De ware aard van de Franse gele hesjes in woord en beeld: antisemitische mafklappers

Geen categoriedec 22 2018, 20:00
De gele hesjes worden op rechts verheerlijkt. Gevaarlijk. Het zijn namelijk antisemitische mafketels.
Als je je afvraagt hoe de gele hesjes precies in elkaar zitten, wat ze denken, en wat hun 'idealen' zijn hoef je eigenlijk alleen maar even naar deze beelden te kijken die gemaakt zijn op de trap van de Montmartre in Parijs.
https://twitter.com/YahooActuFR/status/1076405140444405762
Wat je daar hoort en ziet? Fanatieke gele hesjes zingen een antisemitisch lied van de bekende jodenhater Dieudonné. Zoals deze Fransman uitlegt moge het duidelijk zijn: het masker van de gele hesjes is afgevallen. En wat blijkt? Het gele is eigenlijk donkerbruin.
https://twitter.com/CApaise/status/1076426291522535424
De bekende Thatcher-biograaf Claire Berlinski reageert terecht furieus op het antisemitisme van de gele hesjes, en voegt daar aan toe dat de alt-rechtse mafketels die hen promoten uiteindelijk alleen maar verdoemenis op zichzelf zullen afroepen:
https://twitter.com/ClaireBerlinski/status/1076476410749992966
Vanaf dag één had ik mijn twijfels bij deze beweging. Op de één of andere manier geloofde ik niet dat het allemaal zo positief was. Dat gevoel werd versterkt toen de gele hesjes vrijwel meteen aan het plunderen gingen. Hele winkels moesten eraan geloven. Panden werden kort en klein geslagen, alles dat gestolen kón worden wérd gestolen. Het was duidelijk: deze figuren zaten gewoon op een excuus te wachten om te rellen en te plunderen.
Maar daar is het verhaal blijkbaar nog steeds niet helemaal mee gezegd. Het zijn niet alleen hooligans, maar antisemieten. Jodenhaters.
Walgelijk. En het ergste van dit alles? Het lijkt erop dat bepaalde rechtse mensen in Nederland zich maar al te graag willen identificeren met de 'gele hesjes.' Schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten