Al Gore’s radicale klimaatvoorspellingen in ‘An Inconvenient Truth’ zijn niet uitgekomen

Ondertussen is het al meer dan tien jaar geleden dat de film ‘An Iconvenient Truth’ van voormalig presidentskandidaat Al Gore verscheen. Destijds kon de film op behoorlijk succes rekenen. De film ontving de Academy Award voor beste documentaire en ook Al Gore kwam er goed mee weg: hij ontving de Nobelprijs van de Vrede in 2007. Wanneer je de film bekijkt dan begint deze met angstaanjagende beelden van natuurrampen met creepy geluidjes eronder gemonteerd. Verder is een vriendelijke Al Gore tijdens de documentaire veelvuldig in beeld, waarin hij zichzelf bescheiden presenteerde. Hij sprak over zijn familieleven en het verlies van de presidentsverkiezingen. Maar zijn paniekvoorspellingen over hoe het klimaat zou veranderen zijn vooralsnog niet uitgekomen. 

Zo voorspelde Al Gore dat de ijsbeer zou uitsterven en de noordpool zou smelten. En dat ook binnen afzienbare tijd. Het is nu twaalf jaar later en de ijsberen lopen (nog) rond. Nu is het inderdaad waar dat het ijs op de Noordpool aan het smelten is. Dit is al decennia gaande en in lijn met metingen die overal ter wereld worden gedaan. Al sinds de tijd dat er enigszins betrouwbare metingen worden gedaan, zeg vanaf de 19e eeuw, zien wetenschappers gletsjers die zich terugtrekken en ijs dat smelt. Maar Al Gore voorspelde het einde van de ijsbeer zo’n beetje nu. Maar op dit moment lopen er toch nog echt ijsberen rond. Jammer, Al Gore.

Kijkers van deze ‘documentaire’ kunnen door de gepresenteerde doemscenario’s al snel gaan panikeren. De film werd immers als een documentaire gepresenteerd, voor hen stond een voormalig presidentskandidaat en de grafiekjes leken ook nog zo wetenschappelijk ook. Paniek! Maar paniek is niet nodig, want ook de Kilimanjaro, de hoogste berg van het continentale Afrika, heeft nog steeds sneeuw op haar toppen. Ook dat zou ondertussen weg moeten zijn als we Al Gore moeten geloven in zijn docu. Maar nee, ook deze voorspelling kwam niet uit. Ook de natuurrampen die kijkers in het begin van de film voor de kiezen kregen om hen alvast een beetje bang te maken en dus ontvankelijk voor de boodschap, zijn niet in hevigheid toegenomen, aldus ClimateGate.

Een van de meest angstaanjagende voorspellingen in deze documentaire, een film die eerder gezien kan worden als een scaremonger propagandafilmpje, was het idee dat de zeespiegel met zeven meter (!) zou gaan stijgen. En dat miljoenen mensen zouden moeten vluchten. Deze voorspelling is niet alleen niet uitgekomen, maar vooral ook heel erg onrealistisch en onwaarschijnlijk aldus het IPCC. Waar de film dus vooral een bijdrage aan lijkt te hebben geleverd is klimaatgevoeligheid van mensen. Bewustwording van mogelijke effecten van de mens op het milieu en zelfs het klimaat. Met deze ‘documentaire’ heeft Al Gore het vast voor elkaar gekregen het klimaatverhaal te verkopen. Goed werk van de politicus. Wat zullen zijn collega’s hem dankbaar zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Paaldanseres

  Wat een klimaatracist…

 2. Heras

  De vermindering van uitstoot moet eerst door bedrijven worden uitgevoerd. Daarnaast moeten alle landen mee willen doen.
  Ontbossing, vervuiling door het weggooien van blikjes, plastic etc. plastic soep in de zeeën, uitroeien van dieren voor ivoor., of de huid, alleen maar omdat het geld oplevert.
  Wanneer dat soort maatregelen genomen zijn, kun je kijken wat het volk nodig heeft om hun huizen aan te passen.
  Maar nu gebeurt het omgekeerde; eerst mensen opzadelen met hoge kosten om de huizen te isoleren en de rest…komt nog wel.

  1. Lugar

   @Heras: Er moet juist helemaal geen vermindering plaatsvinden. CO₂ is een onmisbaar ongevaarlijk gas.

   1. Spaanse kok

    Quote:CO₂ is een onmisbaar ongevaarlijk gas.
    .
    Precies Lugar.
    U kunt er niet genoeg van inademen.
    CO2 melders gelijk uit alle huizen in Nederland verwijderen, onzinnige en overbodige apparaten.

    1. Stanly2000

     Kokkie bedoel je soms CO (koolmonoxide) meters?

    2. Floris

     Ja, de oude man is weer eens in de war.

   2. Marija

    Au, u valt wel erg op nu :-))

    1. Lugar

     @Marija: Inderdaad, ik kan daarom mijn eigen reacties snel terugvinden. Misschien ga ik een iets minder opvallende avatar plaatsen, ik heb er genoeg. 😉

     1. Beukman

      De eigen reacties kunnen terugvinden, wat kan er voor onze scriptgirl Lugar ook belangrijker zijn dan dat?

     2. Duijndam

      Lugar geniet zeer van zijn onzichtbaarheid.

 3. Ries

  Als de mensen die menen het beter te weten, zoals onze politici, Al Gore, socialisten, moslims, gezondheidswaanzinnigen en andere geestelijk slecht bedeelden, eindelijk hun kop eens zouden houden, zou de wereld er heel wat realitischer uit zien en we ons niet in een panopticum van geesteszieken behoeven te wanen.

  1. Spaanse kok

   Ja Ries, u ziet het goed .
   We zijn omringd door het kwaad.
   Er is geen ontkomen meer aan .
   Zij zullen niet eerder rusten dan wanneer de geestelijk beter bedeelden zoals u het spreken onmogelijk is gemaakt.
   Wie o wie gaat de verlossing brengen ?

  2. Aytas

   Renger je bent alweer onzin aan het verkondigen, veel zinvols heb jij nog nooit opgeschreven.

   1. Aytas

    Excuus ries natuurlijk.

  3. Tante Sidonia

   Ries

   Pluim!!!
   En………. in “onze” 2e kamer zitten, relatief gezien, teveel niet 100%-achtigen!

 4. Aytas

  ‘Goed werk van de politicus. Wat zullen zijn collega’s hem dankbaar zijn.’

  Je bedoeld zoiets als het marrakech verdrag of de omvolking theorie of Kevin Macdonald met zijn antisemitisme? Allemaal bullshit waar de conservatieven constant hun achterban mee bang maken.

 5. Lugar

  Zijn bankrekening is natuurlijk wel aangekomen.

  “Als je twijfelt aan het CO2-verhaal, gaan alle deuren dicht. Terwijl het geen gifgas is, maar een fundamentele bouwsteen voor al het leven op aarde. Hoe meer CO2, hoe groener de aarde. Dat harde feit mag niemand horen. (Citaat Guus Berkhout in Klimaatmanifest.)”

  Bron Twitter John Zuyderduyn alias Awkward Davies

  1. Aytas

   Het is ook niet zo dat een groene aarde een gezonde aarde betekent natuurlijk. Bron donohue en zijn zeer omvangrijk team, mineralen en andere voedingsmiddelen voor planten zorgen voor diversiteit en met alleen co2 verdwijnt dit. Ook is voor planten op sommige plekken een soort van verzadiging vastgesteld, het teveel voegt niets toe.

   1. Gekko

    Dit is echt de grootste lariekoek die ik ooit heb gelezen. En ik kom toch heel veel onzin tegen op DDS. Maar AyTas spant de kroon.

    1. Aytas

     Wat klopt er niet aan?

     1. Gekko

      Ha AyTas, ook wakker. Waarschijnlijk gewend om uit te slapen. Bij mij gaat iedere ochtend dr wekker om 6.00 uur.

      Jouw comment is onzin omdat planten geen CO2 verzadigingspunt hebben. Het is heel simpel: hoe meer CO2, hoe meer groei. Het is geen gifstof, al willen klimaatsalarmisten als Gerrit Hiemstra ons dat wel doen geloven.

  2. Spaanse kok

   Quote: Hoe meer CO2, hoe groener de aarde.
   .
   Precies, geniet er van.
   Inademen die oergezonde CO2.

   1. Bosche draak

    Co2 wordt opgenomen door bomen toch?
    Die dat weer omzetten naar zuurstof, tenminste daarom worden bomen toch de longen van de aarde genoemd?

    1. Spaanse kok

     Quote van Lugar :CO₂ is een onmisbaar ongevaarlijk gas.
     .
     Inademen maar, hoe meer, hoe liever.
     Wel zorgen dat u met beide benen stevig in de grond staat.

     1. Sibvach

      We moeten een apparaat ontwikkelen dat alle co2 uit de lucht haalt.

      Dan kunnen we lekker schone lucht ademen, SK.

      🙂

     2. fockingworst

      Papgaai kok

     3. Floris

      De OLIEDOMME Spaanse kok verwart CO2 met CO.

      Heeft die mafklapper de lagere school eigenlijk wel afgemaakt?

