Cryptomarkt krijgt kerstrally cadeau: Ethereum stijgt meer dan 60% sinds 15 december

Geen categoriedec 24 2018, 9:00
The bulls are back in town en dus stijgen de prijzen van de cryptomarkten. Sinds 15 december zijn de digitale valuta bezig aan een mooie kerstrally en krijgen cryptofans toch nog een geschenk van de kerstman. Maar hoe lang het feest duurt is nog maar zeer de vraag. In een kort tijdbestek van enkele dagen steeg Ethereum meer dan 60% in waarde van $85 per token naar een prijs van $140 per token op dit moment. Ook nemen de handelsvolumes nu snel toe. Naast Ethereum doet ook Bitcoin het sterk en tonen verschillende altcoins ook weer tekenen van leven. Zo steeg Bitcoin sinds 15 december van $3250 per munt en staat de index op Coinmarketcap.com nu op $4.231,93 per Bitcoin.
https://twitter.com/DokterTeunis/status/1073975383366795264
Eerder voorspelde ik al dat Bitcoin $3.750 zou gaan aantikken in december. Dat koersdoel werd gehaald, maar na een daling komt natuurlijk weer een stijging. Ripple deed het ook sterk en noteert vandaag alweer 15% in de plus. Gekte dus en de vraag hoe lang de prijsstijgingen aanhouden is niet te beantwoorden. Het lijkt er in ieder geval op dat Ethereum de dans aan het leiden is terwijl de overigen volgen. Afgelopen week waren er nog interessante mensen die voorspelden dat Bitcoin zou gaan sterven, maar wat de nieuwswaarde is van dergelijke groteske uitspraken laten we even in het midden. De cryptomarkt toont na een dramatisch jaar, waarin de prijzen volledig zijn weggezakt, weer tekenen van herstel en dat is mooi om te zien. Ondertussen werken developers natuurlijk hard aan hun projecten waardoor in de toekomst meer waarde ontstaat, maar sommige projecten falen.
De onzekerheid is dus groot en daar waar de risico's hoog zijn is er ook een grote kans op een flinke stijging. En dat is precies wat we de afgelopen week hebben gezien. De markt reageerde op de bodemprijzen. Een select aantal mensen durfde de stap wel te wagen en stapte in. Dat is ook terug te zien aan het handelsvolume en de totale marktwaarde van de cryptomarkt. Waar in september en oktober een handelsvolume van ~$1.500.000 normaal was, daar is het handelsvolume in de afgelopen dagen gestegen naar $2.500.000 en vanochtend zelfs al $3.900.00! Een verdubbeling in het handelsvolume dus. Maar als u vraagt 'wat gaat er nu gebeuren?' dan is de toekomst onzeker en kunnen wij niet anders dan zeggen: 'de tijd zal het leren'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten