten laat leiden. Kennelijk mogen mensen die volgens u wel deugen terugkomen na tal van verbanningen, werken danwel klieren onder dubbelaccounts.

      Dit maakt u de meeste hypocriete forumdeelnemer, hoewel u “Capo” niet voorbijstreeft in uw hypocrisie, komt u akelig dichtbij.

     29. EU kok

      Elu stelt terecht:
      Dit maakt u de meeste hypocriete forumdeelnemer, hoewel u “Capo” niet voorbijstreeft in uw hypocrisie, komt u akelig dichtbij.
      .
      Duidelijk.
      Onweerlegbaar.
      Meesterzet
      Elrond zal trots op u zijn.

     30. Tengo Kawana

      Op het stalkforum van Sjun, Floris en Capo wordt het gesprek over DDS geanimeerd voortgezet: “Zouden W** H** en Elu Stinkdrol ook aan elkaars pik zuigen, gezien hun verbondenheid? Ik zie die twee vieze reetkevers er best voor aan”

      Deze heren menen dat Elu en ik van DDS moeten verdwijnen om de kwaliteit van de discussie op een hoger niveau te brengen.

      Morele verkniptheid lijkt me een te vriendelijke omschrijving van dit soort getrol

     31. Capo

      Floris schreef: “En EU Cock is ook weer gearriveerd. Het trollentrio is weer compleet.”

      Een juiste conclusie. En onvermoeid door met het exponeren van Willem

      #2566EA

     32. Elu Thingol

      Het toont aan dat de term “stankforum” treffend is gekozen en Capo heeft er het hoogste woord.

     33. EU kok

      @Elu & Tengo
      In zijn politieke correctheid liegt Floris probleemloos.
      Na Gollem is hij dus de tweede keiharde leugenaar betreffende de multi-inlogs van Gollem.
      Betreffende sjunnekes urinoir, met een grote boog omheen lopen vanwege de stank.
      .
      En weer een item met over de 100 reacties.
      Ben ik zelf mede schuldig aan.
      En de clicks & hits stromen binnen, gouden tijden voor DDS.

     34. Rechtsaf

      @Capo ik schaar EU dick ook onder Goolies

     35. Elu Thingol

      @ EU kok

      Zeer juist, Floris schuwt de leugen niet.

      Om het stinkhol van Gollem en de Trollen heenlopen lijkt me juist, echter soms wil ik weten wat er over “ons” wordt gekladt.

     36. EU kok

      Als ik het goed heb, was dit gollem zijn 2e week vakantie.
      Nog een week ellende of misschien komende week weer normale items.

     37. Elu Thingol

      Laten we hopen dat Gollem volgende week uit zijn vakantie is, Kok.

 11. Heinz

  Liefhebbers van de barbecue hebben mij verzekerd dat halal vlees het beste voor de bb is. Het schroeit beter dicht. Zeker smakelijker en met een rode saus. De halal slager heeft het op mooie warme dagen ook druk zie ik in bij mij in de buurt. Het zijn niet alleen Moslims die dit prefereren. Wil je absoluut vanwege diervriendelijkheid geen halal geslacht vlees, neem dan big of varken. Dat is nooit halal.

  1. Capo

   @Heinz: Ik neem aan dat je dat op je risicoloze bakfiets gaat halen? Islam is best wel gezellig, toch?

   1. Heinz

    Neen, veel te onhandig. Trouwens ik geef niks om BB, haal liever een gebakken visje of kibbeling bij de visboer verderop. Als u het goed vindt, tenminste.

    1. Capo

     Zolang de islam maar gezellig is, toch?

 12. Ni28

  Ritueel slachten van dieren. Niet alleen dieren, ook mensen worden halal geslacht door islamieten. Niet om halal maar het doet meer pijn. Het Stockholmsyndroom is inderdaad een probleem van Links. Om zogenaamde islamofobie te voorkomen praten zij alle islamitische onheil goed en steunen die zelfs. Zij hebben een duidelijk probleem met de vermogen tot nadenken. Groene hersenen zijn niet de meest logica inhoudende soort. Hier kan weer een parallel met de trol volk getrokken worden want van dezelfde laken en pak.

 13. DolleDries

  Ordinair bloedbad voorkomen.

  De Franse politie heeft in de aanloop naar het islamitisch slachtfeest in een met islamieten dichtbevolkte voorstad van Parijs 32 schapen in beslag genomen die in de garage van een pizzeria werden aangetroffen.
  De dieren werden gevonden in de gemeente Drancy, gelegen in de dichtbevolkte voorsteden van Seine-Saint-Denis in het noorden van Parijs, die bekend zijn geworden om hun grote moslimbevolking. De in beslag genomen schapen werden naar een dierenasiel gebracht.
  Hoewel aanhangers van het islamitische geloof voor het offerfeest rituele halal-slachten mogen uitvoeren, moeten zij dit volgens de Franse wetgeving doen in een gecontroleerde omgeving in een erkend slachthuis, zowel om hygiënische redenen als om mogelijke dierenmishandeling te bestrijden.
  Het slachten van dieren in het kader van het offerfeest is onderwerp van controverse geweest in het buurland België, waar twee van de drie regio’s van het land een slachtverbod hebben ingesteld voor dieren die niet vooraf worden bedwelmd.
  De Brusselse regio, waar de beruchte buitenwijk Molenbeek ligt, heeft tot nu toe geweigerd om samen met Vlaanderen en Wallonië een verbod in te stellen op de slachtingen die tot kritiek van dierenrechtenactivisten heeft geleid.
  In het Verenigd Koninkrijk heeft de Royal Society for the Prevention of Cruelty Animals (RSPCA) zich uitgesproken tegen halal-slachtingen en ervoor gepleit dat alle dieren vóór het slachten worden bedwelmd.
  Het RSPCA heeft deze week bij de regering van het Verenigd Koninkrijk geprotesteerd wegens het versoepelen van de wetgeving inzake slachtmethoden, waarbij de regering ervan werd beschuldigd dat zij de verkoop van Britse halal-producten aan Saoedi-Arabië proberen te verhogen.
  “Dit [overeenkomst met Saoedi-Arabië] is zeer teleurstellend nieuws. Slachten zonder verdoving veroorzaakt ernstig lijden voor dieren”, aldus Marc Cooper, het hoofd van de afdeling landbouwhuisdieren van het RSPCA, en voegt hieraan toe: “Om onnodig lijden van dieren te minimaliseren, geloven wij dat het andere Europese landen moet volgen en de export van vlees van niet-bedwelmde dieren moet verbieden”.

 14. DolleDries

  Terwijl in steeds meer landen de onvrede over en het verzet tegen de massale moslim immigratie groeit gaat de Europese Unie onverminderd door met het islamiseren van Europa.
  Deze brutale machthebbers importeren nog miljoenen moslims, ze geven toestemming naar Europa te komen om hun Moslim geloof in praktijk te brengen d.w.z. de geboden van Mohammed in heel Europa!
  Helaas deze geïmporteerde moslims massa gaat terug naar het geloof van hun voorvaderen. Wat bracht dat voort? Slavernij, gewelddadige jihad, vrouwenonderdrukking, vrijheidsonderdrukking, discriminatie, antisemitisme, en het toepassen van oergeweld.
  Dan zul je pas de Europese onwetendheid zien als ze voor zeker de graven van hun kleinkinderen graven!

 15. Adriaan

  Beste Jan, je schrijft over zaken die jouw interesse hebben en dat wil je delen met andere geïnteresseerden. En toevallig heb je een podium gekregen op DDS. Als ik in zo’n positie was, zou ik mijn contract met Michael opzeggen. Je schrijft namelijk voor de kat zijn kut. Als je onderstaande berichtje leest, dan zul je ongetwijfeld tegen jezelf zeggen: is dit nu het niveau van een gemiddelde Nederlander waarvoor ik mijn best doe? Het is zo treurig deze reacties. Zo infantiel. Ritter haakt serieus aan, maar daarna gaat het heel snel bergafwaarts.

  1. Floris

   @ Adriaan: Off-topic gaan is zo oud als de forumwereld. Waarom zou je je daaraan storen? Ik zit er niet mee.

   Bovendien trapt Jan met deze column een open deur in. Het onderwerp is al honderden keren uitgekauwd dus dan is de kans op off-topic reacties nog groter.

   Maar om jou te plezieren wil ik wel op de column ingaan, omdat ik me jaren geleden in de materie heb ingelezen:

   1) Er is geen consensus of ritueel slachten het dier meer pijn doet dan de reguliere slacht en het verschilt ook per dier. Bijvoorbeeld runderen zouden niets merken van de halssnede mits goed uitgevoerd. Aan dat laatste ontbreekt het nogal eens.

   2) De bio-industrie veroorzaakt veel meer dierenleed dan de slacht.

   3) Jan Roos heeft gelijk dat de islam wordt ontzien en dat dat zeer hypocriet is, maar dat geldt niet alleen voor links, het is een algemeen fenomeen.

   4) Gezien het feit dat er geen consensus is zou ik me niet focussen op de rituele slacht. Er is veel meer om de gruwel van de islam en de hypocrisie van de wegkijkers aan te tonen.

   1. Tengo Kawana

    “1) Er is geen consensus of ritueel slachten het dier meer pijn doet dan de reguliere slacht en het verschilt ook per dier. Bijvoorbeeld runderen zouden niets merken van de halssnede mits goed uitgevoerd. Aan dat laatste ontbreekt het nogal eens.

    2) De bio-industrie veroorzaakt veel meer dierenleed dan de slacht.”

    Ik vind het prettig te constateren dat we het hier tenminste over eens zijn.

    1. Capo

     “Ik vind het prettig…”

     Dat boeit niet multinicker, het is prima als jij het DDS-podium verlaat! Dag Willem.

   2. Capo

    En, ook niet onbelangrijk, vlees is natuurlijk nooit diervriendelijk.

    1. Onno

     Er zijn goede vleesvervangers te koop, bovendien ze zijn niet taai. En toch heel smakelijk.