     4. Spaanse kok

      Goed gezien Floris.
      Maar natuurlijk niet zomaar een vergissing.
      Had gehoopt op een reactie van RPML.

  3. Troelstra

   Dus Al Gore Leugenaar verrijkt zichzelf met oplichting? Zo’n iemand is toch gewoon een beroepscrimineel die in de gevangenis thuis hoort?

   1. Lugar

    @Troelstra: Natuurlijk moeten wij (jij en ik) ook zelf blijven nadenken. Zodra de EU, de VN en gasten als Al Gore zeggen dat ze de waarheid verkondigen moet je sowieso al kritisch zijn.

   2. Stanly2000

    An Iconvenient Truth
    Inderdaad de echte waarheid!

    REGIE Davis Guggenheim
    CAST Billy West, Al Gore.
    BUDGET$ 1.000.000
    OPBRENGST$ 46.243.000
    RELEASE24.01.2006

 6. Gekko

  De stuitende hypocrisie van zo’n Al Gore. Zijn jaarlijks elektriciteitsverbruik bedraagt 400.000 kWh. (Ter vergelijking: een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 3.000 kWh per jaar). L’enfer, c’est l’autres.

  1. Troelstra

   Opdat niemand kan zeggen het niet te hebben geweten.

 7. Troelstra

  Kijktip: The Great Global Swindle.

 8. Troelstra

  Klimaathysterie = klimaatzwendel

  Oplichters horen in de cel.

 9. PMG

  De klimaatidioten, waaronder de groene marrokaan, zijn net zo achterlijk als de duitsers die Hitler verheerlijkten! Blind ergens achteraan rennen, als een schaap de kudde volgen, niet gehinderd door enige kennis en/of intresse, nul toekomst visie, geen besef van impact, enkel lekker makkelijk meehuilen met de rest.

  1. Lugar

   Als je overtuigd klimaatgelovige bent is het lastig om met kritiek of terechte vragen om te gaan, ze betwijfelen immer de klimaatreligie en zijn kritisch t.o.v. van de klimaatpredikanten, zoals Yasser Feras.

  2. Lugar

   Natuurlijk zijn er ook mensen die het verschil niet kennen tussen CO (koolmonoxide) & CO₂ (koolstofdioxide).

   Koolmonoxide, ook bekend als CO, is een sluipmoordenaar. Wanneer je dit kleur- en geurloze gas inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen en zelfs de dood tot gevolg hebben. Om ons te waarschuwen tegen dit gevaarlijke geurloze gas, zijn er CO-melders verkrijgbaar.

   Koolstofdioxide, (koolzuurgas) bekend als CO₂, is een anorganische verbinding van koolstof en zuurstof. Het borrelt op uit o.a. frisrank zoals cola of bronwater waar dit CO₂ aan is toegevoegd. In zuivere toestand is het een kleurloos en geurloos gas dat van nature in de aardatmosfeer voorkomt. Het is ongevaarlijk en er bestaan, voor zover mij bekend, geen CO₂-melders!

 10. Duijndam

  De voorspellingen van Gore komen helaas wel degelijk uit maar Gode zij dank niet in het tempo dat aanvankelijk werd gevreesd.

  Gelukkig hebben de internationale beleidsmakers zich niet in slaap laten sussen en is er wereldwijd sprake van een kentering in het denken. Daarin is de verdienste van Gore groot. We hebben veel aan de man te danken.

  1. Sibvach

   “We hebben veel aan de man te danken.”

   Veel leugens idd.

 11. Bosche draak

  Misschien is dat wel “de ongemakkelijk waarheid”
  Dat het allemaal wel meevalt met die doemverhalen van Al Gore…

 12. Duijndam

  Zonder Gore hadden we nu geen Klimaatakkoord gehad. Kennelijk zien serieuze wetenschappers en beleidsmakers hem niet als een oplichter.

 13. Duijndam

  De wetenschappelijke conclusies van KNMI en CPL op een rijtje:

  Er is veel discussie over klimaatverandering, zowel in de wetenschap als in het publieke domein. Een belangrijk verschil is dat er in het publieke domein regelmatig vragen aan de orde komen die in het wetenschappelijke domein nauwelijks meer een issue zijn. Dit zijn veelal meer algemene issues zoals de vraag of de aarde echt wel opwarmt en of de mens de belangrijkste veroorzaker is. In de wetenschap zijn de discussies veel meer toegespitst op vragen zoals de verwachte extra zeespiegelstijging als gevolg van het versneld afsmelten van landijs. Het PBL en KNMI hebben bijgaande notitie geschreven waarin op basis van recente literatuur wordt gepoogd in hoofdlijnen aan te geven wat de huidige stand van de klimaatwetenschap is op een aantal cruciale terreinen. Daarbij wordt aangeven met welke mate van zekerheid bepaalde uitspraken gedaan kunnen worden.
  Een korte samenvatting van de stand van de klimaatkennis zoals die in deze notitie wordt uitgewerkt is:
  • Het is onomstotelijk vastgesteld dat sinds de industriële revolutie de aarde opwarmt, het land- en zee-ijs smelt, en de zeespiegel stijgt.
  • Het is zeker dat de concentratie van CO2 met bijna 40% is toegenomen sinds het begin van de industriële revolutie. Ook staat vast dat deze toename van CO2 veroorzaakt is door menselijke activiteiten.
  • Vanuit de natuurkunde is bekend dat broeikasgassen, waaronder CO2, de aarde doen opwarmen. Het is inmiddels zo goed als zeker dat een groot deel van de recente opwarming is veroorzaakt door de door de mens uitgestoten broeikasgassen. Tegenover de opwarmende werking van de broeikasgassen staat de koelende werking van aërosolen (stofdeeltjes) die eveneens van menselijke activiteiten afkomstig zijn. De mate van koelende werking bevat onzekerheden, maar per saldo overheerst de opwarming.
  • Er is onzekerheid over de precieze invloed van de broeikasgassen op de wereldgemiddelde temperatuur. Het waarschijnlijke effect van een verdubbeling van de CO2-concentratie op de temperatuur (de zgn. klimaatgevoeligheid) ligt tussen 2,0 en 4,5 graden Celsius, met een meest waarschijnlijke waarde van 3 graden.
  • De gevolgen van de opwarming (mondiaal ca. 0,8 graden boven de pre-industriële temperatuur en 1,7 graden in Nederland) zijn nu al merkbaar. Hittegolven, droogte, overstromingen, schade aan ecosystemen, bedreiging van de voedselproductie en schade aan de gezondheid worden naar verwachting in de toekomst heviger bij een stijgende wereldgemiddelde temperatuur.
  • Op basis van de huidige kennis is de kans op catastrofes of ‘tipping points’ niet in te schatten, maar zeker niet nul. Hierbij kan worden gedacht aan het vrijkomen van grote hoeveelheden methaan uit smeltende permafrost gebieden of de oceaanbodem- leidend tot extreme opwarming -, het afsterven van het Amazonewoud door droogte, of meters zeespiegelstijging door versneld afsmelten van ijskappen.
  • Wat betreft het watermanagement lijkt Nederland redelijk goed voorbereid op de effecten van klimaatverandering, zoals met name verdere zeespiegelstijging, meer extreme regenval en verhoogde piek-afvoeren van de grote rivieren. Over de invloed van klimaatverandering op andere sectoren in Nederland is nog minder bekend.
  • Zonder klimaatbeleid kan de gemiddelde temperatuur in 2100 stijgen met 4 tot 6,5 graden ten opzichte van het pre-industriële niveau. Met een drastische aanpak van de broeikasgassen kan dit worden beperkt tot 1,3 à 2,8 graden. Omdat de kosten en baten van klimaatbeleid moeilijk zijn aan te geven is er eerder sprake van het beperken van risico’s dan van een precieze kosten-baten afweging.

  1. flessenpost

   De door RPML finaal murw gebeukte klimaat schetenwapper Duijndam is bij gebrek aan inhoud maar overgegaan tot het knippen en plakken van hem welgezinde artikelen waarbij hij ook nog eens de bron ‘vergeet’ te vermelden, wat een trieste sloeber is het toch…..

   1. Duijndam

    Ik begrijp dat deze wetenschappelijke feiten veel cognitieve dissonantie veroorzaakt.

    Ik wijs Flessenpost er op dat KNMI en CPL geen politieke partije zijn dan wel actiegroepen maar objectieve wetenschappelijke instituten.

    1. flessenpost

     Het KNMI kan het weer nog niet eens feilloos voorspellen voor de komende veertien dagen en zonder bronvermelding (waar je anderen altijd op aanspreekt) zijn jouw ‘feiten’ niet te controleren trieste fantast!

     1. Duijndam

      Ik plaatste de link maar die komt hier altijd later of nooit door.

     2. flessenpost

      Wat een flauwe kulsmoes Duijndam!

     3. Vit

      Het is een rare snuiter die Duijndam maar hij heeft in deze wel gelijk, o.a het Co2 gehalte in de atmosfeer is inderdaad met 40% toegenomen, gelukkig maar dat het ook weer wordt omgezet in de oceanen en bebossing naar zuurstof.

     4. Spaanse kok

      @vit.
      Oceanen blijven gelukkig, kunnen we helaas van de bebossing , ook wel de longen van de aarde genoemd, niet zeggen.

     5. Vit

      In procenten weet ik het niet precies maar het leeuwendeel wordt in de oceanen omgezet.

     6. Spaanse kok

      Klop Vit.
      Maar CO2 productie stijgt hard en het kappen van bossen ook.
      Wanneer bereiken we het verzadigingspunt ?

     7. Vit

      Kweenie, ik zag laatst een satelliet foto waarop een groene oceaan te zien was, blijkbaar heeft de aanwas van fytoplankton op het teveel aan Co2 reageert.

   2. Lugar

    @FP: Negeren die zooi, iedere reactie aan dat adres zorgt voor een nieuwe stortvloed aan zuigerij. Tenzij je er belang bij hebt, ja dan moet je er vooral op reageren, het is echter volledig kansloos.

    1. flessenpost

     Die duimzuiger verdient weerwoord Lugar, anders gaat die megalomane trol nog meer buiten zijn schoenen lopen en verkondigen dat het zo’n meesterlijke debater is terwijl in werkelijkheid hij constant uit zijn nek lult!

     1. Lugar

      @FP: Ik begrijp wat je zegt beste Fles, maar ik heb ondervonden dat de enige manier om van deze kwast af te komen is; volledig negeren!

      Zolang jij blijft reageren heeft hij nieuwe zuurstof en munitie. Het is volkomen kans- en nutteloos omdat het zijn hobby/werk/levensovertuiging is om hier zeven dagen per week en gemiddeld 13 uur per dag de boel op stelten te zetten.

      Uiteraard ben jij vrij om hier zelf een mening over te hebben. Ik gebruik een script waardoor ik die hem, en zijn supporters, sowieso niet meer kan lezen.

      Succes ermee!

     2. Sibvach

      Eigenlijk heeft Lugar wel gelijk, FP.

      Ik kan me niet voorstellen dat als ik ga beweren dat de klimaatproblematiek door Micky Mouse komt jij mij ook zoveel aandacht zou geven als bv Duijndam?

      Duijndam mag dan geestelijk wat minder mee kunnen komen maar hij zegt vaak nog dommere dingen.

      Misschien 2019 dat we hem maar eens links moeten laten liggen. Als er geen reacties meer op hem komt, gaat ie in zich zelf praten met zijn meerdere accounts. Dat kan heel geestig zijn, maar laat m maar werken voor zijn grijpstuivers, de onbenullige activist.

     3. Lugar

      @Sibvach: +1

    2. Duijndam

     Ik zie dat de wetenschappelijke feiten hier boosheid veroorzaken.
     Het echter verstandiger ze serieus te nemen.

 14. PMG

  Tsja, wanneer je eenmaal te kennen hebt gegeven dat je de klimaattheoriea tot godsdienst hebt verheven is het heel moeilijk om terug te keren tot de realiteit en in te zien EN toe te geven dat je fout zit!

  1. Lugar

   @PMG: Natuurlijk gaat links niet toegeven dat je we in Nederland rechts rijden.

 15. Lugar

  Ter bevordering van de groei van de gewassen wordt in het Westland CO₂, afkomstig van petrochemische industrie op de Maasvlakte, toegevoegd aan de lucht in de kassen. Met groot succes. Dat moet ons toch aan het denken zetten?

  Voor meer opmerkelijk nieuws verwijs ik naar een artikel uit de groenerekenkamer.nl/7307/de-onmisbare-rol-van-co2-bij-het-leven-op-aarde/

  1. Spaanse kok

   Mijn advies: Lugar, adem zoveel mogelijk gezonde CO2 in.
   U doet uzelf er een groot plezier mee, om nog maar te zwijgen over uw virtuele vrienden.

   1. Holbras

    Hoop dat je van koken meer verstand hebt dan van plantengroei!

    1. Sibvach

     SK, maakt heerlijke kroketten in Spanje maar op een forum bakt ie er niks van.

  2. cmsuijkerbuijk

   Op wat kleinere schaal: Aquaria (en dan vooral de wat grotere) zijn dikwijls voorzien van een CO2-installatie, welke in samenhang met de hardheid van het water, CO2 aan het aquariumwater toevoegt, ter bevordering van de plantengroei en het voorkomen van algen en de gezondheid van de vissen.

 16. Vit

  Terzijde:

  Er was eens ene Clair Patterson die streed tegen de loodvergiftiging van de atmosfeer door loodtoevoeging als anti-klopmiddel in benzine, het was allemaal niet waar natuurlijk want er werd behoorlijk aan verdiend zoals nu aan een teveel aan Co2 in de atmosfeer pompen.

  Voor het hele verhaal Google: Clair Patterson.