   3. Tengo Kawana

    “ 4) Gezien het feit dat er geen consensus is zou ik me niet focussen op de rituele slacht. Er is veel meer om de gruwel van de islam en de hypocrisie van de wegkijkers aan te tonen.“

    Deze opmerking maakt impliciet duidelijk dat het moord en brand schreeuwen over de rituele slacht slechts in functie staat van het bashen van moslims.

    1. Capo

     “(…) het bashen van moslims.”

     We weten dat jij gelukkig was met de moord op Fortuijn en ook om van Gogh zul jij niet gehuild hebben. Sjun heeft gelijk, jouw geest is verkleefd en verwant met de islam-demon. Jouw zaak is de islamzaak. Bovendien ben je een bewezen multinicker en iedereen weet dat, je staat in je islamnakie.

    2. Floris

     Hetgeen de vraag oproept wat de PvdD motiveert om zich tegen de rituele slacht uit te spreken, want ze staan niet bekend als “moslim-bashers”.

     1. Tengo Kawana

      De PvdD acht de rituele slacht meer stress opleveren voor dieren. Om die reden pleit zij, met mij, voor een verdoofde rituele slacht. Dat het in het licht van de bio-industrie, waar de PvdD fanatiek tegen strijdt, een onderwerp van ondergeschikt belang is doet niets af aan die logica.

      De motieven van de PvdD zijn zuiver gericht op het verminderen van dierenleed. Dat geldt niet voor de meeste figuren die hier moord en brand over schreeuwen.

    3. Rechtsaf

     @goolieTengo laat hier weer zien alles in het werk te zullen stellen om de islam te verdedigen en uit de wind te houden, goolie Tengo is niet voor niets by far de grootste antisemitische islamsloerie.

     Even ter verduidelijking, wat jij moet doen, met je stinkende trollensmoel, lekker, samen met je anderen antisemitisch, Nederland minachtende islamitische vrindjes, oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, een vies smerig NSB mannetje, om te kotsen gewoon, er zitten altijd zéér, zéér naargeestige ondertonen in jou reacties…

 16. toetssteen

  Prima column!

  1. Capo

   Dat sowieso, Jan is voor mij een hele beste Janneman!

   Zou hij de reacties lezen denk je?

   1. JanKlaasen

    @capo, zou hij de reacties lezen denk je?
    Wat denk je zelf? 10% van de reacties gaat over het onderwerp en 90% is off topic gezwam over trollen!

    1. toetssteen

     @JanKlaasen
     Dat is dan ook de reden waarom ik me onthoud van uitgebreider commentaar.
     Het gaat inderdaad voor 90% helemaal niet over de prima column van dhr. Roos.

    2. Capo

     @JanKlaasen: “@capo, zou hij de reacties lezen denk je?”

     90% gaat niet over trollen maar over Tengo die al meer dan 15 jaar de Nederlandse forumwereld om zeep helpt met multinicks, en jij zou er zomaar eentje kunnen zijn, vind je dat niet vervelend?

   2. IJsbrand Koudvuur

    Smeagol slijmt en kruipt er weer op los…
    Bah!

    1. Rechtsaf

     @ijskoud brandvuur jullie, Quispel, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori, en dat soort landverraders! zijn allemaal goolies

     1. Capo

      @RA: Indrukwekkend rijtje, wie wat bewaard heeft wat. Er zijn actuele en historische nicks, sommige gaan tot jaren terug. Ook toen werd Willem (IJsbrand Koudvuur) al van alle verschillende forums afgeflikkerd.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Alleen jammer dat ik pas een jaartje actief ben hier Gollempie. 😉

      Tijd om dat neplijstje of aan te passen of uit te scheiden met dit soort onpraat!

 17. IJsbrand Koudvuur

  Michael vd Galien:

  “… Even voor de duidelijkheid, mensen, de reageerder Jacobus is geband. Hij ging steeds verder en pushte al een tijdlang aan tegen een ban. Vandaag is het daadwerkelijk gebeurd…”

  Ik hoop dit straks weer te lezen… maar dan inplaats van die reaguurder Jacobus, Capo.
  D’r af met die auti!

  1. Stanly2000

   Komt in orde Ernst!

 18. A3aan

  Jezus, 127 reacties en het merendeel gaat niet over de column van Jan, waar ik mij grotendeels in kan vinden. Nu ben ik een “vasthouder” doch kan mij voorstellen dat menig DDS bezoeker door het gezeik door en over trollen niet meer de moeite neemt iets zinnigs op het scherm te plaatsen.

  Zonde redactie, doe hier iets aan.

  1. toetssteen

   @A3aan
   Ik ben het 100% met u eens. Ik wil het hier graag weer over de column hebben.

 19. nogmaals

  De eerste reactie van tengo/Quisling bevatte een grove, valse leugen !
  Kort nadat daarop werd gewezen, kwam er, zoals gebruikelijk, geen enkel excuus maar barste er een enorm trollen-offensief van tengo c.s. los om de aandacht af te leiden.
  Helaas wordt er te vaak min of meer serieus gereageerd op die DDS -trollen, en daardoor is er alweer een draad van een goed artikel verpest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.