 17. Lugar

  CO₂-ontkenners!

  CO₂, in combinatie met water (chemische formule H2O), is onmisbaar voor het leven op aarde. Die ‘groene’ rol van CO₂ is buitengewoon belangrijk, maar komt in de discussie nauwelijks aan de orde. In verband hiermee wordt de uitdagende vraag gesteld of het wel zo verstandig is om CO₂ uit de atmosfeer te houden als we streven naar een groenere planeet? Met de niet te stuiten bevolkingsgroei is juist die vergroening hard nodig.

  1. Spaanse kok

   Lugar, CO2 melders overal verwijderen en inademen, die gezonde CO2.
   Kom, doe mij dat plezier en bewijs mij dat CO2 ongevaarlijk is, zoals u beweert.

   1. fockingworst

    Papagaaitje kokkie

   2. fockingworst

    Papagaajte kokkie praat veel maar weet niks.
    Zeker over co2 en de invloed van het klimaat.
    Papagaaitje kokkie denkt te kunnen weten dat co2 een gevaarlijk gas is.
    Zonder co2 zat papagaaitje kokkie niet als toetsenbord riddertje te spelen.

  2. Lugar

   Uiteraard ligt het wel aan het percentage CO₂-gehalte. Het koolstofdioxidegehalte in de atmosfeer op zeeniveau is ongeveer 0,039%. In de gemiddelde binnenlucht is dit ongeveer 0,15%.

   Wanneer het CO₂-gehalte boven de 1% komt kan de mens daar last van krijgen. Een CO₂-gehalte 20% is dodelijk.

   1. fockingworst

    @lugar op zeeniveau is dat 0,0004% ofterwijl 400 parts per million.

    1. Lugar

     @Worst: Ik dacht 0,039% Maar dat is nog steeds héél weinig.

 18. RPML

  Een interview in de Volkskrant, ik heb moeite mijn lachen in te houden bij deze woordkunstenaar:

  hattpp, wee,wee,wee volkskrant.nl/mensen/weerspecialisten-gerrit-hiemstra-en-willemijn-hoebert-houden-niet-van-onzin-over-het-klimaat~b98b7d4f/

  Wie had het ooit voor mogelijk gehouden dat het klimaat zou veranderen?
  Hiemstra: ‘Het is ook bizar. Er zijn nog steeds mensen die het ontkennen. Dat heeft ook met belangen te maken.’

  => Hiemstra noemt het ‘bizar’ dat het klimaat plots veranderd… een gegeven dat nog nooit door iemand ontkent is, en Hiemstra noemt het opeens bizar dat het veranderd… tot zover zijn kennis over het klimaat

  Hiemstra: ‘Het is ook een diskwalificatie van mijn vak. Ik heb ervoor gestudeerd en heb meer dan dertig jaar ervaring in meteoreologie. Van het klimaat weet ik inmiddels ook het een en ander af.

  => zijn vak is meteorologie, niet het klimaat… om vervolgens te stellen ‘van het klimaat weet ik inmiddels ook het een en ander af’

  Hiemstra: Dat we weten dat de temperatuur wereldwijd stijgt, is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek. Welke consequenties de temperatuurstijging kan hebben, welke kant het op gaat, is ook onderzocht en uitgeplozen. Dat is het verhaal dat wij vertellen.’

  => Dat de temperatuur stijgt is algemeen bekend en wordt niet ontkent, over zijn geblaat over de consequenties zet hij alvast de deur open voor een escape, hij verteld het verhaal van anderen

  1. Lugar

   @RPML: Gerrit wordt vooral betaald om te kletsen voor de Staatstelevisie. Dan weet je al genoeg.

  2. Duijndam

   Hiemstra en Hoeben zijn wetenschappers die zich uiteraard ergeren aan het gewauwel van niet-wetenschappers die menen de meest idiote uitspraken over het klimaat te kunnen doen.
   Domme mensen houd je altijd maar erger zijn de politici die bewust leugens de wereld insturen voor plat politiek gewin.

   1. Gekko

    Laat Hiemstra, meteoroloog van professie en geen klimaatdeskundige, nou eerst maar eens proberen het weer van de volgende dag juist te voorspellen. Dat lukt hem vaker niet dan wel.
    Niemand verwacht van Gerrit dat hij weet hoe het weer over 30 jaar precies zal zijn.

    1. Duijndam

     Gekko is zelfs geen metereoloog. Een laagopgeleide zwetsmeier die meent het beter te weten dan de wetenschappers.
     Als dat geen Kruger Dunning is dan weet ik het niet meer.

     1. flessenpost

      Wat is jouw opleiding eigenlijk buiten de Teleac cursus sociologie?

     2. Duijndam

      Ik ben meteoroloog noch klimatoloog en weet dus dat je dit onderwerp beter kunt overlaten aan mensen die er wel verstand van hebben.
      Ik ben dankbaar dat de beleidsmakers dezelfde logica hanteren.

     3. Gekko

      De onhebbelijkheid mensen in een hokje te stoppen. Laat ik dat ook maar eens gaan doen: Duijndam is een treitertrol met een lange geschiedenis op DDS: Ernst Quispel, Dopper, Ceteris paribus, Simon van Brouwenstein en dan heb ik nog maar de helft van zijn nicks benoemd.

     4. flessenpost

      Dat vroeg ik je toch niet zakkenwasser, ik vroeg naar jouw opleiding naar aanleiding van dat je volkomen uit de lucht gegrepen iemand laag opgeleid noemt.

     5. Duijndam

      Er zijn ook mensen die het als over vaccinaties van kinderen gaat het veel beter denken te weten dan de medici en de immunologen.

      Het is ongelooflijk hoeveel factfree gewauwel op het internet wordt uitgestort en door onnozele mensen voor waarheid wordt gehouden.

      Ook de klimaatwetenschap wordt gegijzeld door onnozelen.

     6. flessenpost

      Als er iemand onnozel is ben jij het wel met je domme gelul alsof geld rondpompen de aarde zou redden, godskolerig wat een enorme boerenlul ben jij.

     7. Duijndam

      Flessenpost komt niet meer verder dan debiel schelden.

      Zullen we het hier bij laten?

     8. flessenpost

      Dat zou ik maar doen als ik jou was, je staat volkomen schaakmat op dit onderwerp.

     9. Duijndam

      Is goed, flessenpost.

 19. IJsbrand Koudvuur

  Om al deze bestaande problemen op te lossen, realistisch dan wel onrealistisch, zoals bijvoorbeeld de schreeuwerige angst-documentaire van Gore( Die trouwens al een weekje na het verschijnen doorgeprikt werd door de serieuze wetenschappers die er geen slaatje uit wilde slaan) is de wereldpopulatie ernstig uit te dunnen!
  Hard maar waar…
  …er zijn simpelweg te veel mensen op de aarde!

  “…I am super cerial!…”

 20. J.Rademaker

  Er is nog nooit een klimaatvoorspelling uitgekomen.

  1. Duijndam

   Dat lijkt me onjuist: de voorspelde opwarming van de aarde is een empirisch feit.

 21. sjef smeets

  Co2 is een prachtig verdienmodel voor overheden. Blijkbaar vergeet men dat er meer dan 40.000 onderzeese vulkanen zijn die samen met uitstoten dan wij met zijn allen kunnen produceren. Kijk naar de bomen langs de Duitse autowegen die er stralend en gezond uitzien en zo groen daar zou de Hulk jaloers op zijn geweest. De aarde warmde destijds ook op zodat de ijskap waar Nederland onder lag smolt. Uit geografisch onderzoek is gebleken dat Nederland zelfs circa 30.000 jaar geleden een subtropisch klimaat heeft gehad. Dus stop eens met deze hype die er alleen maar is om politiek redenen. Daar hebben we weer wat conferenties voor en onnodige politiek bijeenkomsten voor nodig. Daar komt de kennis bij elkaar die elkaar omarmen en er gezamenlijk een stevige boterham mee kunnen verdienen. Wetenschap begint daar waar het zelf nadenken stopt. Ook de wetenschap is van het juiste spoor af maar ook daar kan men aan de hype verdienen.

  1. Lugar

   @Sjef: Jij weet het, Thierry Baudet weet het, ik weet het. Maar de rest?

  2. RPML

   En op heel veel fronten! De door de EU verboden BPM op auto’s werd handig omgewerkt naar een CO2-gerelateerde belasting, de BPM werd zogenaamd afgebouwd; nog nooit klotste het geld zo hard tegen de plinten!

   1. flessenpost

    Men kan niet anders als stellen dat we worden geregeerd door gewetenloze criminelen, om leugenachtige redenen de burgers geld uit de zak kloppen, wanneer prikken serieuze wetenschapsjournalisten deze leugens nu eens door? Simon Rozendaal is naar mijn weten de enige die er serieus werk van heeft gemaakt.

    1. RPML

     Een debacle als 6 miljard voor een doelloze Betuwelijn overleven we wel, maar 1.000 miljard in de klimaathysterie zal echt alles wegvagen. Pensioenen vreten ze op, het sociaal stelsel gaat eraan, complete armoede voor een groot deel van de bevolking… en dat allemaal om Nederland 0,0003 graden minder warm te laten worden. De tulpenmanie is er niks bij. Niemand heeft het door dat we in een ongelofelijke afgrond geduwd worden. De hele klimaathysterie gaat ten koste van een zorgvuldig opgebouwde samenleving die in 1 klap verwoest wordt door politici die er geen biefstuk minder door eten. De onderklasse kan straks gasmuntjes kopen, de middenklasse is weggevaagd. Het gaat nu nog allemaal redelijk netjes, maar als het doorgezet wordt komen we in de situatie die in de geschiedenis al vaker is voorgekomen: de massa gaat in opstand, oorlog en een nieuwe situatie; de Romeinen en de Wereldoorlogen als leerschool

  3. Duijndam

   Sjef spreekt over politieke redenen en dat doen meer reaguurders hier.

   Kan men uitleggen wat de politieke ratio is om een een klimaatcrisis te verzinnen die onze economie belast en burgers veel geld gaat kosten?

   Ik zie de logica niet. Een beetje complottheorie moet toch steunen op feiten en logica?

   1. Stanly2000

    Ernst, misschien niet direct een politieke reden, maar hier gaan sommigen heel rijk van worden. Hiervan zijn weer velen die connecties hebben/hadden met de politiek. De lobbyisten rond de Haagse politiek doen eveneens goede zaken.

    1. Duijndam

     Er zijn dus geen politieke motieven, Stanly.

     Daarvoor bestaan ook geen feiten en logica.

     1. Stanly2000

      Ernst, je kunt het noemen zoals je wilt maar het is de politiek die mij en ook u opzadelt met de genoemde maatregelen en zorgt dat wij deze onzin moeten betalen.

     2. Duijndam

      Klopt, Stanly, we besloten vorig jaar de gaskraan dicht te draaien en onze bestuurders menen op goede wetenschappelijke gronden dat we onze bijdrage moeten leveren aan een verlaging van de CO2-uitstoot.

      Het is een illusie te menen dat die beleidskeuzes de burger niet op hogere kosten zullen jagen.

      Mooi zou zijn als dat op een eerlijke manier gebeurt en ook het bedrijfsleven zijn steentje bijdraagt. In die zin is het niet kiezen voor een CO2-beprijzen voorlopig een gemiste kans.

 22. TD

  Mij lijkt ontbossing een groter probleem dan co2 gas,ivm de biodiversieteit!
  zie onderstaande info van http://www.nemokennislink.nl
  Ongeveer 2,5 miljoen insectensoorten, tienduizenden plantensoorten en bijna tweeduizend soorten vogels en zoogdieren leven in het regenwoud. Een op de vijf van alle vogelsoorten en een op de vijf van alle vissensoorten die op aarde voorkomen, leven in de regenwouden van de Amazone. De biodiversiteit van alle plantensoorten is hier het hoogst. Op een vierkante kilometer regenwoud komen meer dan duizend soorten bomen voor. Kortom, de regen houdt een geweldige biodiversiteit in stand.

  1. RPML

   Eens.
   Ook de ontbossing is ten dele terug te voeren op de klimaathysterie. De ‘biobrandstof’ met tot 10% ethanol-achtigen (Duitsland, in NL max 5%) heeft tot gevolg dat met name in Zuid-Amerika het lucratiever is geworden brandstof te verbouwen dan voedsel. Daarvoor worden ook waardevolle bossen gekapt.

   milieudefensie.nl/red-het-regenwoud/biobrandstof-tropisch-regenwoud-in-diesel

 23. Rosasolis

  Wij hebben dit van Al Gore of wie dan ook niet nodig om te laten zien hoe het geleden geschreven werd in de Bijbel. De laatste deel van de Bijbel, over de Eindtijd. Ik kan en wil hierover schrijven.
  Willen jullie weten wat de Bijbel over de Eind-tijd schrijft? Niet iedereen kent het laatste deel van de Nieuwe Testament. Is er iemand die met mij op deze site hierover willen corresponderen?

  1. Duijndam

   Het Bijbelboek Openbaringen voorspelt geen global warming, integendeel, het beschrijft dat de zon zwart wordt als een haren zak.
   Dat lijkt me meer op ernstige afkoeling te duiden.

   1. Vit

    Er staat wel meer onzin in de bijbel, het is een wetenschappelijk feit dat de zon alleen maar groter wordt, aanschouwelijke bewijzen te over.

  2. Floris

   “Willen jullie weten wat de Bijbel over de Eind-tijd schrijft?”
   ———————————————————————–
   Aangezien de bijbel al niets zinnigs over de begintijd weet te melden (Genesis) ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat daar iets zinnigs over een “eindtijd” valt aan te treffen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.